Enquête: “Palestijnen” kopen het liefst producten uit Israël

Screenshot_13Terwijl wereldwijd mensenrechtenactivisten – zogenaamd in het belang van de “Palestijnen” – aandringen op de boycot van Israëlische producten, kopen de “Palestijnen” zelf in toenemende mate producten uit Israël. Vertegenwoordigers van de boycotbeweging waren nijdig, omdat de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, hun inspanningen om Israël economisch onder druk te zetten niet duidelijk ondersteunde. Maar Abbas had daar goede redenen voor:

Uit een enquête van de Palestijnse autoriteit voor consumentenbescherming komt een vermoedelijk oorzaak voor de terughoudendheid van Abbas naar voren: de “Palestijnen” consumeren graag Israëlische producten. Volgens de enquête, waarover de Palestijnse krant “Al Quds” berichtte, is 70% van de import in de Palestijnse autonome gebieden afkomstig uit Israël.

Screenshot_14Israël beperkt de uitvoer van producten naar de zogenaamde “Westbank” (Judea en Samaria) niet. De Israëlische producten concurreren daar met producten uit Europa en uit de Arabische buurlanden. De krant citeert meerdere handelaren die zeggen dat de “Palestijnen” de voorkeur geven aan Israëlische geïmporteerde producten. Ze zijn goedkoper dan de producten uit Europa en van veel betere kwaliteit dan de Arabische producten.

De enquête bewijst opnieuw dat de boycotbeweging met haar acties de “Palestijnen” veel harder treft dan de Israëli´s. Boycots tegen Israël bespoedigen het vredesproces niet, zelfs wanneer dit de oorspronkelijke bedoeling van de initiatiefnemers van de boycot geweest is.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", hersenspoeling, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Racisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

2 reacties op Enquête: “Palestijnen” kopen het liefst producten uit Israël

  1. louis-portugal zegt:

    Mooi die realiteit, maar het zal de israëlhaters niet weerhouden van hun pogingen om Israël te beschadigen.

    Like

  2. Oliebolie zegt:

    Palestijnen zeiken in het zand.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s