Droogte in het Midden-Oosten een bedreiging voor de wereldvoedselprijzen

birthrates

(Click op afbeelding voor groter beeld!)
Het geboortecijfer: In de groene en gele gebieden vermenigvuldigen de mensen zich mateloos, tot grote schade van de aarde en van de mensheid. En hiertoe worden ze ook nog aangemoedigd door misdadige ontwikkelingshulp.

Wanneer de mensen in hun waan, om alle overtollige leven te willen behouden, geen grenzen meer kennen, dan moet het wijze moedertje aarde hen stoppen. En zij laat duidelijk zien dat zij niet meer van plan is deze onnodige wanproducten te voederen. Voor onze natuur zijn deze zich alleen maar vermenigvuldigende Derde Wereld volkeren de grootste Bijbelse plaag aller tijden. En de aarde reageert op hen met een ware Bijbelse toorn:

Analyse: De droogte in het Midden-Oosten is een bedreiging voor de wereldvoedselprijzen.

De vorige winter, de meest droge sinds decennia, vormt een bedreiging voor de wereldvoedselprijzen. VN-deskundigen zeggen dat de lokale oogsten op veel plaatsen vernietigd zijn.

In verschillende omvang (tot twee derde deel) zijn landen zoals Syrië, Libanon, Jordanië, Irak en de Palestijnse gebieden door de droogte getroffen.

Reuters Afrika

Dat betekent nog meer bedelen, nog meer gewelddadige, roofzuchtige “vluchtelingen”. En wat doen de monsterculturen hiertegen? Zij baren nog meer kinderen…

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Demografie, klimaat. Bookmark de permalink .

22 reacties op Droogte in het Midden-Oosten een bedreiging voor de wereldvoedselprijzen

 1. felix zegt:

  “alle overtollige leven.”
  “onnodige wanproducten”
  Het spijt me dat ik dit zeg op dit blog, maar hier heb ik echt moeite mee.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Het gaat goed zo, maar niet heus. Zij baren meer kinderen, en wij baren minder kinderen en moeten de Europese grenzen wagenwijd openzetten voor iedere Afrikaan die hier maar binnen wil. Het is een kwestie van tijd eerdat iedere Europeaan veranderd zal zijn in een clochard. Zie die dikke opgezette en hongerige buikjes van die arme Afrikaanse kinderen maar weer eens op de TV. Terwijl het de eerste verantwoordelijkheid is van hun ouders, wordt door die TV de schuld op ons bordje gelegd. Eerst horen we op die TV; Geef, geef, geef. En vervolgens, als na al dat vogelen en Westers medisch ingrijpen iedereen blijft leven, komen de enorme bevolkingsoverschotten der Afrikanen met steeds grotere aantallen onze kant op. Gelijk een rattenplaag die alles wegvreet wat op zijn weg komt. Daarbij bijgevoederd door de linkse boeven politiek.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 17.20. uur, op 8/3. U zegt John: ” Bijgevoerd door de linkse boeven politiek”. Dat klopt voor de PvdA en de GL en SP kaste, maar ook de VVD, het CDA en D66, hebben, en maken deze gang van zaken mogelijk! Het gaat de klootzakken enkel om baantjes bij het GEDROCHT EUSSR! En daar offeren PINOKKIO RUTTE en DIDI SAMZWAM ons graag voor op, evenals het CDA,D66,GL,SP,CU!

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja…..En dan ligt zowel Europees- als Aziatisch Rusland bijvoorbeeld geheel in de ‘blauwe zone,’ maar je hoopt ergens toch wel dat dat tegenwoordig een iets andere oorzaak heeft dan in de dagen van de Sovjet-Unie:
  Toen was namelijk het geboortecijfer eveneens laag maar bepaald níet doordat ze over zulke goede anticonceptiemiddelen beschikten.
  Integendeel: Die waren in het Oostblok primitief en ontoereikend. Maar omdat de Russen door de toenmalige slechte, krappe behuizing geen grote gezinnen kónden krijgen, kwam het er op neer, dat vele Russische vrouwen gemiddeld 8 keer in hun leven een abortus moesten ondergaan.
  Afschuwelijk, natuurlijk. En die Russische kerels zich maar nergens wat van aantrekken en doorgaan, waarmee ze bezig waren, tussen het Wodka zuipen door.
  Maar ja, hopelijk is dat allemaal sinds 1989 wat verbeterd. Het valt te hopen voor de vrouwen.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Dat van Z-Am. , valt me erg tegen,de number of births, dan.\ Had Maxima, nu ze daar op (werk)bezoek is: [mensen zonder geld, leren hoe je met geld moet omgaan..], niet beter kunnen voorlichten over geboorte-beperking.
  Wist niet dat de invloed van de R.K-kerk daar nog zo groot was.
  Maar als je de kleur van midden-gedeelte-Afrika ziet, nog veel rampzaliger.

  Like

  • fleckie zegt:

   Uit alg.dagblad…13 aug. ..1985!: ‘PAUS in KAMEROEN:”VERWERP ABORTUS en VOORBEHOEDMIDDELEN”. Bemenst,;(reuter) – paus Johannes Paulus 11 heeft gisteren in Kameroen de Afrokaanse bevolking opgeroepen de “zogenaamde ideeen van de ontwikkelde wereld ,zoals abortus en kunstmatige geboortebeperking “te verwerpen.Op zijn rondreis door Afrika ,het werelddeel met de snelst groeiende bevolking,prees. hij de Afrikanen voor de grote waarde die zij traditioneel hechten aan het krijgen van kinderen….Volgens de leider van de rooms- katholieke kerk worden de Afrikaanse tradities bedreigd door wat hij noemde “een menta
   Iteit gericht tegen het leven”.Daarmee doelt de paus op de kunstmatige geboortebeperking en abortus. ..”De ontwikkelde landen wenden ten onrechte voor dat deze. zaken. de voorboden zijn van de vooruitgang en ontwikkeling”,aldus de paus in de Kameroense stad Bemenda ,waar hij werd toegejuicht door een menigte van ruim 10.000 mensen…..BEVOLKINGSGROEI…..tijdens zijn toespraak maakte de paus zich sterk voor de natuurlijke periodieke. Onthouding.Hij erkende dat Afrika kampt met grote problemen als gevolg van de snelle bevolkingsgroei.”dat wil echter niet zeggen dat de kerk activiteiten goedkeurt die gericht zijn tegen het leven,” zei Johannes Paulus 11…… De paus verblijft vandaag nog in Kameroen en reist morgen af naar de republiek Centraal-Afrika.Eerder bracht hij een bezoek aan Togo en. Ivoorkust.###y

   Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling,uit “Gods wil of Mafia? Van David Yallop,’de onverklaarbare dood van. Johannes Paulus 1,’uitg.van Gennep,Amsterdam.isbn.90-6012-593-2….”1984.
    Luciano waarschuwde zijn mensen ook tegen een ‘schuldcomplex’, INTUSSEN GING het VATICAAN RUSTIG DOOR MET HET OPSTRIJKEN VAN DE WINSTEN UIT EEN VAN DE VELE BEDRIJVEN DIE HET IN BEZIT HAD,:het INSTITUTO FARMACALOGICO SERENO….EEN VAN DE FABRIEKEN VAN SERENO DIE HET MEESTE AFTREK VONDEN WAS HET PRODUKT…LUTEOLAS: EEN. ANTICONCEPTIEPIL.

    Like

  • fleckie zegt:

   Invloed van de r.k.kerk,o.a ook in zd.;(Latijns )Amerika.uit ‘Gods wil of Mafia, ‘van David Yallop,uitg.v.Gennep.A’dam pag.244,245.’betr. ‘.OPUS. DEI’.”alles is weer net als in de dagen van Paulus 6,-maar dan in het kwadraat.Ook de roomse pendant van. P2 ,OPUS. DEI, gedijt uitstekend onder de nieuwe paus.Het is een internationale .Rooms Katholieke Organisatie, die naar schatting tussen de 60.000 en 80.000 leden telt en een grote invloed heeft .Het is een geheim genootschap-iets wat door de Kerk verboden is,Een paradox? Opus DEI ontkent dat het een geheime organisatie zou zijn :maar de ledenlijst wordt zorgvuldig buiten de openbaarheid gehouden….Opus DEI. Werd in 1928 opgericht door een Spaanse priester,José Maria Escriva de Balaguer.De organisatie maakt deel uit van de extreme. Rechtervleugel van de Kerk. Het ledenbestand wordt gevormd door een aantal priesters ;(ong. 5% ) en verder hoofdzakelijk leken,zowel mannen als vrouwen .Men rekruteert vooral onder een. TOPLAAG van mensen met hogere opleidingen die INVLOEDRIJKE functies bekleden of dat in de toekomst dat hopen te gaan doen. .Dr.John Roche,docent aan de universiteit van Oxford en ex-lid van OPUS. DEI, beschrijft dit genootschap als ‘ sinister ‘,geheimzinnig en. Orwelliaans ‘,Een van de eigenaardigheden die leden van Opus DEI onderscheidt van normale stervelingen,is hun voorliefde voor zelfkastijding…….In politiek opzicht vertoont Opus DEI met zijn elite-karakter verwantschap met het FASCISME. Bekend is zijn GROTE REGERINGSINVLOED IN SPANJE. ten tijde van. FRANCO’s DICTATUUR…..Waar het hen om gaat is uiteindelijk de overname van de katholieke Kerk……Volgens eigen beweringen heeft de organisatie haar leden in meer dan 600 kranten,tijdschriften en vakbladen over de hele wereld en in meer dan vijftig radio-en televisiestations….tot de SPAANSE tak van Opus DEI behoren niet alleen ex-ministers van Franco,maar ook een figuur als José Mateos ,chef van het Rumasa-concern en als het om corruptie gaat,de evenknie van Calvi.Opus DEI is zeer rijk;een van degenen die daarvoor gezorgd hebben is diezelfde Mateos,Spanjes rijkste man.Het geld kwam uit illegale transacties met CALVI in zowel SPANJE. als. ARGENTINIË. .De betaalmeester van P2 en die van OPUS DEI KONDEN KENNELIJK goed met elkaar overweg.Zoals we nog zullen zien was niet iedereen daar blij mee. ###

   Like

 5. Theodoor zegt:

  Voedsel en watergebrek zal leiden tot grote oorlogen in de toekomst.
  Het “grappige” hierbij is dat mensen zich verheven voelen boven de rest wat allemaal leeft op aarde.

  Like

  • meneertje zegt:

   Dat staat al lang vast.
   Het is een beetje een stokpaardje van me; ik heb er op verschillende blogs al over geschreven. Ik werd daarbij gesteund door een hele vracht literatuur en artikelen.

   Mensen zijn taai en kunnen onder barre omstandigheden nog overleven; daarom is het moeilijk om te voorspellen wanneer het grote rampentijdperk gaat beginnen.

   De Club van Rome die het thema overbevolking rond 1970 sterk onder de aandacht bracht, had natuurlijk gelijk met haar voorspellingen over toekomstige tekorten aan energie, voedsel, drinkwater en grondstoffen, maar zij vergiste zich danig in de termijn.

   Een voorbeeld van de overlevingskracht van mensen:
   Een land als Bangladesh, nog geen vier keer zo groot als Nederland, met iets als 150 miljoen inwoners en weinig natuurlijke hulpbronnen, zou volgens alle logische berekeningen al lang aan het doodbloeden moeten zijn, maar het handhaaft zich nog steeds.

   Zo’n ramp als het ineenstorten van die fabriek in Dacca onlangs maakt toch wel duidelijk wat er aan de hand is. Meer dan duizend doden en geweldig groot was dat gebouw bepaald niet. Je kunt inzien hoe enorm de arbeiders daar op elkaar gepakt moeten hebben gezeten en dat was dan natuurlijk toch een gevolg van de overbevolking.
   En de grote rampen gaan toch komen in dat land; dat is onvermijdelijk.

   Het begin van het rampentijdperk kan onduidelijk zijn: geleidelijk worden de toestanden rampzaliger. Ik waag het te beweren dat de voorboden in ieder geval al zichtbaar zijn. En het is heel goed mogelijk dat die voorboden toch het echte begin zullen blijken te zijn.

   Volgens een redelijk van berekeningen voorziene voorspelling zal aan het eind van deze eeuw de aarde nog ongeveer een miljard inwoners hebben.
   Massale sterfte zal, als die voorspelling juist is, niet meer te vermijden zijn in de komende decennia.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Beste meneertje. Of er nu wel of geen oorlogen komen die het mensdom limiteren, grote hongersnoden zijn onvermijdelijk bij het steeds verder uitdijen van het mensdom. De aarde is gewoonweg niet berekend op enorme mensenmassa’s, en men zou bijna kunnen spreken van een natuurlijk verloop. Zoals veel dieren in de vrije natuur ook sterven bij veel te weinig voedsel veroorzaakt door een overpopulatie van de soort.
    En de zwakke dieren die sterven, en de sterke dieren die overblijven. Een natuurlijk selektieproces. De mens heeft dit in de wind geslagen, door alle zwakken door middel van medische trucks te laten overleven. En zwakken brengen op hun beurt weer nieuwe zwakken ter wereld, compleet met DNA fouten en een berg ziektes. Een discussie op zich. Als de mens na deze limitering maar niet op de oude voet verder gaat, als toen op het moment ten tijde van de overpopulatie. Een zekere geboortebeperking word dan een must, wil de mens als soort overleven.

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Gea príncipe. De aarde vecht terug voor haar zelfbehoud. Er komt een uitroeingsvirus. HIV was de eerste aanzet en die heeft de wereld kunnen overwinnen. Het volgende virus zal krachtiger zijn.

    Like

 6. Fred zegt:

  Mensen vermenigvuldigen zich als konijnen.
  Of als ratten zo je wilt.
  De wal zal het schip keren binnen niet al te lange tijd denk ik.
  En wij zullen er machteloos bij staan te kijken. En het vertwijfeld aanzien.
  De fragiele maatschappij die wij hebben gecreëerd en waarvan wij de kwetsbaarheid totaal niet kunnen inschatten omdat we allemaal verblind zijn door hebzucht zal teniet gaan.
  Daar zal de graanschuur van Europa (Oekraïne) niets aan veranderen.
  En nee, ik heb niets met de groene gekkies.
  En geld kun je niet eten.

  Like

 7. meneertje zegt:

  @bigljohn en @ Fred,
  Wij zijn het dus roerend met elkaar eens.
  “Wij zullen er machteloos bij staan te kijken.”
  Ik vrees dat wij niet alleen zullen staan te kijken, maar dat Nederland zijn deel zal krijgen van de rampzalige processen (niemand kan voorspellen wàt voor processen precies).

  Ons land zou een mogelijkheid hebben gehad om er relatief goed af te komen (omdat het desnoods de eigen bevolking nog zou kunnen voeden en geen watergebrek heeft), als onze overlevingskansen niet sterk zouden zijn gedaald door de import van enige miljoenen mensen uit culturen die beter dan wij zijn toegerust om voor overleving (ten koste van anderen) te vechten.

  Like

  • fleckie zegt:

   worden er trouwens nog landbouwgronden in braaktoestanden gebracht?en het melkkwotem van de (kleinere) veehouders bepaald, vanuit?

   Like

  • fleckiee zegt:

   hoe zit het eigenlijk nog met “braakliggende “akkers? in Nederland? en het OPGELEGDE melkkwotem voor de kleinere veehouders,(en hoe komt het,dat ,als runderen moeten ‘afkalveren’ sterven, (door sperma van een te grote stier,?( via KI?) en door wie wordt dat BESLIST,allemaal? (dit heeft m.i. OOK allemaal met de “voedselketen “te maken.

   Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ik blijf ervan overtuigd dat die moslims nooit de hele wereld gaan overnemen en ook niet Europa.
  Ze zijn niet instaat om zichzelf te voeden.
  Ze leven nu nog van ondersteuning door het werken van andere mensen die ook voor veel geld zorgen d.m.v. ontwikkelingshulp en het kopen van hun olie natuurlijk.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik ben het met je eens dat ze nooit de hele wereld kunnen overnemen wegens gebrek aan capaciteiten, maar wel het de plaatselijke bevolking zo onmogelijk als maar mogelijk is kunnen maken zodanig dat een normaal leven een verschrikking wordt voor een hele lange tijd zolang er geen halt geroepen wordt aan deze volksverhuizingen.
   En dus een compleet land/werelddeel kunnen kaal vreten/uitwonen om daarna als sprinkhanen verder te trekken.
   Dus wel overal het leven zeer onaangenaam kunnen maken door terreur en dreiging en eisen stellen waarin ze dan weer te gemoed getreden worden zolang de ogen niet dezelfde kant opstaan.
   Zolang de plaatselijke “lijders” deze bevolkingsgroep als gelijkwaardig aan ons blijft blijft vinden zal hier weinig aan veranderen.

   Like

 9. louis-portugal zegt:

  Vanaf 632 hebben ze niets anders gedaan dan roven langs de kusten tot aan Ijsland en het vangen van zwarte slaven in Afrka waar ze een gedeelte aan doorverkochten aan portugezen, nederlanders enz.

  Like

 10. Republikein zegt:

  plagen. nog 2 te gaan

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  Het schofterige aan ontwikkelingshulp is dat ze alleen hun eigen,dikbetaalde banen in stand houden.Net als vluchtelingenwerk en al die honderden asielig-advocaten en -hulpverleners!Als men echt zou willen helpen lichtte men die mensen aldaar voor en verstrekte de pil en condooms!

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Atat%C3%BCrk_Dam

  is a zoned rock-fill dam with a central core[1] on the Euphrates River

  About 90% of Euphrates’ total annual flow originates in Turkey, while the remaining part is added in Syria, but nothing is contributed further downstream in Iraq. In general, the stream varies greatly in its flow from season to season and year to year. As an example, the annual flow at the border with Syria ranged from 15.3 km3 (3.7 cu mi) in 1961 to 42.7 km3 (10.2 cu mi) in 1963.

  One of the most important legal texts on the waters of the Euphrates-Tigris river system is the protocol annexed to the 1946 Treaty of Friendship and Good Neighborly Relations between Iraq and Turkey. The protocol provided the control and management of the Euphrates and the Tigris depending to a large extent on the regulations of flow in Turkish source areas. Turkey agreed to begin monitoring the two border-crossing rivers and to share related data with Iraq. In 1980, Turkey and Iraq further specified the nature of the earlier protocol by forming a joint committee on technical issues, which Syria joined later in 1982 as well. Turkey unilaterally guaranteed to allow 15.75 km³/year (500 m³/s) of water across the border to Syria without any formal agreement on the sharing of the Euphrates water.[14]

  Mid-January 1990, when the first phase of the dam was completed, Turkey held back the flow of the Euphrates entirely for a month to begin filling up the reservoir. Turkey had notified Syria and Iraq by November 1989 of her decision to fill the reservoir over a period of one month explaining the technical reasons and providing a detailed program for making up for the losses.[24] The downstream neighbors protested vehemently. At this point, the Atatürk Dam has cut the flow from the Euphrates by about a third.[25]

  Syria and Iraq claim to be suffering severe water shortages due to the GAP development. Both countries allege that Turkey is intentionally withholding supplies from its downstream neighbors, turning water into a weapon. Turkey denies these claims, and insists it has always supplied its southern neighbors with the promised minimum of 500 m3/s (18,000 cu ft/s). It argues that Iraq and Syria in fact benefit from the regulated water by the dams as they protect all three riparian countries from seasonal droughts and floods.[26]

  Syria’s anger over the GAP project was a major factor in its decision in the mid-1990s to provide support to the Kurdistan Workers Party (PKK) in Turkey. Fed by discontent over the status of Kurds in Turkey, the PKK then grew into a major terrorist threat to the Turkish state.[27]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s