Zeven Egyptische Kopten in Libië vermoord

Screenshot_51

De “Gesellschaft für bedrohte Völker” GfbV (“Vereniging voor bedreigde volkeren”) heeft een betere bescherming van Koptische christenen uit Egypte in Libië geëist. “Kopten mogen in Libië niet langer als loslopend wild behandeld worden”, verklaarde Ulrich Delius, de afdelingsleider Afrika van de GfbV, dinsdag in het Duitse Göttingen. “Libië moet een minimum aan veiligheid voor de christelijke minderheid garanderen. Anders is de godsdienstvrijheid in het vooral door moslims bewoonde land niet meer gegarandeerd.”

Maandag werden op het strand van de Middellandse Zee in een voorstad van Benghazi de lichamen van zeven Kopten gevonden. De uit Egypte afkomstige personen waren door kopschoten om het leven gebracht.

Screenshot_52

Niet voor het eerst worden in Libië na de val van dictator Gaddafi Koptische christenen en hun instellingen aangevallen. Zo werden bij een bomaanslag in december 2012 op een Koptische kerk in de stad Misrata twee mensen gedood en raakten er drie gewond. In maart 2013 werd een brandaanslag op de belangrijkste Koptische kerk in Benghazi gepleegd. Sindsdien is de kerk gesloten. In de stad wonen ongeveer 3000 Koptische christenen. De in de gemeente werkzame priester vader Boula en een van zijn naaste medewerkers werden op 28 februari 2013 al een keer aangevallen en bedreigd.

Screenshot_53

In het voorjaar van 2013 werden er meer dan 100 Kopten gearresteerd. Ze werden ervan beschuldigd in de islamitische staat te missioneren. Er werd ook een christelijke boekhandelaar gearresteerd en er werden duizenden Bijbels in beslag genomen. De boekhandelaar werd ervan beschuldigd de gebedsboeken in omloop gebracht te hebben. Hij ontkende de beschuldigingen echter. Na massale protesten in Egypte werden de Kopten later vrijgelaten.

Screenshot_54

Woonden er tijdens de heerschappij van Gaddafi ongeveer 300.000 Egyptische Kopten in Libië, nu bestaat de gemeenschap uit nog maar ongeveer 10.000 mensen. De meeste van hen zijn artsen, ingenieurs, leraren en arbeiders. Maar een groot deel van de migranten heeft het land verlaten, omdat de economische ontwikkeling op grond van de voortdurende gewapende conflicten en politiek gemotiveerde moorden duidelijk slechter werd.

Bron:
www.gfbv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Egypte, Islam, Kopten, Krankzinnigheid, Libië, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zeven Egyptische Kopten in Libië vermoord

 1. bigljohn zegt:

  Vreselijk gewoon. We hebben de tijd niet mee. Het Westen maakt zich helaas niet druk om vermoorde Christenen. Maar de wereld zou te klein geworden zijn als er 7 Moslims vermoord zouden zijn, en duizenden Korans in beslag zouden worden genomen. Maar de Islamiet dient een ding goed te onthouden; Ooit komt er een moment dat de Islam totaal vernietigd gaat worden. De Duivel werd over de aarde losgelaten, maar zal (als hij bijna op het toppunt van zijn macht is) vernietigd worden door de Heer. Ook de ziener Michael de Nostradame maakt daar gewag van in zijn kwatrijnen. Het is ook een ijzeren Wet der geschiedenis. Het is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit voorgekomen dat een bepaalde macht of dictator zich voor eeuwig kon doen gelden. Eens is het opkrassen geblazen !

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja, de dictator werd verslagen en de hele wereld was het ermee eens. Maar de moslimbroeders kwamen er voor in de plaats en de moord- en slachtpartijen werden erger dan ooit. -Vooralsnog tegen christenen, dat spreekt. Het wachten is op het moment dat alle christenen uitgemoord zijn; dan beginnen ze waarschijnlijk weer tegen elkààr.
  Waar moslims zijn heb je ook bepaald geen dictator nodig, tenminste níet waar het om bloedvergieten gaat……

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 19.08. uur, op 26/2. Juist, met een aanvulling mijnerzijds Theresa, Na de christenen, zijn de joden en andersdenkenden aan de beurt! En als deze “moslim duivels”, dit voor elkaar krijgen, vliegen ze zich daarna onderling naar de keel. Het is erger dan de pest, deze ISLAM!

   Like

 3. Tempelier. zegt:

  Hebben ze in Libië niet een sharia wetgeving ?

  Like

 4. Oliebolie zegt:

  Degoutant.

  Like

 5. Pingback: Aan het kruis met hem! | E.J. Bron

 6. Pingback: Gebed voor de naïeve kerkvoorganger | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s