Diplomatie als vervanger van een invasie

Screenshot_44

(Door: Wans Horst)

De boel in Oekraïne staat op scherp en dat is nooit leuk voor de inwoners van een land. De spanning onder de mensen die er wonen is te snijden en niemand denkt aan het belang van de lokale bevolking, die zo ik mij kan voorstellen gewoon rustig wil leven. Toch lijkt het helemaal niet om Oekraïne te gaan, de EU heeft verkiezingen in het vooruitzicht, ziet een kans om zich te profileren en heeft dankzij de Nobelprijs voor de vrede, die zij mijns inziens onverdiend heeft verkregen, een ziekelijk geval van hoogmoed, gematerialiseerd door ene Hans van Balen, wat baal ik dat die vetklep mijn naamgenoot is. Als je de beelden hebt gezien van zijn optreden ter plaatse dan pas weet je wat het aanzetten tot geweld inhoudt waarvoor Wilders vervolgd is geweest en vrijgesproken. Ik vraag mij af of Van Balen en Verhofstadt ook in het cachot mogen verblijven voor hun aandeel in het bloedvergieten, sterker nog, ik hoop het van harte.

Zo’n vetklep, teken van laag zelfrespect, die nooit genoeg liefde heeft gekregen in z’n leven en dan nu doorgaans maar vanachter zijn bureau de wereld gaat terroriseren, omdat hij van mening is dat de mensheid hem tekort heeft gedaan en hij toch wel gelooft in het verlagen van zichzelf om verder te komen in het leven, wil iets betekenen en moet zich zo nodig “onderscheiden”, het magische woord voor iedereen die de vurige wens heeft een rol van betekenis te spelen, maar dat per definitie niet doen. Gratis tip voor Van Balen: onderscheiden doe je door in harmonie met je leefomgeving te zijn. Hij zit natuurlijk vaak in Brussel en met die lui is hij waarschijnlijk wel in harmonie, maar dat komt de bevolkingen van landen die lid zijn van de EU nooit zo goed uit, gek hè?

Duidelijk welbewust werkt Van Balen middels dezelfde diplomatie waar Israël onder gebukt gaat, namelijk het de facto willen verbieden van mechanismen voor zelfverdediging, zodat de EU feitelijk landjepik kan spelen. Nu is het niet verwonderlijk dat de gladjakker van een Obama zich aan de kant van de EU schaart: de EU is een bedenksel van de CIA, zoals vrijgegeven congresdocumenten hebben duidelijk gemaakt.

Screenshot_45

Inmiddels gebruiken de VS de door hen gesmede EU handig voor hun eigen afleidingsmanoeuvres, een eigenschap die (de lidstaten van) de EU hebben overgenomen van hun leermeester.

Amerika is failliet? Amerika heeft de wereld in z’n greep, zelfs door bedrijfsspionage? Obama boekt matige succesjes in het Midden-Oosten? Mensen worden het zat dat Amerika altijd maar olierijke landen op de korrel neemt om daarmee hun macht te vergroten? Creëer een afleidingsmanoeuvre om de aandacht van het volk af te buigen.

De Amerikaanse droom is nooit dat geworden voor alle mensen in Amerika, laat staan dat het oligarchische sprookje, waar alle landen zich wel van bediend hebben met vele inwoners van die landen, nu of in de toekomst een oplossing zal bieden.

Was het eerst Israël dat aan de hormoonwisselingen van de socialistische machthebbers onderhevig was, toen dat een verkeerde keuze bleek van de EU in de zin dat Europeanen toch wel veel hebben met Joden – beslist niet allemaal antizionisten – werd het Rusland dat gebruikt werd als afleidingsmanoeuvre, namelijk waren de homorechten aan de beurt. Aangezien de normale homo zich niet wil onderscheiden van de rest (zij zien ook dat het wegzetten als hulpbehoevend nog steeds wegzetten is) zal er ook vanuit die hoek commentaar gekomen zijn op de handelswijze van de EU en met name Nederland. Het is paniekvoetbal binnen de bestuurlijke lagen van de EU en die paniek kwam vooral tot uiting omdat Merkel zich nogal liet gaan om duidelijk te maken hoe belangrijk het voor haar is dat de Euro een succes is. Mr. Euro, “Gekke” Gerrit (Zalm), is toch echt een Nederlander, toch? Toen was er nog de democratie van een land dat niet binnen de EU ligt, Zwitserland, dat aanleiding gaf tot kleutergedrag en ‘sancties’ als het niet precies gaat zoals de Oost-Duitse Merkel het ‘graag’ gezien zou hebben. Ordnung muß sein? Befehl ist Befehl?

Juist, zo kennen we ze weer. De hele reden dat die EU moet en zal slagen is dat Merkel voorlopig een belangrijke positie heeft, het liefst tot haar dood en daarna ziet ze wel verder, het maakt niet uit hoe slecht de inwoners van andere EU-landen het hebben: Duitsland moet slagen. Is het niet opvallend dat dit soort verbeten types het altijd voor het zeggen krijgen, waar bijvoorbeeld Wilders op een afstandje gehouden wordt als het aan de bestuurlijke elite ligt? Duitsland merkt nauwelijks iets van enige crisis. Waarom kan Rutte dat niet regelen? Ik heb het gevoel dat we dankzij de EU bij nieuwe machtsverhoudingen zijn aanbeland: het Derde rijk is kennelijk een diepgewortelde wens van Angela, met natuurlijk de nodige wijzigingen in het plan van aanpak van haar voorganger. Zo worden er dit keer (nog) geen Joden vergast, alhoewel het antisemitisme wederom hoogtij viert (o.a. sticker op producten uit wat de EU als bezet gebied ziet, hint naar “Kauf nicht bei Juden”) en bleek het toch wel dat het binnenvallen, uitschakelen van de zittende regering en verdrijven van het staatshoofd iets te veel ogen heeft geopend. Ook hier vele overeenkomsten met de manier waarop de islam van binnenuit de boel denkt over te gaan nemen. De ideologische voorganger van Merkel werkte eveneens nauw samen met een groep mensen die het niet nauw neemt met de persoonlijke vrijheden van anderen buiten die groep en waarvan ook nu een grote vertegenwoordiging het Derde Rijk (EU) in is geïmporteerd, wat Wilders duidt als de massa-immigratie. Vandaar al die wereldvreemde ministers die graag de immigratie niets in de weg liggen.

We zijn al lang in oorlog, maar hebben geleerd dat niet als oorlog te zien, onze vrijheden liggen al wat langer dan vandaag in de verbrandingsoven, dus misschien is het maar goed dat we straks afgesloten worden van Russisch gas.

Screenshot_46

Het is trouwens absurd dat, nu de bestuurders iets hebben tegen Rusland, de roep naar alternatieven voor gas zo groot is, maar dat we in al die tijd dat de Arabieren ons gechanteerd hebben met olie als we niet de denkbeelden van Mohammed de vrij loop zouden laten geen geluid te horen is geweest dat er een vervanger voor olie gevonden dient te worden. Ik heb zelfs begrepen dat de uitvinder van de waterstofmotor in de VS zonder pardon de gevangenis in is gegaan, omdat het natuurlijk niet zo kon zijn dat de voorraad energie vergroot zou worden. Die inflatie, onafhankelijkheid en vrijheid zou namelijk de elite van hun bevoorrechtte positie hebben beroofd.

We zouden bijna vergeten hoe zwaar we zelf onder de plak zitten van al degenen die ons als speelbal denken te kunnen gebruiken en dat recht op zelfbeschikking is natuurlijk een heel rekbaar begrip… in de handen van regeringen.

Wie de energievoorraden controleert, controleert alles en het gaat de elite helemaal niet om zoiets burgerlijks als geld. Nee, ik geloof zelfs niet dat zij slechte bedoelingen hebben, maar hun acties om deze planeet te besturen komen gewoon zo belabberd tot hun recht. Laten we het daar maar op houden, het zijn gewoon een stel amateurs die keer op keer het gelijk van burgers bevestigen die alle vertrouwen verloren zijn in deze kliek.

Natuurlijk is het zo dat een overheid of een regering er voor niemand anders hoort te zitten dan voor de burgers van dat land. In dat opzicht valt Merkel niets te verwijten. Onder de huidige landbestuurders van PvdA en VVD, beiden socialistisch, groeit de overheid alleen maar, terwijl publieke instanties die maar groeien en groeien een ramp zijn die zich een keer moet voltrekken om de boel weer in balans te trekken. Wanneer laat de bestuurlijke elite de burgerij eens vrij om zichzelf te gaan ontplooien? Regels horen het doel te dienen dat het leven voor alle mensen aangenamer wordt, althans niet verslechtert, niet om bepaalde groepen die lobbyen voor hun belangen (er zijn meer lobbyisten dan parlementariërs in het EU-parlement in Brussel). Hoe groter de belangen, des te meer mensen van een organisatie die continu bezig zijn hun belangen te behartigen (lees: wetgeving door te drammen die in ieder geval tevreden aandeelhouders moet garanderen).

Als je niet kunt werken voor je geld of miljarden kunt stelen om op je eigen bankrekening te zetten, is er altijd nog de ‘oplossing’ van het aannemen van een ambtenarenfunctie. Dat zootje gaat vervolgens vlijtig aan de slag met het herverdelen van ‘middelen’, uw middelen, steevast naar een ‘eerlijker’ doel. Waar u voor heeft gewerkt, ongeacht hoe hard, wordt u ontnomen. Steeds maar weer. Gelukkig zit er nog voldoende journalistiek bij de mainstream media om in ieder geval wel de gelekte of ge-WOBte blunders te publiceren, waar dat natuurlijk wel onderhevig is aan de sinds de kleuterschool toegepaste hersenvervuiling van het linkse onderwijs.

Als je dan voor de zoveelste keer hoort dat een prestigeproject van een paar miljoen/miljard niet de verwachte resultaten heeft opgeleverd of dat ons aller overheid het in haar hersenen haalt om onrendabele projecten gewoon voort te zetten ondanks substantiële waarschuwingen, kun je gerust stellen dat ons land beter bestuurd zou worden door de Josti-band dan door het zootje dat er nu zit en dat sinds Nieuw Links/Den Uyl tot de komst van Wilders gewoon de enige keuze was en een monopoliepositie heeft gehad. Velen zijn lamgeslagen door de vele publieke-omroep-demonteringen aan het adres van dhr. Wilders, zo zeer dat er alleen het woordje racist of xenofoob is blijven hangen, anderen hebben hem slechts op de vorm beoordeeld, maar zelfs niet de moeite genomen om te kijken naar de inhoud.

De vorm is voor velen het belangrijkste en ik heb met ze te doen. Merkel vond ook al dat Poetin wereldvreemd was. Wat is Merkel dan?

Screenshot_43

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

14 reacties op Diplomatie als vervanger van een invasie

 1. Sjaak zegt:

  Hier het statement direkt van de Russische Federation !
  En het beweis dat Kerry uit de U.S.A en zijn Obamakliek
  niet te vertrouwen zijn !
  ————————————————————————–
  Erklärung des Außenministeriums Russlands zu den Aussagen des US-Staatssekretärs über die Lage in der Ukraine

  Wir halten die an Russland gerichteten Drohungen für unannehmbar, die in mehreren öffentlichen Erklärungen des Staatssekretärs John Kerry im Zusammenhang mit den jüngsten Ereignissen in der Ukraine und auf der Krim geäußert wurden. Ohne sich um eine Analyse der komplexen Prozesse zu bemühen, die in der ukrainischen Gesellschaft vor sich gehen, und ohne die Lage objektiv einzuschätzen, die sich nach der gewalttätigen Machtübernahme in Kiew durch Radikalextremisten weiter verschlechtert, operiert der Staatssekretär mit Schablonen des „Kalten Kriegs“, indem er vorschlägt, nicht jene zu bestrafen, die den Staatsstreich durchführten, sondern die Russische Föderation.

  Dabei wird verschwiegen, dass gerade die USA und ihre Verbündeten die Augen schlossen vor den Untaten der Maidan-Kämpfer, vor ihrer Verspottung der politischen Gegner und einfachen Staatsbürger, vor der aggressiven Russophobie und dem Antisemitismus, vor der Schändung des Andenkens an die Helden des Großen Vaterländischen Kriegs. Ignoriert wurde in Washington auch die Tatsache, dass das neu ernannte Kiewer Regime das auch von den Außenministern Deutschlands, Frankreichs und Polens unterzeichnete Abkommen vom 21. Februar mit den Füßen trat und eine „Regierung der Sieger“ bildete, die der russischen Sprache und allem, was mit Russland assoziiert wird, den Krieg erklärte. Verbündete des Westens sind jetzt deklarierte Neonazisten, die orthodoxe Kirchen und Synagogen überfallen.

  Die russische Position war und bleibt konsequent und logisch. Wenn für einzelne westliche Politiker die Ukraine nur ein Territorium für geopolitische Spiele darstellt, ist diese für uns ein Bruderland, mit dem wir durch eine jahrhundertelange Geschichte verbunden sind.

  Russland ist an einer stabilen und starken Ukraine interessiert, in welcher die gesetzlichen Rechte und Interessen der Ukrainer, unserer Landsleute und aller Bürger gewahrt werden. In der nicht durch unsere Schuld entstandenen außerordentlichen Situation, in welcher das Leben und die Sicherheit der Bewohner der Krim und der südöstlichen Regionen wegen der verantwortungslosen und provozierenden Handlungen der Banderowzen und anderer ultranationalistischer Elemente realer Gefahr unterliegen, sind die von uns getroffenen Maßnahmen adäquat und absolut gesetzlich. Wir treten ein für eine möglichst rasche Rückkehr der Lage in der Ukraine in normale Bahnen auf Grundlage des Abkommens vom 21. Februar, darunter auch für die Bildung einer legitimen Regierung der nationalen Einheit unter Berücksichtigung der Interessen aller politischen Kräfte und Regionen des Landes.

  04.03.2014
  « zurück

  Like

  • Sjaak zegt:

   Scharfschützen in Kiew wurden von Leitern des Maidan angestellt
   Foto: RIA Novosti
   STIMME RUSSLANDS Die Aufnahme eines Gesprächs zwischen der Hohen Vertreterin der EU für Außen- und Sicherheitspolitik Catherine Ashton und dem estnischen Außenminister Urmas Paet, über die der ukrainische Sicherheitsdienst verfügte, ist im Internet veröffentlicht worden.

   Beide Politiker tauschen Eindrücke über die Situation in der Ukraine aus. Paet erwähnt, dass die Scharfschützen, die auf Menschen in Kiew geschossen hatten, von Leitern des Maidan angestellt worden waren. Alle Indizien, die man ihm gezeigt hatte, zeugen ihm zufolge davon, dass sowohl die Protestler als auch die Mitarbeiter der Sicherheitsorgane von ein- und denselben Scharfschützen getötet wurden.
   „Nun wird immer offensichtlicher, dass hinter diesen Scharfschützen nicht Janukowitsch, sondern jemand aus der neuen Koalition steckt“, erzählte er.

   Like

 2. Aegoliuscs zegt:

  De vorm is voor velen het belangrijkste en ik heb met ze te doen. Merkel vond ook al dat Poetin wereldvreemd was. Wat is Merkel dan?

  Wat is Merkel dan?! Barst maar los over wat wij niet weten…..

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Diplomatie als vervanger van een invasie. De aloude truc van de E.U. Geen oorlog deze keer, maar via linkse politici die de E.U. gingen bemannen direct naar een dictatuur toe. Merkel vond ook al dat Poetin wereldvreemd was. Wat is Merkel dan? Heel simpel. De opvolger van Adolf Hitler ! De wolf in schaapskleren. Je ziet het dus bij haar niet aan de buitenkant af, maar zij is wel degelijk de volgende Fuhrer van Europa. De geschiedenis herhaalt zich na het Derde Rijk, en kunnen we nu weer gaan bibberen onder het Vierde Rijk. Toch heeft Merkeltje ons nog geen duizendjarig Rijk beloofd, net als dat vorige Rijk. Dat zou er ook nog eens van moeten komen, Bah, bah, bah ! Raus met die E.U. en snel ! Allemaal PVV stemmen !

  Like

 4. luckybee zegt:

  Hoe staat het met de invasie van moslims hier bij ons? kunnen we dat met diplomatie weg krijgen? of hebben wij toch de hulp van God om ze kwijt te raken?

  Like

 5. Jean zegt:

  Het schavot moet onder het stof gehaald worden en op de grote markt geplaatst worden, als eerste die vetbaal én die lafaard uit Gent, vrhfstdt, 2 oproerkraaiers die via ophitsing gouden eieren willen rapen, nadien in rij de overige misdadigers van die EU misdaadorganisatie.
  Make my day, het zou het schoonste jaar uit mijn leven worden als ik die rotkoppen zou zien rollen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, maar de vraag is: Wat doen we er daarna mee, met die koppen?
   Opzetten voor een rariteitenkabinet of zo?
   Toegegeven: Met name die van Verhofstadt en van Rompuy zijn daar pràcht-exemplaren voor!

   Like

 6. Danny zegt:

  Dit wilde ik jullie niet onthouden.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22354511/__Poetin_maakt_kans_op_Nobelprijs__.html

  Echt een man naar mijn hart. Hoe hij de VS en de EUcommunisten voor schut zet, echt geweldig! Als Obama en Arafat ooit de Nobelprijs voor de vrede hebben gekregen , waarom Poetin niet.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/03/03/fotoshopper-139/

  Like

 7. Danny zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22354814/__Nederlandse_VN-gezant_gepakt__.html

  Zo deze sukkel heeft Poetin alvast te pakken. Opsluiten in een Russische cel en voorlopig niet meer loslaten, die smerige bemoeienal .

  Like

 8. Danny zegt:

  @ Wans Horst

  ja, die bedoelde ik. Bedankt dat je de link wilde plaatsen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s