Een zegen voor het Midden-Oosten

Screenshot_3

(Door: Tapfer im Nirgendwo)

Niet zelden wordt beweerd dat een van de belangrijkste redenen voor het conflict in het Midden-Oosten Israël zou zijn, iets milder uitgedrukt, “de Israëlische politiek”. Terwijl het duidelijk is dat de situatie in het Midden-Oosten nog catastrofaler zou zijn als Israël niet zou bestaan. Israël is namelijk het alles verenigende vijandbeeld in het Arabische gebied. Zonder Israël zouden de vijandige islamitische richtingen elkaar nog intensiever de koppen inslaan. De haat op Israël is de enige gemeenschappelijke noemer waarover de dictatoren en slachters van Fatah, Hamas en Hezbollah het eens kunnen worden.

Bovendien zou er zonder Israël in de Gazastrook veel minder water en medische verzorging zijn. Gaza krijgt per slot van rekening het water en de medicijnen grotendeels van het naburige Israël, het land dat de in Gaza heersende terreurorganisatie Hamas, die het eigen volk geknecht houdt, volgens artikel 7 van de eigen Charta wil vernietigen – en alle Joden van de wereld erbij! Het naburige Egypte anderzijds interesseert Gaza niets en in Syrië worden alle Arabieren die tot “Palestijnen” verklaard werden in kampen opgesloten en beroofd van hun elementaire fundamentele rechten.

In Israël zijn meer dan 20% van de bevolking Arabieren die alle burgerrechten bezitten. Het zijn de enige Arabieren van het Midden-Oosten die in vrije, gelijke en democratische verkiezingen hun politieke vertegenwoordigers kunnen kiezen. Als er dus in het Midden-Oosten één door de Arabieren vrij gekozen volksvertegenwoordiger is, dan is het de Israëlische minister-president.

Israël is een zegen voor het Midden-Oosten. Toen Israël nog niet bestond, beschreef Mark Twain het gebied in de 19e eeuw als volgt:

“Een troosteloos land, waarvan de bodem weliswaar rijk genoeg is, maar volledig door onkruid is overwoekerd (…) een stille treurige vlakte (…) een woestenij (…). Over hele afstanden zagen we nooit één enkel mens (…) nauwelijks een boom of een struik. Zelfs geen olijvenboom en cactus, deze snelle vrienden van een waardeloze bodem. Het land was bijna mensenleeg.”

Het is de Israëlische politiek die het land rijk en vruchtbaar gemaakt heeft, bovendien democratisch en Verlicht, met gelijke rechten voor mannen en vrouwen, om het even van welke religie en seksuele oriëntering. In de Bijbel staan veel domme dingen, maar ook enkele ware woorden. Daartoe behoren Jesaja hoofdstuk 27, vers 6:

“In het toekomende zal Jakob wortelen schieten, Israël zal bloeien en groeien; en zij zullen de wereld met inkomsten vervullen.”

Als er al een reden bestaat voor het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten, dan is het niet Israël, maar zijn het die mislukkelingen die Israël haten en boycotten! Ze boycotten namelijk het enige land, waarin Arabieren gewoon alleen maar mensen mogen zijn en geen martelaren hoeven zijn. Mensen die willen liefhebben en willen geloven wat ze willen. Mensen, die rechter, minister-president en generaal kunnen worden en wel onafhankelijk van het lidmaatschap van een religie.

Wie Israël boycot, boycot de mogelijkheid van gerechtigheid voor alle mensen in het Midden-Oosten.

Bron:
http://tapferimnirgendwo.com
Auteur: Tapfer im Nirgendwo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een zegen voor het Midden-Oosten

 1. Senior zegt:

  Inderdaad – en let op de poster, die is erg leuk 🙂 : http://likud.nl/2014/01/boycot-welke-boycot/

  Like

 2. jans zegt:

  Een zegen voor het Midden-Oosten…….en de rest van de wereld!

  Like

 3. Republikein zegt:

  De naam van de auteur spreekt me wel aan.

  Like

 4. luckybee zegt:

  So lang als de Arabieren (Sunieten en Sjiieten) elkaar afmaken zal Israel wel veilig blijven op een paar schermutselingen na.

  Like

 5. Jan zegt:

  De VN deelt echter de conclusie van Timmermans namelijk dat Israël geliquideerd dient te worden omdat zij oorzaak is van alle ellende in de islamitische landen, namelijk stagnatie, oorlog, armoede enz. De voortdurende bedreiging van alle burgers in de regio door Israël en de bezetting van andermans grondgebied belemmert de ontwikkeling van de regio. Dat Israël een Joodse staat is is onacceptabel en is een schending van de rechten van moslims en Christenen en zorgt voor intens leed net als de ontheiliging van diverse gebieden en plaatsen.
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2014/02/un-commission-says-israel-is-major.html

  Like

 6. Jan zegt:

  Hasbara 2.0: Emotions

  Like

 7. fleckie zegt:

  Israel : door”Verenigd Vijandbeeld” van. de ARABIEREN. als :” hoofd van jut” ? of als. “bliksemafleider “. gedwongen te functioneren ?

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Dit las ik gisteren in de Engels-talige:”Arabia Today”. PERSBERICHT:
  Riyyadh, salallaho alaihi wasalam,; Een tragische brand heeft hedenochtend de persoonlijke bibliotheek van Abdullah bin Abdulaziz al Saud, ((salallaho alaihi,[vrede zij met hem ] ) , Vernietigd.
  Het vuur ontstond in de Koninklijke Badkamer, alwaar de twee boeken werden bewaard.
  Beide boeken gingen verloren.
  Een woordvoerder zei dat de Koning haast een “in-een-storting” nabij was, toen hij het slechte nieuws vernam.
  Hij was haast klaar met het inkleuren van het 2e (kleur)-boek.

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  OT

  “UK jihad murderer handed blood-stained note full of Qur’an quotes to bystander”

  Robert Spencer van Jihadwatch toont de afbeeldingen van het briefje dat Adebolajo aan een getuige ter plaatse gaf op het moment van de misdaad. Adebolajo had dit bericht ahw ondertekend door relevante Koranverzen op te lijsten als voetnoten !!!

  http://www.jihadwatch.org/2014/02/uk-jihad-murderer-handed-blood-stained-note-full-of-quran-quotes-to-bystander

  Like

 10. Sag mal, wo in den Niederlanden wohnst Du eigentlich, damit ich Dich mal auf ein Fristi einladen kann, wenn ich in der Nähe bin.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Geen neutje gehad, geen goede dag gehad.

  Laat de boeren maar dorsen.

  dronken mensen spreken de waarheid :-}

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s