CDA eist opheldering Cubaanse lening

Screenshot_21

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt eist opheldering over de mogelijke kwijtschelding door de Nederlandse overheid van miljoenen aan achterstallige rentebetalingen door Cuba.

In het reisverslag van zijn bezoek aan Cuba begin dit jaar repte minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken over ‘een akkoord over een bilaterale schuld’ van 42 miljoen euro. Uit antwoorden van de minister op eerdere Kamervragen van Omtzigt en zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma blijkt dat het gaat om een schuld die ruim tien jaar geleden ontstond.

Herverzekerd risico

Destijds sloot een Cubaanse staatsbank een miljoenenlening bij een Nederlandse bank, maar stopte al snel met de betalingen van rente en aflossing. Omdat de lening was verzekerd bij kredietverzekeraar Atradius die het risico had herverzekerd bij de Nederlandse Staat, draaide de Nederlandse belastingbetaler uiteindelijk voor de schade op. Na jarenlange pogingen om de schade te verhalen, wist Atradius eind vorig jaar uiteindelijk een terugbetalingsregeling te treffen.

Lees verder>>>
(h/t Peter Selie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op CDA eist opheldering Cubaanse lening

 1. Monalisa zegt:

  Is een cadeautje van die Timmermans namens het nederlanse volk, het blijven sinterklaasen., geld uitgeven wad van een ander is.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Atradius eind vorig jaar uiteindelijk een terugbetalingsregeling te treffen.???
  —————————————————————————————————-
  Atradius met 1,6 Mlliarden grondkapitaal wil een betalingsplan ??
  VUILE JATBENDE ! Geef dat gejatte belastinggeld terug !!

  Like

 3. Monalisa zegt:

  De betreffende schuld is ruim tien jaar geleden ontstaan. Een Nederlandse bank heeft indertijd leningen verstrekt aan een Cubaanse bank in staatshanden.
  Als ik schuld maakt moet ik het ook terugbetalen dan kan mijn duitse bank ook wel de hypotheek schuld kwijtschelden was het maar waar.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  De Marxist Frans Timmermans met zijn gore leugens was weer eens in actie. Wie anders ? En in zijn volgende staatsbezoeken gaat hij zeker de banden aanhalen met Noord Korea, en Islamitische schurkenstaten. Met wat voor rotzooi hebben de kiezers ons opgescheept, door massaal op de PvdA te gaan stemmen en op die achterbakse Rutte. Van Rutte is immers bekend dat hij (met de hulp van andere smerige VVD’ers) op geheel ondemocratische wijze de macht gegrepen heeft in de VVD top. Terwijl er veel betere kandidaten voorhanden waren, maar deze werden totaal genegeerd door de VVD top. De VVD is al verworden tot een net zo smerige politieke partij als de PvdA !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 18.38. uur, op 24/2. Precies John, kijk maar hoe ze met Rita Verdonk zijn omgegaan!

   Like

   • bigljohn zegt:

    Klopt Tom. Hadden wij in Nederland maar volop Rita verdonks cq Margaret Thatcher types. Een kabinet alleen maar met (zulke type) vrouwen. Met Geert Wilders als de haan in dat kippenhok als minister president. Nederland zou alzo veel beter af zijn dan nu het geval is met dit landverraders kabinet.

    Like

 5. Peter Klaasing zegt:

  Juist bigljohn, om dit op te lossen ,kan alleen maar gered worden door te stemmen. Nietan?

  Like

  • bigljohn zegt:

   Als, ja ALS onze stemmen dan maar de doorslag kunnen geven. Veel kiezers blijven zich maar gek laten maken door valse beloften van linkse politieke partijen. Bijna alle politieke partijen zijn links, Europa gericht en Moslim-minded, behalve de PVV en een paar kleintjes.

   Like

 6. Republikein zegt:

  Geld is van de burger, kan dit zomaar, weer een duidelijk bewijs van diefstal, Nurnberg 2 moet uitsluitsel geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s