49% Somaliërs vangt bijstand

Screenshot_6

37% werkloos.

Dankzij onze vrienden van ThePostOnline kunnen we nu al het morgen te presenteren rapport (pdf) van het Sociaal Cultureel Planbureau downloaden. Dik 200 pagina’s, dus we hebben het nog niet gelezen, maar we hebben wel een tabelletje tot editor’s choice gepromoveerd. Namelijk: een specificatie van welk percentage van welke nationaliteiten in de bijstand zitten. Het SCP noemt dat: ‘positie van migrantengroepen op sociaaleconomische indicatoren’. Per 2012, in procenten. Check die vijfde kolom. Van de autochtonen zit 2% in de bijstand. Van de Somaliërs 49%. Zoek uw favoriete migrantengroep in bovenstaande tabel.


Lees verder>>>

(h/t delamontagne)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islamisering, Nederland, Somalië. Bookmark de permalink .

33 reacties op 49% Somaliërs vangt bijstand

 1. Monalisa zegt:

  meteen terug sturen het land is vol en neem die blanke ook maar, mee ze hangen van roven en stelen aan elkaar. nederland is ook niet veilig!!!!

  Like

 2. Sjaak zegt:

  WAT VOOR EEN VIES VUIL PROPAGANDA WIJF !
  ZULLEN WE HEEL DE WERELD OPNEMEN ?
  IK ZOU ZEGGEN DIE DAAR NU HUN THEATERVOORSTELLING
  AFLEVEREN ! NEEM ZE MAAR MEE NAAR HUIS OP JULLIE
  KOSTEN !

  Like

   • Sjaak zegt:

    Zwarte Miep’ wil tenminste 50 miljard schadevergoeding

    10 maart 2014 Geplaatst in Armoede, Corruptie, Criminaliteit, Discriminatie, Economie, Fraude, Internationale politiek, Landelijke politiek, Multicultureel, Oplichterij, Overheid, Sinterklaas, Sjoemelen, Sociale Verzekeringen en uitkeringen door:Victor Wijsman | Reacties: 1

    Verene Shepard
    Nederland betaalt vele Antillianen en Surinamers uitkeringen, de Caribische eilanden die ooit grondgebied waren van Nederland floreren dankzij het toerisme dat met name uit Nederland komt maar toch moeten wij van de ook door ons betaalde VN ‘Zwarte Piet’ onze excuses aanbieden over wat wij honderden jaren geleden hebben ‘uitgespookt’ in onze koloniën.Volgens de overbetaalde zwarte mevrouw Verene Shepherd die ook al ons sinterklaasfeest heeft bedorven, zijn wij Suriname een bedrag van tenminste 50 miljard euro schuldig vanwege de achterstand die het land heeft door ons mensonterende optreden als ‘slavendrijvers’.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Dat wijf is obcessief bezig haar haat tegen blanken te ventileren!Wat onze voor-voor-ouders misschien ooit hebben uitgevreten;daar kunnen wij niets aan doen,voel ik me dan ook totaal niet verantwoordelijk voor!Haar missie is alles wat blank is te demoniseren,uit te kleden en kapot te maken.En de minkukels onder ons trappen er nog in ook!Pim zou zeggen:mens ga koken!Al die ballentent-eilanden krijgen al veel te veel geld van ons,en de rest ligt hier aan de staatsruif omdat ze stuk voor stuk ziek,zwak misselijk en te lui om te werken zijn!

    Like

   • Sjaak zegt:

    HET KAN NIET OP !
    Landen Cariben willen excuses voor slavernij
    KINGSTON –
    Landen in het Caribisch gebied willen excuses en herstelbetalingen van Europese staten die betrokken waren bij slavernij. Lidstaten van de gemeenschap Caribbean Community (Caricom) hebben een tienpuntenplan goedgekeurd dat daartoe moet leiden. Dat zei de Britse advocaat Martyn Day, die betrokken is bij de zaak, dinsdag.
    De aankomst van nieuwe slaven uit Afrika in Paramaribo
    De Europese staten worden verantwoordelijk gehouden voor slavernij, genocide, honderden jaren van apartheid en het lijden van bevrijde slaven. Volgens Caricom hebben de Europese mogendheden „geweigerd zulke misdaden te erkennen of slachtoffers en nazaten ervoor te compenseren”.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjaak: 16.55. uur, op 11/3. Ik heb het filmpje nogmaals bekeken Sjaak, en ook ik word misselijk van dat propaganda-progressieve wijf! Dit filmpje zou vergeleken kunnen worden met de propaganda films van de nazi’s uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Jozef Goebbels zou er zijn vingers bij aflikken!

   Like

 3. Driek zegt:

  Ik vind dit een schandalige actie, en die actievoerders dienen ze op te pakken. Trouwens moeten die figuren nooit werken? Wat een walgelijke vertoning, en ik geloof er niets van dat die Somaliërs bij hun terugkeer zo worden mishandeld, het is gewoon medelijden opwekken bij burgers, die niet op de hoogte zijn van wat zich precies afspeelt. Eenmaal een verblijfsvergunning, gaan ze een jaar later op vakantie naar hun thuisland. Ik ben dat hele Nederland, waar ik in vroeger jaren toch wel gelukkig was, helemaal spuugzat, ik had nooit gedacht dat ik zo over mijn vaderland zou denken.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Werkelijk schandalig! De enige optie is retour land van herkomst. Laten ze zich in Somalië maar inzetten om het land leefbaar te maken. Hier lopen ze ons alleen maar voor de voeten, nemen onze huizen in, plukken ons financieel kaal, maar zijn vooral moslims!
  Stop met het in de watten leggen van dit volk! Als we zo doorgaan leren ze nooit wat het is om zelf inkomsten te genereren. Ze hóren niet afhankelijk te zijn van ons.
  De hoogste tijd om remigratie in gang te zetten.

  Like

  • Peter Klaasing zegt:

   Beste Cathja, waarom denk jij dfat ze hier in Nederland zijn? Presies want hier is alles voor hen gratis en zet je maar schrap, want er komen nog meer hier naar toe.

   Like

 5. Tempelier. zegt:

  En wist u ook dat bijna al die Somaliërs die leven van de bijstand een auto rijden, de duurste mobieltjes hebben en hele dag door bellen. een huis vol kinderen hebben die niet alleen van hun zijn maar mee gegeven uit Somalië. ( kinderbijslag) Wist u dat veel illegalen onderdak krijgen bij deze bijstand uitzuigers al dan niet tegen betaling. Wist u dat deze bijstand Somaliërs zich vaker bezig houden met mensenhandel. wist u ook dat Somaliërs zeer anti westen zijn en daarom ook niet werken, dat doen de slaven namelijk voor hun.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Als het over Somaliërs gaat moet ik steeds weer denken aan die beelden van de helikopter en die militair die ze afgeslacht door de straten hebben gesleurd. Zo zijn ze en dat hangt hier nu qat kauwend rond, wachtend op de gelegenheid hun bloeddorst te stillen. Dat beeld krijg ik nooit meer weg voor mijn ogen

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tempelier: 17.43. uur, op 11/3. Precies Tempelier. Na een werkzaam leven van 35 jaar, zie ik rond om mij heen, deze Somaliërs van alle leeftijden, de hele dag feest vieren! Er werkr er niet een van, en ze hebben de duurste mobieltjes, en schoenen aan de voeten. En dit hebben wij te danken- deze instroom van uitvreters- aan voorop de PVDA, CDA,D66, en de VVD+ de Werkgevers! En WIE mogen dat BETALEN: WIJ mogen daarvoor opdraaien. En de nieuwe SINTERKLAAS hebben we ook: MARX RUTTE alias onze Nationale PINOKKIO ( LIEGEBEEST).

   Like

 6. lucky bee zegt:

  Laat ze lekker in de kouw staan dan gaan ze beslist weer vandoor naar hun land waar het toch warmer is als hier.

  Like

  • fleckie zegt:

   ze kunnen heel goed tegen de koude,zelf verwonderd opgemerkt hebbend.

   Like

   • BertG. zegt:

    Het is niet zo iets als in de kou laten staan. Maar een alles of niets poging die NOOIT verkeerd kan uitpakken. Dus je zit altijd goed. ALLES is gratis voor de rest van je leven incl. alle familie. Ik zou er ook voor gaan als ik daar zou leven. Ik geef ze niet eens ongelijk. En hier vinden we, eenmaal aan gekomen, iedereen even lief.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Vergis je niet, overdag is het bloedje heet, maar ‘nachts dalen de temperaturen heel rap en zijn dikwijls gewoon aan of onder het vriespunt. Die zijn dus bestand tegen kou en tegen hele grote temperatuurschommelingen.

    Like

 7. Ik weet niet of ik het mag zeggen maar stuur op zo’n groepje Somaliërs vergezeld door een stelletje blanke hasjrokers eens een stel Neo-Nazi’s die korte metten maken met medelijden-opwekkers!

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Achter de wolken schijnt de zon, en achter de open voordeur van Nederland gloort de bijstand. Een paspoort is binnenkort waarschijnlijk ook niet meer nodig. Het paradijs op aarde voor iedere gelukszoeker. Het walhalla voor iedere buitenlander die te lui is om te werken, en weet dat hij in Nederland een voorkeursbehandeling gaat krijgen, gelijk als van een vorst. Ik werk niet voor de Prins zegt men wel eens. Nee, veel erger zelfs. Wij werken voor parasieten die in het Rijk hun grote vriend gevonden hebben. Als de kiezer in maart en mei dit gedoe nog niet doorheeft, zal hij het in eeuwigheid wel niet meer doorkrijgen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Maar volgens de “rode kerk”, de policor politieke steenezels, en een volkomen dolgedraaide communistische eussr commissaris- Reding- moeten we nog veel meer van deze mensen opvangen! We hebben volgens deze volidioten en criminelen nog plek zat! Ik zou zeggen nodig ook meteen heel China uit! Kotsmisselijk ben ik van deze gore bende UITVRETERS uit Somalië en hun vrindjes van de a-zieligheidsindustrie!

  Like

  • Jan zegt:

   Van hen kun je in alle eerlijkheid niet verwachten dat zij hier gaan werken. Zij moeten vasthouden aan hun cultuur van qat-kauwen en dan kun je niet meer werken, moet je rusten en kunnen genieten van de roes. Bovendien, als moslim staan zij boven ons qaffers. Maar voor de rest zijn het lieve mensen.

   Like

 10. bigljohn zegt:

  Sinterklaas bestaat, zei VVDér Hans Wiegel in een TV debat. Dit zei hij ooit in een grijs verleden tegen PvdA voorman Joop Den Uyl, en hij wees hem zelfs aan. Het is alleen niet te hopen dat Sinterklaas Den Uyl net zo onsterfelijk wordt als de echte Sinterklaas. Met Den Uyl is het Sinterklazen inNederland begonnen, tegelijk met de massale import. Eerst gezinshereniging, en vervolgens massale import van gelukszoekers. En nog steeds geloven die gelukszoekers in de PvdA Sinterklaas !

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Al jaren vreten allerlei buitenlandse sprinkhanen ons land kaal, hoe zou het toch komen dat het hier slechter gaat..

  Like

 12. Luchtpint zegt:

  Er is geen enkel land op deze planeet dat wat kan aanvangen met Somaliërs, zelfs Somalië niet !

  Like

 13. Yvonne van Cleef zegt:

  Ook hier zijn veel Somaliers;er is er geen een die werkt,maar ze fokken als de konijnen!En ja,allemaal hebben ze de nieuwste,duurste telefoon,een aangekleed huis,en vaak een grote auto!Ik kan nog geen fietsband laten vervangen,dus iets zit er heel erg scheef in deze samenleving!

  Like

 14. Jade zegt:

  De bejaarden schoppen ze de straat op, maar hier is dus wel geld voor.
  Hoe heeft het ooit zover kunnen komen, en wat voor ellende wacht ons nog???

  Like

 15. tjonge zegt:

  waarom zijn het toch altijd van die krakers die nooit 1 stap gewerkt hebben, levenslang aan de drugs zitten die opkomen voor de “zwakkeren” ?

  waarschijnlijk om hun eigen uitkering veilig te stellen….

  Like

 16. delamontagne zegt:

  Die ene meneer “woordvoerder”somalier heeft ,t steeds over “somalie NOT safe”. Heb net naar NL Öpsporing verzocht”gekeken. Krijg meer en meer de indruk:”Holland NOT safe, helemaal niet safe”.
  Sjaak zegt:
  11 maart 2014 om 17:07
  ………..bedrag van tenminste 50 miljard euro schuldig vanwege de achterstand die …………………..etc.
  Mischien kan er dan van die 50 miljard een paar miljoentjes af voor die “zielige” blanke kindertjes, die enkele generaties terug gewoon tussen de inlandse kinderen op school zaten en dan weleens “schuins” aangekeken werden als in de geschiedenis les de slavernij ter sprake kwam. En daardoor mischien ook wel een traüma hebben opgelopen.
  Hou me voor een enkel miljoentje aanbevolen.

  Like

 17. Henk der Niederländer zegt:

  Is er godverdomme wel een mens die kan bedenken dat de rest van werkend Nederland dit allemaal op moet brengen.
  Waarschijnlijk niet want Ik lees hier alleen maar kut reacties

  Like

 18. Jan zegt:

  ‘Somalische vluchtelingen liggen voor dood…’
  Ik wil hen er best bij helpen dat het realiteit is.

  Like

 19. Jan zegt:

  Vies links wijf. Kenmerken: spuuglelijk, geen make-up (zou ook niet helpen), geschoren kop, lesbo-uiterlijk, leren jack, groezelige, oversized sjaal om hals.

  Like

 20. Jean zegt:

  99% zal wel bedoeld worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s