En ze graaiden nog lang en gelukkig

Screenshot_8

Toon van Dijk, lijsttrekker van de PVV in almere

Wethouders die niet in Almere wonen hebben voor tonnen aan reiskosten op de Almeerders verhaald.

In Nederland is het – terecht – regel dat wethouders wonen in de gemeente waar ze wethouder zijn. De gemeenteraad kan echter ontheffing verlenen indien daarvoor bijzondere omstandigheden zijn aan te wijzen. Hoogleraar Elzinga heeft al eens helder uiteengezet wat daaronder verstaan dient te worden.
In Almere hadden we in het verleden te maken met de “buitenwethouder” Adri Duivesteijn. De coalitie dichtte de wethouder bijzondere kwaliteiten toe en maakte de afspraak om hem keer op keer ontheffing te verlenen van de verplichting om in Almere te wonen. Dat het prijskaartje voor de reis- en verblijfkosten van een slordige € 80.000,– per jaar bij de Almeerse belastingbetalers werd neergelegd maakte niet zoveel uit.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, politici, praatjesmakers, PVV, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op En ze graaiden nog lang en gelukkig

 1. Sjaak zegt:

  Jullie tijd komt ook nog ! Vieze vuile graaiers !

  Like

 2. Monalisa zegt:

  zijn er ook namen bekend voor de lijst van de pvda en de VVD

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Het is frappant om te zien dat in heel Nederland de VVD en het CDA ook al tot de linkse politieke partijen gerekend kunnen worden, daar zij (hier ook al in Almere) twee handen op een buik waren met linkse politieke partijen, om een front te vormen tegen de PVV. Vandaar dat ik al veel langer denk dat bij de volgende verkiezingen voor de PVV alweer een gedoogrol weggelegd is, met daarnaast (ook alweer) een links kabinet.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Het was een bestuurlijke blunder om de gemeenteraad de macht te geven iets goed te keuren, wat verboden is, De meerderheid beslist en daarmee gaat het dus fout. Vele wethouders en nepwethouders van deelgemeenten en stadsraden wonen helemaal niet in de gemeente waar ze graaien, met goedkeuring van de raad. Waarmee de bedoeling van de regel: dat je moet werken waar je woont en dus weet wat er speelt, waar je werkt, geweld wordt aangedaan.
  De betere oplichters vangen niet alleen een reisvergoeding voor het adres waar ze zouden moeten wonen, maar ook die naar hun werkelijke adres, Treurig. En iedereen weet het, iedereen werkt er aan mee.
  Overigens zijn frisse, idealistische partijen net zo erg. Zo kreeg een opperhoofd van de SP een gratis woning om een adres te hebben om wethouder te kunnen spelen en geldt deze regel ook niet voor Leefbaar Rotterdam.
  En daar me we straks op gaan stemmen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s