Samsom vindt Nederlands spreken ‘bekrompen.’

Screenshot_35

(Door: Joost Niemöller)

Diederik Samsom, leider van de PvdA, ging met gestrekt been in op de veelbesproken VVD-poster:

“Ik vind het een beetje een merkwaardige poster, zeker in een havenstad als Rotterdam. Zo’n postertje ophangen in een internationale stad met een internationale blik op de wereld: beetje bekrompen.”

Waarom het ‘bekrompen’ zou zijn dat mensen in Nederland Nederlands leren spreken, legt Samsom niet uit. Het is ook helemaal niet bekrompen. De enige weg naar integratie van de twee miljoen niet-westerse allochtonen in dit land, is de weg via de Nederlandse taal. Wie geen Nederlands spreekt, geeft aan niets te geven om het land waar hij of zij zich al jaren bevindt. Nooit enige moeite gedaan om in contact te komen. Nooit enige moeite gedaan om de cultuur te willen leren kennen. Nooit enige moeite gedaan om zelfs maar een Nederlandse politicus te verstaan.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Samsom vindt Nederlands spreken ‘bekrompen.’

 1. Cathja zegt:

  Nee, velen doen geen enkele moeite om onze taal te kunnen spreken en verstaan. Als ze de weg naar het geldloket voor gratis geld maar weten.
  Daar draait alles om.

  Like

 2. De eikel samson heeft namelijk nog nooit een gesprek gevoerd met zijn achterban in rotterdam die al 30 jaar lang hier in Nederland is en nog geen normaal nederlands spreekt. Heeft hij geen tijd voor. Bedenker van slimme uitspraken in de Tweede Kamer. Daar waar het echte leven altijd in het nederlands plaats vindt. Dus denkt hij dat elke turk net zo vloeiend nederlands spreekt als hij. Samson wordt wakker!

  Like

 3. Monalisa zegt:

  De VVD had in 2010 deze tekst ook al, In IJsselstein spreken we Nederlands, dus samsom had dit kunnen weten,oud nieuws. hij is weer in beeld.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  een citaat van oprecht
  9 maart, 2014 om 11:23
  Jammer dat de PvdA nog steeds zoveel aandacht krijgt, het moet wel dat begrijp ik maar een partij die ooit groot geworden is door de arbeiders aan zich te binden is de moeite en tijd niet meer waard.
  Een totaal over het paard getilde partij waarvan de kopstukken denken dat ze zich van alles kunnen permitteren betreffende de opgelegde belastinggelden.
  Salonsocialisten zijn het die erg behept zijn met zich zelf en daarbij geheel buiten de oude leefgemeenschap staan waaruit zij zijn ontstaan.
  Het is maar dat we het weten.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Wie is er nu bekrompen???? “Samsam….jijzelf”!!! De lands-taal is wel zo belangrijk en dus zeer zeker niet bekrompen. En….spreek jij-zelf al vloeiend, Arabisch, Hebreeuws, (oh nee. je bent een -tot op het bot- anti-semiet) Marokkaanse dialecten, Turks; ect. ect. Heb zo ’t vermoeden dat zelfs jou Duits,Engels en Frans niets eens zo denderend zijn…Gekke Samsam, LINKS-SOCIALISTISCHE mafketel op en top. Pffffffff; we zijn weer helemaal terug bij af…worden weer zo’n veertig-/vijftig-jaar teruggesmeten. Hé, dan komen er binnenkort toch nog goede tijden. Weg met die anti-semitische -,socialistische neo-nazi’s. VERGEET NOOIT….de socialisten hebben Hitler groen licht gegeven, voor WW-II. Dat men dit totaal vergeten is, in de loop van de voorbij gevlogen decennia. Feitelijk is het al ruim 100-jr. oorlogsvoering, letterlijk en figuurlijk.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Voordat de ARABER EN DE ISLAAM zich op de
  weg naar Europa maakte om hier de boel te verzieken
  hadden we een paar hondertduizend in holland geemigreerde
  mensen, geen probleem met het aanpassen !
  Ze kwamen uit alle landen met verschillenden
  geloofsrichtingen en andere levensgewoonheden!
  Ze hebben zich alle intigreert en zijn van de hele
  Europese gezelschap aangenomen !
  TOTDAT DE MOSLIM KWAM !
  HET KWAM VAN ERGER TOT KWAAD !
  EN MORGEN LOPEN ZE ROND MET
  EEN BOM EN DAARAAN EEN DRAAD !
  EN SCHULD ZIJN GROEN EN ROOD !
  AAN ONSCHULDIGE MENSEN EN HUN DOOD !

  Like

 7. BertG. zegt:

  Als samson daar een persoonlijke mening over los zou laten dan houden ze nog geen 10% over van de aanhangers. Dus dat laat ie wel uit ze kop. De slijmbal die die is. Hij is niet helemaal achterlijk alhoewel ie wel regelmatig zo overkomt.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Nee, de PvdA IS sinds de jaren ’80 niet wezenlijk veranderd, dat blijkt nu wel:
  Bekrompen nota bene! Hoe krijgt die landverrader het uit zijn bek?!
  De weg-met-ons mentaliteit blijkt met deze uitspraak te floreren als nooit tevoren, binnen de PvdA- gelederen. Maar wat er volgens mij achter zit: Hij hoopt hiermee de nodige allochtone stemmen (terug) te winnen, nu de Autochtonen bij ze weglopen!
  Politiek is een smerig spelletje, zeker in verkiezingstijd: Als je je eigen ‘roots’ moet verraden om op het pluche te blijven plakken, dan moet het maar.
  Dat dit geintje ze maar hun laatste autochtone aanhang mag kosten! Is die klootzak belazerd!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Zo kennen we de Partij van de Allachtonen weer! Hoe stom zijn de kiezers, die in Nederland nog stemmen op dit stelletje LANDVERRADERS!

  Like

 10. Danny zegt:

  Alleen deze Samson is misschien wel draaibaar, maar heel heel slecht te pruimen.
  Geen aanrader! Zeer slecht voor je longen en andere organen, kortom slecht voor de gezondheid.

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Nee natuurlijk word er door die Moslims geen moeite gedaan om het Nederlands onder de knie te krijgen. Ze gaan er van uit, dat zij met behulp van links en de E.U. binnenkort Arabisch de taal van Nederland gaat worden, en dat het Nederlands zijn langste tijd gehad heeft. Dat ziet een blind paard nog wel. Alles is er op gericht de lokale bevolking onmogelijk te doen maken, terwijl de Moslim bevolking er op voorbereid en geholpen word de toekomstige heersers van Nederland te zijn. Een stappenprogramma, met als de laatste stap de invoering van de Sharia.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Rotterdam is geen internationale stad, maar een echte Nederlandse stad ondanks dat de PvdA gelukt was.,daar een moslim als burgemeester door te duwen.En ondanks dat Rotterdam een poort is van Europa.en mischien binnenkort de enige haven is die naar de Zwartezee openblijft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s