Oekraïne: Gewelddadige botsingen in Charkov met tientallen gewonden


In Charkov in het noordoosten van de Oekraïne zijn tientallen mensen gewond geraakt. Het geweld brak uit toen pro-Russische activisten het gebouw van de regionale regering bestormden. Buiten het gebouw waren duizenden mensen bijeengekomen om te demonstreren tegen de nieuwe leiders van de Oekraïne, die president Viktor Janoekovitsj vorige week hadden afgezet. De demonstranten veroordeelden de autoriteiten die in Kiev werden geïnstalleerd – en riepen om hereniging met Rusland. Later werd er een Russische vlag op het gebouw gehesen.

Video-vertaling door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
(h/t vederso, via Vlad Tepes)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oekraïne: Gewelddadige botsingen in Charkov met tientallen gewonden

 1. Rick zegt:

  Hóógste tijd om die van Baalen & Verhofstad daar eens effetjes op af te sturen; Dát zal die grote Russische Beer wel een toontje lager doen zingen. Is die Poetin nu toch van de pot gerukt!?? Zomaar eventjes de almachtige EUSSR negeren en waar mogelijk belachelijk maken. Brussel doe er iets aan…ROFLOL

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Eem tijd geleden werd ik hier voor waanzinnige uitgemaakt toen ik een situatie kenschetste die overeenkomt met de huidige

  huidige situatie

  1 Chinese waters , Japan, Philippines, N korea
  2) Middle east. syria , iran
  3) central europe , ukraine
  4) South Amerika, Venezuela

  Zijn China en Rusland aan het proberen de omcirkeling te doorbreken ?

  Is dit een poker spelletje of staan we aan de vooravond van een herstart van de gehele wereld.?

  O ja voordat ik het vergeet Rusland heeft veto power in de vn veiligheidsraad, klein detail.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Men kan nu eenmaal geen historische massa-deportaties ongedaan maken met één pennenveeg. Russen of Tartaren als onvrijwillig voorwerp, Het maakt niet het minste verschil!

  Van Baalen & Verhofstadt misbruiken deze historische feiten om hun eigen imperialistische (= nazistische) agenda door te drukken.

  Zij koesteren een illusie en zijn politieke dwergen (nou ja lego-blokjes zou een accuratere en veel nauwkeuriger omschrijving zijn voor deze eurofiele minunkels).

  Splits Oekraïne NU!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Fakt is dat Poetin er niet van wakker ligt !
  Integendeel ! Zijn stoelgang word van
  dag tot dag beter en die van de EUssr
  is in diaree overgegaan !
  En Obama heeft alleen maar een grote
  bek omdat zijn Wereld-politik-plannetjes
  doorkruist worden !
  Maar de geschiedenis herhaald zich !
  Napoleon en Hitler zijn aan grootwaan
  ten onder gegaan en de EU zal het niet
  anders gaan met hun bemoeizucht !
  En het beste beweis levert Ukraine !
  Een land en toch gespleten ! En in
  ALLE EU landen hebben we spleting
  met de geitenneukende Moslims !
  Laat ons maar voor de eigen huisdeur
  vegen en een vloerzuiverring beginnen !

  Like

 5. Jan zegt:

  In 2008 zei Sarah Palin dat als Obama tot president gekozen zou worden Rusland de Oekraïne zou binnenvallen. Iedereen lachte haar uit. Nu is Rusland binnengevallen en interesseert het de huidige communistische juntaleider geen zier, want hij is gaan golfen ipv deel te nemen aan de vergadering van de National Security Council nav de inval in de Oekraïne.
  De Oekraïne gaf al haar atoomwapens op en kreeg in ruil de belofte dat zij bij een aanval gesteund zou worden door de VS. Het is te hopen dat wat nu voorvalt Israël hieruit lering trekt.

  Palin Mocked in 2008 for Warning Putin May Invade Ukraine if Obama Elected
  Palin said then:
  After the Russian Army invaded the nation of Georgia, Senator Obama’s reaction was one of indecision and moral equivalence, the kind of response that would only encourage Russia’s Putin to invade Ukraine next.
  For those comments, she was mocked by the high-brow Foreign Policy magazine and its editor Blake Hounshell, who now is one of the editors of Politico magazine.
  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2014/02/28/Flashback-Palin-Mocked-in-2008-for-Warning-Putin-May-Invade-Ukraine-if-Obama-Elected-President

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Charkov is een stad die in WO II vreselijk heeft geleden onder zowel de Russen als de Duitsers. Nou weet ik alleen niet of tijdens WO I Charkov werd ingenomen toen de Duitsers onder de generaals Hindenburg en Ludendorff de Russen in 1914 versloegen bij Tannenberg maar de Pruisische generaals waren toen al uit op levensruimte (daar bleken ze erg verregaand in te zijn) al hadden de Oekraïners dat vast nog niet door. Waar men namelijk geen verstand van heeft geldt dat de schoenmaker zich bij de leest moet houden en in Oekraïne verwachtte men dat als zijzelf niet voor onafahnkelijkheid konden zorgen allerlei buitenstaanders dat wél deden voor hen! De Oekraïners verafschuwden de Polen, de Russen, de joden en andere volkeren door wie zij geterroriseerd werden maar zij schenen de Duitsers als een beschaafd volk te beschouwen en verwachtten in 1941 dat zij bevrijders waren van Stalins dictatuur. Hitler, Himmler, Heydrich, Göring, Bormann en Koch haatten hen jammer genoeg vreselijk en joegen 7 miljoen van hen de dood in, net als eerder Stalin had gedaan met 7 miljoen andere Oekraïners.
  Nou is Oekraïne na 1991 zelfstandig geworden maar ze blijken nog steeds bestuurders te hebben die ze niet uit kunnen staan en ze moeten zich nóóit bij de EU aansluiten want dan is de ellende onoverzichtelijk te noemen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s