Geert Wilders: “De mooiste tijden voor de PVV liggen nog voor ons”

PVV-leider Geert Wilders zoekt steeds vaker samenwerking in het buitenland, maar hij peinst er niet over de Haagse politiek te verlaten. “Ik geloof echt dat ik nog veel te doen heb. Ik kan van de PVV de grootste partij van Nederland maken.”

U bent de laatste tijd samenwerkingen aan het zoeken in het buitenland; in Europa en zelfs Australië. Is uw missie in Nederland volbracht?

“Ik ben maar om één ding de politiek ingegaan: om de islam te bestrijden. Om de vrijheid te verdedigen. Al gaat de PVV over veel meer: het terugwinnen van soevereiniteit uit Europa, over lagere belastingen, het tegengegaan van het opheffen van de verzorgingshuizen.” “Maar de bestrijding van de islam is mijn drijfveer. Dat is geen Nederlands probleem, maar een existentieel probleem.”

Die internationale bezigheden beperken zich tot de recessen en vakanties. Is het niet tijd om definitief internationaal te gaan?

“Die vraag krijg ik vaker. Mensen denken dat ik naar Europa ga. Dan ga ik veel mensen teleurstellen. Of geruststellen. Ik zal opnieuw lijstduwer worden en hier blijven.”

“Ik geloof echt dat ik nog veel te doen heb. Ik kan de PVV de grootste partij van Nederland maken. Ik voel dat. De beste tijden van de PVV liggen nog voor ons.”

Wat heeft u daar aan als er geen partij is die met u wil regeren?

“Geloof me dat dat totale lariekoek is. De kracht van een partij zit ook in zijn omvang en als je groot wordt, wordt heel veel vloeibaar. En de PVV zal niet alleen gaan gedogen, maar ook gaan regeren.”

“Uiteindelijk gaat het om wat de kiezers willen en welke combinaties mogelijk zijn. Geloof mij, het zijn bijna allemaal machtspartijen. Die zouden hun schoonmoeder nog verkopen om aan de macht te komen.”

Zou u een absolute meerderheid willen?

“Het zal niet snel gebeuren en het zou in democratisch opzicht ook niet altijd goed zijn. Dat kan beter in een tweepartijenstelsel, maar dat hebben wij niet. Dat zou wel voordelen hebben, want dan kun je je hele eigen beleid uitvoeren.”

In Nederland vereist het stelsel compromispolitiek en u bent geen compromispoliticus.

“Nee, maar vanuit kracht en winst kun je de consensus een heel eind jouw kant op krijgen. Als je niet groot bent moet je ook niet snel willen regeren.”

De ChristenUnie heeft nu met vijf zetels toch vrij veel macht.

“Ja, maar voor kleine partijen zijn het toch vaak kruimels die ze binnenhalen.”

Heeft het mislukte gedoogexperiment in het kabinet Rutte-I u niet afgeschrikt om weer verantwoordelijkheid te nemen?

“Nee, iedere partij moet bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen. Ook al ben ik geen compromispoliticus.”

Bewijst het niet het gelijk van Rutte dat de economie nu aantrekt, terwijl ook het begrotingstekort wordt aangepakt? U zei dat hij Nederland kapot aan het maken was.

“Dat zijn cijfers waar de gemiddelde burger niets aan heeft. Ik vroeg laatst minister Dijsselbloem (Financiën, red.) naar die 11 miljard die de Europese Unie aan de Oekraïne overmaakt. Ik zei: Waar blijft het hulppakket voor Nederland? Hij zei: “Waar heeft u het over? Alle seinen staan op groen”.”

“In wat voor wereld leeft u, meneer Dijsselbloem? Een sprookjeswereld. We hebben 700.000 werklozen. Honderdduizend kunnen hun huis niet verkopen, omdat het onder water staat. Bedrijven gaan failliet door de accijnsverhoging, verzorgingshuizen worden gesloten.”

“Het is een vals beeld dat er niet extra wordt bezuinigd. Alle grote bezuinigingen moeten nog komen, er is alleen nog maar over besloten. Het gros wordt pas in 2015, 2016, 2017 doorgevoerd.”

Aan de andere kant hebben we er ook geen baat bij dat de staatsschuld oploopt. Dan zouden komende generaties daar enorm veel last van krijgen.

“Daarom hebben wij ook voorstellen gedaan om te bezuinigen. Maar niet de asociale bezuinigingen van dit kabinet. In plaats daarvan snijden wij in ontwikkelingssamenwerking, publieke omroep, subsidies.”

“En we hebben laten onderzoeken wat het ons oplevert om uit de Europese Unie te gaan, dat komt daar nog eens bovenop.”

Zijn de Europese Verkiezingen in mei voor de PVV belangrijker dan de gemeenteraadsverkiezingen?

“Ja, met de gemeenteraadsverkiezingen doen we maar in twee gemeenten mee. En bij de Europese verkiezingen zullen eurosceptische partijen een goede uitslag halen. En verwacht ik dat we kunnen gaan samenwerken. We gaan niet Europa morgen afschaffen, maar kunnen wel een blok vormen.”

Hoe kijkt u terug op vier jaar in de gemeenteraad in Almere en Den Haag?

“De fracties hebben ontzettend hun best gedaan, voorstellen gedaan. Ik heb zelf maar twee weken in de raad gezeten. Dat had ik achteraf gezien beter niet kunnen doen. In mijn enthousiasme door de voorkeursstemmen dacht ik: ja ik doe het.”

Als het zo’n succes was had u toch met meer gemeenten mee kunnen doen? Daar kunt u moskeeën tegenhouden, dat is uw grote missie.

“Dat is te snel. Hardlopers zijn doodlopers. Als we in tachtig gemeenten zouden meedoen zouden we in tachtig gemeenten champagne kunnen drinken op 19 maart. De dag erna zouden we een hoop koppijn hebben.”

Sommige mensen zeggen: Wilders durft niet, want hij wil de touwtjes in handen kunnen houden.

“Dat is zo’n fout beeld. Ik heb me met de lijst in Almere geen seconde bemoeid. In Den Haag iets meer, maar ook nauwelijks. Met de Provinciale Statenfracties heb ik me ook niet bemoeid.”

“Ik zou overspannen zijn als ik dat allemaal in de gaten moet houden. Ik ben met hele andere dingen bezig.”

U zegt, het gaat te snel, maar voor de Provinciale Staten zijn in no time een twaalftal lijsten opgesteld.

“Wij vinden de provincie belangrijk, maar dat was ook voor de Eerste Kamer, dat zeg ik heel eerlijk. Wil je regeren of gedogen, dan moet je ook daar een fractie te hebben.”

Wat belooft u de PVV-stemmers in Den Haag en Almere?

“Wij zetten ons in voor veiligheid, lagere belastingen, ozb. En integratie en immigratie. Minder moskeeën en islamitische scholen. En de instroom van Roemenen en Bulgaren zoveel mogelijk beperken.”

“Bij het NOS-debat van vorige week had ik een verhaaltje voorbereid om mensen in andere steden lokaal te laten stemmen om af te kunnen rekenen met andere partijen die Nederland allemaal op één of andere manier kapotmaken.”

“Dat is overigens de reden dat die debatten zo verschrikkelijk zijn. Dat iedereen tekstjes uit zijn hoofd leert. Het is gaap-gaap-gaap. Niemand heeft daar naar geluisterd. Ik doe liever een spetterend Kamerdebat dan dat ik met wat neuzelaars van de NOS praat over hondenpoep.”

U doet niet meer mee?

“Zo min mogelijk. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar naar luistert.”

Hoe zou het anders moeten?

“Minder debatten en met minder mensen. Niet met tien man naar een debat van twee uur wat nergens over gaat. De seinen in het land staan op rood met de werkloosheid en faillissementen en wij gaan praten over gemeentelijke herindelingen: ze zijn knettergek. Welke Nederlander is daar mee bezig?”

Maar u was van plan te komen.

“Ik had voor lawaai gezorgd. Dan was het anders geweest dan gister.”

Onder andere door uw lawaai wordt u al jaren beveiligd. Klopt mijn waarneming dat de beveiliging alleen maar toeneemt?

“De beveiliging is inderdaad opgeschroefd. Ik heb een paar weken geleden te horen gekregen dat de dreiging verhoogd is. Ik mag er niks over zeggen, maar ik weet er ook eigenlijk niks over.”

U wordt niet geïnformeerd over de dreiging?

“Nee, ik ben wel geïnformeerd over de verhoogde dreiging, maar niet over de details. Dat zal ongetwijfeld een goede reden hebben.”

Screenshot_12

Bron:
www.pvv.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

28 reacties op Geert Wilders: “De mooiste tijden voor de PVV liggen nog voor ons”

 1. Jan zegt:

  De rode Taliban schreeuwt moord en brand. Krijst hoe de VVD het in haar racistische kop haalt om te eisen dat Nederlands voertaal dient te zijn in Rotterdam

  Een campagneposter van de VVD in Rotterdam wekt in heel Nederland grote verontwaardiging en afkeer op. De posters met de tekst ‘In Rotterdam spreken we Nederlands’ hangen sinds gisteren op verschillende plekken in de stad.

  Querulant en beroepsmoslim Aydin Peksert noemt die een ‘provocatie’.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3608992/2014/03/07/Campagneposter-VVD-wekt-grote-afschuw-op.dhtml

  Wij zijn nu ook terecht gekomen op het niveau van de Groenen in Duitsland met hun grenzeloze haat tegen Duitsland.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Bedankt voor de link, Jan! Nou, nou, wàt een verontwaardigde reacties!
   Zal ik het eens even heel kort (door de bocht, zo men wil) en bondig stellen?
   Als een Nederlandse partij (de VVD, in dit geval) met dit soort stelling komt, is het GERECHTVAARDIGD.
   Als echter een allochtoon of allochtoonse organisatie daar tegenin gaat blèren, is dat AANMATIGEND.
   Afhankelijk op wiens terrein het plaats vindt. Begrijpt U?

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Jan Een campagneposter van de VVD met die tekst is al eerder gebruikt zie de link http://vvdijsselstein.nl/nieuwsarchief/23405/
  dit was al in 2010

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De VVD wordt al bang, ziet de bui al hangen. De volgende eis van de muzelman; In Nederland moet verplicht Arabisch gesproken en onderwezen worden, te beginnen in Rotterdam, terwijl de Nederlandse taal moet verdwijnen. Telkens komen er meer en meer eisen van Moslims, waar men telkens keer op keer op in gaat. Stukje bij beetje creeren ze alzo een nieuw Iran, maar nu aan de Noordzee. Daar waar de Sharia wetten gelden, en je je leven als autochtone Nederlander niet meer zeker bent. Ik hoop dat velen in mei op de PVV gaan stemmen, en dat er niet met de verkiezingsuitslag gefraudeerd gaat worden. Mei is onze laatste hoop en kans om toestanden hierboven beschreven nog te kunnen rechtzetten.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Hier nog een staaltje van de vieze vuile linkse kerk !
  Natuurlijk verzwijgen dat het om een allochtonen gaat ?
  Of toch niet ? Vieze vuile karrakterlozen varkens !
  Ontsnapte tbs’er dood

  ALKMAAR –
  ‏De politie heeft zondagmiddag in Alkmaar een
  ontsnapte tbs’er in zijn been geschoten.
  De man stak zichzelf daarna dood.

  De tbs’er was zaterdag niet teruggekeerd van zijn verlof.
  De politie was sindsdien naar hem op zoek.
  In een steegje in een woonwijk op de
  kwam het zondag tot een confrontatie met de politie.
  Omdat de man met een mes zwaaide,
  schoten de agenten hem in zijn been.
  Vervolgens stak de man zichzelf met het
  stanleymes in zijn nek. Hij overleed vermoedelijk
  ter plekke aan zijn verwondingen.
  Over de identiteit of het misdrijf van
  de tbs’er doet het ministerie van
  Veiligheid en Justitie geen uitspraken,
  behalve dat hij in de 30 was.
  De man zat elders in het land in een tbs-kliniek.

  Like

 5. Anoniem zegt:

  Nou, ik ben tegen de islam, maar eerlijk gezegd zie ik het ook TOTAAL NIET zitten als Geert Wilders gaat regeren!! Die vertrouw ik namelijk voor geen cent, en volgens mij heeft die ook nog nooit iets opgelost!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   En nu dat roeptoeteren even wat argumenten. Dat zou fijn zijn!

   Webmaster

   Like

  • Monalisa zegt:

   Anoniem dus u kunduz kliek Die vertrouw U??? Er moet toch 1 Partij zijn die eens een keer het binnenhof schoonveegt. maar we wachten op argumenten van u kant @ Monalisa

   Like

  • Harry zegt:

   Anoniem :
   Enig idee wie er dan wél iets tegen de islam uit zal richten ?
   Dan maar aan het handje van smeerlappen als Rutte naar de slachtbank ?
   Omdat jij Wilders niet vertrouwt ?
   Enig idee wat je in de oppositie uit kunt richten met een overdosis aan tegenstanders ?
   Geen benul hoe de politiek werkt ?
   Dacht je dat je in de oppositie in je eentje wetten in kunt voeren of zo ?
   Zelfs al zijn andere partijen het met hem eens , dan nog steunen ze hem niet of nauwelijks . Hypocriete rotstralen !
   In zijn gedoogperiode werd ie geroemd vanwege zijn loyaliteit .
   Waarom vertrouw jij hem dan niet ?
   Je bent tegen de islam ? Wat wil je dan ?
   Onder pruttelend protest jezelf toch maar overgeven , dan ?
   Misschien ben ik te stom om het te begrijpen , zou je het dan nog eens duidelijk en simpel uit willen leggen alsjeblieft ?

   Like

  • Theodoor zegt:

   Ik neem aan dat u ook anonieme argumenten heeft, ja wat kun je daar dan mee.

   Like

  • bigljohn zegt:

   Ben maar blij dat er nog een politieke partij bestaat die het WEL voor de autochtone Nederlander opneemt, de PVV ! Bijna alle overige politieke partijen zijn zowel pro Islam alsmede Eurofiel, en zijn er op uit Nederland ten gronde te richten. Dus wie moet er dan volgens jou wel gaan regeren ? Ik ben benieuwd !

   Like

  • William de hollander zegt:

   Nou anoniem, het vorige kabinet heeft hij toch maar netjes opgelost.

   Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Inderdaad Monalisa soms vergeet men nog wel eens dat dit nog steeds die Kunduz kliek is

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Ach alweer 4 ozonvreters ontdekt die ons weer een paar miljard moeten gaan kosten.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22365985/__Nieuwe__ozonvreters__ontdekt__.html

  Like

 8. toetssteen zegt:

  @Anoniem
  Jawel hoor, vandaar dat Rutte naar de koningin rende om zijn ontslag aan te bieden. Want ja, doorregeren met de Kunduzclub, wat doodgewoon tot de mogelijkheden behoorde, want Wilders was alleen gedoogpartner, zou de nagel aan de VVD doodskist worden.
  Daarna kreeg elke Nederlander weer een kans van Wilders, dat men na de voorspelling van Wilders dat Rutte zonder mankeren het bed in zou duiken met Samsom en indien nodig met kereltje Pechtold in het midden, toch onbewust toch koos voor de geschetste mogelijkheid, neemt niet weg dat Wilders de mogelijkheid indirect bood om de stem opnieuw te laten horen.

  Dat was feitelijk een prima oplossing die hij bij elke kiezer op de mat legde. Maar u en velen verwijten hem dat hij het niet oplost vóór u. Maar we leven (geen idee voor hoe lang nog) in een democratie. U had het op moeten lossen door uw stemgedrag.

  Like

 9. t zegt:

  de vara gaat wel heul ver om wilders te demoniseren van onze centjes !!!!!!

  http://www.tvgids.nl/artikel/63386/Carolien_is_belangrijke_politieke_deal_op_het_spoor/

  Like

 10. tjonge zegt:

  nog een keer

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Alleen Wilders kan ons tegen de islamicering van ons land tegen houden.mischien met de hulp van onze beste Herder, Jezus Christus.

  Like

 12. Danny zegt:

  @Jan
  ‘Een campagneposter van de VVD in Rotterdam wekt in heel Nederland grote verontwaardiging en afkeer op. De posters met de tekst ‘In Rotterdam spreken we Nederlands’ hangen sinds gisteren op verschillende plekken in de stad’

  Op zich ben ik het geheel eens met deze tekst, die overal in mijn stad Rotterdam hangt, maar de veeveedee heeft in campagnetijd altijd een grote mond, maar als puntje bij paaltje komt, hebben ze een mentaliteit van een weekdier.
  Overigens hebben ze dit idee van dhr. Fortuyn gejat, dus het is ook nog eens karaktermoord. De veeveedee is net als de peeveedeeaa, 1 grote corrupte en ongeloofwaardige bende. Wie daar nog op stemmen, zijn compleet gestoord, en snappen er naar mijn idee geen reet van wat Nederland nodig heeft.

  Like

 13. Danny zegt:

  Van uit zijn aarsprater buma moet zijn waffel houden met ‘wij gaan niet samen in een regering met de PVV’.
  http://www.nujij.nl/politiek/partijtop-cda-weigerde-kunduz-coalitie-wilde.20660555.lynkx

  De bovenstaande link gelezen hebbende, is het nu wel duidelijk wie de gedoog coalitie destijds heeft opgeblazen. Dat was namelijk het CDA, onder leiding van Maxime Verhagen.

  Laat het CDA eerst maar eens vet winnen met de komende verkiezingen, voordat ze kunnen bepalen met wie ze in een regering kunnen, zo werkt de democratie meneertje buma. Dus niet zo vroeg, zo hoog van de toren blazen graag.

  Like

 14. Danny zegt:

  @Anoniem

  ‘Nou, ik ben tegen de islam, maar eerlijk gezegd zie ik het ook TOTAAL NIET zitten als Geert Wilders gaat regeren!! Die vertrouw ik namelijk voor geen cent, en volgens mij heeft die ook nog nooit iets opgelost!!’

  Weet jij dan wel wie het moet doen. Wilders heeft tenminste lef om de islam te bekritiseren, evenals dhr. Fortuyn. De rest is daar te laf voor.

  Of bied jij je aan Anoniem? Je kan je naam ook wel vermelden of durf je niet Anoniem? Dat praat wat makkelijker en prettiger.

  Like

 15. Pingback: Wilders zwaarder beveiligd. Ziet de islam. | E.J. Bron

 16. Anneke zegt:

  Geert, dan is het NU de hoogste tijd dat jouw partij aanwezig is in de NL-gemeenten & – provincie’s. “Wordt tijd, na nu zo’n acht-jaar(?)….”. Ga volop zaaien en je zal eens goed oogsten in dit land. Niet op zoek in het buitenland, naar speelkameraadjes…NEE !!! BLIJF GELOOFWAARDIG; Wilders.

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   op zoek naar ‘speelkameraadjes’?? Wat is dat nu voor een denigrerende opmerking?
   Misschien toch even dit artikel lezen dan hebt u gelijk uw antwoord Anneke. NU.nl/Lucas Benschop
   http://www.nu.nl/politiek/3721400/de-mooiste-tijden-pvv-liggen-nog-ons.html

   en voor de rest heb ik eigenlijk weinig zin om nog op iemand als die ‘anoniem’ te reageren… zonde van mijn tijd, terwijl die persoon weer eens blijk geeft van niet gehinderd door enige kennis wat stompzinnigheden te roeptoeteren.

   Hebben dat nu meer van jullie dat je soms de ‘rek’ er een beetje uit voelt gaan om te reageren?

   Like

 17. Danny zegt:

  @ Scarlatti Bombatti

  Lekker links laten liggen, die types als anoniem. Aan zoveel onbenulligheid, ga ik niet te veel tijd besteden. Je gaat met mij de discussie aan of je houdt je comments voor je. Meer smaken zijn er bij mij niet. C’est ça!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s