Gaza: War against Terror

Screenshot_27

Gaza is geen bolwerk van de vrede. Onder de heerschappij van Hamas is Gaza veelmeer een uitgangspunt van terroristische ondernemingen geworden, die niet alleen gericht zijn tegen Israël, maar steeds meer ook en juist tegen Egypte.

Zo onderhoudt Hamas volgens overtuiging van Egyptische veiligheidskrachten nauwe betrekkingen met Ansar Bayt al-Maqdis, een tot de Ikhwan behorende bende, die het schiereiland Sinaï als zijn bezit beschouwt; onlangs viel de bende toeristen uit Zuid-Korea aan.

“‘Ansar Bayt al-Maqdis has successfully sacrificed one of its heroes to detonate the bus headed toward the Zionists, and this comes as part of our economic war against this regime of traitors´, the group said in a statement.”

Bij deze aanslag vermoordden de “helden” van Allah minstens vier mensen, drie Zuid-Koreanen en de chauffeur van de bus, meer dan een dozijn mensen raakte in “de oorlog tegen de verraders” gewond.

Om de terroristen de terugtocht naar Gaza moeilijker te maken en tegelijkertijd een einde te maken aan de aanvoer voor hen vanuit Gaza, hebben Egyptische veiligheidskrachten de afgelopen maanden meer dan 1000 tunnels verwoest en een streng grensregime ingesteld.

Deze week verbood een rechtbank Hamas iedere activiteit in Egypte, gaf opdracht tot de sluiting van haar “kantoor” en liet beslag leggen op haar bankrekeningen. Bovendien waarschuwt Egypte het regime in Ramallah voor een hernieuwde toenadering tot Hamas.

Als verdere maatregel in haar strijd tegen het radicaalislamitische terrorisme wil de regering in Cairo nu van 14.000 Hamas-leden het Egyptische staatsburgerschap intrekken, die zij hadden gekregen van het regime onder president Morsi.

“When in power Mursi gave red-carpet treatment to Hamas, angering many secular and liberal Egyptians who saw this as part of a creeping Islamist takeover following the pro-democracy uprising of 2011.”

Deze week mislukten ook meerdere pogingen van “mensenrechtenactivisten” aan de bewonderenswaardige compromisloze houding van Egypte tegenover mensonterende terroristen om met een bezoek aan Gaza het Hamas-regime daar op te waarderen.

Donderdag weigerden Egyptische autoriteiten vooral Franse vrouwelijke “activisten” de binnenkomst in Egypte en de doorreis naar Gaza, in het begin van de week wezen ze de oprichtster van Code Pink, Medea Benjamin, en de Ierse Mairead Maguire uit.

De laatste klaagt verbitterd dat men haar niet verteld zou hebben waarom ze haar eis naar Gaza vroegtijdig moest beëindigen.

Bron:
http://haolam.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Hamas, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gaza: War against Terror

 1. Sjaak zegt:

  JA,ja dat komt ervan Fatah ! Voor een paar hondert millioen
  die jullie van Katar gekregen hebben en uit de portokas kwam,
  heb je een raddikaal nest van Shariaratten naar binnen gehaalt !
  Boontje vraagt om zijn loontje !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s