Oekraïne: Westerse propagandamachinerie draait op volle toeren

Screenshot_10

Je kunt doen wat je wilt, maar de propagandamachine van het “Westen” draait op volle toeren. Natuurlijk is het belangrijk dat de gewone burger vanuit het gezichtspunt van de regerende geïnformeerd blijft over datgene wat er in Duitsland, in Europa en in de wereld allemaal gebeurt.

Binnenlandse Duitse problemen worden gemakkelijker verbloemd wanneer andere gebeurtenissen dienovereenkomstig worden toebereid, vooral onderwerpen, die daarna zo gepresenteerd worden dat Jan modaal zich weer eens echt kan opwinden. Zelfs oude vijandbeelden wordt nieuw lezen ingeblazen: de slechte Rus. Poetin was altijd al verdacht en nu ook dat nog:

Nadat de VS/EU en een paar gekochte demonstranten de Oekraïense president Janoekovitsj eerst uit Kiev en daarna het land uitgejaagd hadden, stonden ze heel snel klaar met hun van tevoren voorbereide overeenkomst om “vrede” te stichten. Er werd een overgangsregering geïnstalleerd en een termijn voor nieuwe verkiezingen vastgelegd. Alleen pech dat er in de Oekraïne mensen wonen, die niet alleen staan op de rechtmatigheid van hun in vrije verkiezingen gekozen president, maar net zoals hun ex-president in ballingschap van mening zijn dat het voor hen en de Oekraïne beter zou zijn zich te richten op Rusland i.p.v. op het Westen.

Nadat het Westen zich de afgelopen dagen min of meer wanhopig heeft afgevraagd waar Janoekovitsj toch gebleven zou zijn, dook hij nu, zoals enkelen heel logisch aannamen, in Rusland op, in ieder geval stond hij daar voor de camera´s en gaf zich absoluut nog niet gewonnen. Wie alles goed op een rijtje heeft staan, wist de afgelopen drie dagen natuurlijk al waar Janoekovitsj onderdak had gekregen. We kunnen ervan uitgaan dat de militaire Russische aanwezigheid aan en in de Zwarte Zee is afgesproken met president Janoekovitsj.

Inmiddels zijn er diverse Russische eenheden op de Krim geland, echter niet, zoals door de media werd verwacht, om daar tot de tegenaanval over te gaan of de Oekraïne te splijten, maar omdat het Russische leger dit op grond van een al in 1997 gesloten overeenkomst mag. Anderzijds zou je je kunnen afvragen of deze putsch niet eveneens zo gepland en georganiseerd werd, dat er gebeurt wat er gebeurt, dat de periode ingecalculeerd is respectievelijk was.

Intussen bellen alle belangrijke politici en staatsmannen/-vrouwen met elkaar en verzekeren elkaar wederzijds hun vreedzame bedoeling dat de situatie in de Oekraïne niet zou mogen escaleren. Wat geen reden voor Zwitserland en Oostenrijk was om de bankrekeningen van Janoekovitsj te bevriezen. Men heeft de VN ook al gestimuleerd, die Rusland grensschending verwijt.

Desalniettemin hebben de presidenten Poetin en Obama al met elkaar gebeld en blijk gegeven van hun gezamenlijke wil tot het vinden van een vreedzame oplossing. Wat Obama er echter niet van weerhield de president van Rusland in een tv-toespraak te waarschuwen voor een militaire interventie. Zeer gelukt was de spreuk dat de VS voor soevereiniteit, democratie en de onschendbaarheid van grenzen zou staan. Intussen is het luchtruim boven de Krim gesloten. Blijkbaar plannen Oekraïense strijdkrachten een of meerdere onbekende operaties.

Enkele Duitse medeburgers gaven al blijk van hun bezorgdheid dat mevrouw Merkel Duitsland mee zou kunnen trekken in de twisten met de Oekraïne, omdat zij in een toespraak voor het Britse parlement had gezegd dat Duitsland de Oekraïne zou bijstaan als het erom zou gaan recht en vrijheid te beschermen.

Bron:
www.buergerstimme.com
Auteur: Rainer Hill

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in mainstream-media, Oekraïne, Westen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Oekraïne: Westerse propagandamachinerie draait op volle toeren

 1. Rick zegt:

  Ach ja. Wat zal het ons verder eigenlijk boeien wat daar gebeurt.
  Het gros der Russen zijn onbeschofte, luidruchtige en agressieve lieden.
  Oekraïners…In ’40 – ’45 bestonden er complete Oekraïense SS-divisies
  en de Oekraïense kampbewakers alias beulen waren ook berucht.
  Laat ze het nu dus maar, zonder enige buitenlandse hulp, gezellig
  samen uitzoeken.

  Like

  • Benesha zegt:

   Het feit dat u dit durft te stellen over één van de op alle vlakken (zowel wetenschappelijk, lichamelijk, cultureel) meest hoogstaande volkeren ter wereld duidt of op domheid, onwetendheid of verregaande hersenspoeling. Ik heb Rusland leren kenen als veel vrijer dan onze EU schijndemocratie en het volk als minstens even hartelijk als hier bij ons. Rusland staat ook lijnrecht tegenover de vernietiging in het Westen van waarden als het traditionele gezin, culturele en nationale identiteit, Christendom. De Eu lijkt wel het oude op zijn einde lopende Rome met al zijn decadentie à la Gay Pride. De val lijkt mij zeer dichtbij.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Rick ze zoeken een nieuwe baan voor de EU kampen, als SS-ers, wand die hele EU stampt van hitlers zijn ideeën af.

   Like

 2. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/qxggtne

  Buma: Rusland moet terug in eigen hok

  Westerse landen moeten samen optrekken om te zorgen dat Rusland uit Oekraïne vertrekt. Als het daarbij helpt om de westerse ambassadeurs uit Rusland terug te trekken of sancties op te leggen of daarmee te dreigen, dan moet dat gebeuren.

  Waar een klein land groot in kan zijn: domme arrogantie.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  GODVERD……..! NAPOLEON EN HITLER HEBBEN HUN
  TANDEN ER AL AAN UIT GEBETEN EN DE OP DE EU HOEFT
  POETIN ALLEEN MAAR EEN SCHEET TE LATEN EN WE HEBBEN
  DE ELLENDE AAN ONZE BROEK ! EN OBAMA HEEFT MET ZIJN
  BEMOEIENISSEN EN ZIJN MARODE U.S.A AL GENOEG AAN
  ZIJN LAARS EN HIJ ZAL ALLEEN MAAR DREIGINGEN EN HETE
  LUCHT VAN ZICH GEVEN !

  Like

 4. Harry zegt:

  De grootst mogelijke terughoudendheid lijkt me op z’n plaats .
  Europa is praktisch al failliet .
  Amerika idem dito .
  We kunnen ons helemaal niks veroorloven .
  De recente conflicten waar we ons mee bemoeid hebben , zijn allemaal precies verkeerd afgelopen .
  Onze soldaten moesten zelfs kogels gaan bietsen bij de Australiërs .
  Geld weg , militairen gesneuveld en alleen de fundi-moslims steviger in het zadel geholpen .
  Hoe stom wil je het hebben ?

  En nu zouden we ons weer gaan bemoeien met een tegenstander die niet met zich laat sollen ?
  STAPELGEK !
  HOOGMOEDSWAANZIN ?
  Wanneer Poetin de gaskraan dichtdraait zitten we over enkele weken zelf ” aan het gas ” , en morgen al in de kou .
  En wat zou je krijgen als je de strijd al zou winnen ? Weer een door en door corrupt land dat al failliet is . Hebben we er daar nog niet genoeg van ?
  Als die Belgische lorrenboer nou nog eens z’n stomme bek een douw geeft , stel ik voor om hem maar vast naar Mars af te schieten , samen met die vetklomp van Van Baalen .
  Misschien mag Obama ook mee ? Desnoods op de bagagedrager .
  WEG met die lui !

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Massale deserties leger Oekraïne; Rusland waarschuwt voor tragedie met Oekraïense kerncentrales
  Xander 02-03-2014 14:30- in Algemeen Nieuws, NWO-Complot, Rusland, VS

  Bijna 700.000 burgers naar Rusland gevlucht – ‘Al 10.000 Russische soldaten in de Krim’ -‘Crisis in Oekraïne kan op kernoorlog uitlopen’

  Pro-Russische demonstratie in Simferopol, de hoofdstad van de Krim.

  Oekraïense militairen die zijn gelegerd in de Krim deserteren massaal uit het leger en geven hun wapens en uitrustingen vrijwillig over aan de pro-Russische autoriteiten (1). Daarnaast zijn sinds begin 2014 al zo’n 675.000 Oekraïense burgers naar Rusland gevlucht (2). De afgelopen twee weken vroegen 143.000 Oekraïners asiel aan in Rusland (3). Inmiddels heeft de overgangsregering in Kiev het luchtruim gesloten voor militaire toestellen. Gisteren werd het leger al in staat van paraatheid gebracht, en vanochtend werd besloten om alle reservisten op te roepen (4).

  De cijfers onderstrepen dat de voornamelijk Russisch sprekende bevolking in het oosten en zuiden van Oekraïne helemaal niets moet weten van de pro-Westerse fascistische marionettenregering in Kiev, die na de staatsgreep van vorige week aan de macht is gekomen. Niet voor niets herhaalde president Putin in telefoongesprekken met president Obama en VN-secretaris BN Ki-moon dat Rusland zich het recht voorbehoud om de vele Russen en Russisch sprekenden in Oekraïne te beschermen.

  Kiev doet beroep op NAVO; 10.000 Russische soldaten ingezet

  In Kiev deed men vandaag opnieuw een beroep op de NAVO om de ‘territoriale integriteit en soevereiniteit’ van Oekraïne te bewaren, en werd besloten het luchtruim te sluiten voor alle militaire toestellen. Dat besluit kwam nadat er nog eens twee Russische torpedojagers bij de marinebasis in Sevastopol waren aangekomen. Volgens sommige schattingen bevinden zich inmiddels zo’n 10.000 Russische soldaten in de Krim (5). Rustam Temirgalijew, vicepremier van het schiereiland, zei dat er inmiddels geen ‘handelsbekwame afdelingen’ van het Oekraïense leger meer aanwezig zijn.

  Ook Turkije bemoeit zich inmiddels met de crisis. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu zei vandaag overleg te hebben gevoerd met de VS, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië. Hij benadrukte dat het lot van de Krimtartaren voor Turkije ‘uiterst belangrijk’ is (6).

  ‘Fase 2 verkrachting van Oekraïne begonnen’

  De Amerikaans-Duitse auteur F. William Engdahl schrijft dat ‘fase twee van de verkrachting van Oekraïne’ door het Westen in begonnen. ‘Het is amper te geloven: een rechtmatig gekozen president, Viktor Yanukovich, werd na drie maanden gewelddadige protesten en terroristische moorden door een zogenaamde oppositie uit zijn ambt gezet, en moest als een oorlogsmisdadiger op de vlucht slaan.’

  Zijn ‘misdaad’: het afwijzen van een uiterst vage overeenkomst met de EU, die nauwelijks van waarde voor Oekraïne was, ten gunste van Rusland, dat beloofde de schulden van het land met maar liefst $ 15 miljard te reduceren en de prijzen voor aardgas te verlagen. De door het Westen gesteunde organisaties en groepen stortten het land vervolgens in chaos.

  Paramilitaire organisatie voert NAVO’s smerige oorlogen

  Volgens oudgedienden van de Amerikaanse inlichtingendiensten was het de nationalistische paramilitaire UNA-UNSO die met scherp begon te schieten tijdens de demonstraties op 22 februari. De leider van deze organisatie, Andriy Shkil, werd tien jaar geleden adviseur van Julia Tymoshenko, die nu weer op het toneel is verschenen. Tijdens de Oranje Revolutie in 2003-2004 steunde de UNA-UNSO de pro-NAVO kandidaat Viktor Yushenko. Ook heeft de groep nauwe banden met de fascistische Duitse National Demokratische Partei (NDP).

  De UNA-UNSO, onderdeel van de destijds berucht geworden ‘Gladio’ operatie, wordt al sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie in 1991 door de VS en de NAVO ingezet om Rusland te ondermijnen. Zo was de organisatie actief in Litouwen (1991), de Sovjet Unie (staatsgreep 1991) en de oorlogen in Transnistrië (1992), Abchazië (1993), Tsjetsjenië, Kosovo en Georgië (2008), en nu dus in Oekraïne.

  De Amerikaanse senator John McCain en Victoria ‘Fuck the EU’ Nuland onderhielden in de aanloop naar de staatsgreep directe contacten met de Svoboda partij, die wordt geleid door de openlijk antisemitische Oleh Tyahnybok. Svoboda noemde zich aanvankelijke de ‘nationaal-socialistische partij van Oekraïne’ en had een hakenkruis in zijn embleem. De partij is de politieke dekmantel voor groepen zoals de UNA-UNSO.

  IMF ingeschakeld bij vernietiging soevereiniteit Oekraïne

  De vernietiging van de soevereiniteit van Oekraïne door de globalisten in Washington en Brussel is nog niet afgerond. Enige tijd geleden werd ook het IMF ingeschakeld om het land ‘te hulp’ te schieten met financiële steun. Daarvoor moet Oekraïne wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Tijdens de onderhandelingen met het IMF in oktober 2013 verdubbelden de gas- en stroomprijzen in het land, en werd het verbod op de private verkoop van de vruchtbare landbouwgronden (aan buitenlandse partijen) opgeheven. Ook moesten de staatssubsidies voor schoolkinderen en bejaarden worden gekort.

  Dat alles voor een financiële injectie van $ 4 miljard, terwijl Rusland daar een pakket van tenminste $ 15 miljard tegenover stelde. Daarom wilden Washington en Brussel de economische samenwerking tussen Oekraïne en Rusland ten koste van alles saboteren.

  ‘Incompetente Obama kan kernoorlog veroorzaken’

  Het drama is nog lang niet voorbij. De toekomst van Rusland en de betrekkingen met de EU zijn op het spel gezet door de huidige kliek in Washington, die bewust lijkt aan te sturen op weer een nieuwe verwoestende oorlog (7). Paul Craig Roberts, voormalig official van het Amerikaanse ministerie van Financiën en analist voor onder andere Infowars, waarschuwt dat de crisis in Oekraïne ‘heel goed een confrontatie met Rusland kan veroorzaken. En omdat de Amerikanen daar ter plekke onmogelijk kunnen winnen van het Russische leger, zal het conflict waarschijnlijk op een kernoorlog uitlopen.’

  ‘De wereld zou zich grote zorgen moeten maken of we de incompetentie en domheid van het arrogante en onkundige Obama-regime kunnen overleven,’ aldus Roberts. ‘Als je zo stom bent een machtig leger met kernwapens, wat Rusland is, direct strategisch te bedreigen, ben je niet goed bij je hoofd.’ Hij verwacht dat Putin zal inzetten op een diplomatieke oplossing, maar dat als de Oekraïense ultranationalisten definitief aan de macht komen, hij militair zal ingrijpen.

  ‘Het gevaar komt echter niet van Putin of Rusland, maar van de idioten in Washington. Als ze hiermee doorgaan, wat ik vermoed omdat het deel uitmaakt van hun complot, zal de anti-Putin retoriek toenemen, zullen hun leugens vermenigvuldigen, en zullen ze de situatie forceren in plaats van toegeven dat ze een fout hebben gemaakt. Daarom loopt de wereld een groot risico op een kernoorlog.’ (8)

  NAVO: Rusland bedreigt vrede en veiligheid

  Helaas lijkt het inderdaad die kant op te gaan. NAVO-secretaris generaal Anders Rasmussen liet zich vandaag voor het karretje van Washington spannen, en noemde de Russische militaire activiteiten in de Krim een bedreiging voor de vrede en veiligheid in Europa (9). Net als in voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Libië lijkt de NAVO nu opnieuw te worden misbruikt om de doelstellingen van de Westerse globalistische elite te vervullen.

  ‘Grote tragedie met kerncentrales voorkomen’

  Daarnaast dreigt er nog een ander rampscenario. Zowel Oekraïne als Rusland hebben gewaarschuwd dat de veiligheid van de Oekraïense kerncentrales in gevaar kan komen. Vanwege de chaos in het land wordt het steeds moeilijker de kerncentrales in bedrijf te houden. Rusland dringt vanwege ‘de vele riskante atoomreactoren’ in Oekraïne aan op snelle maatregelen ‘om een grote tragedie te voorkomen’ (10).

  Xander

  (1) Ria Novosti
  (2) Ria Novosti
  |(3) Russia Today
  (4) NOS
  (5) Zero Hedge
  (6) Stimme Ruslands
  (7) KOPP
  (8) King World News
  (9) NU
  (10) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/03/Massale-deserties-leger-Oekrane-Rusland-waarschuwt-voor-tragedie-met-Oekraense-kerncentrales

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  BBC News Ukraine The far right groups patrolling Kiev

  Like

 7. Theo Prinse zegt:

  Heb het mooie interview van Geert bij Vlaams belang meteen overal geshared op PVV Facebook sites
  2. Inzake Oekraine moet de pers zijn handen ervan af trekken en over een paar maanden na de EU verkiezingen alles weer bij het oude herstellen.
  Het is een Zbigniew Brzezinski gestuurde NATO EU operatie geweest en gedoemd te mislukken. Mat JSF Herben moordenaar Pim Fortuyn en Theo van Gogh die met Oud Strijders Legioen Hans Jansen, Bob Smalhout voor zijn karretje spant
  – Een west Oekraine is een jihadi Gladio plan B Tsjetsen corridor naar Rusland
  – en een opschuiven van een voor Tsjechie ? US raketschil tegen het gewenste Iraanse atoomwapen in werkelijkheid op 5 kilometer van de Russische Vloot in de Krim tegen Rusland.
  – Europa kan west Oekraine niet financieren

  Like

 8. Willie zegt:

  Hier kan je tenminste nog een comment geven op deze wantoestanden , op die ”andere” blog (webmaster weet welke ik bedoel) is de comment mogelijkheid definitief dicht gedraaid , nu mogen de lezers ALLEEN nog die soms schabouwelijke artikels slikken , zonder enig verweer mogelijkheid

  Like

 9. Fred zegt:

  Juist Harry.
  Maar je vergeet èèn ding.
  We hebben hier wèl met psychopaten te doen.
  En die zullen hun vierde reich nooit opgeven.
  Al moet heel Europa aan de bedelstaf.

  Like

 10. Jean zegt:

  Oekraïne heeft miljarden nodig?
  Wel, in Zwitserland staan miljarden op donkere trekeningen, sla deze aan en geef ze aan het land terug, stop met geld uit te delen zoals naar Afrika, miljarden gaan er naar toe en miljoenen zwarten komen naar hier???
  Waar zitten die miljarden???

  Like

 11. Jan zegt:

  John Kerry maakt zich belachelijk:
  “That’s not the act of somebody who’s strong, “ Kerry added, saying Putin is acting out of “weakness” and “desperation.”
  Kerry said if Putin rolled back the military intervention, the U.S. would work with Russia to protect ethnic Russians in Ukraine and “stand up to any hooligans, any thuggery” there.
  http://thehill.com/blogs/global-affairs/europe/199645-putin-acting-out-of-desperation

  En dat wordt door de grootste eikels en hypocrieten die de VS ooit hebben gehad gezegd.

  Like

  • Harry zegt:

   Geweldige quote van Kerry !
   Duidelijker kan ie niet verwoorden hoe achterlijk hij en dat democratische zootje is .
   Poetin zal niet zenuwachtig worden van dergelijke tegenstanders .
   Hij zal ze steeds ettelijke stappen vóór zijn .
   Iedere keer als je denkt dat “onze leiders” de top van stommiteit hebben bereikt , verzint er weer iemand iets om dat record te verbreken !
   Net als bij het schaatsen tijdens de Olympische spelen . Waar is de grens ?
   Dit toont toch weer zonneklaar aan dat er een zwerm mongolen aan de macht zijn , zowel in Amerika als in Europa .

   Hebben ze een verborgen agenda waar ze geen raad meer mee weten of heeft het islamvirus ze al aangetast ?

   Als er al iemand “desperate” is dan zijn wij het onderhand wel , met dergelijke leiders .
   En die “weakness” hebben ze al gedemonstreerd in Syrië , waar ze eerst een grote broek aangetrokken hebben en heel snel weer op hun enkels hebben laten zakken waardoor ze in hun blote kont stonden .
   En uiteindelijk zijn ze niet veel verder gekomen dan de terroristen heimelijk steunen met wapens .
   Mijn vocabulaire met woorden om die lui te kwalificeren schiet zwaar te kort .

   Like

 12. luckybee zegt:

  Putin moet maar ervoor zorgen dat Russland niet helemaal aleen tegen zijn vijanden komen te staan; de Islam is in het Zuiden van Russland en Syberie,erg talrijk.

  Like

 13. Henk der Niederländer zegt:

  Je houd het verdomme niet voor mogelijk, de gek denkt dat ie nog niet genoeg gedaan heeft.
  Ik gun niemand de dood maar nu mag Ik toch hopen dat zijn vliegtuig naar beneden flikkert en er maar 1 dode valt.
  Namelijk de idioot zelf.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22348764/__Timmermans_gaat_naar_Oekraine__.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s