Het zwijgen van de pacifisten

Screenshot_7

(Door: Dr. Nathan Warzsawski)

Er wordt de laatste dagen veel over de Oekraïne gesproken. Wat er gedaan moet worden en wat er niet gedaan zou mogen worden. Over de toekomst van de Oekraïne heerst onzekerheid, de onzekerheid van het niet willen weten. Een opdeling van de Oekraïne zou de opvatting over zichzelf van de EU verscheuren, dan maar liever een oorlog, waarbij de EU als toeschouwer en scheidsrechter fungeert. Kort voor de verkiezingen van het Europees Parlement mogen de volkeren en kiezers van Europa niet merken hoe ondeskundig hun regerenden zijn!

Voor een oorlog zijn twee partijen nodig. Omdat de Oekraïne niet over een leger beschikt dat die naam verdient en omdat de NAVO zich niet militair in het Oekraïne-conflict zal mengen, zal het ondanks een Russische invasie niet tot een oorlog komen. Het zwijgen van de Europese en vooral van de Duitse strijders voor de vrede, gerechtigheid en preferentieloze liefde weerspiegelt het gedrag van de “verantwoordelijke” politici.

Eigenlijk zijn alle voorwaarden voor een oorlog aanwezig. De Oekraïne is een kunstmatige staat, die, net als Wit-Rusland, altijd deel van Rusland of andere imperiums is geweest. In 1954 werd het schiereiland de Krim aan de Oekraïne geschonken door een machtige Oekraïense staatsman, die niet vies was van alcoholische excessen. Na het verval van de Sovjet-Unie ontstond de Oekraïne plotseling uit het niets als een staat. Op zijn territorium stonden Sovjet-Russische atoomwapens. Deze werden vrijwillig onschadelijk gemaakt. In ruil daarvoor beloofden Rusland, de VS en Groot-Brittannië in 1994 plechtig dat zij de grenzen van de Oekraïne zouden respecteren. Op een bepaalde manier werd vergeten vast te leggen wat er zou gebeuren wanneer deze belofte zou worden gebroken. Zonder atoomwapens is zo´n belofte helaas waardeloos. Het bezit van atoomwapens garandeert dat een land niet door een grootmacht wordt aangevallen. Zodoende is de Oekraïne zelf schuldig aan zijn rampzalige toestand.

Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie grepen de landen van Oost-Europa de unieke kans om zich los te maken van Rusland en zich tot de EU te wenden. Ze wilden vrijheid, welstand en kapitalisme voor hun volkeren. Dat laatste heet in het Duits “sociale markteconomie”. Rusland was zwak en kon hier niets tegenover zetten. Zo verloor Rusland zijn veiligheidsgordel, namelijk al zijn Oost-Europese vazallen, en bovendien de drie Baltische staten, die Sovjetrepublieken waren. De Baltische landen werden niet alleen lid van de EU, maar ook van de NAVO. Rusland was zijn “cordon sanitaire” kwijtgeraakt en hiervoor een militair sterke vijand voor zijn huisdeur in de plaats gekregen. Om niet ook de laatste drie Sovjetrepublieken aan het Westen kwijt te raken, heeft Rusland in Wit-Rusland, in de Oekraïne en in het onbelangrijke Moldavië dictators neergezet, die er uit eigenbelang voor hebben gezorgd dat hun volkeren geen democratie kregen.

De heerszuchtige mensen van Rusland in de Oekraïne waren niet tegen hun taak opgewassen. Ze werden door het eigen volk ten val gebracht en vervangen door Rusland-kritische tot Rusland-vijandige politici. Vladimir Poetin, de heerser van Rusland, moest snel handelen om zijn baan niet kwijt te raken. Rusland en Poetin kunnen zich het verlies van de Oekraïne niet veroorloven. Dan zouden de volkeren van Rusland ook vrijheid en rijkdom verlangen. Het verlies van de Oekraïne, het hart van Rusland, zou het einde van het Russische rijk betekenen, uiteengevallen in vele verschillende vorstendommen die elkaar voortdurend zouden bestrijden.

Poetin is nu op zoek naar legale manieren om de Oekraïne binnen te vallen. Hij vindt het moeilijk argumenten te vinden, die niet allemaal met de waarheid overeen hoeven komen:

De Krim en de hele Oekraïne zijn Russisch. De vrij en democratisch gekozen broederregering in de Oekraïne werd door enkele duizenden demonstranten op het marktplein van Kiev, Maidan, onrechtmatig ten val gebracht. Zodra de Oekraïeners zich onafhankelijk van Moskou waanden, sloten ze bondgenootschappen met Russenhaters. De Russische Zwarte Zeevloot, die weliswaar rijp is voor de schroot en zodoende overbodig, heeft zijn havens op de Krim.

Poetin weet dat noch de VS noch de EU de Oekraïne militaire bijstand zullen verlenen. Het bijstandspact, dat de VS en Groot-Brittannië in 1994 hebben ondertekend, is allang vergeten. Obama is zwak. Afghanistan, Irak en Syrië hebben zijn militaire elan gebroken. De Amerikanen zijn niet in staat en niet bereid hun militaire verplichtingen in het buitenland na te komen. De EU beschikt niet eens over een gemeenschappelijk leger. De volkeren van de NAVO houden boven alles van hun vrede, meer dan van de vrijheidsdrang van de Oekraïners.

Het Westen is in staat Rusland economisch schade te berokkenen. De beurs dicteert het gebeuren. Want een boycot snijdt aan twee kanten, omdat het Westen is aangewezen op energie uit Rusland. Bovendien heeft het Westen de hulp van Rusland nodig om meerdere ernstige problemen in het Midden-Oosten, die het Westen schade toebrengen, uit de wereld te helpen.

Poetin zou Poetin niet zijn als hij niet van de gelegenheid gebruik zou maken om de Krim terug te halen bij moedertje Rusland. Hij zal ook vast en zeker de Russische stad Odessa op Oekraïens territorium willen bevrijden. Twijfelachtig blijft of hij het geïndustrialiseerde oosten wil inlijven, dat sterk afhankelijk is van Russische energie. De energieafhankelijkheid van Rusland en de vele Russen die er wonen, spreken eerder voor een verblijf in de Oekraïne om het land volgzaam te houden.

De Oekraïners dromen niet alleen van vrijheid, van een land zonder corruptie en oligarchen, maar ook van westerse waarden, die hen worden voorgespiegeld door de EU. Het Westen zal de Oekraïne nauwelijks ondersteunen, omdat het daarvoor niet over voldoende financiële en ideële middelen beschikt. De VS steken, net zoals de meeste EU-landen, diep in de schulden. Duitsland, dat nog over veel geld beschikt, heeft dit nodig om twijfelachtige politieke grote projecten te financieren.

De Maidan-revolutie is niet de enige revolutie die mislukt is. De Oekraïne zal uiteenvallen. Voor de Oekraïners zou het ´t beste zijn om aan Polen te worden toegevoegd – als Polen het wil. Ontelbare vluchtelingen uit de Oekraïne zullen de EU-landen overstromen. Het bordeelcentrum van Europa zal gesterkt uit de catastrofe tevoorschijn komen.

Als de situatie gekalmeerd is, zullen de pacifisten hun zwijgplicht opheffen.

Bron:
http://haolam.de
Door: Dr. Nathan Warzsawski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, NAVO, Oekraïne, Pacifisme, Rotzakken, Rusland, VS, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het zwijgen van de pacifisten

 1. bobzelf zegt:

  voor DE UKRAINERS ZOU HET HET BESTE ZIJN , OM ZICH BIJ POLEN TE VOEGEN ???
  Hoezoo wil Polen al die SS // figuren , geschifte knokploegen , en 100 .000 maffioso erbij hebben !!
  zou Putin heel blij mee zijn , is hij gelijk van al die gaskamerbewakers figuren ook af, en houdt hij zelf het beste gedeelte waar het beetje geld nog zit !!

  ik ben voor !!! , de oostelijke bewoners ook , en als je het dan niet zint pleur je lekker naar het westen , krijgen die er nog 100.000 extra maffioso bij .
  gr. theo

  goooh, zal Obama en adolfa effe bellen, we zijn deruit !!!

  WE SOLVED THE PROBLEM ???

  oHHHHH NEE, DAT WAS DE BEDOELING NIET , VAN DE FA SLIM EN BEDROG !!

  Like

 2. volkegem zegt:

  Ik ben het niet eens met dit artikel. Rusland is sterker dan die schrijver beweert. En Rusland heeft nog heel veel industriële bondgenoten die de plaats van EU bedrijven kunnen innemen. In China, India, Brazilië worden tegenwoordig ook goede machines gemaakt.

  Like

 3. V.K. zegt:

  -Volgens mij is de Ukraine al lang verdeeld tussen de EUvadertje Verhofstadt en Putin zonder dat de Ukrainse bevolking hier weet van heeft. zeg maar Molotov/Ribbentrop pact.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik kan niet in de toekomst zien,dus hou ik me liever met mijn komentaar, voorzichtiger.Maar het kan zijn dat de Russen dan helemaal alleen komen te staan tegen al die Moslims volkeren die een sharia staat willen .

  Like

 5. Pingback: Oekraïne: de nieuwe dada van de EU | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s