Kiezers VVD en PvdA hebben spijt

Screenshot_14

Veel mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 op VVD en PvdA hebben gestemd, hebben daar nu spijt van. Daardoor weet een flink aantal kiezers even niet op welke partij ze zullen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Anderen hebben al de knoop doorgehakt; zij stappen over naar een andere partij. Het berouw bij de landelijke coalitie is aanzienlijk groter dan bij de oppositie.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het Kieskompas heeft uitgevoerd voor het ANP. Aan het onderzoek hebben 19.415 kiezers meegewerkt. Onder hen zijn bijna 5000 PvdA’ers en ruim 3000 VVD’ers.
Van de PvdA-kiezers heeft 39% spijt van de stem van 1,5 jaar geleden. Bij VVD-stemmers gaat het om 35%. Daar komt bovenop dat een op de tien VVD’ers niet zozeer spijt, maar wel ontevredenheid voelt. Bij de PvdA is 8% ontevreden. Al met al is de helft van de kiezers dus niet tevreden over de twee coalitiepartijen.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Kiezers VVD en PvdA hebben spijt

 1. Cathja zegt:

  Ik hoop niet dat al die weglopers nu hun heil zoeken bij de SP en D66, want daar schiet ons land niet zoveel mee op.
  Wat mij zorgen baart, is dat ook veel buitenlandse werknemers, die de politiek in ons land in feite niet kennen, een stempas krijgen! Ik hoop dat ze van het ‘recht’ om te stemmen geen gebruik zullen maken, en beseffen dat zij geen permanente ingezetenen zijn van welke gemeente in Nederland dan ook, en zich dus beter afzijdig kunnen houden. Het kan toch niet zo zijn dat buitenlanders iets te zeggen krijgen over onze binnenlandse politiek?

  Like

 2. jans zegt:

  Dat is vaak altijd verkiezingen, want politici doen nooit wat ze zeggen en zeggen niet wat ze gaan doen. Impopulaire maatregelen worden van te voren niet duidelijk gecommuniceerd, het is allemaal een beetje populistisch tijdens verkiezingstijd.Dat het kabinet ergens geld vandaan moest halen om de toename van staatsschuld te beperken was wel duidelijk. Nu is het europese doel dat de toename van schuld niet meer dan 3% mag zijn, met de aanname dat de economie met 5% groeit. Dit doet die al bijna 10 jaar niet meer. Het model van <3% klopt dus niet, en ik ben het daar dus ook niet mee eens, wanneer gaat de staat de schulden aflossen? Laten we die gewoon oplopen? Nu de rente 0% is kan de staat de schuld oneindig laten oplopen, maar die 0% is geen vast getal. Als de inflatie zal oplopen en men wil dat beperken, kan men de rente niet meer laten stijgen. Het maken van hoge schulden is riskant, het is beter om eerst geld te maken en te sparen. Eerst schulden maken en daarna de rekening doorschuiven is volgens mij een verkeerde beslissing op verkeerde argumenten. "wrong assumptions are the mother of all fuck ups"

  Like

 3. nieuwenhuis zegt:

  Kan me de uitslag nog heel goed voor de geest halen , die bewuste 12 september…………..de VVD en de PVDA beiden op 90%……………dat kon niet, volgens mij. Ik had veel reacties gelezen op o.a. de Telegraaf, Elsevier en op diverse fora, en iedereen zou “anders “gaan stemmen, veel op de PVV, en zie wat er van geworden is……………
  De PVV weliswaar “gewonnen”en dan gaat men aan het smeden…………………..en het resultaat is er!!!!!!!!!!!!!
  Tenenkrommend!!!!!!!!!. Ik geloof nog altijd dat er toendertijd gemanipuleerd is. Meer stempassen als stembiljetten, of meer stembelijetten als stempassen.

  Maar de hoop is nu gevestigd op LOKAAL stemmen………………….maar dat zijn vaak ook “afstammelingen “van de PdvA,VVD,Groenslinksen of de SP!

  Like

  • BertG. zegt:

   Iedereen mag zich opgeven/aanmelden om stemmen te tellen.
   Als dat er maar genoeg zijn met de goede politieke kleur, dan staat in mijn ogen de uitslag al vast. Ik vertrouw ze voor geen stuiver.

   Like

  • Driek zegt:

   Nieuwenhuis, ik ben er van overtuigd dat er toen met de stemmen is gemanipuleerd is, en dat zal nu wederom gebeuren. En het manipuleren begint nu al, want volgens de Telegraaf zijn de regeringspartijen VVD en PvdA er in de peiling van Maurice de Hond iets op vooruit gegaan na de publicatie van de gunstige economische cijfers van het Centraal Planbureau (CPB)afgelopen dinsdag. De VVD stijgt twee Kamerzetels en komt uit op 21. De PvdA krijgt er een bij en komt uit op 14. Beide partijen hebben nu in de Tweede Kamer respectievelijk 41 en 38 zetels. Wij worden op een ongelooflijke manier belazerd. Dus plotsklaps zijn er zomaar ineens mensen die van de ene dag op de andere dag van partij wisselen.

   Like

   • Harry zegt:

    Zou toch zo maar kunnen Driek , dat er een paar zwalkende zwevers weer op ” het oude vertrouwde ” nest terugkeren ?
    Ooievaars doen dat ook , al liggen er stinkeieren in . Stomme rotvogels .
    Persoonlijk ben ik met geen kanon bij Wilders weg te jagen , maar er waren , hoe ongelofelijk toch , nog steeds mensen die ondanks alle leugens en roofacties gewoon trouw bleven aan pvda en vvd , de afgelopen tijd . 13 En 20 zetels of zo , als het verhaal van De Hond klopt .
    Wat zijn dat voor sukkels ?
    Als de economie een beetje aantrekt is dat niet dankzij r&s , maar ondanks die ellendelingen .
    Bovendien geloof ik er bar weinig van , na de verkiezingen zal er wel weer ineens ” een dip ” komen , toch , als een soort post natale depressie na de euforie van de zwangerschap .
    Maar ook als niemand iets doet zal de economie weer een keer opleven .

    En dan zijn er van allerlei gradaties kiezers die het eigenlijk bij niemand kunnen vinden en toch maar gaan stemmen . Pas in het stemhokje hun keus bepalen .
    Mogelijk geen benul wat er rondom hen zich afspeelt , die kom ik er ook nogal wat tegen , zelfs een bevriende ingenieur zit met z’n mond open te kijken als ik hem een artikel op Bron laat lezen . Woont in een klein gehucht zonder lorrenkoppen , ” dus het valt allemaal wel mee ” .
    ” Ben je niet bezorgd voor je kinderen dan ” ?
    Tsja , t’is allemaal wat .
    Nou die moeten het zelf maar oplossen als hun tijd komt .
    Einde verhaal .
    Dan lijd je toch onder een mengelmoes van onverschilligheid , onnozelheid , lafheid en wie weet wat nog meer ?
    Ik heb niet zo veel vertrouwen meer in de mensheid , het stikt van de dieven , opportunisten , leugenaars , lafaards , etc .
    Er zullen er vast een heleboel zijn die de aanstaande leugens van rutte en samsom nu DEZE keer WEL geloven , of WEER ( nog stommer ) en gewoon weer op die twee stemmen .
    Als rutte ze nu tweeduizend Euro belooft dan zal het wel echt waar zijn dat ze het gaan krijgen , toch ? Er zijn er die dan alvast voor een andere auto op pad gaan .
    Wat dat betreft , nogmaals geen vertrouwen .

    En wat die stemmen betreft , Driek , dat gevoel had ik ook meteen , dat het niet klopte , maar we kunnen het waarschijnlijk nooit bewijzen als er gesjoemeld is .
    Tenzij er een klokkenluider opstaat .

    Like

   • BertG. zegt:

    “Dan lijd je toch onder een mengelmoes van onverschilligheid , onnozelheid , lafheid en wie weet wat nog meer ?
    Ik heb niet zo veel vertrouwen meer in de mensheid , het stikt van de dieven , opportunisten , leugenaars , lafaards , etc .”

    Dit gaat voor de meeste mensen op. Ik kom ze zelden in een andere gemoedstoestand tegen. Inderdaad een bedroevend toekomst beeld. Na mijn mening.

    Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik hoop met heel mijn hart, dat deze kloot-partijen PvdA en VVD, massaal stemverlies zullen lijden, op 19 maart a.s. Maar…het is afwachten geblazen, de RODE KERK en de OMROEPEN- ook ROOD- zullen nog flink propaganda voor de PvdA gaan voeren, en natuurlijk de PVV aanvallen!

  Like

 5. BertG. zegt:

  Het gemanipuleer is alweer aan alle kanten bezig. Plotseling staan ze alweer op zetel winst.
  Ik voorspel het ergste. Wat ze de vorige keer gelukt is, gaan ze nog een keer flikken.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/de-hond-doet-een-poep-en-een-plas

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ze mogen dan wel ‘spijt hebben…..’ maar vraag blijft natuurlijk, waar ze dàn heen fladderen.
  Want meer dan fladderen kan ik het helaas niet noemen als een teleurgestelde kiezer vervolgens zijn heil gaat zoeken bij zoiets als D’66.
  Waaróm? En met welk dóel?
  Omdat zo langzamerhand alles uitkomt, wat de PVV over dit Kabinet heeft beweerd, maar deze kiezers desalniettemin NIET op de PVV willen stemmen?
  Omdat ze koste wat het kost vast willen houden aan het beeld van de ‘lieve, open maatschappij,’ waarin niemand weggezet wordt, zéker geen moslims?
  Je zou het haast gaan denken, want een andere verklaring heb ik niet. Níet voor de opgang van een bariumpap-partij als D’66, op smaak gebracht met een flinke scheut Pech-drol.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Dat gemanipuleer met stemmen, dat roep ik al tijden. Het schijnt zelfs, als je velen moet geloven, dat er met de vorige Kamerverkiezingen ook flink wat aangerommeld is, en dat de PVV toen daardoor ineen geklapt is. Om het helemaal 100% bedrog te laten worden, komen de frauduleuze stemmachines weer terug. Dit besluit komt van het huidige kabinet. De MSM media en het CPB deden nu al hun werk, door vlak voor deze gemeenteraadsverkiezingen te verklaren dat de economie van ons land in een boost naar boven is begonnen. Velen zullen alweer op de PvdA, VVD, D66 en CDA gaan stemmen. Ze doen dus geen enkele moeite om via internet achtergrond informatie te bekomen, maar geloven voetstoots alles wat hun aangepraat word. In mei komt inderdaad onze laatste kans om te stemmen voor onze vrijheid. Veranderd er (door wat voor omstandigheden dan ook) weer niets, dan is Europa voorgoed verloren aan Brussel en de Islam. Duimen maar, en met zijn allen op de PVV gaan stemmen. Op hoop van zegen dan maar !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 15.07. uur, op 9/3. Ook ik vrees weer gerommel met het stemmen op 19 maart John. Maar nu vooral de totaal RODE OMROEPEN en de gelijkgeschakelde PERS, die nu flink propaganda gaan voeren voor de PvdA.

   Like

 8. lucky bee zegt:

  Ik laat me liever verassen,en wacht de verkiezingen af stemmen zal ik op Beter voor Dordt, door de PVV aanbevolen.

  Like

  • bigljohn zegt:

   We moeten wel iets Lucky bee. Wij gaan in Tilburg stemmen op de ex chauffeur van Pim Fortuijn, op de lijst LST van Hans Smolders.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tuurlijk, dat ligt dan voor de hand!
    En ten slotte is van der Graaf ook ingerekend dank zij hèm; dat moeten we niet vergeten!

    Like

   • barbara zegt:

    nou broekhoven eens kijken of smolders zijn woord kan houden wat hij julie heeft belooft
    of gaat het hier om nog eens vier jaar uitkering ,hij durfde niet onder zijn mede lijsttrekkers te begeven,hier riekt iets verdachts.het spel gaat beginnen.

    Like

 9. Republikein zegt:

  Mijn hond heeft ook een biljet gehad, misschien omdat ik kb voor haar krijg, ze is donker, heeft geen baan en komt niet uit NL, ze is ook moeilijk verstaanbaar, ben bezig om verdere toeslagen binnen te krijgen, domme mensen bij het callcentrum, zijn dat de webcam babes?

  Like

  • bigljohn zegt:

   Lol. Je lijkt wel op de familie Flodder. De hond van de Flodders had ook kinderbijslag, geregeld door Sjakie de ouwe rukker. Tot het moment dat de gemeente erachter kwam.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s