De communistische buren

Screenshot_16

Het kritisch kijken naar een totalitaire ideologie wordt hedendaags al gauw opgevat als een persoonlijke aanval op een individuele aanhanger met zo’n overtuiging. Dit is ons ingegeven door onze doorgeslagen tolerantiemantra. Toch zou het echter zinnig zijn om eens te kijken naar wat de uitwerking zou kunnen zijn van het vrijelijk toestaan van een opkomende totalitaire ideologie op een moderne maatschappij.

Stel u woont in een middelgrote stad in Nederland en er komt op een dag een gezin naast u wonen met communistische overtuigingen. U heeft hier uw bedenkingen over,  maar al snel klikt het toch best aardig tussen u en de buren. Zij zeggen u iedere dag beleefd gedag en helpen u af en toe met een kleinigheidje. Soms komt het communisme wel ter sprake, maar u bent een modern ontwikkeld en tolerant persoon,  dus onder het mom van ‘tolerantie en verrijking’ vindt u dat juist wel leuk.

Enkele boze tongen in uw vriendenkring, de politiek en de media zeggen u wel eens “Kijk toch eens naar de geschiedenis en het nieuws! Overal waar het communisme heerst, is het ellende en armoede: Noord-Korea, Cuba en ook bijvoorbeeld de voormalige Sovjet-Unie.” U antwoordt uw vrienden dat u met uw buren heeft gepraat en dat zij zeggen: “Dat zijn slechts de extremisten, die dat doen. Zij snappen het ware communisme niet”.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De communistische buren

 1. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad: Vervang “communistische” door “islamitische’ en je hebt een exacte beschrijving van wat er in bepaalde Nederlandse wijken al gaande is.
  By the way, onder diegenen die dat in alle toonaarden blijven ontkennen zit uiteraard nóóit een ingezetene -actueel of voormalig- van zo’n soort wijk.
  Die zouden het namelijk eerder bevestigen dan ontkennen. Dús wordt ze door de MSM niets gevraagd.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Maar we moeten het ‘beest’ vooral niet bij de naam noemen.

  Like

 3. wouteenhoorn zegt:

  Ja, ik had dit ook willen zeggen. Ik dacht dat die schrijver bang was om voor racist uitgemaakt te worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s