Oekraïne: EU ondersteunt fascistische milities bij de putsch

Screenshot_62

Op het Maidanplein in Kiev trekken uitstekend georganiseerde milities aan de touwtjes

Afgelopen december wilde José Manuel Barroso nog “Europa verdedigen” – en tegen wie? Tegen “deze zeer negatieve krachten”, waarmee “rechts-extremisten”, “populisten” en “anti-Europese groeperingen” in de EU worden bedoeld. Deze etiketten krijgen ze door de EU-nomenclatuur vaak alleen maar daarom opgeplakt, omdat zij weigeren het uit zijn oevers tredende EU-centralisme zonder tegenspraak te accepteren.

De EU vecht dus tegen “nationalisten” en “rechtsextremen”, maar alleen in de eigen lidstaten. Want in de Oekraïne staat men op het punt om echte rechtsextremen – het gaat hierbij veelmeer om fascisten dan om nationalisten – aan de macht te putschen. De aanhangers van de omstreden partij “Svoboda” (“Vrijheid”) behoren binnen de bewapende milities die het Maidanplein in Kiev beheersen nog tot de gematigde krachten. Zelfs haar partijchef Oleg Tyahnybok werd bekritiseerd door nog radicalere krachten. Dat hij samen met andere politici van de oppositie vrijdag een – zoals het er nu naar uitziet sowieso hopeloos – akkoord met president Janoekovitsj ondertekende, maakte van hem in de ogen van veel Maidanplein-bezetters een verrader.

Aanvoerder vocht met de Tsjetsjenen tegen de Russen

De controle over de hoofdstad Kiev werd inmiddels overgenomen door krachten, die voor het Oekraïense parlement de vlag van het “Oekraïense Opstandelingen Leger” (UPA) hesen, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog talrijke bloedbaden onder de Poolse bevolking heeft aangericht. Een van de aanvoerders van de “Rechtse Sector” is Alexander Muzychko, die zich ion het jaar 1994 aansloot bij de strijd van de Tsjetsjeense separatisten tegen de Russische staatsmacht en voor zijn verdiensten in de strijd tegen de Russen door de afvallige Tsjetsjeense president Doedajev werd onderscheiden als “held van de natie”.

De drijfveer van Muzychko om zich als vertegenwoordiger van een trots christelijk volk aan te sluiten bij radicaalislamitisch beïnvloede rebellen, was vermoedelijk de gezamenlijke haat tegen Rusland. In 2007 riep hij er volgens een actueel bericht van “Russia Today” toe op om “communisten, Joden en Russen te bestrijden zolang er bloed door onze aderen stroomt.” Geen wonder dat een rabbi in Kiev de Joden adviseerde de stad te verlaten. Hij had signalen gekregen van uit te voeren aanvallen op joodse instellingen, zei rabbi Moshe Reuven Azman.

Burgeroorlog al bijkomende schade

De EU is uiteraard niet van plan om een door zulke krachten beheerst land in haar kring op te nemen. Als voetvolk om de aan Rusland toegenegen Janoekovitsj te verdrijven, bewijzen de radicale krachten het Westen in de al lang weer opgewarmde Koude Oorlog echter goede diensten. Dat noch de terugtrekking van de president noch nieuwe verkiezingen de van buitenaf aangewakkerde burgeroorlog kunnen stoppen, is voor de mensen achter de schermen van deze putsch niet meer dan bijkomende schade, die het Oekraïense volk – of de een of andere etnische of religieuze minderheid – moet dragen. De zogenaamd via het Maidanplein het land ingedragen democratie zal weldra in vergetelheid raken – net zoals die zogenaamde democratie die Egypte aan het Tahrirplein te danken heeft.

Bron:
http://www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Desinformatie, Elite, EUSSR, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Oekraïne, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oekraïne: EU ondersteunt fascistische milities bij de putsch

 1. Lis zegt:

  Sorry voor deze Godwin, maar ik kan het niet laten. In 1933 kwam er een man aan de macht die voor een groot deel van het volk de reddende engel was van de strenge maatregelen van het verdrag van Versailles. Met nieuws dat alleen via radio, kranten en de bioscoop verkrijgbaar was, werd een dictator pur sang aan de macht geholpen. Inmiddels zijn we 81 jaar verder. Via het internet kunnen we lezen hoe een instituut, erger dan Hitler’s NSDAP, aan de macht is gekomen door leugens, volksverraad en corruptie. En wat gebeurt er? Iedereen slaapt vrolijk verder. Dieptriest.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  En wie liep er er ook maar tussen de meutes die de Oekraïne wilden ”democratiseren” en bij de EU wilden voegen, al Russisch brabbelende en informerend? Iemand die daar krachtens zijn functie helemaal niets te zoeken had?
  De nazaat van de slang in het paradijs, ons talenwonder Franske T.Juist die ! En dan vraag je je soms iets af:
  Er liggen zoveel landmijnen over de wereld verspreid en doorgaans totaal onschuldige mensen trappen er op. Waarom ontspringen degenen die zo’n landmijn eigenlijk verdienen zo vaak de dans?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En wat een feest, voor de rode fascistenkliek in Brussel! Het gedrocht eussr, heeft zodanig zitten op te stoken, dat een democratisch gekozen president van de Oekraïne, moest vluchten om zijn leven te redden! En laten we het eens hebben, over die “vette lelijke pad”, van Baalen, van de Vereniging Van Dieven, deze lapzwans zag er voor jaren terug geen been in om het “Horst Wessel Lied”, te zingen! En waar is het misselijk mannetje “Pechthold”, om dat de VVD onder de neus te wrijven? O …wacht…het gaat niet over de PVV, dan geeft deze klootzak dus geen kik.

  Like

 4. Jan zegt:

  Bijzonder dat een socialist altijd roept dat hij voor ‘het volk’ opkomt en ‘eerlijk delen’ tettert. ‘Datscha’ van Janoekovitsj:
  http://www.reuters.com/news/pictures/slideshow?articleId=USRTX19C7D#a=1

  Like

 5. Jan zegt:

  Nog een fascist: Bill Clinton. Vergelijkt desocialisten/Democraten in Amerika met de Oekraïners.

  Give us back OUR country”. Ja, alles is van socialisten

  Like

 6. Jan zegt:

  Alle ellende is de schuld van de Joodse maffia die zich verrijkt heeft in Rusland en de Oekraïne toen de sovjet unie uiteen viel. Aldus de Franse antisemieten.

  Ukraine : La Mafia Juive* Derrière La Deuxième Révolution Orange ?
  http://www.planetenonviolence.org/Ukraine-La-Mafia-Juive-Derriere-La-Deuxieme-Revolution-Orange_a3279.html

  En Israël doet actief mee, dwz, de Mossad, om de bevolking tegen elkaar op te zetten.
  Destabilisation De L’Ukraine Israël Applaudit
  http://www.planetenonviolence.org/notes/Destabilisation-De-L-Ukraine-Israel-Applaudit_b6353527.html

  Like

 7. Uncle X zegt:

  Al die anti-islam hier is ook behoorlijk facistisch, ik stem wel Artikel 50

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat heeft anti-islam in vredesnaam met fascistisch te maken? Men gebruikt dat woord tegenwoordig ook te pas en te onpas. In dit geval dus duidelijk te onpas. Juist de islam is het fascisme in hart en nieren!! Wij zijn hier dus anti-fascistisch!!

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Uncle X: Wel typisch: U bent de zoveelste die daders en slachtoffers finaal door elkaar haalt.
   U heeft U zeker ook laten verblinden door al die ààrdige gematigde moslims ( die zwijgen zodra de radicalen toeslaan). Is het niet zo?

   Like

  • Harry zegt:

   Uncle X ,
   U begrijpt dus maar een deel van het probleem !
   En ook dat nog niet helemaal .
   Islam=facisme .
   Anti-islam is lijfsbehoud .
   Facisme is nergens goed voor .
   Islam al helemaal niet , het is een kanker voor de samenleving .
   Buitengewoon gevaarlijk en schadelijk .
   Tenzij U vindt dat de westerse mens uitgeroeid dient te worden …………….. ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s