Zoek de verschillen: Oekraïne 1944 en Oekraïne 2014

Screenshot_28

Tijdens de oorlog collaboreerde een aanzienlijk deel van de Oekraïners vrijwillig met de Duitsers en nam actief deel aan de Jodenvervolging in de Oekraïne. Verder waren er relatief veel Oekraïners die als vrijwilliger bij de Wehrmacht of als bewaker in een concentratie- of vernietigingskamp werkte, denk maar eens aan John Demjanjuk. Ook waren er relatief veel Oekraïners actief bij de SS-Totenkopfverbände die achter het oprukkende Duitse leger opereerden. Alles wat joods was, werd door deze bendes vermoord. Ook in Nederland was een SS-bataljon tijdens de oorlog actief dat voor 100% uit Oekraïners bestond.
(Tekst: scubaleonard)

Door:
Jan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Zoek de verschillen: Oekraïne 1944 en Oekraïne 2014

 1. Monalisa zegt:

  Ik zie het niet het zijn allemaal nazi’s behalve die een dan die is volgevreten. lijkt wel op Hermann Göring dat was ook zo”n vol gevreten persoon

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Het verschil tussen de overheersing door Hitler en Jantje Koopfiets. Vergeten is nog de Russische overheersing van voor Hitler en tussen Hitler en Jantje Koopfiets in, alsmede de toekomstige onderdrukking door de E.U. Een ding is zeker. De Oekraïners hebben al veel langer last van dictators cq onderdrukking dan wij Nederlanders. Ze kunnen zich dan ook geen voorstelling meer maken wat vrijheid betekent. De Russiche beer moeten zij in ieder geval niet. Zij klampen zich hoopvol vast aan de alhier alom gehaatte E.U. Dracula. Deze zal ook spoedig, in navolging van de andere lidstaten, hun bloed gaan drinken en ook van hun weerloze ondoden proberen te maken.

  Like

 3. scubaleonard zegt:

  Jan, een dergelijk fotootje plaatsen zonder enig bericht is stemming makerij. Bij de foto had een bericht gemoeten, en wel het volgende:
  Tijdens de oorlog collaboreerde een aanzienlijk gedeelte van de Oekraïners vrijwillig met de Duitser en namen actief deel aan de Jodenvervolging in Oekraïne. Verder waren er relatief veel Oekraïners die als hilfswilliger bij de Wehrmacht of als bewaker in een concentratie- of vernietigingskamp werkte, denk maar eens aan John Demjanjuk. Ook waren er relatief veel Oekraïners actief bij de SS-Totenkopfverbände die achter het oprukkende Duitse leger opereerde. Alles wat joods was werd door deze bendes vermoord. Ook in Nederland was een SS wachbataillon tijdens de oorlog actief dat 100% uit Oekraïners bestond.

  Like

 4. meneertje zegt:

  @scubaleonard,
  Op 8 februari 16:17 schreef u als commentaar onder het tweede deel van mijn lange artikel “De grote leugen” :
  “Verdulleme meneertje je lijdt volgens mij aan selectieve blindheid, doofheid, geheugenverlies, enz.
  enz. Maandagochtend even naar de dokter meneertje en neem alsjeblieft het hele corrupte zooitje wat in Den Haag zit ook mee”

  De webmaster vond dit blijkbaar een vreemde tekst en vroeg u om opheldering.
  Ook ikzelf heb u gevraagd of er achter die tekst van u nog de een of andere gedachte zat.

  U hebt die vragen niet beantwoord.
  Ik nam aan dat u de een of andere gek was en dan kan het me niet schelen wat u schrijft.

  Maar nu verschijnen er regelmatig commentaren hier van u en u lijkt een vaste reageerder te worden. En wat u ook bent, niet zo maar een gek in ieder geval.
  Nu neem ik daarom die tekst van 8 februari wel serieus.

  Ik eis van u alsnog een verklaring voor die tekst.
  Geeft u niet, dan zal ik op dit log niet meer reageren, want ik weiger in dat geval met u op hetzelfde loog als het ware als “collega’s” te zitten.
  Dat zal u vermoedelijk niet kunnen schelen, sommige andere vaste reageerders wel, neem ik aan.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @meneertje

   Wat er ook gebeurt: antwoord of geen antwoord. U blijft!! Er is geen sprake van dat u vertrekt, omdat een andere reageerder u in het vaarwater zit. Mocht er geen bevredigend antwoord komen van scubaleonard, dan geef ik hem een permanente ban!!!

   Webmaster E.J.

   Like

   • meneertje zegt:

    @Geachte webmaster,
    Dit vind ik een zeer bevredigend antwoord! Dank u zeer.
    De man zat mij overigens niet zo maar in het vaarwater; hij gaf een hele reeks onzinnige beledigingen weg. (Wat die opmerking over het “corrupte zooitje” voorstelde, is al helemaal een raadsel; alsof ik in het gewraakte artikel ook maar één goed woord over de regering had geschreven!)

    Nogmaals: zo lang ik dacht hij zo maar wartaal uitsloeg, kon het mij niet schelen.
    Maar hij blijkt wel degelijk samenhangend in goed Nederlands te kunnen schrijven.
    En daarom neem ik die wartaal alsnog serieus.
    En daarom eis ik een verklaring van hem.

    Like

  • meneertje: Op bijna elk blog heb je wel een trol! Deze provoceren de auteurs, niet omdat zij een andere mening zijn toegedaan, maar om 2 redenen:
   1. Zij hebben geen normaal leven en doen dit uit verveling
   2. zijn zijn ingezet door de (vaak linkse) tegenstanders
   Op hen reageren is voor hen de voeding om steeds verder te gaan! Dus gewoon blokkeren of negeren deze zielige wezens!

   Like

   • Harry zegt:

    Meneertje , laat U niet provoceren door het linkse of anderszins gestoorde groepje zogenaamde ” medemensen ” .
    Zelf kan ik geen nettere benaming voor die lui verzinnen dan landverrader .
    Ik durf gerust te stellen dat ik namens de overgrote meerderheid hier spreek als ik zeg dat we Uw commentaren buitengewoon waarderen .
    Groot respect voor Uw ingetogenheid en de nette verwoording van de gruwelijke misstanden en misdaden van onze vijanden .
    Andere sites zijn soms gesloten omdat serpenterige landverraders de boel zaten te saboteren en te trollen .
    Het is er vast een die op de hand is van de bekende behaarde groep massamoordenaars .
    Als U zou “vertrekken “, krijgt die gek z’n zin .
    Gun hem dat niet !
    Alstublieft .

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Harry

    Geen sprake van dat “meneertje” vertrekt! Ik blijf alert met de vingers aan de “ban-knop”! 😆

    Like

   • meneertje zegt:

    @ Realpredictor en @Harry,
    Heel hartelijk dank voor uw sympathieke reacties.
    Het betekent werkelijk heel veel voor mij bijval en steun van mijn medecommentatoren te krijgen.

    Like

  • meneertje zegt:

   Nog een kleine toevoeging.
   Via het fotootje dat S. bij zijn commentaar plaatste en een beetje googelen kun je heel wat aan de weet komen.
   Verrassend was te ontdekken tot welke volksgroep deze man vrijwel zeker behoort.
   Nee, beslist niet tot de islam.
   Nou ja, wie geïnteresseerd is, moet het zelf maar uitzoeken.

   Like

 5. lucky9 zegt:

  Heeft er iemand hier het lef om de vergelijking Oekraïne-1931 (genocide) en Oekraïne-2014 te maken? Waarschijnlijk niet. De zwart/wit redenering en imbeciele verering voor vadertje Stalin lijkt hier wel overgeslagen op vadertje Poetin.

  Enkele dagen geleden plaatste iemand al een doorverwijzing naar een inderhaast neergekrabbeld artikeltje op de DDS van de hand van Joost Niemöller die niet eens zijn (meer dan vermoedelijk communistische bronnen) had gecontroleerd en nog minder de voor iedereen toegankelijke Wikipedia had nagekeken. Een journalist onwaardig. Van deze man slik ik geen kritiek meer op de MSM.

  Een Oekraïense nationalist werd vergeleken met de nederlandse collaborateur Mussert en gewoon weggezet als nazi. Met welk recht? Met welke bedoeling? Een minimum aan objectiviteit is, zo vind ik, ten zeerste gewenst.
  Daar waar deze verzetsman (Bandera) in feite door de nazis’s werd gevangen gezet in het concentratiekamp van Sachsenhausen om door de communisten na 1945 schandelijk gediaboliseerd uiteindelijk door hen uiteindelijk in 1959 laf te worden vermoord in München.

  Vanzelfsprekend zijn de aanwezigheid en de acties van Hans Van Baalen en de crypto-fascist Guy Verhofstadt in Kiev schandalig maar de vergelijking met het trio Hitler-Göring-Himmler gaat alleen op wat hun anti-russische sentimenten betreft.
  In alle overige aspecten loopt de vergelijking mank, en dat nog in zoverre de foto van de nazi’s in 1944 zou genomen zijn in Oekraïne wat moeilijk te controleren, zo niet zelfs onwaarschijnlijk is. En nu gaat men hier de reductio ad Hitlerum nog eens dunnetjes over doen.

  Is dit hier een mainstream links bedriegende poco-webstek geworden webmaster?

  Oekraïne is onmogelijk te vergelijken met Nederland. En Oekraïners zijn onmogelijk te vergelijken met Nederlanders. Niet etnisch, niet in aantal, niet in oppervlakte niet qua geschiedenis. Er leven 3 keer zoveel Oekraïners op een grondgebied dat 16 keer groter is dan dat van Nederland. Bij mijn weten zijn er in Nederland nog nooit miljoenen Nederlanders uitgeroeid geworden met een kunstmatige hongerdood. Het staat ook vast dat de Nederlanders zich nooit hebben moeten verzetten tegen een Russische en communistische bezetter.

  De vergelijking is onmogelijk en deze poging tot demonisering daarom leugenachtig.

  Men zou zich beter concentreren op het wansmakelijk gedrag van hedendaagse eurofiele politici want zij zijn de echte EUSSR-fascisten, niet de modale Oekraïner, en zeker niet de Oekraïner die zich verzet tegen her Russische imperialisme dat overigens veel ouder is dan het communisme.

  Overigens sterven er in Zuid-Afrika dagelijks elke dag weer en weer méér blanken als slachtoffer van zwart ANC-racisme dan er het totaal van aantal slachtoffers de laatste weken in Kiev. Waar blijft de verontwaardiging tegen de vele genocides in heel Afrika?

  Like

 6. Jean zegt:

  Sorry, ik krijg pijn aan mijn ogen van het zoeken naar het verschil, echt is zie totaal geen verschil enkel gelijkenissen met één verschil: 70 jaar.
  Ik ben wel van mening dat die misdadigers op de foto rechts véél gevaarlijker zijn dan die op de foto links en dat was al tuig van de hoogste richel…

  Like

 7. Die ouwe nazi’s waren in uniform , en dus veel makkelijker te herkennen .

  Die ” UIT HET NIETS HERREZEN NIEUWE NAZI’S” zijn nog grotere smeerlappen , en hebben helaas GEEN uniform aan .

  En zijn dus veel gevaarlijker , en minder goed te herkennen !

  Like

 8. Fred zegt:

  Ashton is ook nog eens naar de Oekraïne gegaan deze week.
  Opdat wij niet gaan twijfelen wat voor mensen er in Brussel zetelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s