Nigeria: Islamitische terreursekte snijdt scholieren de keel door

Screenshot_31

Bij een aanval op een kostschool in het noordoosten van Nigeria zijn meer dan 40 mensen om het leven gekomen, onder wie veel scholieren. Van velen van hen werd de keel doorgesneden, anderen werden door de brand onherkenbaar verminkt.

De islamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft in het noordoosten van Nigeria minstens 43 scholieren vermoord. In de vroege morgen hadden de radicale islamieten een internaat bij Damaturu in de deelstaat Yobe in brand gestoken. Daarbij schoten ze leerlingen die wilden vluchten dood of sneden hun kelen door, berichtten Nigeriaanse media onder verwijzing naar overlevende getuigen.

Het bij een scholencomplex behorende internaat werd door de aanvallers in brand gestoken terwijl de scholieren nog sliepen, vertelde een lid van de schoolcommissie. Soldaten borgen in de loop van de dag lijken uit het afgebrande gebouw, aldus een militaire woordvoerder. Volgens een woordvoerder van de politie verbrandden enkele scholieren dusdanig dat zij niet meer te herkennen waren.

Ongeveer 50 mannen van de terreurbeweging Boko Haram hadden het Federal Government College bestormd. De school wordt bezocht door kinderen in de leeftijd van 11 tot 18 jaar.

Screenshot_33

De aanvallers sloegen op de vlucht nog voordat de politie van een politiebureau in de buurt iets in de gaten had. Ze hebben enkele scholieren ontvoerd. Hoeveel van de doden scholieren waren en hoeveel medewerkers van het internaat is nog niet duidelijk.

Sekte vermoordde duizenden mensen

Sinds 2009 heeft de islamitische terreurbeweging Boko Haram (“Westers onderwijs is een zonde”) bij aanslagen meerdere duizenden mensen vermoord. Met het uitroepen van de noodtoestand in mei 2013 in drie deelstaten in het noorden zou het Nigeriaanse leger hen intensiever dan daarvoor moeten kunnen bestrijden. De aanslagen vinden nog steeds plaats.

Nigeria heeft volgens actuele schattingen ongeveer 1`55 miljoen inwoners. Meer dan de helft van hen bekent zich tot de islam; vooral het noorden is bijna uitsluitend islamitisch. In Nigeria woont daarmee een van de grootste islamitische gemeenschappen van West-Afrika. Het aantal christen in Nigeria wordt op 40% tot meer dan 48% geschat.

Sinds de jaren-70 ontstonden er meerdere radicale islamitische gemeenschappen. Al in de jaren-80 kwam het in meerdere steden tot geweld met een religieuze achtergrond. Twaalf deelstaten in het noorden van het land voerden in 1999 de sharia in, het islamitisch strafrecht.

Screenshot_32

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, hersenspoeling, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, koran, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Nigeria: Islamitische terreursekte snijdt scholieren de keel door

 1. bigljohn zegt:

  Lood om oud ijzer. Boko Haram, Sharia for Belgium of Nederland. Wat is het verschil ? Ja, zo gaat dat met de Islam in Afrika. Laten er hier in Europa ook 60 miljoen stuks van dat ongedierte rondlopen, die niet ge-elimineerd maar rijkelijk bijgevoederd worden. Het is al bijna een plaag geworden, en de dag is nakende dat wij, net als in Afrika, het loodje zullen leggen als wij ons niet heel snel gaan verzetten. Maar ik vrees dat wij daar al 50 jaar te laat mee aankomen en ons lot allang bezegeld is. Een klein sprankje hoop gloort nog in de Europese vrijheids partijen zoals de PVV.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Mooi, we zijn weer thuis: De gruwel-aanslag is gepleegd door Boko Haram, dus kan het beschuldigende vingertje niet op het christendom worden gericht, zoals kort geleden in Oeganda. Weliswaar zat dààr ook nog wel wat meer aan vast, mààr één (tegen)aanslag wèrd toen inderdaad van christeljke zijde gepleegd, dus: Hoera, hoera, de MSM kon er aandacht aan geven, hoor!
  In dít geval zul je zien, dat het weer stil blijft…..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Theresa Geissler: 11.50. uur. Beste Theresa, de hele RODE OMROEPKLIEK van de NOS en alle andere kromroepen, zullen aan dit FEIT gewoon voorbij gaan, het zijn maar Christenen die vermoord worden. Als het nu de zielige HAATBAARD MOSLIMS waren, ja dan…..

   Like

 3. exter39 zegt:

  Nou het noorden is rijp voor een atoombom.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Iemand al iets van slob gehoord? Of van SGP of D66?
  Het is toch zijn doelgroep en broeders onder elkaar. Het zal ‘m een teringzorg zijn.
  PVV treiteren is nu even belangrijker. En laat NL maar volstromen. Want,…..zielig en zo.
  Daar kunnen de broeders onderling weer geld mee verdienen. Niet met een protest.

  Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  hier kan slob en soortgenoten misschien ook eens aandacht aan wijden?
  Alleen de foto’s al deden mij richting toilet snellen…
  Seven Christians Executed in Libya
  Libyan authorities came across the slain bodies of seven Christian Copts in the region of Garutha, less than 20 miles west of Benghazi, on Monday afternoon.

  According to Libyan authorities, “The slain were killed by gunshots all over their bodies.”

  Pictures (reproduced above and below) confirm that the men were killed “execution-style,” including one Copt whose head and face were partially shot off.

  The ages of the dead range between 17 and 25.

  Since the ouster of the decades-long dictator of Libya, Gaddafi, Christians in general, Copts from neighboring Egypt in particular, have been suffering abuses at the hands of the empowered Islamists — from evicted nuns, to Christians arrested, tortured and killed for “proselytizing,” to the bombing of the few churches in Libya.

  This latest atrocity is simply following an increasingly familiar pattern.
  http://www.raymondibrahim.com/from-the-arab-world/seven-christians-executed-in-libya/

  Like

 6. Nemesis zegt:

  En de VN troepen hebben opdracht gekregen de christenen te ontwapenen, want die killen die arme islamieten.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Waar zijn de Tweede Kamerfracties van CDA,SGP en CU? Joehoe……komen jullie nu ook eens met Kamervragen? Oorverdovende stilte…….

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Nu moet u allemaal toch niet denken dat dit iets met de godsdienst van de vrede te maken heeft. Nee helemaal niets, vraag maar aan de Raad van Europa. En die kunnen het weten.

  Like

 9. realist zegt:

  de religie van de vrede heeft toch een rare interpretatie van vrede me dunkt

  Like

 10. isidor zegt:

  de aanvallers sloegen op de vlucht nog voor de politie in de buurt iets in de gaten kreeg.
  mag ik u even vertellen dat oog getuigen vertelden dat de aanval 4 tot 5 uur duurde
  hoe ver is in de buurt driehonderd km

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  En nog steeds geen Kamervragen van CDA,CU en SGP. Wat zijn het toch lafaards! Maar ja, fijn zaken doen met het FAALKABINET RUTTE, dat vinden ze toch nog steeds belangrijker. Ze moeten zich schamen om zich christelijk te noemen!

  Like

  • BertG. zegt:

   Waarom moeten nou alleen christelijke partijen hier in het bijzonder voor op komen.
   Ik verwacht helemaal NIETS van gelovig ingestelde mensen.
   Ze verschillen echt niet zo veel met de rest. Alles is eigen belang.
   Levend onder ’t motto: Ieder voor zich, en alles voor me eigen.
   Dit soort nieuws zou iedere partij de ogen moeten openen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tom maakt, in zijn goedheid, nog steeds de vergissing, dat die christelijke partijen en politici hetzelfde bevlogen christendom belijden als hijzelf, Bert.
    Maar helaas is het WARE christendom een zéér schaars goed, dat je in de politiek en in de gevestigde kerken niet gauw zult aantreffen!
    (Waar wel, zou ik trouwens niet zo kunnen zeggen; je moet er al eens tegenop lopen….)

    Like

 12. Pingback: Nigeria: Allah´s krijgers vermoorden 80 mensen | E.J. Bron

 13. Pingback: Aan het kruis met hem! | E.J. Bron

 14. Pingback: Gebed voor de naïeve kerkvoorganger | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s