GroenLinks maakt zich hard voor vrouwenonderdrukking

Screenshot_7

GroenLinks Almere vindt hoofddoekjes ge-wel-dig. Vrouwelijke raadsleden van GroenLinks droegen gisteravond massaal hoofddoekjes tijdens de wekelijke gemeenteraadsvergadering. Dit niet omdat ze zich opeens massaal bekeerd hebben tot een conservatieve versie van de islam, maar omdat ze publiekelijk graag hun steun wilden uitspreken voor islamitische vrouwen met een hoofddoek.
PVV’er Toon van Dijk – fractieleider van de PVV in de gemeenteraad – had onlangs namelijk gezegd dat hij zich eraan ergerde dat er steeds meer vrouwen met hoofddoeken (of erger) op rondlopen in zijn stad. Hij noemde dat – geheel terecht – on-Nederlands.
De politiek-correcte dames van GroenLinks konden dat echter niet zomaar over hun kant laten gaan. Want kritisch over allochtonen. Daarom woonden ze gisteravond de raadsvergadering bij met een theedoek op hun hoofd: ‘Ha-ha. Geweldig. Kijk ons eens tolerant en open-minded zijn enzo.’ Wat waren ze trots op zichzelf (zie de video hier).

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op GroenLinks maakt zich hard voor vrouwenonderdrukking

 1. likoednederland zegt:

  Ze zijn ook als enige partij voor het betalen van salarissen aan Jodenmoordenaars.

  http://likud.nl/2013/12/moetie-tegen-nederlandse-steunverlening-aan-palestijnse-misdrijven/

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De Groen Linkserige Landverraders !! Bah wat een waardeloze kliek !! Ik gun deze dames van harte een streng islamitische man !!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ja, maar dan wel geschapen als een nijlpaard s.v.p.!!! 😆

   Like

   • Driek zegt:

    SOERA 24: 31
    (In deze Soera wordt er van uitgegaan dat de man over meerdere vrouwen beschikt)

    En zeg tot de gelovige vrouwen, dat zij haar blikken neerslaan en haar eerbaarheden wél bewaren en dat zij haar tooi niet tonen. Tenzij wat ervan zichtbaar is, en laten zij haar sluiers over haar boezem slaan en haar tooi niet tonen, tenzij aan haar echtgenoten of haar vaders of de vaders harer echtgenoten, of haar zoons of de zoons harer echtgenoten of haar broeder of de zoons harer broeder of de zoons harer zuster, of haar vrouwen of wat haar rechterhanden bezitten (slavinnen), of de mannelijke bedienden, die vrij zijn van aandrift (castraten), of de kinderen, die niet opmerkzaam zijn om de blootheden der vrouwen; en laten zij niet met haar voeten stampen opdat kenbaar wordt wat zij van haar tooi verborgen houden.

    Zoals geformuleerd door de Nederlandse oriëntalist C.Snouck Hurgronje die in Mekka woonachtig is geweest:

    De vrouw dient haar gezicht en haar te bedekken, opdat er niet één lok vrijkomt. Dit ter voorkoming van moeilijkheden met talrijke fanatieke mannen voor wie loshangende haarlokken tekenen van verdoemelijke behaagzucht zijn.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Soera 24:31, iets andere versie.

    “En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen behalve aan haar echtgenoot of haar vader of de vader van haar echtgenoot, of haar zonen of de zonen van haar echtgenoot, of haar broeders, of de zonen van haar broeders, of de zonen van haar zusters of haar vrouwen, of haar slaven, of zulke mannelijke bedienden die geen geslachtsdrang hebben, of de jonge kinderen die van de naaktheid van een vrouw niets afweten. En laat haar niet met haar voeten slaan, opdat hetgeen zij van haar schoonheid bedekken openbaar moge worden. En wendt u allen tezamen tot Allah, o gelovigen, opdat je moge slagen.”

    Like

   • koddebeier zegt:

    🙂

    Like

   • Driek zegt:

    @Meneer Bron, ik vind beide versies even erg.

    Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   Maar dan ook gelijk het clitje er af met een scheermes.

   Like

 3. Peter Klaasing zegt:

  Vraag me wel af, als in Nederland de pleures uitbreekt, zullen deze dames? dan naar het middenoosten emigreren? Of blijven ze dan muisstil. Dit soort mensen is om te kotsen!

  Like

 4. Monalisa zegt:

  likoednederland had u wat anders verwacht van u Regering ik niet.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Nog lachen jullie ! Pech voor jullie is dat de klaardenkende
  Nederlander een emmer met rotte eieren voor jullie klaar
  heeft staan ! Stelletje groene randdebielen !

  Like

 6. Azraël zegt:

  Die vrouwen weten niet eens waarmee zij bezig zijn.
  Ik denk eerder dat het een actie is die we onder de noemer ‘anti-PVV’ kunnen plaatsen.

  Dit schreef ik eerder;

  Ik vind zo’n hoefddoek een verschrikkelijk iets.

  In mijn ogen is het ontstaan voor maar 1 reden; Ter bescherming tegen de zon die de hele dag op je kop brandt in de woestijn.
  Het is nog niet door gedrongen tot velen hier maar die brandende zon hebben wij hier niet. Mijn oma had vroeger wel zo’n plastic kapje maar dat was dan weer tegen de regen waar we hier veel meer mee te maken hebben.
  Dat zal ook wel niet de reden zijn waarom moslima’s ze dragen daar zij allen uit katoen of andere stoffen bestaan.

  Zo’n hoofddoek wordt maar om 2 redenen gedragen; het is een onderdrukking of voor een statement.
  Voor de zon hoeft het hier niet en mohammed heeft alleen gezegd dat de vrouw haar buste moet bedekken en die zit niet op je hoofd.

  Dus de praktische en religieuze reden vallen al af.
  Blijven er nog 2 mogelijkheden over.
  Of zo’n persoon draagt een doek omdat het moet (van de man of vanuit de familie; m.a.w. onderdrukking) of zo’n persoon draagt het uit vrij wil om de wereld te laten zien; Zie mij, ik ben een praktiserende moslima.

  In beide gevallen roept dat weerstand bij mij op.
  Iedereen moet zich vrij voelen om zich te kleden zoals hij/zij dat wil.
  In het geval van onderdrukking is het helemaal vreemd want de vrouw moet zoiets doen volgens de man terwijl het de mannen zijn die hun handen anders niet van die vrouwen af kunnen houden.
  Hak dan die snikkel van de kerels eraf want dit slaat nergens op.

  En van die 2e mogelijkheid word ik ook niet vrolijk van.
  Zij willen de buitenwereld laten zien dat zij met hun volle verstand voor 100% achter die doodscultus staan. U weet wel; de islam met die heilige boeken en sharia-wetten. Die ideologie die de oorlog heeft verklaard aan de gehele ‘ongelovige’ wereld waar wij in leven.

  Zoals je kunt zien is zo’n hoofddoek iets heel geks. Vanuit die ideologie is het niet eens een vereiste. Het praktische is bij ons niet van toepassing.
  Waarom het dan toch wel gedragen wordt is voor mij dubieus.

  Wat die vrouwen van GL dus willen duidelijk maken is voor mij geheel niet duidelijk. Steunen zij nu al die mannen die eisen van hun vrouwen dat zij zo naar buiten moeten gaan of steunen zij nu openlijk een ideologie die het liefst vandaag nog al die vrouwen van GL zien opknuppen?

  Maar zoals hierboven al gemeld is; deze actie lijkt mij meer gericht op de PVV. Om hun een hak te zetten.
  Niet eens wetende waarmee zij bezig zijn.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Ik dacht dat Groen Links al dood en begraven was. Het is niet te hopen dat ze, na de gemeenteraadsverkiezingen, in veel gemeenteraden terugkeren. Vele kiezers zijn nog steeds net zo simpel als een pasgeboren kind, en zullen weer links of uiterst links gaan stemmen. Noem ze maar op die rotzakken, die ook nog eens de E.U. aanbidden; PvdA, SP, Groen Links, D66, nieuwe linksen als de VVD en het CDA. Bijna alle politieke partijen behalve de PVV en een paar kleintjes.

  Like

 8. Driek zegt:

  Wat een domme mutsen, hebben die nou werkelijk niks niemendal gelezen over de positie van de vrouw in de islam? en dat gaat straks weer stemmen op Groen Links. Er dient eigenlijk een verbod op dit soort vrouwen te komen om in het openbaar te verschijnen, dus zeg maar een “Verschijningsverbod”. Die vrouwen zijn het niet waard om in een vrij land te leven.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   ZIJN ze ook niet: Dit zijn typisch van die over het paard getilde krengen, die in veel te warme, Links-liberale nesten zijn opgegroeid, in een ongelimiteerd open-minded omgeving! Van alles te veel gehad en nu beseffen noch waarderen ze het.
   Als het anders was geweest, zouden ze er zelfs niet over piekeren, om ooit om welke reden dan ook, zo ’n kopvod te gaan dragen, zelfs niet half voor de lol, zoals nú!
   Azraël hierboven zal trouwens gelijk hebben met zijn analyse, dat het hier voornamelijk een provocatie tegen de PVV betreft. Verder dènken ze niet eens!
   En dat voelt zich waarschijnlijk stiekem ook nog de crème de la crème van de samenleving, het “wereldse” deel van de natie! Een stel wanstaltige idioten zijn het en anders niets!
   Schamen zullen ze zich niet, nee; althans niet nú. Op zijn best een pààr, over twintig jaar, na de nodige ervaringen…..
   Alleen moet je je dan niet gaan afvragen ten koste van wàt en welke prijs dat van óns vraagt.

   Like

 9. Rick zegt:

  Nu gewoon rustig afwachten totdat GL “dames” zich hard gaan maken voor steniging van te modern geklede én zwaar opgemaakte meisjes en vrouwen. Eventuele kaartverkoop kan de kosten van de afgehuurde locatie en speciaal geselecteerde stenen dekken.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Knotsgek, dat is dit land aan het worden, mede door dit soort idioten. Alles doen deze “groene ratten”, net als de rest van de “rode kerk”, en Demonen 666,CDA,PvdA,VVD, om de PVV dwars te zitten. Het gaat echt nergens om! Dankzij deze achterlijke wijven wordt mijn haat tegen de RODEN en GROENE RATTEN steeds groter!

  Like

 11. janfreak zegt:

  Dacht eerder dat GroenLinks zich hard maakt tegen vrouwenonderdrukking.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   GroenLinks maakt zich alleen hard als ze nog ergens de boel kunnen verzieken uit een misplaatste loyaliteit aan hun ‘progressieve’ wortels.

   Like

 12. Wans Horst zegt:

  Vrouwen als deze verdienen het niet om in een vrij land te leven, voor hen is slechts deportatie naar Saudi-Arabië goed genoeg, alwaar ze cultureel verrijkt zullen worden en de sharia aan den lijve te ondervinden. Vrouwen autorijden? In Nederland zelfstandig vanaf 18, in Al-Saud nooit tenzij je een invloedrijke papa hebt…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En dan nóg niet: Van de luimen van die invloedrijke papa blijven ze in ieder geval levenslang afhankelijk!

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Dat is geen Nederlands probleem en ik ga er geen tijd of moeite aan besteden om het op te lossen. Die vrouwen moeten zien dat zeker wel een keuze hebben. Zonder vrouwen geen nakomelingen en als vrouw pleeg je toch liever zelfmoord dan je leven als hersendode door te brengen tussen een stel eveneens hersendode fanatici?

    Als moslima’s half het doorzettingsvermogen van een zelfmoordterrorist kunnen opbrengen, lijkt het mij een eitje om een stelletje genetisch gemankeerde bavianen duidelijk te maken dat je niet graag behandeld wilt worden als babyproductiefaciliteit en slaaf.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Ik heb ook weleens foto,s gezien van vrouwen in NL die op en rond het binnenhof [ kan ook buitenhof zijn geweest ], protesteerden omdat ze het recht eisten zich in een “Abaya” te hullen. NL-se vrouwen dus. Hebben geen idee waarover ze ,t hebben. Een tijdje geleden las ik in de (Engelse-talige:” Saoudi Today” een berichtje van die S.A.- vrouwen die dus zelf auto wilde besturen. HET ARGUMENT WAS:: onze grootmoeders mochten zelf ook de kameel berijden. ( weet niet of berijden de goede uitdrukking is )

   Like

 13. Marijke zegt:

  Totdat de dames over een aantal jaar verplicht worden een hoofddoekje te dragen. Wat een domme mutsen zeg. Daarvoor hebben vrouwen nu jarenlang gestreden; voor gelijke rechten in Nederland.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Een reden die hier over ,t hoofd wordt gezien [ wel toepasselijk ! ? ! ], is mischien OOK dat die moslima,s in die duistere moslim-landen in ieder geval dan nog een kans maken niet mismaakt te geraken in heur gelaat, ALS zo,n walchelijke moslim-man gevaarlijk zuur over haar heen gooit.
  Een eerdere reageerder suggereerde om die ölijke” groene-vrouwen naar het M.O te sturen, om ze te laten betijen. Ik zou zo zeggen: “Neem die vreselijke Claudia de Breijel ook mee, met haar “gebreidde burqa”. Dat er nog z.g.n. komieken zijn die met een dergelijke DWANGBUIS, de draak steken om grappig over te komen, is-en-blijft mij een raadsel.

  Like

 15. Oliebolie zegt:

  De Groene pudding loopt hun dikke kont uit.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Ik ga morgen mijn peniskoker verven, ik denk groen, of rood!

  Like

 17. Jade zegt:

  We kunnen deze dames van groen-links natuurlijk een gratis
  behandeling vrouwenbesnijdenis aanbieden.
  Eens kijken of ze dan nog zo`n voorstander van de hoofddoek zijn…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s