Nigeria: Allah´s krijgers vermoorden 80 mensen

Screenshot_19

Boko Haram is de naam van de islamitische terreurbeweging die in Nigeria steeds opnieuw bloedbaden aanricht. De naam betekent zoveel als: “boeken in Latijns schrift zijn zondig” of “westers onderwijs is verboden” of “moderne opvoeding is een zonde”.

Der Standard bericht:

Vermoedelijk strijders van de radicaalislamitische beweging Boko Haram hebben in het noordoosten van Nigeria bijna 80 mensen vermoord. Bij een dubbele aanslag in de stad Maiduguri in de deelstaat Borno werden volgens de politie zaterdagavond minstens 35 mensen gedood, ooggetuigen spraken zelfs van 50 doden. Tegelijkertijd vermoordden gewapende aanvallers in het dorp Mainok, dat 40 kilometer verder naar het westen ligt, bijna 40 mensen.

Na de aanslag in Maiduguri waren politieagenten en soldaten er zondag nog steeds mee bezig de lijken te bergen. Tot nu toe zin er 35 doden gevonden, zei de politiechef van Borno, Lawal Tanko, tegen het persbureau AFP. Volgens ooggetuigen brachten vrijwilligers, politieagenten en soldaten zelfs 50 lijken naar een ziekenhuis. Onder de doden bevonden zich ook vrouwen en kinderen (…).

Nog in de nacht naar verleden week dinsdag hadden islamitische terroristen een internaat in Buni Yadi in de deelstaat Yobe aangevallen en 43 mensen vermoord. Bij velen van de vooral jeugdige slachtoffers werd de keel doorgesneden om niet door schoten op te vallen.

Boko Haram vecht sinds 2009 met geweld voor een islamitische Allah-staat in het noorden van Nigeria. De naam betekent vertaald “westers onderwijs is verboden”. Steeds opnieuw pleegt de groepering bloedige aanslagen en overvallen op dorpen, kerken, scholen, soldaten, politici en vertegenwoordigers van de autoriteiten.

De groepering wordt er van verdacht contact te hebben met de Noord-Afrikaanse arm van Al Qaida (AQMI) en de Somalische radicaalislamitische Al Shabaab-milities en wordt door Nigeria en de VS gekwalificeerd als terreurorganisatie.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Genocide, hersenspoeling, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken, sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Nigeria: Allah´s krijgers vermoorden 80 mensen

 1. Jade zegt:

  Waarom wordt deze groep niet aangepakt???
  “De autoriteiten doen weinig om het geweld te stoppen of te veroordelen.”
  lees ik op: https://www.amnesty.nl/mensenrechten/landen/nigeria

  Like

  • Anneke zegt:

   Waarom doet Amnesty zelf niets??? Is inmiddels een ‘machtige’ organisatie. Bang dat de centen opraken??? Of wordt deze organisatie in toom gehouden door de heersende politiek en hun companen??? Ja; zij hebben de teugels in handen en organisatie Amnesty heeft een pijnlijk bit in de mond. Puur show, fake, NEP….Om ons (westerse) burgers wat in toom te kunnen houden en ons dùs in de WAAN laten dat ’t wel snor zit, met die (ZOGENAAMDE) mensenrechten. Het tegenovergestelde is ook hier wéér een BIKKEL-HARD FEIT. Wij burgers zijn vanaf de Schepping feitelijk hier op de planeet om de haverklap in gevaar….we lijken (!!!) wel VOGELVRIJ….een heerlijke prooi voor de hongerige kwaaïen….De dodelijke AASGIEREN.

   Like

 2. Republikein zegt:

  K zat vannacht boeiend te kijken, kijk mee Boko Haram, haal m uit je broek en bestrijk m!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Het CDA is toch al decennia lang iets ondefinieerbaars -christen-democraten die waarschijnlijk van zichzelf niet eens weten, waarom ze christen-democraat zijn- maar deze verkiezingsposter -verschillende talen behalve Nederlands- slaat toch wel àlles! Kun je niettemin nog íets vaststellen, waar ze voor stààn?
  Jazeker: Voor de Weg Met Ons Cultuur, dat is het enige, wat er duidelijk uitspringt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Deze staat verkeerd, E. J.: Ik weet niet, hoe dat heeft kunnen gebeuren, maar hij was bedoeld voor het topic “Multiculti CDA spreekt in tongen.”
   Verwijder hem maar, als het niet anders kan.

   Like

   • fleckie zegt:

    Theresa,dit wordt waarschijnlijk “.van. buitenaf”!! bewerkstelligd,(zelf maak ik dat ook geregeld mee,maar ook dat er opeens een ander artikel staat,van een tijdje geleden,wat ik perse NIET!!! opgezocht had.

    Like

 4. Anneke zegt:

  Wat een ‘vredelievend’ volk zeg; die islamieten. Op-sodemieteren….pak ze in de kraag en zorg dat deze haat-dragers TOTAAL UITGESCHAKELD blijven. Wereldwijd is er nood aan de man, het gevolg van de islamitische droom…een wereld-kalifaat !!! ! !!! Een moderne Mohammed moet dan de wereld drijvende houden??? ? ??? “ON-MO-GE-LIJK….veel islamieten kunnen niet zonder de westerse hulp, waar ze fiks van profiteren. En wij westerlingen WEG-TEREN in financieel -, economische ELLENDE; ect.ect.ect.

  Like

 5. Tempelier. zegt:

  Jade ik denk dat ik het antwoord voor je heb. Noord Nigeria heerst vooral de islam en zuid is christelijk en nog anderen geloofsovertuigingen. En hier is waarschijnlijk je antwoord ,Twaalf noordelijke staten waar de moslimbevolking de meerderheid vormt, hebben aan het begin van de 21e eeuw tot onvrede van de christelijke minderheid de burgerlijke wetgeving vervangen door de islamitische sharia. In het voornamelijk christelijke zuiden gelden de wetten van de overheid

  Like

 6. luckybee zegt:

  Het zamen gaan van Katholieken met de Gereformeerden is net als Jezus Christus hand in hand zit te picknicken met Satan.Dat kan en mag nooit gebeuren; en toch was het gebeurd.
  Resultaat wij zitten vol met Moslims (door ons uitgenodigd) die eigenlijk ons haten.Denk aan Lubbers en van Agt.Beide absolventen van de hoogste Jezuiten seminaris

  Like

  • Anneke zegt:

   JUIST….de Jezuïten…..één van de meest VERVUILDE, gevaarlijke satanisten!!! ! !!! Blijf uit hun buurt, trap NIET in hun leugen prietpraat….denk aan je ‘vlees en bloed’….Behoud je ‘goede’ ziel. HOSÉ ISRAEL; Haleluyah…..!!! ! !!!

   Like

   • Driek zegt:

    @Anneke, draait u nu niet een beetje door? Ik vind in ieder geval van wel.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Driek, 3 Maart 22.02u: Dat doet ze. En van Luckybee weet je het nu eenmaal….Ik heb hieronder maar een poging gedaan om ze te bereiken in hun eigen jargon, anders wordt het zo’n welles-nietes spelletje.
    Je dient van tijd tot tijd nu eenmaal pogingen te doen om dit soort gedachtengangen te nuanceren; We willen deze site uiteindelijk wèl neutraal houden, naar mijn bescheiden mening.

    Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  @Luckybee en Anneke: Ah, daar hebben we het weer: Bepaalde religieuze groepen waarvan de wijze van geloofsbeleving niet de jouwe is direct maar associëren met Satan!
  Lieve mensen, dat is niet de juiste benadering: Zó raakten onder meer van ca. 1400 tot 1700 nou de meeste heksen op de brandstapel.
  Lieve mensen, hoe vaak moet ik het nu nog zeggen? Satan werkt totaal ànders, op een ondefinieerbaarder manier. Al die door jullie verfoeide religies mogen dan geen leuke werkwijze hebben en geen prettige mensen als volgelingen voortbrengen, maar toch zijn ze er, evenals jullie, van overtuigd, GOD te aanbidden en niet Satan. Zelfs voor de Islam geldt dat.
  De echte satanisten beweren heus niet, dat ze God aanbidden, al dan niet uitgesproken.
  Jullie denkwijze kan leiden tot bigotterie en wie weet, misschien is DAT wel, wat Satan wil, ook al zijn jullie je daarvan niet bewust.
  Denk aan wat jullie de Zeven Hoofdzonden noemen: Hoogmoed is er één van.
  Ja, ja, met alle geweld ‘De Smalle Weg’ willen bewandelen is minder eenvoudig dan het af en toe lijkt!

  Like

 8. Pingback: Aan het kruis met hem! | E.J. Bron

 9. Pingback: Gebed voor de naïeve kerkvoorganger | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s