IDF treedt op tegen stenengooiers: Tientallen gewonden

Screenshot_6

Bij confrontaties met het Israëlische leger raakten aan het grenshek naar de Gazastrook en in Hebron tientallen “Palestijnen” deels zwaargewond. Een woordvoerder van het leger zei dat honderden “Palestijnen” vrijdag Israëlische soldaten met stenen hadden bekogeld die het grenshek bewaakten. Ondanks waarschuwingen en de inzet van traangas hadden de “Palestijnen” geprobeerd het grenshek te saboteren. Daarop openden de soldaten het vuur.

Een woordvoerder van het door de radicaalislamitische Hamas beheerste ministerie van Gezondheid in de Gazastrook zei dat een 12-jarige jongen in het hoofd werd geschoten en dat zijn toestand kritiek is. Bij een ander incident zou een eveneens 12-jarige jongen in de zuidelijke Gazastrook in de buurt van Rafah door schoten van Israëlische soldaten zwaargewond zijn geraakt. Ook werd een officier van Hamas in zijn been geschoten. Volgens de informatie raakten tientallen “Palestijnen” lichtgewond.

De Israëlische legerwoordvoerder schetste het voorval als volgt: grenssoldaten hadden een gewapende man ontdekt die bezig was aan het grenshek en niet gereageerd had op waarschuwingsschoten. De Israëlische soldaten hadden niet gezien dat er kinderen gewond zijn geraakt.

Hamas beweerde dat de kinderen rustig gespeeld hadden in de buurt van het grenshek toen de Israëlische soldaten op hen geschoten hadden. Waarom ze kinderen in een gebied laten spelen waarin het regelmatig tot gevechten komt, zeiden de radicale islamieten niet. Israëli´s hadden er daarvoor al meerdere malen over geklaagd dat Hamas kinderen als menselijke schilden misbruikte.

Al wekenlang komt het na de islamitische vrijdagsgebeden steeds opnieuw tot zware incidenten. Meestal zijn het “Palestijnse” jongeren, die gemaskerd en gewapend met katapulten de Israëlische soldaten aanvallen.

Er waren ook gewonden, toen “Palestijnse” demonstranten vrijdag in Hebron gewelddadig werden. In de stad van de graven van de patriarchen wonen ongeveer 500 Israëlische “kolonisten”, omringd door ongeveer 170.000 “Palestijnen”. Ongeveer 1000 demonstranten, waaronder Israëlische en buitenlandse activisten, marcheerden van een moskee naar een Israëlische legerpost. Ze riepen “Stop de ´bezetting´!” en “Geen ´bezetting´, geen ´nederzettingen´!” Volgens het leger bekogelden ongeveer 250 demonstranten de Israëlische soldaten met stenen, die zich verdedigden met rubberkogels. Daardoor raakten minstens vijf “Palestijnen” gewond aan hun benen. De soldaten zetten bovendien traangas in. Er werden vijf relschoppers gearresteerd.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Barbarisme, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, IDF, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op IDF treedt op tegen stenengooiers: Tientallen gewonden

 1. luckybee zegt:

  Dat is ook de enige mannier om de mensen met andere goden, buiten Israel te houden.Hoe wij dat bij ons moeten oplossen weet ik niet, mischien moeten wij er voor zorgen dat de mensen die andere Goden aanbidden bij ons nooit thuis kunnen voelen?

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Het geeft op heel de wereld geen smerigeres volk als
  deze Palastiner ! Ze sturen vrouwen en kinderen aan
  de frontlinie en verschuilen zichzelf in kelderruimtes !
  Het is eenvoudig Moslimafval ! En hier in Europa is
  het niet anders als ze in overgetal zijn !
  Slaap maar lekker verder smerige links/groene
  Haagse afvalbende ! Maar we laten Europa niet aan
  landverraders over ! Wij hebben ook straatstenen !
  En in het begin zijn ramen in Den Haag en alle
  gevolgen die dan nog komen kunnen, hebben we
  in kiew ( Ukraine ) gezien !
  Vrijwillg geven wij Nederland nooit en te nimmer
  af ! KLOOTZAKKEN !

  Like

 3. Anneke zegt:

  De kinderen laten spelen in een gevaren-zone…..Weer een ‘middel’, om Israel te kunnen beschuldigen van (bijv.) het uitmoorden van jonge -, kwetsbare kinderen. VUILE SCHURKEN….Oh; hemel Anneke toch…wat ben je op discriminatie-tour. Heb je vijanden lief……!!! “Nou dat kan Annie alleen met hulp van de Leidinggevende Hand van de G’d van Israel”. Overigens de NOS is toch betreffende het HAAT-nieuws de laatste tijd wel heel stil, ze hebben de handen vol gehad aan het nieuws uit de Oekraïne, Putin en de Olympic’s. Ben benieuwd hoe zwart de media Israel weer gaat kleuren…..een zware -, of een wat lichtere tint zwart. Duisternis is toch nog altijd duisternis; bedrog is nog immer bedrog….Kleur, of gewicht maken geven hier geen verschil aan.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Anneke, dat is immers een bekende truc van ze, die kinderen! Ze proberen immers ook regelmatig één en ander op film vast te leggen, de zogeheten ‘Pallywood’ filmpjes: Die kinderen worden de gevaren-zone ingestuurd om de Israëliërs te tarten en dan maar hopen dat die flink agressief worden.-mislukt vrijwel altijd, omdat Israëliërs niet gauw agressief wórden; niet naar kinderen toe. Dat zullen die Palestjnen wel niet begrijpen, stel ik me zo voor. Zelf meppen ze er waarschijnlijk bij elke gelegenheid op los; dat heet ‘islamitische pedagogie.’

   Like

 4. 4sjun zegt:

  Het blijft opmerkelijk hoeveel de Palestijnen per hoofd van de bevolking gesponsord krijgen.
  In de periode 1994-2006, werd meer dan 2.700.000.000 euro’s toegewezen aan de Palestijnse Autoriteit uit de algemene begroting van de EU.Tussen 2007 en 2012 werd zowat 2.900.000.000 euro voorzien in de algemene begroting van de Europese Unie. (http://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR13_14/SR13_14_EN.pdf)
  Ik zou denken dat de crisis hier daar eindelijk eens iets aan verandert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s