Integrale afkeer van democratie

Screenshot_18

(Door: Wans Horst)

Sporters met een lichamelijke beperking die hun leven leven om de sport te bedrijven waarvoor ze naar de Paralympics zouden gaan blijken nu het slachtoffer van regeringen die niets op hebben met de democratie. Zelfs het verdrag van Lissabon voorziet, al is het maar voor de show, in het uittreden uit de EU als een meerderheid van het volk dat wenst.

Pure leugens van een elite die denkt het gepeupel nog lang onder de duim te houden. Als er iets democratisch besloten wordt, gaat de EU steigeren. Als de Zwitserse bevolking in een referendum laat weten beperkingen op te willen leggen aan het aantal nieuwkomers in hun eigen land om de eigen bevolking niet geheel te verdringen op de arbeidsmarkt, vindt er bij de EU crisisoverleg plaats. Besluit een democratisch gekozen parlement dat ze –  als bescherming tegen de vijandelijke overname door VVD’ers als Van Baalen en andere pro-EU bobo’s – niet nog meer bevoegdheden wil afstaan, crisis binnen de EU, terwijl Oekraïne, net als Zwitserland, geen lidstaat is van de EU.

Alle andere partijen behalve de PVV staan negatief tegenover enige inspraak vanuit het volk, behalve raadgevend. Een raad die zij maar wat graag in de wind slaan als het advies de bestuurlijke elite niet uitkomt.

Dit toont mijns inziens duidelijk aan hoe het meerjarenplan van de EUSSR niet heel flexibel. De EUSSR kan toch aan Rusland een voorbeeld nemen op dat gebied en zien waar evolutie toe hoort te leiden: in Rusland is sedert ±20 jaar al een duidelijke democratie, ondanks de linkse hersenspoelingen die ons opzadelen met een beeld van een nucleaire rampenplek. Als moslims blijken rotzooi te trappen, spreekt Poetin ze aan op de enige manier die ze begrijpen, door invallen in moskeeën zodat moslims begrijpen dat er geen plek is in Rusland die echt van de islam is, terwijl agenten in Nederland netjes hun schoenen moeten uittrekken bij het betreden van de plek waar haat jegens niet moslims regel is. Hij is niet bang om in te zien dat er maar één islam is, omdat hij niet de noodzaak heeft in harmonie te leven met een ideologie die hem en mensen zoals hij als indringers beschouwt in het islamitische paradijs op aarde.

Het zal types als Van Rompuy, die er niet alleen uitzien alsof ze uit een psychiatrisch ziekenhuis zijn ontsnapt, maar het psychiatrisch ziekenhuis waarin ze opgenomen waren omgetoverd hebben tot de EU, worst zijn wat de sporters met een lichamelijke handicap, die hun leven lang oefenen om zo ver te komen als ze zijn, voor teleurstelling te verwerken krijgen, enkel egoïsme drijft hen. Ik zie de landmachtreclame voor me en zie het vakje naast “ongeschikt” aangekruist worden. Ongeschikt om om te gaan met zoveel macht.

Het lijkt mij dat de dictatoriale EU net zoveel met oorlogstaal aan het schermen is als andere landen buiten die EU die niet precies doen wat de EU wil. Ze worden bestookt met sancties – als een drammerige kleuter – in de hoop dat de eigen burgers doen wat ze altijd doen als de druk te hoog wordt: hun verzet opgeven en van hun belager gaan houden: het Stockholm Syndroom. Misschien gaat men dan meer EU eisen, zo zal de hoop zijn nu de eis tot meer EU vanuit die EU op veel verzet stuit. Het is wel toevallig zo voor de verkiezingen. Het zou mij echter niets verbazen als de EU die verkiezingen manipuleert: democratie is toch alleen een werktuig om het volk de schuld te geven van het falen van hooggeplaatste ambtenaren?

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Integrale afkeer van democratie

 1. Sjaak zegt:

  WAT ME HET MEEST OP DE PALM BRENGT ZIJN
  DEZE HYPOKRITEN EU HOERENLOPERS DIE NU
  OOK NOG DIE BOYKOTEREN DIE DE AANDACHT
  WERKELIJK VERDIENEN ! ALLEEN AL UIT HUMANE
  EN MENSELIJKE ZICHT ! EN OMDAT DEZE DOOR EN
  DOOR VERROTTE KLOTENKUSSERS INKLUSIVE DE
  PIS PILS KONING DIE ZOVEEL GEEFT OM ZIJN
  HIELENLIKKENDE VLAGGETJES ZWAAIERS ALS
  ZIJN MOEDER (DIE OUWE GREIZE BOOTSCHAPPENTAS)
  NAMELIJK NIKS – NADA – NUL !
  ZELF SCHULD BOERENLUL !

  Like

 2. iznogoudh zegt:

  Dat die verkiezingen gemanipuleerd gaan worden is hoogstwaarschijnlijk, op het zekere af.
  Misschien kunnen we aan Putin vragen of hij waarnemers kan sturen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Alsof Putin zo’n goeie is!
   Het is nu, dat wij hier momenteel met bepaalde zaken met hem op één lijn zitten, maar het blijft -naar westerse maatstaven- een eigenaardige sinjeur, vergis je daar niet in!
   Wat verkiezingsmanipulatie is, zal hij zelf ook maar al te goed weten, daaraan twijfel ik geen moment.
   Hij doet het goed, waar het de aanpak van moslims betreft, zonder meer, maar dat doen de Chinese leiders ook,
   Op andere punten verdienen zulke figuren weer géén navolging.

   Like

   • Sjaak zegt:

    Theresa !
    Nergens geeft het een land waar alles goed geregelt is !
    Maar om twee redenen ga ik naar Rusland wanneer hier
    in Europa de moslimpleuris uitbreekt !
    In Europa laten ze de Islaamse sluipmoordenaars ongehindert
    verder hun gang gaan en verbieden de eigene mensen zich te
    bewapenen wetent dat iedere dag meerdere Europeer van deze
    beesten omgebracht worden ! Kijk in het internet onder het
    kenwoord Türken, moorden en erenmoorden !
    Daartegen in Rusland krijg je al een wapen wanneer er een
    in de buurt woont ! Onder het motto : Trekt een moslim in je buurt !
    Kijk dat je niet onbewapend de deur uitgaat ! En bij meningsverschillen
    hetzelfde doen wat ze ook in Europa doen ! Eerst schieten dan vragen !

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Die problemen daar zitten we al even mee, dat is geen tijdelijk verschijnsel. Westerlingen zijn gemanipuleerd dat de Russen slecht zijn. Mijns inziens zijn ze directer nog dan Nederlanders, een eigenschap waar de Nederlander vaak trots op is in vergelijk met bijvoorbeeld Belgen of Duitsers, en kunnen minder makkelijk zich in bedwang houden. Je kunt natuurlijk de geaccepteerde zelfcensuur, waar de Nederlander in lijkt te berusten, voor lief nemen of je kunt gaan leven. Verhalen die je hoort zijn zonder uitzondering negatief omdat mensen niet meer kunnen dan echoën van geluiden die zij ook weer ergens hebben opgedaan. Om die reden is de kracht van de door de staat aangevoerde media nooit te onderschatten. Het onderschatten van een vijand kan weleens je eigen ondergang worden. Ook letterlijk als ik zie met welk gemak de mensen die wij namens ons laten spreken omgaan met internationale belangen. Links poogt immer om Geert Wilders af te schilderen als het Zwarte Schaap van de Tweede Kamer, maar hij is de enige die de Nederlandse belangen verdedigt en is de Nederlandse Tweede Kamer er niet enkel voor om de Nederlandse belangen te behartigen aangezien haar loon door de Nederlandse belastingbetaler opgehoest wordt? Volgens de peilingen stevenen de realisten (rechts), de enige kracht die normaal kan nadenken, af op een totale overwinning en worden de socialisten (links) weggeblazen, het zal dus minimaal een opvallende uitslag zijn als de realisten niet dat vooruitzicht oogsten. Alsdan voorzie ik door heel Europa opstanden en/of een burgeroorlog omdat de socialisten nooit hun beklag doen daar waar het geëigend is, maar hun toevlucht zoeken tot bevolkingsgroepen die er voor kiezen (het is nl. een keuze als je het iets breder bekijkt dan 1 generatie!) om in armoede te blijven leven.

    Ik ben van mening dat het Rusland van Poetin superieur is aan de EU van Van Rompuy, maar ondergeschikt aan het toekomstige Nederland van Wilders, in de eerste plaats omdat ik Nederlander ben. In dat rijtje is de beste bestaande vorm de eerste en is het mijns inziens onterecht Poetin af te vallen waar hij het beter doet dan de klungels die over onze ruggen proberen een dikbetaalde functie bij de EU te bemachtigen, de angst richting het eigene (oikofobie) der niet-PVV-ers heeft altijd groteske proporties gekend. Dat gaat veel verder dan het ‘simpelweg’ verkopen van je schoonmoeder.

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima stuk Wans Horst! Het GEDROCHT EU, deze HOER VAN BABYLON, deze rode PEST, zal aanleiding geven tot opstand, armoede,en burgeroorlog, door heel het ons bekende Europa!
  En wat verkiezingen in Nederland betreffen, ook ik ben van mening dat deze gemanipuleerd (kunnen/zullen) worden. De eurofiele schoften zijn tot alles in staat!

  Like

  • Joost Visser zegt:

   De laatste tweede kamer verkiezingen zijn duidelijk gemanipuleerd door de media. Als Pauw en Witteman indirect via gasten een stemadvies zouden geven om die partij te kiezen die mee wil werken aan een oorlog om de Krim om ´onze´ medesocialisten te helpen, waarbij vast staat dat de helft van de Nederlandse bevolking omkomt, wordt deze partij de grootste. Net als de beurs, lemmingen.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    U en ik zijn sterk genoeg om de manipulaties te weerstaan, klaarblijkelijk, dus waaraan ontleent de massa die zich nog niet heeft afgekeerd van de huidige coalitie (in de peilingen tenminste) zijn geloof in de coalitiepartijen?

    Ik kan mij voorstellen dat sommigen misschien geen donder geven om hoe het leven verder zal verlopen voor hen, maar wees dan consequent en ga ook niet tegensputteren als iemand vraagt of hij jouw dure schoenen en portemonnaie permanent mag lenen.

    Nee, het defaitisme van de velen kan niet anders worden omschreven dan als het product van vele decennia in slaap gewieg. We hebben het goed met z’n allen en dat is voor te veel mensen een reden om de status quo te houden zoals hij is ook al vormen zich donkere wolken boven ons hoofd.

    De grootspraak over het licht dat zou uitgaan bij voorgaande gebeurtenissen zoals de Euro en de Europese Grondwet hebben onze wil afgestompt om op te komen voor onze eigen belangen. Dat blijkt in ieder geval als je kijkt naar hoeveel mensen nog steeds aan de VVD en PvdA hun voorkeur zouden geven bij een Tweede Kamerverkiezing mocht die vandaag gehouden worden.

    Kiezers laten zich manipuleren, dat is een vrije keuze, terwijl de informatie voor het oprapen ligt. Mochten deze mensen de bedoelde informatie ter oren komen, dan is het nog maar zeer de vraag of zij het tot zich zouden laten doordringen, aangezien de grootste opgave ligt bij de vrij wil van mensen om hun wereldbeeld aan te passen, een wereldbeeld dat in een bepaalde mate is gevormd door instituties speciaal opgezet met het doel te misleiden.

    Zodra informatie van de overheid komt weet je eigenlijk al dat het gemanipuleerd is, nergens kan men op vertrouwen en dan vraagt een vlerk als Jan-Peter Balkenende zich af waar de normen en waarden gebleven zijn? Grondig verziekt door het in vele gevallen levenslang behandelen van de burger alsof hij een misdadiger is, door de burger te wantrouwen waar de burger alle recht en eigenlijk ook de plicht heeft de overheid te wantrouwen!

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Daar komt nog bij dat het merendeel van de mensen angst hebben voor verandering, want risico.

    Like

 4. Even iets anders. In stond net oog in oog met mijn Turkse buurman. Die keek heel hoogmoedig en erg kwaad vermoedelijk omdat ik de deur niet voor hem openhield. Of omdat ik zo’n Geert Wilders sticker op zijn schuurdeur heb geplakt. Of omdat ik hem niet meer groet nadat hij mijn buurvrouw en hond heeft aangevallen op straat. Normaal gesproken kijk ik hem niet meer aan. Dat doet niemand meer in het portaal. Ik keek vanmiddag hem eventjes aan omdat ik niet wist dat hij het was. Hij kent enkele woordjes Nederland en de rest is Turks. Hij heeft nog nooit gewerkt in Nederland omdat ie last van zijn rug heeft. En hij is daarmee natuurlijk niet de enigste Turk of Marokkaan! Ik kan zo een paar collega’s opnoemen die geregeld een paar maanden thuis zitten omdat ze last van hun rug of hoofdpijn hebben maar wel elke dag naar de moskee fietsen en één van hen geeft in de avonduren les in Taekwondo. Hoezo de ongelovigen besodemieteren?!

  Like

  • Lucie zegt:

   Ja,dat kan je allemaal in dit rotland doen,zonder dat je er op aangesproken wordt.
   Die slapzwansen in Den Haag hebben het flink verpest voor de fatsoenlijke Nederlanders.
   De allochtonen wordt alles in hun reet gestopt.maar zodra de hardwerkende en eerlijke Nederlander iets nodig heeft,dan kan je oprotten,die smeerlappen in Den Haag horen aan de galg.
   En nu weer dat vuile liegen over Poetin,Leugenaar Rutte was weer flink op dreef vanavond,wat een etterbak is dat,Poetin aanvallen op homo vijandigheid,maar hier worden regelmatig homo’s in elkaar geslagen of hun huis uit gepest.
   En dat dat gezeur over de Krim,waar bemoeit die idioot zich mee,gewoon een loopjochie van Brussel en Amerika,is die sukkel.

   Like

 5. john zegt:

  Dat manipuleren van verkiezingen kan men in Vlaanderen ( Antwerpen) komen leren. Daar werd in 2006 een mooi staaltje van weggegeven waartoe stemcomputers in staat zijn. Vraag het maar na bij het Vlaams Belang.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Bij een enquette in Duitsland bij NTV gaf 88 % Putin gelijk over de Krim en 12 % was het er niet mee eens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s