De kunstmatigheid van de historische Palestijnse identiteit

Screenshot_30

(Door: Eli E. Eretz)

De kunstmatigheid van een Palestijnse identiteit wordt weerspiegeld in de houdingen en acties van naburige Arabische landen die nooit een Palestijnse staat opgericht of hierom gevraagd hebben voor de Zesdaagse Oorlog in 1967. Datgene dat de Palestijnse Arabieren bijeenhoudt, is hun oppositie tegen het Joodse nationalisme en de wens om deze te doven, niet de wens om een eigen [Palestijnse] staat te hebben. Plaatselijke patriottistische gevoelens uiten zich slechts als een niet-islamitische entiteit de touwtjes in handen neemt — zoals Israël dat deed na de Zesdaagse Oorlog, maar verdwijnt als sneeuw voor de zon onder een Arabisch bewind, zoals het geval was onder de heerschappij van Jordanië vóór 1967.

Cultureel verschillen Palestijnen niet van andere Arabieren. De enige bijdragen van Palestijnen zijn de uitvinding van het vliegtuigkapen voor politieke doeleinden in de jaren ’60 en een speciaal soort zelfmoordterrorisme waarbij de eigen jeugd gebruikt wordt als pakketbezorgers ten behoeve van het opblazen van pizzeria’s, disco’s en het openbaar vervoer.

Ironisch genoeg sloeg de term ‘Palestina’ nagenoeg uitsluitend op Joden en instituten opgericht door nieuwe Joodse immigranten in de eerste helft van de 20e  eeuw, voordat de locale Joden zich Israëli’s gingen noemen in 1948 (de naam Israël werd gekozen om de zojuist opgerichte Joodse staat mee aan te duiden). Enkele voorbeelden:

The Jerusalem Post, opgericht in 1932, heette “The Palestine Post” voor 1948.
Bank Leumi L’Israel heette de “Anglo-Palestine Bank”, een Joodse onderneming.
The Jewish Agency — een afdeling van de Zionistische beweging die zich bezighoudt met de opbouw van Joodse leefgemeenschappen op onbewoond gebied — werd de “Jewish Agency for Palestine” genoemd.
Het huidige Israëlische Filharmonische Orkest, opgericht in 1936 door Duitse Joden die Nazi-Duitsland wisten te ontvluchten, heette het “Palestine Symphony Orchestra” en bestond uit 70 Palestijnse Joden.
Het Verenigd Joods Verzoek (UJA) ontstond in 1939 uit een samensmelting van het “United Palestine Appeal” en de collecteafdeling van het Verenigd Distributie Comité.

Professor van Semitische literatuur aan de universiteit Princeton, Philip Hitti (1886-1978), één van de grootste Arabische historici betreffende de 9e  eeuw en auteur van “The History of the Arabs”, heeft namens de Arabische zaak in 1946 tegenover het Anglo-Amerikaanse Comité van Onderzoek inzake Palestina verklaard dat “er geen ‘Palestina’ in de geschiedenis voorkomt, absoluut niet”.

Bron:
www.mythsandfacts.org 
Auteur: Eli E. Hertz

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina". Bookmark de permalink .

7 reacties op De kunstmatigheid van de historische Palestijnse identiteit

 1. Theodoor zegt:

  Ofschoon het is Palestina al lang aan de gang is, hebben wij hier in Europa met het zelfde te maken en binnen 50 jaar de rest van de wereld als het zo door gaat.
  Met de grote hoeveelheden aan geld en mensen die de Arabische landen thans hebben proberen ze de wereld naar hun broederhand te zetten, eerst goedschiks, daarna kwaadschiks. Wil je er vanaf komen dan zullen de wapens opgepakt moeten worden, dat is gewoon een natuurwet die in hoort te gaan als je leven bedreigd wordt.
  De mensen moeten er wat voor over hebben om in vrede te kunnen blijven leven, zo simpel is het.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Als ik me niet vergis zijn de Fillistijnen uit Sydon en Tyrus vertrokken naar Karthago, dat ze in noord Afrika opgebouwd hebben.En na een lange oorlog met de Romeinen door ze vernietigd wordt.Denk aan Hannibal die de Alpen met zijn armee overkweert hebben en zo Rome van uit het Noorden bedrijgde?

  Like

 3. Ekster zegt:

  De Palestijnen bestaan niet en hebben nooit bestaan. Allemaal mythevorming (netjes gezegd), ofwel leugens.

  Like

 4. 4sjun zegt:

  Vanaf midden jaren 60 is er ineens een palestijns volk opgestaan. Dat kwam Yasser Arafat (Egyptenaar) wel zo goed uit in verband met het opstrijken van subsidies vanuit de hele wereld en om terrorisme en genocide te rechtvaardigen. Franklin Ter Horst pakt behoorlijk uit met informatie die veel meer bekend gemaakt zou moeten worden: http://www.franklinterhorst.nl/Terreurmiljardair%20Jasser%20Arafat.htm

  Like

 5. sprx zegt:

  Het is ook raar dat arabieren zich een latijnse naam aanmeten, die zouden ze in alle andere situaties allang hebben verarabiseert.
  Het idee dat islamieten zich niet zouden duiden in het ‘heilige’ arabisch is zot en ondenkbaar.
  Maar het dient de huidige propaganda in het westen.
  Het gaat om een onoplosbaar conflict van de suprematistische islam die niets anders dult dan zichzelf.

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Wie hier overigens veel meer van wil nalezen en bevatten doet er goed aan het boek “History Upside Down – The Roots of Palestinian Fascism and the Myth of Israeli Aggression” van David Meir Levi, ISBN: 1-59403-192-4, door te nemen. Brabosch maakte van een gedeelte daarvan al in november 2009 een vertaalde bewerking. Je vindt dat hier (http://tinyurl.com/mqv5aug) en hier (http://tinyurl.com/mdbswu4).

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Palestina is de naam van het land van de Filistijnen. Dat klinkt als een grap en het klinkt on-aardig. Maar toen ergens in het begin van de eerste eeuw de joden door de Romeinen uit het beloofde land werden gejaagd, kreeg men eerst de opmerking tegen de kanis dat het heilige land, het beloofde land eigenlijk het land van de Filistijnen was en dat ze daarom konden gaan wieberen. De Romeinen waren niet al te makkelijk, het joodse volk ging in diaspora.

  Vanaf dat moment was het joodse volk weer net als daarvoor een volk dat met de schapen meetrok, nomadisch dus. Het joodse volk was het eerste volk dat geen land nodig had om een groep te zijn. Eigenlijk was het joodse land vooral virtueel en denkbeeldig. Meer een droombeeld dan werkelijkheid. Helaas heeft iemand bedacht dat het wel een leuk idee was om terug te gaan naar een land waar ze nog nooit eerder waren geweest, een theoretisch land dat iedereen alleen maar kende uit de verhalen en de boeken. Begrijp me goed, het mag en het kan, maar er is geen enkele historische grond voor.

  Het land van melk en honing was een gebied dat slechts ietsje beter was dan de omliggende gebieden, iets minder dor, iets minder arm. Het land waar hun voor-moeders reeds 1800 jaar eerder waren vertrokken werd weer ingenomen. Men kocht toegang door stukjes grond te kopen. Ze kwamen met geld. En met hun diploma’s in de achterzak heeft men van een mistroostig en arm gebied een mooi land opgebouwd. Anderen die de zelfde kansen hadden die hebben dat niet gedaan. Historisch gezien is het zeer discutabel om te verkondigen dat het joodse volk recht heeft op het grondgebied, van dat soort bullshit komt meestal alleen maar ellende. De inwoners van Israël die wonen in Israël omdat hun vaders en grootvaders de grond, de huizen en de bedrijven gekocht hebben van de voormalige bewoners. Dat is de enige legitieme reden, ze hebben het gekocht.

  Dat de vorige bewoners nu allemaal spijt hebben is jammer maar helaas. Het is toen verkocht voor een markt-conforme prijs, namelijk de prijs voor een bouwval op karige grond. Vervolgens is er overal een succes van gemaakt, en dat is de enige reden waarom de mensen die zich nu Palestijnen noemen zo ontevreden zijn, ze zien de voorspoed van de Israëli’s en zien in dat zij stom zijn geweest. Als zij man-aan-man waren gaan werken in de sinaasappelboomgaard dan hadden zij ook scheepsladingen fruit kunnen verkopen en daardoor rijk worden, maar ze hebben het niet gedaan! Het feit dat er een sprookjesgod is die Abraham heeft beloofd dat hij een land zou krijgen, daar kan echt helemaal niemand iets mee. De Palestijnen geloven dat Allah hun alles beloofd heeft en dat zij recht hebben op alles wat ze kunnen stelen. Dat is toch ook kolder. De enige realiteit is dat de huidige bewoners van Israël er harder voor gewerkt hebben, meer voor betaald hebben en beter hun best hebben gedaan, elke andere reden is totale bullshit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s