Verborgen armoede in Nederland, de media zwijgen

Screenshot_15

Als we de mainstream media lezen, dan zien we vooral berichten over celebrities, politiek en propagandaretoriek. Nergens wordt met een woord gerept over het verborgen armoedeleed in ons land. Niet alleen word ik dagelijks overspoeld met schrijnende jeugdzorg verhalen, maar ook met verhalen over uithuis zetting, zelfmoorden en allerlei andere gevolgen van de om zich heen slaande armoede. En nergens, maar dan ook nergens vind je de exacte cijfers. Ook niet bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), voor zover je een overheidsinstantie als die überhaupt serieus moet nemen. In zijn rapport over armoede in 2013 spreken het al niet eens meer over de ‘armoedegrens’, nee, het heeft George Orwell nieuwspraak doorgevoerd en noemt het ‘lage inkomensgrens’. En als het iets publiceert dan vallen de cijfers natuurlijk reuze mee. Natuurlijk mogen wij niet denken dat er in dat soort instanties gerommeld wordt met cijfers. Politici liegen niet en hun klerken al helemaal niet. Haal het niet in uw hoofd om aan hun betrouwbaarheid te twijfelen! “Het zal dan allemaal ook wel wat meevallen.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa, via rakkertje)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Verborgen armoede in Nederland, de media zwijgen

 1. peterselie1 zegt:

  Bij mij werkt de Lees verder niet.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Is alweer van een tijdje terug.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/2/Klanten-voedselbank-in-Tiel-boos-over-parkeerboetes-ELSEVIER330053W/

  Ik heb niet eens een auto want dat kan ik niet betalen of onderhouden.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Hier werkt lees verder wel.

  Toch zit Martien Vrijland er op dit moment een beetje naast want hij schrijft dat we dan zelf onze groenten en fruit maar moeten gaan verbouwen.
  Verboten door de EU sinds begin dit jaar.
  Monsanto ’s zaden moeten afgenomen worden weet je nog.
  Dat is ook de reden dat Ik al even op zoek ben wat de rol van Monsanto zou kunnen zijn in de Ukraine want vergis je niet, de Ukraine was vroeger de graanschuur van Rusland en nu niet meer maar de landbouw gronden liggen er nog steeds.

  Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Inderdaad Bert met 40% zijn ze niet tevreden.
    Dan geven ze aan dat ze ook in de waterhuishouding hebben geinvesteerd net of het een filantropische instelling is maar dat hele zaakje moet met de nodige rentes terugbetaald worden natuurlijk

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, maar de laatste suggestie, die daarop volgde sprak me wel weer heel erg aan:
   Het IS in deze tijd zinvol om eerst nog eens goed na te denken voor je een baan bij de politie of als Stadswacht aanvaardt.
   Mooi dat je dan wel meewerkt aan het huidige systeem, dat alles en iedereen -behalve uiteraard de immigranten- naar de Filistijnen helpt.
   Wat minder bereidwilligheid op dit gebied, waardoor het systeem averij oploopt, zou nog wel eens kunnen helpen!

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @ Theresa Geissler: 14.52. uur. Inderdaad Theresa, iets minder bereidwilligheid, om de a-sociale maatregelen van het FAALKABINET Rutte uit te voeren, zou behulpzaam zijn. Maar, ik denk dat dat het niet gaat worden, iedereen is bang voor zijn/haar baantje! En ergens valt dat nog wel te begrijpen. Het systeem is compleet verrot!

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Wie moet over de verborgen armoede in Nederland spreken? Het stellen van dit vraag aan de huidige kabinet, staat gelijk aan vragen naar de mening van Hendricus Colijn over de armoede in de jaren ’30. Armoede is geen interessant thema voor de huidige kabinet. Zij zijn in een thema geïnteresseerd: De EU!… Het zal slecht zijn voor hun persoonlijke agenda. De EU is voor onze politici gelijk aan ‘UNIVĖ’ …Daar pluk je de vruchten mee!. EN ZIJ WILLEN DE VRUCHTEN PLUKKEN VOOR HET TE LAAT IS. Ze hebben veel te missen: Mooie topbaan bij een EU-commissie met dolce vita leven en exorbitante belastingvrij inkomen. De ‘kleintjes’ die de EP bevolken, verwachten een mini jetset leventje; zonder al te hard werken. In hun vrije tijd werken ze voor lobbyisten bij wie men aardig zwart centje kan verdienen. Geen politicus wil echt dat de EU verdwijnt …Men slacht niet een kip die gouden eieren legt. En de armen? Laat ze naar de hel lopen. Waarom zou Mark Rutte met zijn oppervlakkige grijnzende kop geïnteresseerd zijn in de verborgen armoede in Nederland? Als de vis wordt duur betaald en ze hebben geen brood meer? ..Dan eten ze gebak!. Zijn minister voor gezondheidszorg volgt het elegante traject van haar voorgangers waarin oud en arm Nederland worden sneller opgeruimd. De methode heet de financiële duimschroefdraaier. Men schroeft de eigen bijdrage steeds verder. De arme oudjes en gehandicapten nemen de goedkoopste verzekering, gaan niet meer naar de specialist, gebruiken geen medicijnen die ze niet kunnen betalen enz. Zonder passend medische zorg en slechte voeding …creperen ze eerder …Het vergrijzingsprobleem is binnen paar jaar ‘passé composé!’. In de toekomst zouden deze ministers worden genomineerd voor de ‘Dokter Mengele prijs’ voor de ‘Endelösung van de vergrijzingproblematiek’.

  De VVD’ers kan men eigenlijk niet kwalijk nemen. Het is een partij voor de rijken- en superrijken j. Arme mensen zijn ver van hun bed. De echte vuilakken zitten aan de linkse zijde: bij de PvdA, GL en D66. Zij zitten in de regering dankzij de laatste autochtone dombo’s die nog geloven dat de PvdA is voor hen. Dat was vroeger. In de loop van de laatste 40 jaar zijn de linkse partijen de grootste vijanden van het Nederlandse volk geworden. Zeker van autochtoon arm Nederland.
  Met het beleid van het huidige kabinet zal de armoede verder toenemen. De politiek van ‘economisch verschroeide arde’ zal steeds zichtbaarder zijn: Bijv.: de kaal inslag bij de grensstreek. Duizenden van mensen, w.o. ook hoogopgeleiden, zouden in de komende jaren hun baan verliezen. De kentering zal komen uit de kring van studenten en werkloze jonge hoogopgeleiden. Iedere nieuwe beweging komt meestal uit deze kringen. Hoe dan ook de maatschappelijke situatie nu, heeft alle ingrediënten voor zeer veel onrust in de nabije toekomst.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @ Thomasson: 18.31. uur. Daar kan ik volledig in meegaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s