Deense regering wil toetreden tot de eurozone

Screenshot_13

De Deense minister-president Thorning-Schmidt wil haar land de eurozone binnenleiden 

De Deense minister-president Thorning-Schmidt houdt vast aan de toetreding van haar land tot de eurozone. Maar de meerderheid van de Denen is tegen de euro. Daarom wil Thorning-Schmidt wachten met een nieuw referendum totdat de eurocrisis voorbij is.

De Deense minister-president Helle Thorning-Schmidt wil haar land de eurozone binnenleiden. Het kleine Scandinavische land zou daar enorm van profiteren.

In het jaar 2000 hield Denemarken een referendum, waarbij 53,2% van de Denen tegen de invoering van de euro stemde. De publieke opinie is sindsdien nauwelijks veranderd. Daarom wil minister-president Thorning-Schmidt eerst geen nieuw referendum houden, bericht EurActiv. Desondanks houdt ze aan een toetreding tot de euro op een later tijdstip vast.

Op de korte termijn wil ze op EU-niveau in ieder geval enkele van de uitzonderingsregels op verschillende politieke terreinen weg hebben, die haar land in onderhandelingen verkregen heeft. “Ik denk dat wanneer we deze uitzonderingsregels kwijt zijn, dat we dan meer invloed op zaken zouden hebben die onze economie aangaan, onze arbeidsmarkt en enkele andere echt belangrijke dingen.”

Thorning-Schmidt was van 1999-2004 Europarlementariër, voordat zij minister-president van haar land werd. Tijdens haar Nieuwjaarstoespraak tot het Deense volk noemde de sociaaldemocrate de EU met geen woord, hoewel de Denen in mei bij de verkiezingen voor het Europees Parlement ook over ook stemmen over een gezamenlijke patentrechtbank.

De oppositionele Liberale Partij zou een nieuw referendum over de toetreding tot de eurozone ondersteunen. Zij raadt de minister-president echter aan daarmee te wachten tot de eurocrisis voorbij is. De eurokritische Deense volkspartij zei dat de regering óf moet accepteren dat het volk tegen de euro is óf dit nu in een referendum moet onderzoeken.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Denemarken, Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, Krankzinnigheid, landverraad, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Deense regering wil toetreden tot de eurozone

 1. bobzelf zegt:

  Ja, je kan het niet met elkaar eens zijn ,

  MAAR WE LATEN WEL EERST HET VOLK BESLISSEN MET EEN REFERENDUM !!

  KIJK DAT HEET NOU DEMOCRATIE

  AFGESCHAFT IN NEDERLAND DOOR RASKLOOTZAK RUTTE EN PECHTHOLD NADAT ZE EEB DAG MEEMOCHTEN MET BEA NAAR DE GOLDMANSACHS/ BILDERBERG CLUB
  DIEGENE DIE DEZE CRISUS MOEDWILLIG VEROORZAAKT HEBBEN .

  DEMOCRATIE , JE MUIL HOUDEN EN DOORLOPEN JAAAAA ??

  EEN MISLUKTE HOMO SCHOOLMEESTER EN EEN VEILINGMEESTER DAAR MOET U VOORAL NAAR LUISTEREN !!!

  JE ZOU ER ZO MAAR OP STEMMEN .

  WHAHAHAHAHAHAHA SORRY , NET WAKKER .

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Spaart ook geld want de verlogene verraders en EU zakkenrollers
  zullen verdwijnen wie de schneeuw voor de zon ! MAY-DAY = PAY-DAY !
  FUCK THE EU !

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Ze voeld de bui al hangen naar Maart

  Like

 4. Jade zegt:

  “Totdat de eurocrisis voorbij is”
  Dan kan ze lang wachten…

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  EEN conditie dat de €urocrisis voorbij is.
  Dus wachten tot St. Juttemus.
  Verstandige mensen die denen..

  Like

 6. Harry Willemse zegt:

  Als Helle Thorning-Schmidt wil wachten tot de eurocrisis voorbij is dan zitten wij ook niet meer in de eurozone. Het sprookje is dan voorbij.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Weer een socialiste die haar eigen land kapot wenst te maken, ten behoeve van het GEDROCHT EU!

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Gewoon een landverraadster.

  Like

  • William MeCoy zegt:

   Nee dan moet je Denemarken al als je land zien,dat doet ze niet,het is gewoon een door en door gehaaide oppertunist.Auto leasen in Duitsland goedkoper, belasting ontduiken van manliefje kinnock in Dk omdat hij in Zwitserland werkt ook al een telg uit een zeer onfrisse Family uit de UK .je moet 185 dagen uit het land zijn,om geen belasting te hoeven betalen,maar dat heerschap kwam daar lang niet aan .
   Ze zegt dit enkel in de hoop dat ze er een vet betaalde baan uitsleept in Het Brusselse bastion. Zij en haar regering zijn allang door de Denen uitgekotst ,net als Rutte en Co alles wat ze tijdens de verkiesingen beloofden ,werdt direct na de verkiezingen overboord gegooid. haar sociaal demokraten hebben nog nooit in hun bestaan zo laag gestaan in de peilingen. DF is groter dan sociaal demokratie. Is net als de PVV hard op weg de grootste te worden.

   Like

 9. William MeCoy zegt:

  De Deen is van alle lidstaten waarschijnlijk het meest EU negatief Helle Thorning Smith wil graag een top baan in EU haar houdsbaarheids datum is allang overschreden nog slecht 18% steund haar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s