‘Waar waren de journalisten die zeiden: Wilders en de SP hadden gelijk?’

Screenshot_8

Wilders en Roemer werden uitgejouwd en uitgelachen toen ze in verzet kwamen tegen de in Brussel afgesproken regel dat het begrotingstekort niet boven de 3 procent mag komen, schrijft Meindert Fennema. Terwijl ze, electoraal gezien, gelijk hadden.

De reconstructie die Jan Hoedeman en Remco Meijer maakten van de val van Rutte I is grotendeels gebaseerd op het dagboek van Gerd Leers (CDA) en interviews met Ben Knapen (CDA) en Uri Rosenthal (VVD). Een interessant stuk, maar sterk vanuit CDA-perspectief: Wilders is een enorme drammer die zich mede-eigenaar waande van het kabinet. De val van Rutte I lijkt te zijn veroorzaakt doordat Ben Knapen veel minder wilde bezuinigen op ontwikkelingshulp dan Wilders en de VVD. Wat niet ter sprake komt is dat de onderhandelingen van april 2012 bedoeld waren om het begrotingstekort van de Nederlandse overheid onder de in Brussel vastgestelde 3 procentnorm te houden. Wilders vond dat een dictaat van Brussel, waar hij zich niet aan gebonden achtte. Weet u nog hoe de PVV toen door pers en politiek werd uitgejouwd en beschuldigd van gebrek aan verantwoordelijkheid? Pechtold riep tegen Wilders: ‘U loopt weg.’ Vervolgens zou Pechtold zelf de gedoger worden van Rutte II.

Lees verder>>>
(h/t Peter Selie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op ‘Waar waren de journalisten die zeiden: Wilders en de SP hadden gelijk?’

 1. Monalisa zegt:

  Peter Selie1 als door klikt en de commentaren daar leest hoef ik er niks meer bij te schrijven ik ben het met 80% eens met die mensen die daar een reactie geven op dit stuk.

  Like

 2. harrynl007 zegt:

  Uit het hele artikel blijkt dat veel kiezers de rooie media kotsmoe zijn en ook zonder die zakkenvullers hun keuze kunnen bepalen. Het is voor mij alleen nog heel onduidelijk waarom Demonen 66 zo hoog in de peilingen staan. Kan iemand mij dat uitleggen????

  Like

  • Monalisa zegt:

   harrynl007 Misschien de weg lopers bij de VVD! die naar D66 gaan dat zijn studenten en mensen DIE met een hete pieper in hun keel praten zoal, Als niets tot iets komt kent het zichzelf niet meer komt ook in u family voor.

   Like

   • Peter Klaasing zegt:

    Monalisa, al wat ik wil zeggen is, dat deze hete pieterspraters huigelagtige minkukelels zijn die een baantje in de politiek zoeken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s