Democratie onder druk

Screenshot_17

(Door: trias politica)

Het rommelt overal in de wereld momenteel, van de Krim tot Venezuela. Democratie staat overal onder druk.

De EU heeft Rusland uitgedaagd met betrekking tot Oekraïne, nog verergerd door het provocatieve en uiterst onverstandige optreden van het liberale duo Verhofstadt en Van Baalen (‘We have won!’). De EU zelf is intern sterk verdeeld over de aanpak van de eurocrisis en de desastreuze sociale gevolgen daarvan. En dan hebben we nog het beoogde vrijhandelsakkoord tussen de VS en de EU (TTIP), waarbij de macht van nationale parlementen verder uitgehold lijkt te worden. Is er reden om ons zorgen te maken?

Laten we eens beginnen met de dreigende escalatie in de Krim. In een goed en genuanceerd stuk wijst Weird Duk op de Russische strategische belangen in die regio. Zonder erkenning van die belangen is er geen vreedzame oplossing mogelijk, schreef Duk. Dat ben ik met hem eens. Er zal langs diplomatieke weg een oplossing moeten worden gevonden, waarbij voor hun beurt sprekende Europarlementariërs voorlopig een ‘spreekverbod’ opgelegd moet worden, want die schaden de zaak eerder, dan dat zij een oplossing dichterbij brengen. Over verantwoordelijke ‘volksvertegenwoordigers’ gesproken.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Democratie onder druk

 1. Monalisa zegt:

  Democratie staat overal onder druk. ook in nederland er is allen maar dictatuur je mag totaal niks meer kijk allen maar naar die AOW-er maar ik hoop dat de jeugd tot inkeer komen en opstaan, voor hun land.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  He,he eindelijk komt er beweging in !
  Vloerbereiniging noemt men zoiets !

  Like

 3. Andre M zegt:

  Als de Elite oorlog wil laten ze er zelf heen gaan veschten, duizenden jagen ze de dood in alleen maar voor eigen gewin. Er is nog geen burger maar dan ook geen enkele burger op de hele wereld die een oorlog heeft uit gelokt.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Ben het roerend eens met Trias Politica behalve waar hij verwijst naar een “goed en genuanceerd stuk van Weird Duk.” Hierin wordt Stepan Bandera weggezet als een nazi-colloborateur. Niemöller beging reeds dezelfde domme fout op DDS. Deze demonisering was 100 % het werk van communistische propaganda uit de jaren ’50 en is volstrekt leugenachtig.

  Dat werpt natuurlijk een totaal ander licht op het stuk van Weird Duk dat totaal onkritisch staat tegenover de Russisch sprekende Oekraïners en verdacht kritisch tegen de Oekraïens sprekende Oekraïners. Dat stuk is helemaal niet goed en alles behalve genuanceerd om niet te zeggen eenzijdig.

  Taalkundig is de Krim 90% Russisch. Slechts één op 10 bewoners spreekt er Oekraïens. De Krim is ook historisch gezien Russisch en niet Oekraïens. Dat geldt niet of veel minder voor de rest van Oekraïne.

  Een genuanceerd stuk gewijd aan Oekraïne zou minstens de sovjet-genocide op miljoenen Oekraïners die de hongerdood stierven moeten vermelden, de Krim-oorlogen tussen Rusland en Turkije alsook de deportatie van de Krim-Tartaren door Stalin.

  Wat guydotsjenko, hansbaaltjenko en hermantsjenko nu deden is evenwel ook zonder meer misdadig en uiterst schadelijk voor de Europese kernlanden en de wereldvrede, en bij het artikel van Trias zelf sluit ik me volgaarne aan.

  Gazprom en daarmee Poetin beschouwt de geplande inzet van verbeterde frackingtechnologie voor de winning van schaliegas in Polen, Roemenië en ook in het westen van de Oekraïne door Westerse energiebedrijven als Chevron en Exxon als een bedreiging voor haar quasimonopolie op de Europese gasmarkt. Daar wringt het schoentje.

  Ik beschouw deze zogenaamde crisis in aanloop naar de nakende Europese verkiezingen in mei overigens helemaal niet als een toeval maar als nauwkeurig getimed en opzettelijk uitgelokt.
  Kunnen we het dictatoriale euro-fascisme nog afwenden of zou Atlas in staking van Ayn Rand dan toch nog bewaarheid worden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s