Spaanse enclaves in Marokko kunnen de vluchtelingenstroom niet meer tegenhouden

Screenshot_1

Niet alleen het Franse overzeese departement Mayotte staat op dit moment bloot aan een ongekende stroom Afrikaanse vluchtelingen, maar ook de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Deze week nog kwam het tot heftige botsingen tussen de politie en de vluchtelingen, toen deze probeerden met honderden tegelijk de grenspost te bestormen om zodoende op Europees grondgebied te komen.  

Media berichten nu dat de meer dan 500 vluchtelingen uitermate gewelddadig tegen de Spaanse en Marokkaanse politie zijn opgetreden. Ze bekogelden haar met stenen en vielen de agenten met houten knuppels aan. Er raakten meer dan 13 agenten gewond. Nog onlangs dachten enkele vluchtelingen dat de meeste van hen zelfs een schotwond op de koop zouden toenemen en hun leven zouden riskeren, alleen maar om de EU binnen te komen. Als ze eerst maar naar een Europees ziekenhuis of gevangenis worden overgebracht, dan is het zeer waarschijnlijk dat ze kunnen onderduiken of dat vluchtelingenorganisaties zich over hen ontfermen.

Opnamecentra zijn overvol

Melilla is, naast Ceuta, een Spaanse enclave aan de Marokkaanse Middellandse Zeekust. Beide zijn een populaire bestemming voor vluchtelingen, omdat zij de enige landsgrenzen tussen de EU en Afrika vormen. Het Spaanse dagblad “El País” berichtte onlangs dat er ongeveer 30.000 vluchtelingen in Marokko erop zouden wachten europa binnen te komen. Omdat de opnamecentra hopeloos overbezet zijn, komt het steeds opnieuw tot bestormingen door dit soort vluchtelingen.

Vorig jaar nog hadden de Spaanse autoriteiten een elf kilometer lange grensinstallatie opgericht en deze extra met prikkeldraad beveiligd om de bestormingen de baas te worden.

Bron:
http://www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Europa, Immigratie, Marokko, Spanje. Bookmark de permalink .

25 reacties op Spaanse enclaves in Marokko kunnen de vluchtelingenstroom niet meer tegenhouden

 1. Theresa Geissler zegt:

  30.000…..hm. Waarvoor zijn die allemaal gevlucht?
  Allemaal opeens ontdekt dat ze homo zijn? Of worden ze daar vervolgd voor ‘zweetvoeten?’

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Laten we eens proberen om het woord vluchtelingen niet mede te gebruiken dit zijn namelijk geen vluchtelingen maar gelukzoekers.
  Ook in dit artikel krijgen ze er zonder bij na te denken de benaming vluchteling.
  Zal wel een vertaalfoutje zijn denk ik moet eigenlijk gelukzoeker zijn en als de auteur er bezwaar tegen heeft dan wil ik wel eens weten waarom?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik hoef mij niet te verantwoorden in deze, maar vooruit. Het liefst noem ik ze ook gelukzoekers, maar als er in het Duitstalige origineel constant sprake is van “Flüchtlinge” kan ik dat niet anders vertalen dan als “vluchtelingen”.
   Heel eenvoudig dus.
   (dit is trouwens de eerst en tevens de laatste keer dat ik ga uitleggen waarom ik een woord vertaal zoals ik het vertaal!)

   Webmaster

   Like

  • Madeleine zegt:

   Laten we het woorde “vluchtelingen” maar behouden. In de MSM worden degenen die aanspoelen in Lampedusa blijkbaar tegenwoordig al als “migranten” benoemd.

   Like

 3. bigljohn zegt:

  Ja Rick, het komt zowel in mijn stukje en jou stukje hier op neer; Zachte heelmeesters (die politie) maken stinkende wonden. En dat stinken wordt alleen maar erger en erger zolang er niet adequaat opgetreden gaat worden door die politie.

  Like

 4. V.K. zegt:

  -Worden deze mensen dan vervolgt in Marokko?

  Like

 5. Yvonne zegt:

  Het is een niet aflatende stroom,die wij,volgens Eu,allemaal moeten opnemen en,getuige de uitspraak van het hof,vanaf dag 1 moeten voorzien van uitkering en woning!Van mij mogen ze ze allemaal van die hekken afschieten;dit moet eindigen,nu!Van ons wordt verwacht dat we de rest van de wereld opnemen en levenslang onderhouden.Zoiets kan toch alleen een waanzinnige bedenken?

  Like

 6. Republikein zegt:

  De koning van Marokko is een beste vent.

  Like

 7. tjonge zegt:

  herstel;
  dan lijken ze mij meer dan gewaarschuwd genoeg.

  Like

 8. Jan zegt:

  Komt er van als Brussel roept dat iedere hekklimmer vluchteling is en een woning wordt beloofd
  Hof van Justitie van de EU: EU-landen moeten asielzoekers woning betalen
  https://ejbron.wordpress.com/2014/02/27/hof-van-justitie-van-de-eu-duitsland-moet-asielzoekers-woning-betalen/

  Maar je hebt gelijk, de grenswachten doen hun werk niet, de regering doet niet wat zij moeten doen, namelijk de grenzen bewaken en het land verdedigen tegen plunderaars.

  Like

 9. Wer zegt:

  Lijkt mij dat de Spaanse overheid eens in de leer moet gaan bij voormalige Oost-Duitse grenswachten die de muur in Berlijn bewaakten. Die kunnen wel wat tips en aanbevelingen overbrengen!

  Maar Ik begrijp eigenlijk de Spaanse overheid niet. Die enclaves zijn wat grondgebied betreft zeer klein. Te vergelijken met Texel geloof ik. Ook zijn ze niet van economisch belang. Waarom verkopen ze die piepkleine gebiedjes niet aan Marokko. Marokko wil het graag hebben. Dan zijn ze van het probleem van gelukszoekers af. Nu kost het de Spaans overheid bakken met geld omdat zodra zo’n gelukszoeker de enclave heeft bereikt ze niet meer terug gestuurd kunnen worden.

  Like

  • Rick zegt:

   Om het strategisch belang van de Straat van Gibraltar.
   Altijd handig als je de boel van twee kanten kan bestoken.
   Dáárom is Engeland lang van zijn leven niet bereid om Gibraltar zélf aan Spanje terug te geven.

   Like

  • Madeleine zegt:

   strategisch blijkt het van belang te zijn. En heeft Marokko ook al niet de “Spaanse sahara” bezet?

   Like

   • Rick zegt:

    Zie het verband niet helemaal. Een grote “zandbak” vergelijken met de strategische mogelijkheid om de toegang tot de Middellandse Zee en het verderop gelegen Suez Kanaal te blokkeren c.q. te bemoeilijken.

    Like

 10. Jade zegt:

  Kijk aan, daar staat waarachtig von Rompuy zelf op de foto.
  Met een grote betonschaar knipt hij het hek open, zodat
  er nog meer Hottentotten naar Europa kunnen komen…

  Like

 11. lodewijk1585 zegt:

  Zijn die enclaves nu echt zo belangrijk voor Spanje? Of zijn de Spaanse politici te koppig om die enclaves te verlaten en aan Marokko te geven. Probleem opgelost.

  Like

  • Jean zegt:

   Zo kan Spanje zijn verantwoordelijkheid gemakkelijk ontlopen, dat wij met die primitieve barbaarse idioten op onze kosten zitten is hun laatste probleem.

   Like

  • Rick zegt:

   Tsja…Als “we” dus zó gaan redeneren; Waarom geeft NL haar Antillen dan niet “gewoon” aan Venezuela!?? Lost óók een heleboel problemen op.

   Like

 12. Joost Visser zegt:

  Krijgen ze gratis winterkleding van een kwalitiet die de meerderheid van de Nederlanders niet kunnen veroorloven.

  Like

 13. Jean zegt:

  Nog even wachten, m.i. worden ze eruit gebonjourd tegen 2016, dan wordt Europa moslimvrij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s