VIDEO ZDF: De volkerenmoord op de Armeniërs en alle christenen in Turkije (Duitstalig)

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op VIDEO ZDF: De volkerenmoord op de Armeniërs en alle christenen in Turkije (Duitstalig)

 1. Monalisa zegt:

  Als dit aan de turk vraag in nederland is het niet waar.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Je mag toch liegen tegen een ongelovige ??

   Like

  • Driek zegt:

   In 1998 verscheen van Peter Balakian boek “Het Land van mijn Grootmoeder”, uitgave Forum – Amsterdam. Peter Balakian schrijft hier over zijn familie die haar verleden vol verschrikkingen achter zich laat en reist naar een nieuw leven in een nieuwe wereld.

   Een enkele passage uit dit zeer lezenswaardige maar afschuwelijke boek waarin wordt beschreven de ongelooflijke wrede massaslachtingen onder de Armeense bevolking. Het is absoluut geen boek om voor je plezier te lezen, maar je weet dan wel meteen alles over de volkerenmoord op de Armeniërs.

   – Onder de islamitische Ottomaanse heerschappij ware de ‘ongelovige’ christenen uitgesloten van leger, overheidsdienst en regering. Ze bezaten geen burgerrechten of juridische rechten; de koran was de basis van het recht. De Turken brachten de verschillende volken zoals de Grieken en Armeniërs onder in afzonderlijke ‘millets’, of provincies. En dat was niet om hun onafhankelijkheid of welzijn te bevorderen, maar omdat ze hen als ongedierte beschouwden en dus niet geschikt om bij de Ottomaanse staat te behoren.

   In een dergelijke cultuur stond een christen altijd bloot aan blind geweld van iedere willekeurige Turk: En eeuwenlang hebben de Turken eenvoudigweg geparasiteerd op deze overbelaste en nijvere volken. Ze legden hun zulke zware belastingen op dat het hun economische ondergang was, ze stalen hun mooiste dochters en dwongen die in hun harems te leven.
   Ieder jaar kwamen Turkse ambtenaren naar Armenië, Griekenland en Albanië en ook naar het gebied dat nu Bosnië – Hercegovina en de voormalige Joegoslavische provincie Macedonië omvat, om de intelligentste en sterkste mannelijke kinderen tussen de elf en dertien jaar mee te nemen naar Constantinopel, waar ze hun,
   o wrede ironie, leerden het kruis te vertrappen en te sterven voor de halve maan als janitsaren in het persoonlijke leger van de sultan. –

   Like

 2. Azraël zegt:

  Zo typerend voor dat slag volk.
  ‘Niet wij maar zij slachtten ons af.’

  Like

 3. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat heel het Anatolien, een Christen land was geweest voor dat de Turkmenen met de mongolen mee mag komen, als hun honden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s