Krim: Parlement roept onafhankelijkheid van Oekraïne uit

Screenshot_12

Het regionale parlement op de Krim heeft dinsdag verrassend zijn onafhankelijkheid van Oekraïne verklaard. Daarmee kan na het referendum het toetredingsverzoek tot de Russische Federatie plaatsvinden.

78 van de 100 parlementariërs van het Krim-parlement stemden voor de declaratie.

De declaratie vormt nu de basis van het referendum aanstaande zondag.

De verrassend snelle verklaring – die in principe ook pas na het referendum zou hebben kunnen plaatsvinden – zou verband kunnen houden met een ultimatum van Oekraïne. Oekraïne had geëist dat de Krim het referendum tot woensdag zou afzeggen. Anders zou de Krim-regering worden afgezet. De maatregel van deze declaratie brengt de Krim in de positie een interventie van Kiev als vijandige daad van buitenaf voor te stellen.

Blijkbaar verwacht de Krim maatregelen van Kiev. Voor de Russen zou een interventie van Kiev het voordeel hebben dat zij zich zouden kunnen positioneren als verdedigers.

De onafhankelijkheidsverklaring is dus nog een bouwsteen van een blijkbaar tamelijk nauwkeurig berekende strategie: volgende week al zal de Krim, aldus RT, het verzoek indienen om toe te mogen treden tot de Russische Federatie.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, NAVO, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

33 reacties op Krim: Parlement roept onafhankelijkheid van Oekraïne uit

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Zo de weg voor Monsanto ligt nu helemaal open om de Ukraine uit te melken.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22373732/___Makkelijker_handel_Oekraine___.html

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   Wij blöde Europeanen betalen hun tekorten wel…

   Like

  • Lucky9 zegt:

   Hybride zaden zouden inderdaad moeten verboden worden door de EUSSR. Maar de kans daarvoor is 0,0 !

   Like

  • Sjaak zegt:

   EERST MOET DE VUILE VIEZE OORLOGSAANDRIJVER OBAMA
   ZIJN NIEUWE EUROPESE OORLOGSKASSA OPVULLEN MET
   BEHULP VAN DE DEBIELE EU SHERGEN !
   NAVO-landen oefenen in Zwarte Zee

   SOFIA –
   De Verenigde Staten, Roemenië en Bulgarije zijn woensdag begonnen met gezamenlijke militaire oefeningen in de Zwarte Zee. Schepen van de NAVO-landen houden de manoeuvres juist op het moment dat de internationale spanningen hoog zijn opgelopen door het conflict om de Krim, het Oekraïense schiereiland in de Zwarte Zee.
   Amerikaanse oorlogsschepen.
   Aan de oefeningen doen onder meer de Amerikaanse torpedobootjager USS Truxtun en het Bulgaarse fregat Drazki mee. Door het slechte weer zijn de oefeningen een dag later dan gepland begonnen.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  misschien vragen ze ook gelijk wel of ze lid van de EU mogen worden !
  Ik heb PUTIN in Moskou horen lachen !!
  EN EEN REFERENDUM HEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kunnen wij alleen maar van dromen .

  Jaja, maaaaar wij hebben Rutte , OOK MOOI TOCH !!!!!!!!!!!!!!!!!

  EN DE UKRAINE HEEFT OOK NOG STEEDS NIET IN DE GATEN , DAT HET GELD DAT ZE KREGEN VOOR DE RUSSISCHE VLOOT NU OOK UITBETAALD GAAT WORDEN AAN DE KRIM , WHAHAHAHAHAHA

  EN EEN GROTE MUIL ??, OOK NOG ZONDER GAS .

  jAJA , als je geschoren wordt moet je stilzitten .

  Like

  • fleckie zegt:

   men schijnt zich waarschijnlijk niet zo te raliseren ?dat gasafsluiting vanuit Rusland (dank zij die EU-lui, en andere oorlogshitsersi )financiele gevolgen zal hebben voor gas-en electriciteitsprijzen.Er zijn waarschijlijk ook nog electriciteits-opwekkingscentrales ,gebaseerd op GAS?

   Like

   • fleckie zegt:

    alternatief::: zonnepanelen, en isolatie-voorzieningen? opwaarderingen ?van de woningen,(OZB-verhogingen door de GEMEENTE?)

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf: 20.24. uur, op 11/3. Als Poetin de gaskraan dichtdraait, waar we nu nog gas door krijgen, dan zijn we zeer zwaar “de sjaak”. Dankzij idioten als van Baalen, en Verrotstad met hun gestook namens de eussr, en de moslim Obama. Bob ik geef Poetin gelijk! Wij dienen ons er niet mee te bemoeien, gehoord TIMMERFRANZ!

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik hoop dat ze op de Krim, de rug recht houden. Wat mij betreft ongezien de tyfus voor de eussr en de moslim Obama, de stokers die deze ellende in de Oekraïne veroorzaakt hebben!

  Like

 4. Syrier zegt:

  Altijd gezegd Putin is the man.Zonder hem was Syrie verloren en zat de EU onder de heerschappij van de Jihadis
  ,Wahabis en andere moslims.
  Door toedoen van de Yankees zijnLibanon en Yoegoslavie/Servie verloren en de oorlog in Afghanistan is ook 30 jaar geleden in het voordeel van de moslims beslecht.
  Kort en krachtig de USA vecht voor de moslim en het waren de Russen die Berlijn veroverden.

  Like

  • fleckie zegt:

   dat is waar, in feite hebben de Russen eigenlijk HET LEEUWENAANDEEL geleverd, bij de bevrijding van de NAZIS in OOST-EUROPA,(door de snelle opmars van de RUSSEN zorgden de ‘andere’ geallieerden er voor,dat ze ( ook) zo snel !mogelijk Berlijn gedeeltelijk bezetten?!

   Like

   • fleckie zegt:

    op twitter heb ik ooit gelezen, vanaf de JEZUIETEN-site” WAAROM VREDE NIET ALTIJD GOED IS “.(voor velerlei uitleg te interpreteren,toch?)

    Like

 5. Nederland mijn vaderland zegt:

  @jade, xandernieuws moet je met een korreltje zout nemen…wat een complotdenkers daar zeg. gebaseerd op de grootste fantasie van de schrijvers. Honderd voorspellingen gedaan de laatste jaren waar er geen een van uit kwam.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Situatie rondom de Oekraïne is bijzonder explosief met de globaliseringsdrang van de VS en de EU. Relatief kleine opstanden zoals in Syrië en Egypte zijn plaatselijk nog relatief onder controle te houden, maar met Rusland valt niet te spotten.
  Met domme domme politici als korporaal van Baalen (VVD) en die have gare uit België is het echter oppassen geblazen, zij spelen met vuur, zonder dat ze het zelf beseffen. Ook Timmermans (PvdA) is geen garantie om de spanning te beteugelen.
  Hoeveel heeft links in Nederland al niet kapot gemaakt, volgt nu de vrede in Europa?
  Een kernoorlog kan maar zo ineens realiteit worden.

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Ik ben niet pro Poetin maar dit werkt toch een beetje op mijn lachspieren. En die mutsen uit Brussel met hun grote mond staan erbij en kijken erna , ( trekpopjes van Obommetje)

  Like

  • bobzelf zegt:

   wanneer is het dan reden om fan te worden van Putin ??
   ALS HIJ NOG EEN WERELDOORLOG VOORKOMT, NA SYRIE EN UKRAINE ?
   wie heeft er in de EU al iets gedaan waarvan U “”echt ” beter werd ?
   DE AFGELOPEN 14 JAAR ???

   Dat is hard verzinnen Heee, ??
   Oja, als u nog geld had, en misschien nog op vakantie kon , !!
   Dan hoefde U dat niet meer te wisselen !!!
   hoeraaaaaaaaaa

   DIE ANDERE 1741 ANDERE MISKLEUNEN DIE HEEFT U MAAR GEWOON GEACCEPTEERD ??
   kunt u iemand noemen, buiten de ploeg van Nigel en van geert in Brussel waar U uw pet wel diep voor afneemt ??

   Dus Putin behoort gewoon ook Uw fan te worden !!!!
   Misschien heeft U , dan wel uw kinderen hem eerdaags heel hard nodig in de vernietiging van de Islam in Uw geweldige Europa !!

   Like

 8. Jan zegt:

  Washington’s decision to allocate $1 billion in financial aid to the new government in Kiev contradicts domestic US laws, the Russian Foreign Ministry said Tuesday.

  The foreign ministry said the 1961 Foreign Assistance Act prohibits financial assistance to the government of any state whose legally elected president was overthrown as a result of a military coup or an unlawful decision.
  http://en.ria.ru/world/20140311/188328545/US-Financial-Aid-to-Kiev-Government-Illegal–Moscow.html

  22 US Code § 8422
  [22 U.S.C. 2378d], and any provision of an Act making appropriations for the Department of State, foreign operations, and related programs that restricts assistance to the government of any country whose duly elected head of government is deposed by military coup or decree, and except as otherwise provided in this subchapter, amounts authorized to be made available to carry out paragraph (2) for fiscal years 2010 and 2011 are authorized to be made available notwithstanding any other provision of law.
  http://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title22-section8422&num=0&edition=prelim

  Reactie Obama: http://i2.asntown.net/15/obama-tearing-constitution.jpg

  Like

 9. Sjaak zegt:

  IK HEB ME HALF SLAP GELACHT HOE IK ZO EVEN OP
  TV BIJ EEN OPNAME OP DE KRIM EEN VAN DE LINKSE PERS
  VAST EEN OP ZIJN DIKKE SMOEL KREEG VAN PRO RUSSEN !
  HIJ VROEG AAN DE PRO RUSSEN OP WELKE KANT ZE STAAN !
  ALS ANTWOORD KREEG HIJ TE HOREN DAT DE DUITSE
  LINKSE LEUGENPERS OPDONDEREN MOET EN DAT ZE NU
  BETER VOORBEREID ZIJN DAN 1945 EN WIJ HEBBEN OOK
  INTERNET EN VERBINDINGEN NAAR HET WESTEN VUILE
  VERRADER ! EN NU WEG WEZEN KLOOTZAK OF JE KRIJGT
  NU AL EEN OP JE DIKKE SMOEL !

  Like

 10. vanhetgoor zegt:

  Het is altijd nuttig om terug te kijken in de geschiedenis, om te voorkomen dat men een fout uit het verleden herhaalt. Er was al eens een oorlog in de Krim, en uiteindelijk kwam de Krim onder bestuur van Moskou. Een zogenaamde onafhankelijkheid, een zogenaamde deelstaat/deelrepubliek van de Oekraïne. Het heeft allemaal geen zin Poetin wil de Krim, klaar!

  Er kan lang en breed over gediscussieeerd worden, alles ligt al vast. De Oekraïne blijft aan Rusland hangen, of de inwoners nu zelf bij de EU willen of niet. Ze zitten vast aan Rusland vanwege het gas, en omgekeerd vanwege het graan. We kunnen ons wel afvragen waarom dit zich NU afspeelt en waarom op deze manier. Het zou wel interessant zijn om te weten waarom de zogenaamde betogers met scherp schoten op de politie. Misschien waren die betogingen feitelijk provocaties de andere kant op. Polen viel in 1939 Nazi-Duitsland aan, vergeet dat niet! Althans als Poolse landlopers verklede Duitsers hebben op een nacht tegen het hokje van de Duitse grenswacht aan gepist en toen MOEST Duitsland Polen wel binnenvallen. In 2014 zijn er gewapende Oekraïners die gericht met scherp schieten op de politie van het eigen land, vreemd hè? En van Balen van de Europese VVD stond er bij en keek er na. Hij ging de Oekraïense ‘Nationalisten’ nog eens aanvuren op dat plein. Er wordt zoveel gezwaaid met Fals Flags dat het niet meer duidelijk is wie wie is. Hoe naïef kan iemand zijn?

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Jan het zal voor Mohbama wel geen probleem zijn.
  Hij heeft de wetten al zo vaak gebroken dat dat er nog wel bij kan.
  Daarbij hebben amerikanen overal en in de Ukraine gestookt en sind Mohbama hebben ze Mubarak, Gaddafi, en de pogingen om Assad weg te jagen waar hij door de houding van Rusland niet wee weg komt.
  Door die afgang in Syrië is hij natuurlijk ook zo gebeten op Putin die hem nu weer laat afgaan.

  Like

 12. wer zegt:

  Het is zo jammer dat de meeste brandhaarden worden aangestoken door het linkse westen. De rebellen –in Syria worden gesteund door het westen,
  –de rebellen in Libië werden gesteund door het westen.
  –De moslimbroederschap in Egypte werd gesteund vanuit het westen. (gelukkig hebben de Egyptenaren zelf met die mursi afgerekend)
  — de meeste Palestijnse organisaties die banden hebben met HAMAS worden gesteund door het westen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  En dan nu de Ukraine. Het linkse westen had gedacht dat ze op deze manier gemakkelijk van de pro Russische president af te komen. Hebben ze zich daar even lelijk vergist. Poetin laat zich niet zo gemakkelijk aftroeven door een opgestoken vingertje van de diknek van Baalen die in amateuristisch Engels op het plein in kiev de opstandelingen gaat staan aanmoedigen.
  De linkse politici zijn overigens bang aan het worden. Sancties die ze willen instellen?????? Het bevriezen van de onderhandelingen over visa 😉 😉 Maar ja, ze moeten nu eenmaal aan de bevolking iets laten zien er zijn immers verkiezingen op komst. EN aangezien ze doodsbang zijn voor tegen sancties van Rusland komen ze met zo’n lullig visa beleid..
  Poetin weet dat en zal dan ook verder gaan op de ingeslagen weg. En laat maar op….langzaam verdwijnt de aandacht van de media in de Ukraine en over een tijd praat niemand er weer over.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @wer: 11.58. uur. Inderdaad met medewerking van de progressieven en de politiek correcte verraders-elite, hebben de verrader regeringen van Europa de betreffende landen in de handen gespeeld van de meest extremistische en gewelddadige muzelmannen. Bandieten hebben ze aan het roer geholpen, in Lybië, en Egypte. Gelukkig heeft generaal Sissi in Egypte korte metten gemaakt met de HAATJURKEN!

  Like

 14. Jan zegt:

  Hoogste Raad van Transnistrië* wil aansluiting bij Rusland

  The Supreme Council of the unrecognized republic of Transdniestria appealed to the State Duma of Russia to provide for the possibility of entering the region in Russia in the Russian legislation. After the events in the Crimean Republic the country is under siege. Ukraine imposed restrictions on travel for Russians in Transnistria through its territory. The border was closed for cargo as well.
  http://english.pravda.ru/world/ussr/20-03-2014/127139-transdniestria-0/
  * https://catalogus.aangepastlezen.nl/sites/default/files/kaarten/REGOB4.png

  Like

 15. Jan zegt:

  Oekraïne dieper in de schulden dan Brussel beseft

  $3 miljard aan Rusland voor al geleverd gas en €3 miljard in obligaties* en nog eens $3 miljard aan China voor nog te leveren graan. Gevolg: China laat OekraIne nu vervolgen:
  China Takes Sides: Sues Ukraine For $3bn Loan Repayment
  http://www.zerohedge.com/news/2014-03-22/china-takes-sides-sues-ukraine-3bn-loan-repayment
  * Will The First $3 Billion Of A Ukraine Bailout Immediately Go To Russia?
  http://www.zerohedge.com/news/2014-03-14/will-first-3-billion-ukraine-bailout-immediately-go-russia

  En dan zegt de EU dat zij Rusland boycot. Ons belastinggeld gaat gewoon regelrecht naar Rusland, maar blijkbaar ontgaat de imbecielen van Brussel dit.

  Like

 16. Jan zegt:

  Brusseler Idioten und IdiotInnen wollen eine gemeinsame, europäische Armee

  Juncker fordert Aufbau einer europäischen Armee

  Jean-Claude Juncker, Spitzenkandidat der Europäischen Volkspartei, macht sich für eine EU-Armee stark. Zudem warnt er, die Republik Moldau könnte “zum nächsten Opfer der russischen Aggression werden”.
  Der ehemalige Ministerpräsident Luxemburgs sagte der “Welt am Sonntag”: “Wir könnten eine gemeinsame europäische Armee mittelfristig gut gebrauchen, weil sie helfen würde, Sicherheits- und Außenpolitik zu gestalten und die Verantwortung Europas in der Welt wahrzunehmen.”
  Weiter sagte Juncker, eine europäische Armee würde zeigen, “dass es keine Sonderwege in den Mitgliedsstaaten gibt und dass wir gemeinsam stark und entschieden für Frieden und Sicherheit eintreten”.
  http://www.welt.de/politik/ausland/article126079008/Juncker-fordert-Aufbau-einer-europaeischen-Armee.html

  Duidelijk psychiatrisch geval.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s