Valse verkiezingspropaganda lijkt te werken, Maurice de Hond omgekocht?

Screenshot_5

Het verspreiden van verdraaide economische vooruitzichten lijkt te werken in Nederland. De afgelopen weken (toevallig vlak voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen), kreeg het CPB (Centraal Planbureau) opdracht om veel positieve informatie de ether in te pompen zodat de kiezer moet denken dat het huidige kabinet het fantastisch doet.

De bezuinigingen waardoor de armoede en de werkloosheid fors zijn toegenomen, waardoor winkeliers en horecagelegenheden één voor één over de kop gaan, waardoor de huizenmarkt lijkt aan te trekken omdat mensen massaal hun huizen moeten verkopen omdat ze de hypotheeklast niet meer kunnen dragen, werpen volgens de gemanipuleerde rapportage hun vruchten af. De Fitch haalde de propaganda genadeloos onderuit maar dat deert de gemiddelde Nederlander kennelijk niet, net als in de jaren vlak voor de Tweede Wereldoorlog toen men ook alleen maar gevoelig was voor positieve staatspropaganda.

Lees verder>>>
(h/t Peter Selie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Valse verkiezingspropaganda lijkt te werken, Maurice de Hond omgekocht?

  • Sjaak zegt:

   SOEST –
   Burgemeester Rob Metz van Soest heeft dinsdag het Openbaar Ministerie ingelicht over mogelijke ronselpraktijken door leden van de plaatselijke PvdA-fractie. Het Openbaar Ministerie moet besluiten of er sprake is of is geweest van strafbare feiten en of er vervolging wordt ingesteld. „Ik neem deze gebeurtenis zeer hoog op”, aldus Metz. De burgemeester heeft dinsdag overlegd met de secretaris-directeur van de landelijke Kiesraad over de kwestie. De gemeente gaat vooralsnog verder met de gewone voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week.

   Pownews ontmaskert PvdA’er

   Eerder bleek dat lijsttrekker Osman Suna en Muhammet Baskaya stemmen hebben geronseld bij de Fatih-moskee in hun woonplaats. Suna en Baskaya zouden moskeegangers hebben aangespoord om geldige stempassen te verwerven en die in te leveren bij het moskeebestuur. Dat zou zorgen voor het uitbrengen van stemmen op de PvdA.
   Metz is als burgemeester hoofd van de stembureaus in Soest. Hij wil volgens een woordvoerster van de gemeente dinsdagmiddag overleggen over de kwestie. Ook binnen de PvdA is koortsachtig overleg gaande over de affaire.
   Maandagavond zei PvdA-leider Diederik Samson al dat onderzocht wordt of de webmaster van de partij in Soest zich schuldig heeft gemaakt aan ronselpraktijken.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Sjaak u heeft spekman ook gehoort, nu kijken of zij hun voet strak houden, van de turk moet je het hebben.dus niet.

    Like

   • fleckie zegt:

    of?iemand op een verkiesbare plaats,een OUDEREN-GEZINSHULP ..plaatsen??is misschien?ook een “ZET”?

    Like

 1. Monalisa zegt:

  Peter Selie1 wat word er nou niet omgedraaid het gaat zo goed met het werk? het gaat zo goed met huizen verkoop? het gaat zo goed met de bouw? de economie gaat goed? de autoverkopen gaat goed?maar als je de berichten op dft volgt gaar er niks meer goed? het is alleen maar verkiezing propaganda.en de mens tuint er weer in.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja inderdaad Monalisa dat heb je goed opgemerkt! Nog even dan groeien de bomen weer tot in de hemel net als voor de crisissen die in 2008 echt begonnen door te slaan. Allemaal verkiezingsretoriek, gemanipuleerde cijfers van het CPB, de Nederlandse bank, Nederlandse vereniging van huizenbezitters die nog steeds na loopt te griezelen van de gigantische hypotheekschuld van meer als 650 miljard. Tsja Monalisa binnen twee maanden is Nederland weer schulden vrij, het begrotingstekort verdwijnt als sneeuw voor de zon, de Euro-crisis is nagenoeg opgelost. Griekenland, Italië en Frankrijk hebben al een overschot op hun begrotingstekorten en staan te trappelen om het geleende geld met rente terug te storten. De islamisatie bestaat over een paar maanden niet meer door dat zij massaal terug keren naar de landen van herkomst. De sociale woningnood sinds de WWII is daardoor ook opgelost en onze kinderen kunnen zo in de betaalbare sociale huurwoningen trekken, enfin Nederland is een paradijs geworden na de gemeenteraadsverkiezingen.

   Like

   • Monalisa zegt:

    peter een mooi stukje maar het zou wel mooi zijn zoals jij het omschrijft,maar jij en ik geloven er geen moer van.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Peterselie1: 23.16. uur. Prima verwoord Peter, en de “domme massa”, gaat het weer geloven ook, zucht. Sprookjes zijn er alleen in de Efteling voor verstandige mensen, maar veel verstandige mensen hebben we blijkbaar niet meer in Nedrigland!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tom Hendrix maar veel verstandige mensen hebben we blijkbaar niet meer in Nederland! klopt helemaal.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Maar de bevolking van ons land heeft dat zooitje in Den Haag toch wel door? Hoe vaak hebben we ons al niet laten voorliegen? Geven we dan echt geen leergeld?
  Mensen, denk goed na! Fantastische praatjes duiken altijd vlak voor verkiezingen op. Zodra de verkiezingen achter de rug zijn, krijgt Nederland helaas ‘geheel onverwachts’ weer met een onvoorziene tegenvaller te maken! En dat zullen we weer met elkaar moeten opvangen.

  Trappen we er nu eens een keer niet in alstublieft?
  Stem op de PVV, dan krijgt u het eerlijke verhaal.

  Like

  • Jade zegt:

   Nee Cathja, hier in het Oosten zie je regelmatig
   groene vlaggen hangen met “Stem CDA”.
   Ze zijn landverrader Balkenende nu alweer vergeten.

   Like

 3. Driek zegt:

  Ja hoor, het was te verwachten, dat oplichterstuig gaat weer dezelfde riedel afdraaien als de vorige keer, en ik ben bang dat de burger (de meeste burgers althans) er weer intrapt. Maar we kunnen toch niet eindeloos op deze heilloze weg doorgaan? Het is mij zwaar te moede.

  Like

 4. Danny zegt:

  Hier weer een staaltje pvda smerigheid, ik ben er al aan gewend en verbaasd als er een dag voorbij gaat zonder pvda smerigheid.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22373859/__Lijsttrekker_PvdA_Soest_weg__.html

  De Vvd doet weer stoere uitspraken, die ze niet waar kan maken.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22373848/__Zeg_verdag_uitkering_Marokko_op__.html

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Dat er door de politiek correcte partijen alles uit de kast gehaald zal worden om de machtspositie die men inneemt, vast te houden is voor mij een zekerheid.
  Geen middel zal worden geschuwd, geen leugen zal ongebruikt blijven liggen, er zal geknoeid worden met commentaren, met voorspellingen (want ”plotseling oplevende partijen trekken ALTIJD stemmen aan), met stembussen, met illegalen die helemaal niet mogen stemmen, maar niettemin toch in het bezit zijn geraakt van een stembiljet en ook zullen de uitkomsten van het kabinetsbeleid rooskleurig worden voorgesteld.

  In de Sovjet Unie stond ook bij voorbaat de uitslag van de stemmingen vast.
  Die kant gaan wij zeker op,

  DUS: WEES WAAKZAAM en REAGEER bij onregelmatigheden.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Die kiezers zijn net zo stom als een hond die men via een houtje een worst aan zijn kop gebonden heeft. De hond rent en rent, maar krijgt die worst nooit te pakken omdat die met hem meeholt.
  Zolang de kiezer geen moeite doet om uit meerdere bronnen informatie op te pikken, zolang blijven wij aanhikken tegen die linkse smeerboel.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 17.47. uur, op 11/3. Helaas klopt deze reactie volledig John. Als ik een discussie heb met dochter en schoonzoon, dan is het net of ze het wel willen begrijpen, maar dan toch niet. Vorige week zei mijn schoonzoon, ik ga voor de PvdA bij de GR. Tja, denk ik dan, daar typ ik mijn vingers voor aan stuk, al de nodige tijd bij onze gewaardeerde Bert Bron, of ik lul me haast bewusteloos om ze te mogen overtuigen, maar het helpt niet echt. Moe ben ik doodmoe!

   Like

   • bigljohn zegt:

    Tom; Het verstand van de jeugd komt meestal met de jaren. Maar in de tussentijd gaan we naar de kloten !

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tom dan zou ik zeggen laat de man dan maar, en ga genieten met u EGA, geen cent meer om hun te helpen, zo lus ik er ook wel een paar, maar je hebt gelijk mijn eigen zoon doet dat ook die kan zelf bekeert worden tot moslim als het maar geld oplevert, het interesseert hun helemaal niks (de goede uitgesloten hier van wand die zijn er ook)

    Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik kies Beter voor Dordt door de PVV aanbevolen.

  Like

 8. meneertje zegt:

  Die moslim in Soest is nu betrapt (knap staaltje journalistiek trouwens).
  In hoe veel moskeeën zal het precies zo gaan, maar dan zonder dat er iemand wordt betrapt?
  Zo kan de verkiezingsuitslag voor de P.v.d.A. toch nog leuk gaan meevallen.
  En misschien kunnen zij dank zij dergelijke praktijken toch de grootste in Amsterdam blijven (dat is een prestigekwestie – en meer – die erg zwaar schijnt te wegen).

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V; 17.41. uur. Inderdaad Henk, tot in het stemhokje zullen ze smerig spel spelen! En bij het tellen, zullen ze als ze de kans krijgen, de stemmen van de PVV en de LOKALEN niet tellen, of bij de PvdA en de VVD bijschrijven. Dat hebben ze geleerd van de communist Lenin, die zei: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar wie de stemmen TELT”. Verder zullen ze alles doen, om de PVV iedere dag zwart te maken!

  Like

 10. Republikein zegt:

  Die gaat nog promotie maken bij Moody’s.

  Like

 11. Republikein zegt:

  In bepaalde gemeentes zijn in het verleden ook stemmen “verloren”gegaan, dus verkiezingsfraude?
  Nog een leuke onzinlink, voor mensen die een fijne avond willen hebben.
  http://demoslimkrant.nl/

  Like

 12. koddebeier zegt:

  De Hond manipuleert al jaren zijn zogenaamde peilingen !!

  Like

  • meneertje zegt:

   Dat vrees ik ook, maar ik weet het niet zeker.
   Opvallend is dat in zijn peilingen de P.V.V. vlak voor de verkiezingen altijd een beetje achteruit gaat. (En mensen stemmen niet graag op een partij die achteruitgaat.)

   Als de echte uitslagen binnen zijn, blijkt dan dat hij ongelijk heeft gehad (behalve in 2012; dat was een geval apart; toen waren alle voorspellingen van iedereen fout).

   Toch geeft hij in de regel iets betere cijfers voor de P.V.V. dan de andere opiniepeilers.
   Als er geknoeid wordt met de cijfers van peilingen (en daar lijkt het veel op), dan vermoedelijk door De Hond nog het minst…

   Like

   • koddebeier zegt:

    @meneertje 11-04.21.16uur.
    Ik ben ingeschreven bij de site van de Hond, en het valt mij op dat ik regelmatig voor bepaalde peilingen niet wordt gevraagd, hetgeen volgens mij te maken heeft met mijn voorkeur van de PVV.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik had om te testen een aantal accounts aangemaakt met verschillende politieke voorkeuren. En dan heb je het meteen door wanneer je welke vragen krijgt en welke niet.
    Dat hing van het account af en wat je ingevuld had. Het klopt voor geen meter dus.
    Je kan op die manier alles manipuleren. Inmiddels alle account verwijderd daar.

    Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Besten,
  de kans is groot dat hier een smerig spelletje wordt gespeeld. De peilingen van de Hond (PvdA) laten vlak voor de verkiezingen een grote stijging zien voor de foute partijen. En NA de verkiezingen worden de uitslagen daaraan aangepast.
  Zodat het net lijkt op de peilingen van de Hond betrouwbaar zijn. En het net lijkt of de kiezer de regeringspartijen blijft steunen.
  Zou best kunnen dat dit bij de vorige verkiezingen ook al gebeurde en dat we moeten geloven dat iedereen “strategisch” ging stemmen.
  Onmogelijk? Helaas, de vorige verkiezingen in Rotterdam werden ook gewonnen met fraude en de gehele oude politiek vond dat geen probleem.

  Like

 14. Jan zegt:

  PvdA laat weer zien dat zij ook de mening van haatpreker Haitham Al Haddad vertegenwoordigen, ofwel, dat de sharia bij Nederland hoort.
  Hassan Buyatui (1) was zo stom om met vrouwenhater, Jodenhater, kaffirhater, civilisatiehater Al Haddad op de foto te gaan (2)

  PvdA’er poseert lachend met haatimam

  Kandidaat-raadslid Hassan Buyatui voor de PvdA in Almere heeft zijn partij flink in verlegenheid gebracht. Buyatui ging onlangs lachend op de foto met de Britse haatimam Haitham al-Haddad.
  De foto is genomen tijdens een bezoek van al-Haddad vorige maand aan de Moslimjongeren Almere. De PvdA Almere is niet blij met de actie van Buyatui, die op nummer 22 staat op de kieslijst van de sociaal democraten. De partij spreekt tegen Omroep Flevoland van ,,een onbezonnen actie” en zal Buyatui zo snel mogelijk om opheldering vragen.
  1. http://almere.pvda.nl/wieiswie/22-hassan-buyatui/
  2. http://www.telegraaf.nl/binnenland/22376909/__PvdA_er_lacht_met_haatimam__.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s