Staatsbank RBS: € 10 miljard verlies, € 667.000.000 bonussen

Screenshot_29

Ondanks een verlies van naar verwachting £8 miljard (€9,7 miljard), keert de genationaliseerde Royal Bank of Scotland (RBS) zijn personeel £550 miljoen (€667 miljoen) aan bonussen uit. De bonussen zijn daarmee hoger dan eerder gedacht. De Britse Staat, voor 82% eigenaar van RBS, heeft zijn toestemming aan de miljoenen extraatjes gegeven.

Dat schrijft Sky News. Het is nog onduidelijk of RBS zijn grootaandeelhouder toestemming zal vragen het Europese bonusplafond te omzeilen. In dat geval kunnen werknemers in hogere functies een bonus van maximaal twee jaarsalarissen krijgen. De kans dat de Britse Staat akkoord zou gaan is klein, omdat hogere bonussen politiek zeer gevoelig liggen.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien. Bookmark de permalink .

5 reacties op Staatsbank RBS: € 10 miljard verlies, € 667.000.000 bonussen

 1. bigljohn zegt:

  Een normaal bedrijf zou tot zoiets nooit in staat zijn. Banken die een kapitaal verlies draaien en tegen de weerwil in niet failliet hoeven te gaan. Daarbovenop worden de directeuren jaarlijks nog eens gespekt met een enorm fortuin aan bonusgeld. Maar ja, bij de banken kan het niet op. Want daar is suikeroom Brussel, die er wel voor zorgt dat de bank niet om gaat vallen. Brussel zal de bank flink gaan spekken met afpersingsgeld dat van ons belastingbetalers komt. En anders krijgen de directeuren een gelijkwaardige compensatie via een salaris afspraak. En net als bij de Mafia geldt ook hier de gouden regel; Betalen, of anders…..De echte Mafia, De Banken Mafia, De Belasting Mafia, De E.U. Mafia, de Islam Mafia. Het lijkt er wel op dat er steeds meer Mafia organisaties bijkomen. Hun gezamenlijke streven is echter allemaal hetzelfde; Gezamelijke samenwerking der verschillende Mafia’s met elkaar, en voor de rest; Ikke, ikke, ikke, en de rest (wij) kunnen stikken. Een buigen of barsten mentaliteit die zij voor ons gecreeerd hebben.

  Like

  • theo zegt:

   Ja, als de bonus niet wordt betaald Dan is het grote dreigement. “Ons personeel is zeer gegeerd op de internationale markt en zullen onze bank verlaten”.
   <waarbij lees "onze bank" bedoelt wordt "deze gefinancierd door de belastingbetaler". Dat datzelfde personeel, lees hoger kader, er niet in slaagde "hun bank te beschermen". Is maar bijkomstig.
   Al zou al die klootzakken graag ontslag willen zien nemen. "Loosers" vinden namelijk geen andere valabele job in de bankwereld. Er staan er een 10-tal per werkplaats van "het hoger kader" te trappelen en mekaar weg te duwen om toch maar dat jobke te kunnen krijgen.
   En dit aan 1/10 van hetgeen ze vroeger verdienden (zonder bonus wel te verstaan).
   Spijtig dat Stalin dood is, een kogel en een muur waren zijn motivatietechnieken. En in dit geval meer dan terecht.

   Like

 2. “De Britse Staat, voor 82% eigenaar van RBS, heeft zijn toestemming aan de miljoenen extraatjes gegeven.” Duidelijk: het Britse volk is net zo dom als de Nederlandse kiezers!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Ze doen er alles aan, alle hulde, wat een voorbeelden, zijn echte helden.
  http://www.nu.nl/economie/2729266/oud-rbs-topman-moet-ridderorde-inleveren.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s