MIA: Mentaliteit Is Alles

Screenshot_2

Naar aanleiding van 50 jaar immigratie (uit Marokko en Turkije) laat de openbare omroep geen kans onbenut om eenzijdige “feelgood”-verhalen de wereld in te sturen. 50 jaar immigratie moet en zal worden “gevierd”. Sam van Rooy analyseert.

(Door: Sam van Rooy)

Niets rellen in Meulenberg, niets islamisering van Molenbeek, niets no go-zones, niets hitsige moslims in ‘Femme de la rue’, niets stijging van genitale verminking bij vrouwen, niets toename van hoofddoekendracht (ook bij moslimkinderen), niets oververtegenwoordiging van vreemdelingen en allochtonen in criminaliteits- en uitkeringsstatistieken. Om maar te zwijgen over de vele shariarechtbanken in Londen, de Joodse exodus uit Frankrijk als gevolg van vooral islamitisch antisemitisme, het Zweedse kruitvat dat Malmö heet, de Parijse banlieues (nog zo’n kruitvat), de islamitische enclavevorming en de oprichting van islampartijen in Europa, zwaar frauderende islamscholen (‘Ibn Ghaldoun’, Nederland), de toenemende angst en zelfcensuur van Europese islamcritici, het disproportioneel hoge aandeel van moslims in verkrachtingen in Europa, het toenemend zogenaamde ‘salafisme’ (dat is de orthodoxe soennitische islam) en jihadisme, de toenemende ‘interislamitische spanningen’ in Europa tussen bijvoorbeeld soennieten en sjiieten en gematigden en orthodoxen, Syrië-jihadisten, eerwraakmoorden, de dreiging van het ‘sudden jihad syndrome’, onderzoeken die blijven uitwijzen hoe antisemitisch, homofoob en antiwesters heel wat moslims in Europa zijn, enzovoort. Ook van een ‘Marokkanenprobleem’, terecht vele weken lang hét item in Nederland, heeft men in Vlaanderen nog niet gehoord.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Immigratie, Marokkanen, Turken. Bookmark de permalink .

11 reacties op MIA: Mentaliteit Is Alles

 1. bobzelf zegt:

  NOU DAT KAN TOCH ??

  5 MINUTEN STILTE EN 1 MAROKKAAN ROOSTEREN ??

  GAAF FEESIE TOCH ,

  THE DESERT BARBEQUE !!!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het handje vol geslaagde allochtonen weeg niet op tegen de gigantische zak ellende die we binnen onze grenzen hebben gehaald, waar de linkse, liberalen en christelijke politici samen met de gutmenschen, de tv en kranten media ziende blind voor zijn !!!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Zaadlozing in poedervorm gekregen van dit topic!

  Like

 4. Mooi stuk!

  En ik ben zeer vereerd dat Sam de uitdrukking overneemt die ik ergens rond 2010 gemunt heb en die ik bijvoorbeeld bezigde in een magistraal stuk http://bit.ly/1htgBoQ over de Amerikanist-Lijpenist Frans Verhagen.

  Die uitdrukking luidt: “MIA: Mentaliteit Is Alles”.

  Hier een klein stukje filosofie rond Les Mots & Les Choses van mijn eiges uit dat stuk uit 2011 over Verhagen: citaat:

  Ik heb het vaker gezegd: “It’s the mentality, stupid!” “Es ist der Ueberbau, Dummkopf!“. Als ik een politieke partij zou oprichten zou het zijn onder de naam MIA: Mentaliteit Is Alles. En “mentaliteit” is niet toe te schrijven aan het beschikken over “dingen” en “welvaart”. Aboriginal-kinderen konden in Australië vaak moeilijk in het onderwijs geïntegreerd worden, omdat ze steeds die westerse kleren uittrokken en naakt in de schoolbanken gingen zitten. Ja, de Aboriginals kregen later een groot aandeel in de Australische criminaliteits-cijfers, maar volgens mij had dat niks te maken met toegenomen Westerse welvaart. Ik bedoel: het had álles te maken met toegenomen westerse welvaart. Enfin, de wereld van de geest staat in een ingewikkeld-dialectische en paradoxale verhouding tot die van de “dingen” en de “welvaart”. Het is dus zaak het verschijnsel “cultuur” ernstig te nemen. Maar dat ziet Verhagen de volle 180 graden anders:

  “Het echte drama was de culturisering van ons debat.”

  Einde citaat.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Tv staat aan, programma “KASSA”, wat zou die pratende KUT verdienen?

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja, léuke successtory: Neem even één Marokkaan, die toevallig kennelijk eens níet van al te fundamentalistische huize ís, die zelfs met een niet-marokkaanse vrouw is getrouwd, die zijn dochter níet de Islam met de paplepel heeft ingegeven en vrijelijk alle kansen heeft gegund en het modelplaatje van de geïntegreerde marokkanen is compleet, hoor! Oh, en vergeet dan vooral niet in zo’n programma al die totaal andere gevallen straal te negeren en net te doen of dit voor ie-der-een haalbare kaart is……
  Good heavens, wàt een doorzichtige volksverlakkerij: Met een voorbeeld op de proppen komen, dat totaal geen voorbeeld IS!
  Enfin, de categorie ‘goedmensen’ zal wel glunderend voor de buis gezeten hebben, stel ik me zo voor.

  Like

 7. Leo zegt:

  De vlag halfstok hangen…………voor de aan de kant geschoven Nederlanders.
  Ik zeg DOEN !!

  Like

 8. luckybee zegt:

  God heeft gelijk en heeft dit al voor zien.Wij zijn vergeten dat in de 10 Geboden ons verbiedt, ander Goden in zijn aangezicht door mensen wordt aanbeden.Wij lieten deze mensen gewoon met hu Goden binnen in ons land.Nu zitten wij in de penarie.Wij voorzachen ze zelfs met hun bede huizen zo dat ze hun Goden kunnen aanbeden.Dat is een zonde.

  Like

 9. danny zegt:

  Respect voor deze mooie dame! Doet me denken aan die andere mooie Marokkaanse dame, die van die wijn bar in mijn stad Rotterdam.

  Ze zijn er wel slimme, Marrokaanse dames, met ballen!
  Succes meiden ga zo door! Laat die haatbaarden maar de schijt krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s