Schäuble belooft Griekenland meer geld

Screenshot_43

Wat betreft de Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble is de euro een van de meest stabiele munten, daaraan kan ook de crisis in Griekenland niets veranderen

Een schuldenkwijtschelding voor Griekenland is wat betreft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble uitgesloten. Mochten de Grieken tegen het einde van het jaar nieuwe miljarden nodig hebben, dan zullen ze deze ook krijgen. Per slot van rekening zou het land net zoals de rest van de eurozone op de goede weg zijn.

Ook in de tijd van de beginnende verkiezingscampagne betreffende de verkiezingen voor het Europees Parlement kunnen de Europese landen niet verhinderen dat Griekenland opnieuw in de schijnwerpers komt te staan. De eeuwige reddingskandidaat is nog steeds op financiële hulp aangewezen en zal deze uiteindelijk ook krijgen. De vicieuze cirkel gaat door. Dat weet ook minister Schäuble. Terwijl de chef van de Eurogroep Dijsselbloem voor de Europese verkiezingen geen beslissing over nog meer miljardenhulp of een schuldenkwijtschelding voor Griekenland wil nemen (hier), doet Schäuble concrete uitspraken.

“Als Griekenland aan het eind van het jaar, als het reddingspakket afloopt, meer, beperkte financiële steun nodig heeft, dan zijn wij bereid deze te geven”, zei Schäuble tegen CNBNC. “Op voorwaarde dat Griekenland tot dan toe haar verplichtingen nakomt”, aldus de Duitse minister van Financiën op de G20-top in Sydney. Gezien de talloze opschortingen bij de uitbetalingen van de hulpgelden op grond van het ontbreken van doorgevoerde bezuinigingen, kan men er echter van uitgaan dat Griekenland haar verplichtingen tot het einde van het jaar nauwelijks volledig kan nakomen (hier). Wat echter ook ligt aan het feit dat de economische ontwerpen van zowel het IMF als van de Europese Commissie in het verleden duidelijk aan de realiteit voorbijgingen (meer hier). En uiteindelijk heeft Griekenland ook zonder haar verplichtingen volledig na te komen nieuwe kredieten gekregen.

Desalniettemin is Schäuble van mening dat “Griekenland op de goede weg is.” De ontbrekende vijf miljard euro kapitaal voor de vier grootste Griekse banken kan de Duitse minister van Financiën daarbij waarschijnlijk niet op het oog gehad hebben (hier). Een nieuwe kwijtschelding van schulden wijst Schäuble echter nog steeds af. “Want we hebben gezegd dat deze eenmalig zou zijn en niet herhaald zal worden”, zei Schäuble. Dijsselbloem echter sprak in het midden van de week openlijk over het vergemakkelijken van het afbouwen van de schuldenberg voor Griekenland. En in maart vorig jaar werd er eveneens gezegd dat de gedwongen heffing in Cyprus ook een unieke zaak was. De constant voortgaande uitwerking van de gedwongen heffing, of door het IMF, of door de Europese Commissie of ook wel door de Deutsche Bundesbank, toonde echter aan dat dit loze beloftes waren.

Over het algemeen is Schäuble uitermate tevreden over de ontwikkelingen in de afgelopen weken. “De nervositeit van de financiële markten over of de euro een stabiele munt blijft, is voorbij.” En dat zou ook goed zijn, want de euro zou wereldwijd een van de meest stabiele munten zijn. “We hebben de recessie overwonnen en de eurozone in totaal is nu teruggekeerd op de weg naar de groei.”

Een reden voor kritiek op het grote overschot op de balans van Duitsland, dat volgens het Ifo-instituut in 2013 met 260 miljard zelfs dat van China zou kunnen overtreffen, ziet Schäuble niet. In november had de Europese Commissie besloten om te onderzoeken of het grote overschot een teken van een dreigend, serieus economisch risico zou kunnen zijn. Over dit onderzoek maakt hij zich geen zorgen, aldus Schäuble. “We hebben niets gemanipuleerd. Het overschot is “de uitdrukking van onze economische efficiëntie en prestatie.”

Screenshot_44

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Brussel, Duitsland, Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, Graaien, Griekenland, Krankzinnigheid, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Schäuble belooft Griekenland meer geld

 1. Sjaak zegt:

  Vuile smerige leugenaar ! FUCK ! FUCK ! EU !
  Schäuble: Griechenland benötigt 11 Milliarden Euro bis 2015
  Euro-Symbol (Foto: Wikimedia/European Commission)Berlin. Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble (CDU) hat die vom Internationalen Währungsfonds (IWF) als neuen Finanzbedarf für Griechenland bis 2015 genannten elf Milliarden Euro als “nicht unrealistisch” bezeichnet.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Satan believer.

  Like

 3. Leo zegt:

  Geweldige propaganda die de PVV alleen maar sterker maakt.

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  wegens het ons regelrecht de afgrond inleidend (om het dit x maar eens niet te hebben over het in oorlogs situatier brengen van ons) berèchten deze gek, samen met zijn accomplices!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik geloof dat de DM stabieler is dan de EU?

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Daar gaan we weer! En onze Marx Rutte, staat gewis ook weer gereed, met een kruiwagen vol Euro’s om ze naar Brussel te brengen!

  Like

 7. Monalisa zegt:

  Helaas je kan hier schelden en vloeken en mopperen dat wisten wij al eerder zelf ons dijselbloem heeft dit van de week al verteld niks nieuws, dus je best doen Nederlanders in maart voor het stemmen voor die verrotte EU stem op de partij die er uit wil.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Makkelijk weg delen toch, geld van U en mij.

  Like

 9. Jan zegt:

  Griekse parasieten graven WO-II lijk op. Eisen nu €162 miljard. Menen dat zij recht hebben op een kleine €15.000 per persoon.

  Greeks demand compensation for Nazi crimes
  Around a hundred people protested outside the German embassy in Athens on Saturday to demand reparations for Nazi crimes committed in Greece during World War II.
  Berlin argues that the issue of reparations to Greece has already been settled, and points to the 115 million Deutsche Marks it paid in 1960 as part of an agreement with several European governments.
  http://www.thelocal.de/20140608/greeks-demand-compensation-for-nazi-crimes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s