Waarom de PvdA niet meer nodig is

Screenshot_3

(Door: Joost Niemöller)

Nederland tekent zich steeds meer af als een tweestromenland. Aan de ene kant een brede middenklasse en een onderklasse die zien hoe hun bestaan er alleen maar op achteruit gaat met de open grenzen die de fundamenten van de verzorgingsstaat onderuit slaat. Aan de andere kant een bovenklasse voor wie internationalisering nog steeds veel kansen biedt. Voor de eerste groep is er de SP en de PVV. Voor de tweede groep is er de VVD en D66.

De andere partijen zijn overbodig, want ze vertegenwoordigen geen belangen meer. GroenLinks onderscheidt zich niet van D66. Het CDA is een vage multicultipartij geworden, ver afgedreven van zijn christelijke roots. De ChristenUnie bedient een steeds kleinere worden groep christenen, De SGP bedient de hardcore van diezelfde groep. Allemaal noodgedwongen in de marge.

En dan de PvdA. Eens een arbeiderspartij, toen het mainstream gezicht van ‘progressief’ Nederland in de jaren zestig, zeventig en tachtig. In de jaren negentig schudde de partij met opzet zijn ideologische vleugels af, maar wat er toen overbleef, werd voor iedereen steeds vager.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Waarom de PvdA niet meer nodig is

 1. schnoebel zegt:

  Natuurlijk is de PvdA nog nodig in Nederland! De allochtone inwoners zijn afhankelijk van de PvdA. En het aantal allochtonen wordt steeds groter in Nederland. Wij (autochtonen) kunnen wel wensen dat de PvdA minimaliseert, echter de stem van de hulpbehoefende allochtoon zal uiteindelijk de overhand krijgen. desnoods d.m.v stemfraude.

  Like

 2. De electorale doelstelling van het binnenhalen van gelukzoekers is mislukt! Wat rest is meehobbelen met het Eurofiele graaikabinet!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  De -eertijds- SDAP ontstond in een periode, dat het Socialisme wel degelijk voorzag in een behoefte: Sinds de industrtële revolutie was er een onderklasse ontstaan, die aan alle kanten werd uitgebuit en vertrapt. Zij MOEST zich politiek organiseren, uit louter zelfbehoud; dààr heeft de SDAP -tenen de verdrukking in- decennia lang goed werk gedaan. Maar de tijden en de leefomstandigheden veranderden en begin Jaren ’70 was het al zo, dat de toenmalige PvdA geen duidelijke functie meer te vervullen had: Om BROOD als zodanig ging het niet meer, want dat had iedereen. Intussen was “Nieuw Links” tot hun gelederen toegelaten, dat al gauw het accent verlegde naar de “aksies” oftewel de Internationale Solidariteit met van alles en nog wat -hoe verder van het bed, hoe interessanter- en te pas en te onpas geblèr om ‘democratie.’ Vadertje Drees werd het te gortig zodat hij overstapte naar de partij van zijn zoon, DS’70, maar ‘Ome’ Joop den Uyl kon zich nog wel geruime tijd vinden in al die demagogie. Zo verwerd de PvdA van een Arbeiderspartij tot een Actiepartij en onderging een identiteitsverwisseling……En anno nú zijn ze hun identiteit volledig verloren. -Vandaar dat ze zich zo pathetisch opwerpen als hoeder van de allochtonen.
  Je moet toch wàt als je geen ‘hoeder van het volk’ meer kunt zijn…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s