EU-Taqiyya: Eurocommissarissen willen de reguleringswaan stoppen!

Screenshot_5

Populisten in heel Europa mobiliseren tegen de EU. Nu start de Europese Commissie een tegenoffensief: EU-vertegenwoordigers dringen aan op het afbouwen van de bureaucratie en op meer vrijheden voor de EU-landen.

In de discussie over het afbouwen van de bureaucratie in Europa hebben drie belangrijke Eurocommissarissen geëist om af te zien van een overbodige regulering.

De Franse Eurocommissaris Michel Barnier zei tegen de “Welt am Sonntag”: “Ik wil de hele EU-wetgeving graag aan een onderzoek onderwerpen – hebben wij haar nog nodig of niet?” “Burgers nemen de EU waar als alles bepalende bureaucratie”, zei de voor de interne markt verantwoordelijke Eurocommissaris.  “Ze voelen dat we ons met teveel zaken bezighouden, een stemming waarvan populisten van links en rechts gebruikmaken.” Daarop moeten we een politiek antwoord geven. “De “meerwaarde check” die hij voorstelde, zou zo´n antwoord zijn.

Afslanking van het rechtsbestand

Ook de Eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken en de Euro, Olli Rehn, heeft een beperking van de EU-wetgeving tot het wezenlijke en het afslanken van het rechtsbestand geëist. “We hebben een europa nodig dat functioneert. Europa moet echter niet al het mogelijke tot in detail regelen. Dat leidt er veelmeer toe dat de mensen de EU niet meer begrijpen”, zei Rehn tegen de “Welt am Sonntag”. Ook Rehn verlangde een regelmatige controle van de wetgeving: “We hebben een jaarlijks geïnstitutionaliseerde controle of de EU-wetgeving noodzakelijk is en of ze gevoelig genoeg is.”Hij ziet “veel ruimte voor betere regulering.”

EU dient prioriteiten te stellen

De Duitse Eurocommissaris Günther Oettinger sprak zich in de “Welt am Sonntag” eveneens voor het afslanken van de EU-bevoegdheden uit: “We moeten een beslissing nemen – wat kan alleen maar uniform, wat moet je überhaupt niet reguleren, wat hoort niet thuis op EU-niveau?”, aldus Oettinger. “Het is voor de acceptatie van de EU beslissend om op basis van het geldende verdrag prioriteiten te stellen en omgekeerd ook gebieden te definiëren die geen handeling behoeven. We kunnen niet op alle terreinen bezig zijn.”

Edmund Stoiber, de chef van een deskundigengroep betreffende het afbouwen van de bureaucratie in de EU, prees de nieuw ontstane discussie. “Het tijdskader rondom de Europese verkiezingen vereist blijkbaar dit inzicht”, zei Stoiber tegen de krant.

Herbezinning op regionale competentie

Het zou nuttig zijn om EU-sceptici tegemoet te treden. “De EU wordt in veel lidstaten massaal aangevallen door radicale tegenstanders. Deze neem je veel wind uit de zeilen wanneer de EU eindelijk dingen loslaat die net zo goed regionaal opgelost kunnen worden” zei Stoiber. Hij zou bereidheid tot het afbouwen van de bureaucratie en zelfbeperking horen uit de Europese commissie, uit het Europees Parlement “en zelfs in de Raad van Europa”van de lidstaten. Opdat de aankondiging van een afbouwen van de bureaucratie geloofwaardig is, moeten de EU-instellingen zich hiertoe nog voor de Europese verkiezingen op 25 mei verplichten, eiste Stoiber.

“Waarom geven de drie EU-instellingen hier geen gemeenschappelijke verklaring over uit? Een soort zelfbinding nog voor de verkiezingen, waarop de burgers kunnen vertrouwen?”, aldus de voormalige Beierse minister-president tegenover de “Welt am Sonntag”.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Florian Eder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Desinformatie, dictatuur, Elite, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Vrijheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op EU-Taqiyya: Eurocommissarissen willen de reguleringswaan stoppen!

 1. Sjaak zegt:

  TE LAAT ! KLOOTZAKKEN !

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Het EU gebouw is rijp voor de sloop. Daar helpen geen verbeteringen aan. Zo stiekem als ze jaren actief zijn geweest de natie staat af te bouwen met onleesbaar en niet te begrijpen wetgeving zo open willen ze nu stelling nemen voor het verstevigen van dezelfde natie staat. Gaan we dat geloven? Op vergelijkbare wijze hebben we de laatste dagen (in aanloop naar de verkiezingen) eveneens moeten aanhoren dat het stukken beter gaat met de Nederlandse economie. Wie hier nog intrapt verdient niet beter.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3580445/2014/01/20/Nederlandse-economie-plots-gezond-dankzij-rekentruc-EU.dhtml

  Like

 3. bobzelf zegt:

  en daar zijn de verkiezingen !!!
  7 kleuren stront, voor geert , nigel en marine !!!
  7 kleuren stront zeker weten
  nu eerst ook nog effe in Ukraine de boel op stelten zetten !!!!!!!

  HOE IS HET MOGELIJK ???

  HANS VAN BAALEN EN VERHOFFSTADT OP HET PODIUM IN KIEV , DIE VRIJE INGANG BELOVEN DUS GEEN VISA MEER , EN FINANCIELE HULP , ?????

  GODVERDOMME , VAN WIE ZIJN CENTEN , VAN DE MILJARDEN DIE ZOEK ZIJN ??

  IEDER JAAR GEEN GOEDGEKEURDE BOEKHOUDING ???

  met uw centen weer weliswaar !!!!

  DUS ADOLFA MERKEL , IS NU 3 X GEWAARSCHUWD DEZE WEEK DOOR PUTIN !!!

  BEMOEI JE NIET MET DE BINNENLANDSE POLITIEK IN UKRAINE !!

  Maandag / dinsdag reageert Putin , zit 3/4 van Europa zonder gas !!
  dan woensdag de EU de minister=presidenten van de eu bijeen roepen , want Rusland

  is boos , dus moeten we allemaal optrekken tegen Rusland

  Het begin van een nieuwe wereldoorlog !!!!

  en dan zijn alle burgers weer vergeten wat een zooitje het was , en

  UW EIN VOLK , EIN REICH UND EIN FUHRER !!!!! IST DA !!!!!!!

  NOU IK HEB DE TRUC WEEEEEEEER DOOR HOOR BRUSSEL !!!

  ER GAAN EERDAAGS INEENS DODEN VALLEN , !!!!

  DOOR RUSSISCHE SLUIPSCHUTTERS HOOP IK ,

  NOU IK ZAL ZE AANWIJZEN HOOR IN BRUSSEL EN DEN =HAAG !!!

  INCL. DE OUDE VEROORZAKERS VAN DEZE GEWELDIGE STABILITEIT BRENGENDE

  EU ,

  BALKENENDE , ZALM , KOK , LUBBERS C.S.

  die idioten in brussel zijn echt helemaal geschiftt !!!!!!!!!!!!!!!

  ONGEKOZEN KLOOTZAKKEN , DIE MET MILJARDEN LOPEN TE ZWAAIEN IN

  EEN LAND WAT IN BRAND STAAT , EN WEER , WEER , WEER , NET ALS IN SYRIE

  STAAN ZE WEER AAN DE VERKEERDE KANT !!

  WEER ONGELUKJE, JA, DOOOOEEEIIII , AAN ME HOELA !!!

  .

  Like

  • Sjaak zegt:

   Bob !
   Precies zo is het ! Ukraine is op het Gas en Geld van Rusland
   aangewezen ! En Putin speelt nu schaak en wacht af totdat hij
   weer aan de beurt is ! De oppositie in de Ukraine is gespleten
   mening . En de mening van de kappotgeslagen erwtengrote
   hersencelle van de opjuiner klitschko interreseert niemand !
   De meeste weten verdomt goed dat de EU een zeeptbel is
   en de strontdomme adolfo Merkel die iedereen tegen eenander
   uitspeelt zware tijden tegemoet gaat !

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Goh, zeg, ze krabbelen terug…..!
  Wie had dàt kunnen denken!

  Like

 5. Jade zegt:

  Afschaffen die EU, en gewoon weer baas in eigen land!!!

  Like

 6. Fred zegt:

  Ze krabbelen niet terug.
  Ze willen gewoon een gunstige uitslag bij de verkiezingen.
  Daarna pakken ze de draad weer op waar ze gebleven waren.
  En miljoenen zullen er weer intrappen.
  Behalve ik.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Fred: 23.54. uur. Precies, dat is gewoon misleiding! En laten we wel wezen, als de verkiezingen gehouden worden, zie ik ze ertoe in staat, dat ze deze manipuleren. Ja, ook in Nederland. Wat zei de communist Lenin hier ook weer over: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar wie de stemmen telt”.

   Like

  • Turul zegt:

   Zo is het maar net Fred! Het is enkel om zand in de ogen van de burgers te gooien. De EU heeft een record aan verbroken beloftes en verdragen, een totaal onbetrouwbaar instituut, Er is voor hen maar één doel, een federaal Europa en de vernietiging van de natiestaat en de etnische volkeren van het Europese contingent.

   Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  de EG gaf voorspoed, de EU rampspoed.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Op drie maanden voor de Europese verkiezingen is dit uiteraard je reinste bedrog. Om de centen, de baantjes en de corrupte procentjes is het hen te doen. Daarom willen ze het proces van democratische besluitvorming zo veel mogelijk vertragen. De burgers wordt -op hun eigen kosten overigens- weer bakken zand in de ogen gegooid in plaats van gestrooid!
  Zonder deze perfide vorm van hersenspoeling en indoctrinatie zou het EU kaartenhuisje reeds lang ingestort zijn.
  Aan de EU bonzen en hun onderhorige apparatsjiks heb ik maar een boodschap: spoel U zelf door! Met weinig water als het kan, met voldoende water als het moet! (En blijf van onze toiletten af of ik schop U allemaal een definitief ongeluk!)

  Like

 9. William MeCoy zegt:

  Inderdaad de EU zou moeten staan voor vrede en ,maar het tegen over gestelde is het geval.Ze zal als we niet heel erg oppassen,en dit gedrocht ogenblikelijk stoppen,de oorzaak zijn ,van Churchils gezegde ,rivers of blood ,ze bemoeid zich teveel met dingen die haar niet aangaan.

  Like

 10. Lucie zegt:

  Wacht maar af,na de verkiezingen in mei,draaien ze alles weer terug,die vuile huichelaars.

  Like

 11. Yvonne zegt:

  Verkiezingsretoriek en niets anders!Ze zijn veel te mechtbelust om maar welke concessie dan ook te doen!Maar nu loopt het ze even dun door de broek en beloven van alles en nog wat.Zeker van de VVD geleerd:ruimhartig beloven,maar niet uitvoeren;het domme stemvee trapt er wel weer in!Welnu,ik in geen geval:ontbinden die Unie,en alle bevoegdheden laten vervallen.Zijn die verkiezingen ook niet meer nodig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s