De kathedraal van Córdoba dient van de katholieke kerk afgepakt en opnieuw een moskee te worden

Screenshot_17

De sinds ongeveer 20 jaar door Arabische en Europese moslims als “verloren eigendom” teruggeëiste kathedraal van Córdoba, die echter al sinds de 13e eeuw een christelijke kerk is, dient naar wens van een online petitie onder staatscontrole te komen. Op het petitieplatform “Change.org” spraken zich dinsdagavond 91.000 mensen ervoor uit om de het toezicht over het gebouw van de katholieke kerk af te pakken.

Het bouwwerk behoort met ongeveer 23.000 m² tot de grootste voormalige moskeebouwwerken ter wereld. Het werd tussen 784 en 987 onder de emirs en kaliefen van Córdoba opgericht. Toen de moslims in het jaar 711 de stad bezetten, hadden ze het voorgaande bouwwerk, de antieke basiliek “St. Vincentius van de martelaren” verwoest om “een moskee te kunnen bouwen”. In het jaar 1236, toen koning Ferdinand III. van Castilië Córdoba op de Moren heroverde, werd de moskee tot een christelijke kerk gewijd. In de eerste 250 jaar beperkte men zich echter tot kleine interne en externe verbouwingen. In de 16e eeuw werden toen grote verbouwingen uitgevoerd in het gebied van het hoogaltaar.

Onder het motto “Kathedraalmoskee van Córdoba: Het erfgoed van iedereen” startte een groep historici, juristen en journalisten eind 2013 een petitie om een zogenaamde “juridische, economische en symbolische beslaglegging”op het gebouw door de katholieke kerk te stoppen. Zij argumenteren dat het bouwwerk 30 jaar geleden niet alleen vanwege zijn architectonische betekenis, maar ook als symbool van de eensgezindheid tussen de verschillende civilisaties en religies tot wereldcultuurerfgoed van UNESCO werd verklaard.

Screenshot_16

De groep verwijt het bisdom Córdoba stiekem islamitische symbolen uit de kathedraal te laten verwijderen. Zelfs de naam “moskee” zou uit de officiële brochure geschrapt zijn. Bovendien zouden het onlangs aanzienlijk verhoogde entreegeld alleen de katholieke kerk ten goede komen. De ondertekenaars roepen de staatsautoriteiten en UNESCO ertoe op om in te grijpen. De regionale regering van Andalusië onderzoekt volgens mediaberichten van dinsdag op dit moment de eisen van de petitie.

Vier jaar geleden had een islamitische groep jongeren uit Oostenrijk in de kathedraal voor een schandaal gezorgd. De 118 jonge mannen waren van plan in de kerk een islamitisch gebed te reciteren, wat expliciet verboden is. Ze werden door het private bewakingspersoneel verzocht hun gebed achterwege te laten. Daarop bedreigden ze het personeel, zodat de politie werd ingeschakeld. Na handtastelijkheden kwam het tot arrestaties.

Islamitische organisaties eisen al jaren dat de kathedraal ook als moskee gebruikt moet worden. De leiding van het bisdom wijst dit echter strikt van de hand. “Een gezamenlijk gebruik draagt niet bij aan een vreedzaam samenleven”, wordt benadrukt. Dit zou alleen maar voor verwarring zorgen (bron hier!).

Lees eveneens:
Het verbod voor moslims om in een Spaanse kathedraal te bidden blijft gehandhaafd

Screenshot_15

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Islamisering, kalifaat, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, political correctness, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

19 reacties op De kathedraal van Córdoba dient van de katholieke kerk afgepakt en opnieuw een moskee te worden

 1. tjonge zegt:

  “Islamitische organisaties eisen”

  je verwacht het niet…

  Like

 2. meneertje zegt:

  Er zou naar mijn mening over te praten zijn in een driehoeksoverleg tussen Spaanse katholieken, in Spanje geïnfiltreerde moslims en Turkije.

  Men zou dan tot een ruil moeten komen.
  De beroemde ex-moskee van Cordoba terug naar de moslims en de Haghia Sophia in Istanbul terug naar de Orthodoxen (of hoe die tak van het christendom tegenwoordig ook wordt genoemd).

  Maar het ongelukkige toeval wil nu dat de Turkse moslims de Haghia Sophia juist weer van museum naar moskee willen transformeren.

  Het is en blijft van huis uit een verbijsterend meesterwerk van het vroegmiddeleeuwse (toen nog katholieke) christendom.

  De Osmanen hebben het magnifieke gebouw, na de verovering van de toen nog Constantinopel of Byziantium genoemde stad, aanvankelijk tot moskee verbouwd, maar nog niet zo lang geleden het (relatieve) fatsoen gehad er iets “neutralers” namelijk een museum van te maken.
  En nu moet het dus weer een moskee worden.

  En de beroemde kerk met de ontelbare zuilen in Cordoba nu juist in omgekeerde richting: terug naar moskee-status?

  Dat klopt natuurlijk niet.
  Maar ja, de islam wil altijd op alle fronten winnen.
  Het woord “consequent” kent hij niet.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik vraag me af of jij je vergist meneertje.
   Consequent betekent bij mij i.v.m. met moslims altijd hun eigen zin krijgen en met de bezetting van de hele aarde door de islam.
   Daarvoor liegen en bedriegen ze.
   Taqqiya heet dat.

   Like

   • meneertje zegt:

    Ja, ook goed. ik had mij misschien te neutraal uitgedrukt!
    Maar we zijn het roerend met elkaar eens.

    Like

 3. Jean zegt:

  Die hele moslim én islamwaanzin komt me de strot uit, weg met die smeerlapperij van verkrachters, verminkers, moordenaars.
  Wij eisen een welvarend veilig en leefbaar land waar het aangenaam wonen is, dus niet zoals momenteel dat men stijf van de angst naar de brievenbus moet wandelen met steeds links en rechts kijkend.
  De verantwoordelijken van deze toestand moeten zwaar aangepakt worden, het is nu aan ons om dat gespuis weg te stemmen en nadien voor een volkstribunaal te slepen en dat vóór ze kunnen vluchten.
  Ik stel mij kandidaat om rechter te spelen, dat het gespuis maar zorgt voor voldoende pampers…

  Like

 4. baksteen zegt:

  Mooi, maken we van de Haja Sofia weer een kathedraal……
  De kerk heeft al een keer onder dwang de kathedraal af moeten geven aan deze club, die fout gaan ze niet nog een keer maken. Zeggen dat je hem wel wilt ruilen tegen de Haja Sofia, gebeurt toch nooit.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Vragen- doordrammen- luid eisen -dreigen- symbolisch bezetten – bezitten, ach ja, zo werkt de ”religie van de vrede”, want wat je ooit met geweld hebt gepakt blijft ALTIJD van jou..

  Je bent een racistische kniesoor wanneer je redelijke islamitische verzoeken niet honoreert.
  Ooit was Turkije na de zendingsreizen van Paulus een overwegend christelijk gebied geworden, totdat ook daar moslim troepen opdoken.

  Hoe zou het zijn wanneer men de eertijds christelijke basiliek in Constantinopel/Istanboel die nu als de Hagia Sofia moskee en als museum bekend staat ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Hagia_Sophia_ ) voor de christelijke erdedienst zou terugvorderen?
  Er zouden overal stormen van kritiek opsteken en NIET alleen in de islamitische wereld, waarmee iets belangrijks gezegd wil zijn, iets wat te maken heeft met EENRICHTINGVERKEER in de omgang met de islam, weten jullie nog?

  Zelfs na de verovering van Andalisië in Spanje door Moorse troepen en de latere herovering ervan door christelijke vorsten hebben de moslims hun immer gekoesterde intentie om de zaken recht te zetten nooit weer opgegeven en dat zien wij nu, vele eeuwen later, dan ook gebeuren. Vandaar de islamitische eis om de kathedraal in Cordoba weer uit handen te geven.

  Dit gegeven dat alles zegt over de diepste intenties van de islam moeten wij steeds in gedachten houden wanneer wij zien hoe politiek correcte onverlaten menen dat de islamitische mentaliteit niet meer zo in elkaar steekt en dat je daarom buitengewoon toegeeflijk kunt en moet zijn,omwille van de fijne nieuwe maatschappij die men voor ogen heeft.

  ”Linkse gutmenschen”?? Ik heb geen goed woord meer voor hen over.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Niets aan de hand: “Het verbod blijft gehandhaafd.” Nou dan!
  Wie zegt er eigenlijk, dat Spanje dit ook wel weer zal toegeven? Zijn ze daartoe verplicht, dan?
  De Moslims kunnen zoveel eisen. Dat zijn we trouwens ook van ze gewend.
  Gewoon poot stijf houden en deze keer eens niets inwilligen.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Dat is het probleem, Theresa:

   De pootjes zijn niet stijf, maar erg slap als het de islam betreft…. 😉

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Is wel zo, maar evengoed is Spanje ze niets verschuldigd
    En ik zou waarachtig niet weten, waarom ze nu weer die kathedraal zouden afstaan. Laten we nou eerst maar eens wachten wat er uit komt: Ze hèbben het nog niet gedaan.
    Ik kan niet in het brein van de Spanjaarden kijken, jij?
    Pas als duidelijk is, wat er in deze besloten wordt, kunnen we onze conclusies trekken; niet àl te pessmistisch, Wachteres!

    Like

 7. de 13de imam zegt:

  In de moslimwereld is inderdaad de herovering van Andalusie een veelgehoorde ambitie.Zie:


  En ook:

  In dat licht moet je deze kwestie zien, moslims willen Spanje heroveren: geen multicul maar totale herovering. Dit is dus een oorlogsverklaring en die dient dan ook als zodanig beantwoord te worden. Laat Israel eindelijk die achterlijke moskee eens van de tempelberg buldozeren, dat zou een duidelijk signaal afgeven!

  Like

 8. luckybee zegt:

  De Baas in de Alhambra, was eens de laatste Omayaden Khalief die de invasie van het Frankenrijk heeft gevoerd als de Emir,Abd El Rachman de III al Ghafiqi, door Karel Martel verslagen en gedood in de slagt bij Tours.Van mij uit kunnen de kathedraal in Cordoba in de handen blijven van de Katholieken.Ten minste al;s de paus niet zeg ik geef ze terug of zo iets.
  http://www.isgeschiedenis.nl/militaire-confrontaties/slag-bij-poitiers-confrontatie-tussen-het-christendom-en-de-islam/

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Een bushokje als gebedshuis is toch voldoende voor ze. Het veroveren van katholieke en christelijke kerken door de islam is in volle gang. Wie gaat ze stoppen ?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tempelier: 16.52. uur. U vraagt: ” Wie gaat ze stoppen (de haatbaarden)”. Ik zeg U NIET DE POLITIEKE VUILE KLIEK VERRADERS VAN HET MONSTER EUSSR, en ook niet de volgende verraders in ons land: VVD,CDA,D66,PvdA,GL,CU,SP,50+! Dan heb ik de meeste wel genoemd, blijft over de SGP en de PVV. Zo zit het in elkaar, beste Tempelier!

   Like

 10. Charles Martel zegt:

  Laten we een deal maken: de Turken geven eerst de Aya Sofia in Istamboel terug, want die hebben ze ingepikt in 1453.

  Like

 11. Rick zegt:

  Het is natúúrlijk doodzonde van zo’n mooi stuk historische architectuur…Maar als rechtgeaarde Spanjaard zou ik deze kathedraal liever in de brand steken en/of opblazen; voordat deze in de gore graaiklauwen der booslims zou vallen!!

  Like

 12. Syrier zegt:

  Dan moeten de moslims alles terug geven.Van de Aya Sofia tot de Johannes de Doper kerk in Damascus,tot de Rotskoepel en alles wat tussen ligt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s