Het nature nurture debat in het multiculturele Nederland

Screenshot_11

(Door: Joost Niemöller)

Het blad Nieuwe Revu interviewde me en vroeg me naar mijn gedachten over IQ en etnische verschillen. Dat kwam goed uit. Het onderwerp interesseert me omdat ik benieuwd ben naar de oorzaak van maatschappelijke verschijnselen. Ik heb me daar flink in verdiept, tientallen wetenschappelijke artikelen gelezen, tientallen wetenschappelijke boeken, de pro’s, de contra’s, en daarnaast sta ik een tijdje in contact met wetenschappers in de wereld die hier onderzoek naar doen.

Nu ben ik zelf natuurlijk geen wetenschapper. Ik ben journalist. Opiniemaker zoals u wilt. En ik zeg gewoon wat ik vind, dat doe ik altijd. Ik zou zeggen; koop de Nieuwe Revu deze week. Het is een kritisch, maar fair interview.

Het nature nurture debat vindt in de wetenschap al zeker honderd jaar plaats. Buiten de wetenschap krijgen we over het algemeen maar één versie van de waarheid te horen: Het absolute geloof in de maakbaarheid. Dat geloof zegt: Er zijn geen verschillen tussen mensen. Er is alleen opvoeding. Af en toe bereikt een enkel nature boek de massa, zoals onlangs de bestseller van Dick Schwaab. Schwaab vermijdt het gevoelige onderwerp van de etnische verschillen. Verder slaagt hij erin om in een heel dik boek over hersenen het woord ‘IQ’ niet één keer te laten vallen.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Het nature nurture debat in het multiculturele Nederland

 1. Jan zegt:

  Opvallend is ook nu weer dat al dat volk dat reageert gewoonweg niet kan lezen, wat weer laat zien hoe het onderwijs is verkleuterd. Want, wat heeft Niemöller nou voor ‘fouts’ gezegd? Niets. De reacties van het linkse volk laten zien dat zij als Pavlofhondjes reageren, polcor zijn gehersenspoeld, niet kunnen lezen en misschien ook niet in staat zijn de tekst tot zich te laten doordringen.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Nederland heeft een God dat geen andere Goden naast zich duld, voor zijn aangezicht.Mutie Cultie gezelschap niet mogelijk en immigratie land ook niet.

  Like

 3. Jan zegt:

  Columnist Fouad Hashem, Kuwait: ‘Arabieren moeten hun kop eens goed laten nakijken’

  Like

 4. AdVader zegt:

  wij zijn niet ons brein, gedrag is niet gelijk aan zijn, al die gemaakte pathetische gevoelentjes&gedachtetjes..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s