‘Wij zijn voor onze veiligheid afhankelijk van Moskou’

Screenshot_30

Het Westen is voor zijn veiligheid afhankelijker van Rusland, dan andersom. We moeten Moskou daarom niet op de kast jagen, stelt de Amerikaanse politicoloog Stephen Van Evera van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hij wijt de afzegging van Poetin voor de nucleaire top in Den Haag aan het Amerikaanse beleid ten aanzien van Oekraïne en de anti-Russische houding van sommige Europese landen, Polen in het bijzonder.

De westerse houding inzake Oekraïne blijft niet zonder gevolgen, vertelt Van Evera. “Het Westen kan zich geen conflict met de Russen permitteren, en dat beginnen we nu te voelen.”

“Wij zijn voor onze veiligheid afhankelijk van Moskou. De aanvoerroute van de NAVO naar Afghanistan loopt dwars door Rusland. Wil je druk uitoefenen op Iran, dan heb je Rusland nodig. Wil je Noord-Korea isoleren, dan heb je opnieuw Rusland nodig. De Russen hebben ook veel cruciale inlichtingen over Al-Qaida en andere terroristische groeperingen. De werkelijkheid is dat we voor bijna iedere veiligheidskwestie moeten aankloppen bij Poetin, of we dat nu leuk vinden of niet.”

Lees verder>>>
(h/t Martha N.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op ‘Wij zijn voor onze veiligheid afhankelijk van Moskou’

 1. lucky bee zegt:

  Ook Moscow kan geen conflikt met ons uitlokken, bij de vele vijandige Moslim volkern die onder en buiten hun grenzen staan. Vergeet Afghanistan niet , die ze een behoorlijke pakslaag hebben gegeven.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Bedankt Martha N.

  Ik ga helemaal mee met de beweringen van de Amerikaanse politicoloog Stephen Van Evera van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). De westerse wereld blijft de Russische federatie op de huid zitten, maar Amerika en de EU maken niets klaar, zeker geen militaire interventie in de Oekraïne de EU en Amerika zijn in feite failliet ook moreel gezien hun imperialistische en kapitalistische expansie drang.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Dat onze veiligheid is afhankelijk van Rusland, is een waarheid als een koe. Poetin mag wel een despoot zijn en onze denkbeelden over democratie niet delen. Maar Vladimir Poetin is een hoog intelligente man met stabiele persoonlijkheid. Iedere zet dat hij doet, is een zet van een topschaker. Hij heeft geen last van een te korte lont en hij zoekt geen onnodige oorlogen. Zijn intelligentie is de totale tegenstelling van de bende stommeriken die de EU en de Amerikaanse regering bevolken. Voor de Amerikanen mag wel gezegd worden, dat zij niet precies weten waar Oekraïne op de wereldkaart ligt. Het is voor hen een “ver van mijn bed show”. Voor de Europeanen, echter, is het niet. De Russische beer slaapt, helaas, in het nabije bos. Hij houdt er niet van dat iemand hem wakker maakt. Zeker niet klojo’s zoals Guy Verhofstad, Catherine Ashton of Frans Timmermannetje met VVD-tje Van Baalen hem lastig vallen. Men kan ze beschouwen als een stelletje stinkdieren, die het tegen een beer proberen op te nemen!. De politicoloog van de MIT slaat spijkers met koppen. De drie Baltische staten hadden destijds puur geluk. President boris Jeltsin was destijds in een goede stemming. Hij was meer in vodka geïnteresseerd dan in politiek. Het kon hem niet echt schelen dat zij de kant van de EU kozen. Dat was eenmalig geluk. Met Poetin (of andere toekomstige leiders van Rusland) valt niet te praten over het teruggave van Finse Karelia aan Finland, of het gebied wat vroeger Oost Pruissen heette (nu Kaliningrad) aan Duitsland. Dat is voorgoed voorbij. De bewoners van de Krim zouden binnenkort voor Rusland kiezen. Dat is op geen enkele wijze een zaak van de EU!. De EU probeert zich overal mee te bemoeien. Bijvoorbeeld; in Georgië en andere landen in de Kaukasus. EU landen zouden vrede hebben, zolang men niet in Brussel op stomme ideeën komt om de Russische beer kwaad te maken. Hij is te gevaarlijk.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Wo liegt eigentlich die Ukraine? Neben Russland oder neben New York? Der durchgeknallte, völlig tumbe US-Präsident und seine unfähige Mannschaft schicken zusätzliche amerikanische Jagdbomber nach Polen und ins Baltikum! Ist das ihr gutes Recht? Schickt Russland Jagdbomber nach Kuba an die US-Grenze? Die USA senden Schlachtschiffe ins Schwarze Meer. Schickt Putin welche in den Golf von Mexiko? All das dürfen die Kriegstreiber im Westen. Putin aber darf die mehrheitlich russische Krim nicht beschützen, denn die Krim gehört der EU! Geht’s eigentlich noch, ihr Vollpfosten? Und die USA dürfen weltweit alles:
  Eine informierte Öffentlichkeit hätte laut aufgelacht, als der amerikanische Außenminister John Kerry Russland vorwarf, unter »Verletzung des Völkerrechts« in die »Ukraine einmarschiert« zu sein. Kerry ist Außenminister eines Landes, das in flagranter Verletzung des Völkerrechts in den Irak, in Afghanistan und Somalia einmarschiert ist, den Sturz der Regierung in Libyen organisierte, immer noch versucht, die Regierung Syriens zu stürzen, die Zivilbevölkerung in Pakistan und dem Jemen mit Drohnen und Raketen angreift, dem Iran wiederholt mit einem Militärschlag droht, die von den USA und Israel ausgebildete georgische Armee auf die russische Bevölkerung Südossetiens hetzte und nun Russland mit Sanktionen belegen will, weil es seine Bevölkerung und strategische russische Interessen schützen will.

  Schreibt Paul Craig Roberts, und er hat völlig recht! Und was war im Jugoslawienkrieg? Der Westen fand überhaupt nichts dabei, den Kosovo selbstherrlich und ohne jemand zu fragen, herauszureissen und ihn zu einem neuen Staat zu machen, der bis heute nicht funktioniert! Genauso hat man den Ukrainern jahrelang den Euro vor die Nase gehalten und sie billig von Russland weggelockt:
  Was hat man im Kanzleramt und im Auswärtigen Amt von Russland erwartet, als man das Angebot eines EU-Assoziierungsabkommens mit Kiew betrieb? Als man die ukrainische Opposition ermunterte, gegen den – immerhin gewählten – Despoten Janukowitsch aufzustehen? Als man die Putschregierung – so muss man die neuen Herren von Kiew wohl nennen – ohne Zögern anerkannte? Wie sah es wohl für russische Augen aus, als der amerikanische Senator John McCain im Dezember von der Tribüne des Unabhängigkeitsplatzes in Kiew hinabrief: “Ukrainisches Volk! Das ist euer Moment! Die Freie Welt ist mit euch! Amerika ist mit euch!” Und wie sah es für russische Augen aus, als der Boxer Klitschko und die Gas-Oligarchin Timoschenko sofort nach dem Staatsstreich eine Einladung zum bevorstehenden Treffen der Europäischen Volkspartei nach Dublin erhielten?

  Da muß man sogar dem Jakob Augstein völlig recht geben! Der Westen begeht eine Frechheit nach der andern, und den Russen wird nichts zugestanden! Die dämliche New York Times schlug den Russen sogar vor, der EU beizutreten! Putin als Hofschranze von Barroso, van Rompuy und all den anderen Brüsseler Hackfressen, die nach der Weltmacht greifen wollen? Und wer ist dann der nächste? China? Unerträglich, was einem von den versammelten Vollidioten auch in der deutschen Presse von FAZ bis BILD alle halbe Stunde derzeit vorgesetzt wird an Verdrehungen, Lügen, politischem Gift, Kriegstreiberei und Weltmachts-Phantastereien! Nur die Leser bewahren kühlen Kopf und kritischen Geist. In sämtlichen Druckerzeugnissen werden diejenigen Kommentare am besten bewertet, die Russland verteidigen! Die herrschende Klasse dagegen versagt!
  Kategorie: EUdSSR, Russland, Ukraine, USA | kewil, 08. Mrz 2014

  Like

  • Thomasson zegt:

   “Und was war im Jugoslawienkrieg? Der Westen fand überhaupt nichts dabei, den Kosovo selbstherrlich und ohne jemand zu fragen, herauszureissen und ihn zu einem neuen Staat zu machen, der bis heute nicht funktioniert!“

   Prima vraag Sjaak!. Het westen had totaal geen benul over de achtergrond van de Joegoslavische oorlogen. Als de tweederangs politici en “adviseurs” in Europa en de VS ietsje meer hadden verdiept in de geschiedenis van de Balkan, zou men een betere kijk hebben over de oorzaken. Niemand vroeg zich af waarom vond Slobodan Milosevic het goed dat Slovenië afscheid kon nemen van de Joegoslavische federatie? Het antwoord was: de Serviërs hadden met de Slowenen geen bloedrekeningen te effenen. Wel met de Kroaten en de Bosniërs. De rekeningen stammen uit de Tweede Wereldoorlog. De Kroatische Ustascha en de Bosnische Handschar hadden honderdduizenden Serviërs vermoord en hele dorpen van de aardebodem geveegd. De Serviërs zijn een trots volk. Als zij een open rekening met iemand hebben, dan zorgen ze ervoor dat de rekening wordt geëffend al moeten ze 100 jaar of meer wachten. In de jaren ’90 kwam de gelegenheid. Eerste kregen de Kroaten van langs en steden als Vucovar, Dubrovnic en Mostar werden gebombardeerd. Daarna kwamen de Bosniërs aan de buurt. Generaal Mladic en Radovan Kradadzic waren in deze oorlog niet meer en niet minder wreed dan de Bosniërs en de Kroaten. De reden voor de etnische zuiveringen waren om Israëlische toestanden te voorkomen. Zij gingen er vanuit dat verjagen van de vijand zorgt ervoor dat het gebied met uitsluitend eigen volk in hun handen zal blijft. De wijze waarop de Nederlandse ‘Dutchbatters’ naar Srebrenica werden gestuurd; zonder geschikte wapens en zonder hulp van andere NAVO landen, laat overduidelijk zien op welke domme wijze de boel werkt. De jongens werden daar bloot gesteld tot de meest afschuwelijke vernederingen; zonder dat ze er iets tegen konden doen.
   Velen hebben last van oorlogstrauma’s tot de dag van vandaag. En wat Kosovo betreft? Straks mag dat geweldige land Als lid van de EU treden. Ze komt samen met Bosnië en Albanië. Met dank aan het verdrag van Schengen zouden duizenden Islamitische Mojahidien de grenzen passeren en gezellige mega-aanslagen in west en noord Europa plegen. Ze kunnen ook als versterking komen aan de 50 miljoen moslims die reeds in Europa hokken. De natte droom van Islamitische overheersing over Europa wordt werkelijkheid.

   Like

 5. Goeie tip, Martha N.
  Goeie analyse,waar elke “Realpolitiker” zijn voordeel mee kan doen,
  Poetin is het véél geringere Kwaad dan . . . . . . de hele rest van het wereldwijde Kwaad.
  Waarom?
  Poetin en de Russische cultuur – ondanks hun suïcidale drankzucht – houden van het leven.
  Het apocalyptisch-suïcidale regime van Iran zullen de Russen slechts gebruiken tot het écht gevaarlijk wordt, ook voor hen.
  Het belangrijkste: in Rusland speelt het geloof van de dood en de apocalyps, de islam, geen rol.
  Russen zijn een soort Westerlingen, wel hart-stikke gek, maar . . . . . eigenlijk Westerlingen.
  Méér Westerlingen in elk geval dan al wat Arabisch of Iranees is.

  Like

 6. Wans Horst zegt:

  De bestuurlijke EU laag bestaat uit drammerige kleuters die in paniek raken als hun communistische meerjarenplan niet tot op de letter wordt uitgevoerd, een Duitse eigenschap die er op wijst dat inderdaad Merkel handlangers als Van Rompuy gebruikt om de volkeren der EU op te leggen wat zij persoonlijk niet durft om haar populariteit op peil te houden. Paniek komt omdat er te weinig ervaring voorhanden is, waar de EU maar wat graag het wiel opnieuw wil uitvinden om er MADE IN EU op te plakken. Rusland is ouder dan de EU en ook de VS is jonger dan Rusland. Rusland kun je zien als Israel: men gaat niet op een progressieve manier met de burgers om. Progressief houdt in dat er steeds wat moet veranderen, dat het nooit goed is. Maar dat betekend ook dat de juiste manier van landsbestuur, indien bereikt, weer afgedaan wordt ten meerdere glorie van een inferieure vorm van bestuur, waarbij het volk in dat land minder gediend is. Dat blijkt wel uit de behandeling van criminelen in vergelijking met ouderen en allochtonen die oververtegenwoordigd zijn in de misdaad in vergelijking met autochtonen. De Russen hebben veel meer diepgang en de EU en VS moeten nog vaak hun klauwtjes branden eer zij op het niveau van Rusland zitten.

  Een van de oudste wielen, uit 2500 voor Christus, is inderdaad gevonden in Drenthe en toen bestond die EU nog niet… lastig.

  Het echte probleem dat de EU met Rusland heeft is dat Rusland van aanpakken weet.
  Mag ik de lezer eraan herinneren dat ‘slechts’ 4% van de Nederlandse bevolking islamiet is, terwijl Rusland voor 20% bestaat uit islamieten als je kijkt naar de aangehangen ideologie. In Nederland zucht men echter al onder de last: de gevangenissen puilen zelfs zo uit dat onze minister zocht naar een oplossing voor dit probleempje. In plaats van de kosteneffectieve keuze te maken de detentie uit te besteden aan Rusland al waar men wellicht aan den lijve zou mogen ondervinden wat straf nu eigenlijk betekend, met een mogelijke verlaging van het recidive en een afschrikkende uitwerking om mee te beginnen als gevolg, heeft onze minister de oplossing gevonden in enkelbandjes. Ik weet niet of dat onzalige plan nog doorgaat, maar dat een minister met zulke ideeën op de proppen komt toont voldoende aan dat hij het niet waard is het ambt van een minister te dragen.

  Stilletjes hoop ik er eigenlijk op dat Rusland middels een ondemocratische bliksemactie alle EU-regeringen uitschakelt, waar democratie in mijn ogen steeds meer en steeds vaker omgebogen, onbedoeld gebruikt wordt om het volk te onderdrukken als het de lokale dictators uitkomt, maar naar believen genegeerd wordt op het moment dat democratie een onwenselijke oplossing voortbrengt.

  Wanneer kan met weer verder met z’n eigen leven in plaats van zich bezig te moeten houden met de bestuurlijke EU-kleuters die gewoon een baan bij de lokale buurtsuper moeten gaan zoeken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s