EU en VS even schuldig aan Krimcrisis als Poetin

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Westerse politici zijn nu bezig de grenzen van de Oekraïne heilig te verklaren. En dat is onzin. De grenzen van het huidige Oekraïne bestaan nauwelijks langer dan twintig jaar, en in die twee decennia is Oekraïne een wankelende en gecorrumpeerde staat geweest, van meet af aan leeggeroofd door bandieten die zich politici noemden ook al droegen ze soms mooie vlechten rond het hoofd, als traditionele Oekraïense boerenmeisjes.

Een groot deel van de Oekraïne behoort tot de Russische invloedssfeer, of we dat nou willen of niet. De taal, de cultuur, de geschiedenis, linken de Oekraïne aan Rusland. Kiev is zelfs de bakermat van de Russische cultuur. En de Krim, waar zoveel gedoe over is, is al eeuwenlang een Russisch schiereiland dat zowel voor de tsaren als de communisten en nu de autocraten van groot belang is.
Het is ondenkbaar dat een Russische leider, democratisch of niet, de Krim zal overlaten aan een Oekraïens bewind dat hij niet sterk kan beïnvloeden. En dat weet elke verantwoordelijke politicus in het Westen. Toch verschenen op het demonstratieplein in Kiev Europese politici, en dat was slechts de uiterlijke verschijningsvorm van veel verdergaande contacten. Ook de VS hebben zitten stoken in dit deel van de wereld. De oostgrenzen van de EU, en die van de NATO, moesten naar het oosten opschuiven, zo luidde de stille wens, maar Poetin weigert dat spel mee te spelen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op EU en VS even schuldig aan Krimcrisis als Poetin

 1. Sjaak zegt:

  AUB ! GOED TOEHOREN EN TOEKIJKEN !
  BIZONDER IN DE TWEEDE HELFT !

  [video src="http://cdn.cashkurs.com/uploads/tx_cashkurs/video/MV2014-03-10.mp4" /]

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Glashelder, logisch en zeer terzake, Leon!
  Helemaal mee eens!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met het artikel, van Leon de Winter! Vooral de uitspraak, wat zou Obama doen als in Mexico, een bewind zou komen waar de VS niets van willen weten, en wat een gevaar zou inhouden van de VS? Nou, ik weet zeker dat de yanks daar dan ingrijpen! Wat een grote vuile HUICHELBENDE is het in de EUSSR en de VS!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s