Op de Krim zijn gevechten uitgebroken tussen pro-Russen en prowesterlingen

Screenshot_21

Een pro-Russische vlag tijdens een demonstratie in Sebastopol

Het persbureau AFP meldt zojuist gevechten in Sebastopol tussen de Russenpartij en de pro-westelijke partij tijdens een demonstratie. Mocht de situatie escaleren, dan ziet het er erg uit, want Rusland heeft genoeg gewapende krachten in de omgeving.

Als in Oekraïne de oorlog uitbreekt, zou dat ook de positie van Turkije in de NAVO weer kunnen versterken. Mocht Oekraïne er echter zonder oorlog vanaf komen, dan zegt onze kristallen bol nu al dat Turkije de nieuwe haard van onlusten aan de Zwarte Zee zal zijn. En natuurlijk kan/zal het land dan getroffen worden door hetzelfde lot als Syrië, Egypte en Libië.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

16 reacties op Op de Krim zijn gevechten uitgebroken tussen pro-Russen en prowesterlingen

 1. bobzelf zegt:

  misschien dat van baalen , Timmerfrans, en verhoffstdt , tussenbeiden kunnen komen,
  die hebben daar veel ervaring in TOCH ???

  Like

  • koddebeier zegt:

   Laten we ze er voor de zekerheid naartoe sturen. 🙂

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Liever niet. Verhofstadt gaat aan de Tataren politiek asiel in Europa aanbieden, het moslimparadijs. Van Baalen gaat op de voorsteven, met contragewicht op de achtersteven, van een Oekraiens fregat aan de niet-russen EU-paspoorten aanbieden. Timmerfrans gaat rode tulpen aanbieden aan zijn toekomstige pvda-stemmers.

   Like

  • Jan zegt:

   Dat zou ik ten zeerste toejuichen; tussen beide komen als geschoten wordt.

   Like

 2. Oliebolie zegt:

  Nu nog kijken of ook de prostaten er zich in gaan mengen !

  🙂

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Ik zal er niet verbaasd over zijn als ook deze gevechten zijn geinitieerd door de gangsters in Kiev en gesteund worden door de EU en Obama.

  Like

 4. Ontvang iedere Rus
  met een kus
  en een fles Wodka
  en stuur ze naar
  Afrika en Amerika!

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Vicepremier van Defensie Rogozin kondigt totale herbewapening Rusland aan
  Xander 09-03-2014 13:47- in VS, Rusland

  Rusland mobiliseert meer dan 1000 tank- en luchtafweereenheden – Econoom John Williams: Rusland kan dollar dumpen en VS compleet laten instorten

  Inzet: vicepremier van het militair-industriële complex Dmitry Rogozin, met op de achtergrond een Topol-M ICBM, waar Rusland afgelopen week een testlancering mee uitvoerde.

  De VS en de NAVO zijn te ver gegaan met hun bemoeienissen in Oekraïne en hun dreigementen aan het adres van Rusland, vindt vicepremier van Defensie Dmitry Rogozin. ‘Niemand zal nu de herbewapening van ons leger en onze vloot, en het nieuw leven inblazen van onze defensie-industrie en militaire kennis betwijfelen.’ (1) Gisteren liet het Kremlin weten ernstig te overwegen het START-verdrag met de VS, dat voorziet in het verminderen van het aantal strategische kernwapens, op te zeggen.

  Vorige week noemden de Israëlische defensiespecialisten van DEBKAfile het beleid van de VS en de EU ten aanzien van de crisis in Oekraïne al ‘een enorme strategische blunder’. Dat lijkt geenszins overdreven te zijn, nu steeds duidelijker wordt dat de situatie in Oekraïne een rode lijn is voor de Russen.

  De Krim wil bij Rusland horen

  Terwijl het nieuwe regime in Kiev de NAVO om steun vraagt voor het beschermen van de ‘territoriale integriteit’ van Oekraïne, heeft het parlement in de Krim zich uitgesproken voor aansluiting bij Rusland. Aangezien 65% van de bevolking op het schiereiland etnische Russen zijn, twijfelt niemand aan de uitkomst van het op 16 maart gepleegde referendum, waarin de burgers met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ kunnen laten weten of ze inderdaad bij Rusland willen horen, of niet.

  De autoriteiten van de Krim sloten vandaag onderhandelingen met het regime in Kiev uit, omdat dit volgens hen illegaal is. ‘Zij kwamen door geweren, wapens en knuppels aan de macht,’ legde parlementsvoorzitter Vladimir Konstatinov uit. ‘Pas zodra de bendes worden ontwapend en er eerlijke en open verkiezingen komen, gaan wij met de wettig gekozen regering praten.’ (2)

  VS stuurt fregat en extra gevechtsvliegtuigen

  Het Westen dreigt ondertussen met sancties en het stoppen van de militaire samenwerking met Moskou. De VS stuurde tot nu toe het fregat USS Truxtun naar de Zwarte Zee (4), en kondigde aan om zes extra F-15’s naar de Baltische staten te sturen, alsmede twaalf F-16’s naar Polen – aantallen waar Rusland niet bang van zal worden.

  Nieuwe massale militaire oefening

  Desondanks is de achterliggende politieke boodschap van de Westerse maatregelen dermate agressief, dat het Kremlin besloot tot een nieuwe grootschalige militaire oefening, waarbij meer dan 1000 tank- en luchtafweereenheden worden ingezet. Kolonel Oleg Kochetkov zei dat het de grootste oefening in zijn soort is die ooit in het westen van Rusland werd gehouden.

  Eerder deze week voerden de Russen een proeflancering met een intercontinentale ballistische raket van het type Topol RT-2PM (SS-25 Sickle) uit, en werd het hagelnieuwe geavanceerde S-500 luchtafweersysteem getest. (5)

  ‘Sancties als boemerang terug tegen Amerika’

  Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov waarschuwde dat sancties uiteindelijk als een boemerang de VS zelf zullen raken. Het Westen is in staat om de financiële sector van Rusland pijn te doen, maar Moskou kan vervolgens hard toeslaan door bijvoorbeeld de gasleveranties aan Europa stop te zetten, en buitenlandse bedrijven en andere bezittingen in beslag te nemen. (3)

  ‘START-verdrag mogelijk opgezegd’

  Tevens overweegt het Kremlin om het bijna 23 jaar oude START-verdrag over de vermindering van het aantal strategische kernwapens op te zeggen. Nog maar 2 jaar geleden hernieuwden president Obama en toenmalig president Medvedev dit verdrag. Moskou kan beginnen met het weigeren van inspecteurs die de afgesproken reductie moeten controleren. (5)

  Rusland kan dollar dumpen en VS doen instorten

  Volgens econoom John Williams (Shadow Stats, dat al jaren de ongemanipuleerde statistieken publiceert) is Rusland zelfs in staat om Amerika financieel en economisch compleet te doen instorten door de dollar los te laten en te dumpen. De kettingreactie die dan zal optreden, waardoor hoogstwaarschijnlijk China hetzelfde zal doen, zal een klap veroorzaken die de VS niet meer te boven komt, en ‘waardoor we onze huidige levensstijl niet meer kunnen voortzetten.’

  Williams verwacht dat een dollardump door Rusland, China en andere landen zal leiden tot hyperinflatie. Het Kremlin kan ook besluiten om rustig af te wachten, want de onvermijdelijke instorting van de Verenigde Staten is in zijn ogen een kwestie van nog maar enkele jaren.(6)

  Xander

  (1) RIA Novosti
  (2) RIA Novosti
  (3) Fox News (via Infowars)
  (4) Russia Today / YouTube
  (5) DEBKA
  (6) Infowars / YouTube

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/03/Vicepremier-van-Defensie-Rogozin-kondigt-totale-herbewapening-Rusland-aan

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Ik hoop dat ook daar de heilige geest des Heren zal overleven.

  Like

 7. Jan zegt:

  Dat betwijfel ik ten zeerste dat de positie van Turkije versterkt wordt want Turkije heeft partij gekozen voor de moslims op de Krim en niemand zit er op te wachten dat wij meegesleurd worden in een oorlog tegen Rusland en voor moslims. Alleen de krankzinnige roden zouden zich weer voor de kar laten spannen van dit rotvolk.
  http://www.todayszaman.com/news-341491-turkey-will-continue-to-protect-crimean-tatars-rights-says-davutoglu.html

  Het beste is het kankergezwel dat Brussel heet te elimineren, zodat rust in de tent komt. Zelfde geldt voor de islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s