Bert Anciaux: “Vlaamse houding tegenover islam is neoracistisch”

Screenshot_28

“Fundamenteel is er geen verschil tussen het Vlaanderen van vandaag en Zuid-Afrika destijds. Wij ontnemen mensen hun geschiedenis en cultuur”, zegt Bert Anciaux in een interview met De Morgen. De sp.a-senator heeft een doctoraat klaar over de houding van de Vlaming tegenover migranten. Volgens Anciaux scoort de Vlaming op dat vlak meer dan ondermaats.
Senator, gewezen minister en ex-partijvoorzitter Bert Anciaux (sp.a) is tegenwoordig doctor in de agogiek. Hij promoveerde met een onderzoek naar ruim 1.800 organisaties van mensen met eenzelfde etnische of culturele achtergrond. Hij klaagt onder meer aan dat de lokale overheden niet samenwerken met die verenigingen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Bert Anciaux: “Vlaamse houding tegenover islam is neoracistisch”

 1. Bauernschmaus. zegt:

  Wat is dit toch een verschrikkelijke man.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Bertje is aardig de weg kwijt, in zo verre de overheid en de meeste politieke partijen ontnemen
  inderdaad mensen hun geschiedenis en cultuur maar dan wel bij de autochtonen bewoners van de Europese landen die overspoeld worden door allochtonen van allerlei pluimage met een wereld vreemde ‘goddienst’ en een cultuur die circa 1500 jaar achterloopt.
  Maar dat heeft deze achterlijke eikel vast niet bedoeld of in de gaten !!

  Like

 3. Anciaux is links en (dus) krankzinnig en dus is hij niet weg te slaan uit de mainstream-media.
  Zie mijn eerdere stukken over die krankzinnigheid:

  “Anciaux pleegt cultuurverraad, dus hoogverraad in het kwadraat”
  10 mei 2013
  http://bit.ly/1dQmeK1

  “Bert Anciaux is een antisemiet en durft niet in debat”
  18 juli 2103
  http://bit.ly/1c2QdzP

  Like

 4. Driek zegt:

  En als ik dat lees, wat die verschrikkelijke man daar uitkraamt, “wij ontnemen mensen hun geschiedenis en cultuur”, dan denk ik, zou die man dat nou werkelijk zo zien? Is de man dan blind voor hetgeen om hem heen aan de hand is, ziet de man dan niet al die hoofddoeken en moskeeën, al dat geweld en discriminatie van de Joodse bevolkingsgroep. Die man moet toch nu toch zien dat onze wereld, Europa, afstevent naar de ondergang? Ik snap dat werkelijk niet.

  Like

 5. Jean zegt:

  En dergelijke vuiligheid houden wij aan de vreet, jammer.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Jean, ik zei het geloof ik al eens eerder tegen Rudi: Ik heb oprecht te doen met Vlaanderen, dat moet worstelen met zulke politieke wanprodukten als die Anciaux!

   Like

 6. Benesha zegt:

  Neen domme Bert. De houding van de Vlamingen is te tolerant tegen deze fascistische ideologie. En nog eens: er zijn blanke, rode, gele, zwarte, koffie et melk moslims… hoe kan je dan van racisme spreken?

  Like

 7. baksteen zegt:

  En het eindigt er mee dat de blanke cultuur niet meer bestaat omdat de laatste blanken het gebied verlaten omdat ze anders vermoord worden, net als in Zuid-Afrika, vraag het aan de boeren. Fundamenteel is er inderdaad geen verschil want ook daar werd de cultuurmoord gefaciliteerd door de linkse elite.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Alles wat op socialistische lijsten onderdak vindt is opportunistisch gespuis, zoveel is zeker. Wat dit nepotistenzoontje in de linkse morgen uitkraamt is dermate beledigend voor alle Vlamingen dat hij dit tot het laatste van zijn dagen zal moeten horen: Wat niet in je hoofd zit Bertje zit in je hol.
  De universiteit die deze snul hiervoor een dokterstitel bezorgt is corrupt tot op het bot.

  Like

 9. meneertje zegt:

  “Wij ontnemen mensen hun geschiedenis en cultuur”.
  Maar de bedoelde mensen willen ons niet slechts onze geschiedenis ontnemen. Met het ontnemen van onze cultuur zijn zij zelfs al ver gevorderd.
  Van ons geld hebben zij ook al veel ontnomen.

  En als zij de kans krijgen ontnemen zij ons alles, tot ons leven toe.

  Ik heb vroeger in mijn werk vrij veel met agogen te maken gehad. Het waren levensvreemde mensen die vermoedelijk het vak hadden gekozen omdat andere vakken te moeilijk voor hen waren.
  De bedoeling was dat zij dingen in het onderwijs zouden veranderen. Ik heb er nooit enig gunstig resultaat van gezien. Voor zo ver ik het kon waarnemen voerden zij eigenlijk niets uit dan wat holle retoriek uitslaan. Maar ze vingen natuurlijk wel een lekker salaris.

  De afgebeelde man doet mij, door zijn houding en gebaar, sterk aan Verhofstadt denken.
  Zelfde cultuur als die fanaticus.
  Hoog tijd dat hun hun cultuur wordt ontnomen.
  ’t Doet er niet toe door wie…

  Like

  • Jean zegt:

   Meneertje,
   Die vuiligheid uit Gent is nog veel gevaarlijker als die eikel uit Brusselallahbath, beide zijn wel super reetlikkers van onze vijand en beide zien niet dat zij de eersten zullen zijn die wij weten te vinden.

   Like

 10. breget zegt:

  Dat gebeurd niet alleen met de islamiet maar ook hier voelen de autochtonen zich van hun identiteit ontnomen .

  Like

 11. JooJootje zegt:

  Het ontnemen van de cultuur en geschiedenis van een immigrant en dit vervangen door de lokale cultuur en geschiedenis noemen we nog steeds integratie of aanpassen aan je nieuwe land.
  De multiculti is toch geflopt dus wordt alles gewoon weer mono werkte vroeger ook uitstekend.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Geen geneesmiddelen voor, uitzieken en hopen dat hij bezwijkt.

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Tja, we ontnemen onze eigen identiteit en cultuur ter meerdere eer en glorie van een primitieve achterlijkheid.

  Like

 14. Cathja zegt:

  We móeten en we zúllen iedereen van over de héle wereld omarmen, of we dat nou willen of niet!
  De idioot! Ik laat me absoluut niks aanpraten door een zogenaamde ‘geleerde’.
  Mogen we alsjeblieft zelf bepalen hoe onze houding is tegenover de islam? In de moslimwereld wordt moslims toch ook niet voorgehouden hoe ze op een correcte wijze met Europeanen om moeten gaan?

  Schei toch uit!

  Like

 15. Republikein zegt:

  Dit is een leuke club voor Bert A. Burenhulp!

  Like

  • meneertje zegt:

   In Frankrijk schijnt toch wel degelijk een (mogelijk sterke) weerstand tegen de multicultiwaanzin en wat er bij hoort, te groeien.
   Ook uit sommige andere E.U.-landen klinken hoopgevende signalen.
   Mogelijk is Europa toch nog niet verloren, al komt het verzet wel erg laat op gang.

   Like

 16. Jan zegt:

  “interculturele kennis” Mes tussen de ribben?

  Like

 17. Wachteres zegt:

  Bert Anciaux: “Vlaamse houding tegenover islam is neoracistisch” en hij noemt die zelfs neofascistisch.

  Ach gut, Bert, zijn die mensen niet uit vrije wil naar het Westen gekomen? We hebben hen toch niet gedwongen? Een oom en tante van mij zijn in de vijftiger jaren naar Canada geëmigreerd, ook uit vrije wil. Zij zijn Canadees geworden en hebben zich daar aangepast. Hun Nederlandse klompen hebben ze hier achter gelaten. Hun kinderen voelen zich op en top Canadees. Foei toch, wat racistisch en fascistisch.

  Weet je Bertje wat en racistisch en fascistisch is? Als je van mensen, die al eeuwen in een door hen gewaardeerde en geliefde omgeving wonen, een omgeving die hun voorouders mee hebben opgebouwd, die omgeving afneemt. Als zij dus NIET UIT VRiJE WIL in enkele decennia een GEDWONGEN cultuurverandering ondergaan, omdat zij zich MOETEN aanpassen aan een achterlijke en gewelddadige cultuur die zij opgedrongen krijgen. En ze zullen zelfs zover moeten komen dat HUN EIGEN cultuur van hen wordt afgenomen, omdat er willen en wetens een ‘vermenging’ van allerlei culturen plaats vindt.

  ’t Zou fijn zijn, Bert Anciaux, als je je eens in een dergelijk misdadig gedrag ging verdiepen. Maar dat zal wel niet gebeuren, want dat is niet politiek-correct.

  Maar gelukkig begrijp ik van jou dat ik het tuig dat ons dit willens en wetens aandoet, zonder enige schroom RACISTEN en FASCISTEN mag noemen. En dat doe ik dan ook en ik meen het met ALLES WAT IN MIJ IS.

  Eigenlijk zijn deze bewoordingen voor een dergelijk crimineel gedrag een understatement. We zullen voor een nog niet eerder voorgekomen soort misdadigers nieuwe, passende bewoordingen moeten vinden, die hun misdadig gedrag juist weergeven. In wat voor geestelijk verrotte, zieke breinen is zoiets ooit eerder opgekomen? Een heel werelddeel, Europa, dwingen om een cultuur/ een maatschappij die zij in eeuwen hebben opgebouwd en waar zij trots op zijn, in een paar decennia af te breken voor een cultuur/maatschappij die ons terug zal brengen naar de middeleeuwen en die ons, net als het Midden-0osten, ten onder zal doen gaan aan achterlijkheid en geweld.

  Wat mij het meeste steekt, Bert Anciaux, is, dat dit soort minderwaardig tuig, het laagste van het laagste ‘scum of the earth’, waar ik mij mijlenver boven verheven voel, nog zoveel invloed op onze maatschappij kan hebben.

  Waarom hebben wij hun leugens en bedrog niet eerder doorzien?

  Waarom hebben wij zolang gedacht dat zij ‘het goede nog wel enigszins met ons voor zouden hebben’?

  Omdat niemand maar bij benadering kan verzinnen dat er in een groep mensen geen goeds meer zit, maar dat zij slechts met het meest duistere kwaad zijn verbonden.

  De duivel en zijn trawanten bestaan, ik weet het nu zeker.

  Like

 18. Sjaak zegt:

  Hoezo ? Heeft hij een moslim bij zich wonen ?
  Heeft hij al een haat prediker in hun moskee bezocht ?
  Is hij blind of doof of allebei ?
  Hoe ver woont hij van een probleemgebiet ?
  Heeft hij de drie apen al ?

  Like

 19. Tempelier. zegt:

  Och , wat schattig geformuleerd van deze, tja hoe noem je zoiets, moslim sociaal werker. Kom wij geven hem voor zijn onnozeligheid een NOBELPRIJS voor…………. mag u zelf invullen.

  Like

 20. Jan zegt:

  Joop de Uyl had ook altijd zo’n houding zoals Anciaux op de foto, maar dat geeft hem nog geen gelijk.

  Like

 21. lucky bee zegt:

  Paul Kruger (VOC) heeft ons gewaarschuwd dat appartheid de beste mannier is om zamen met Afrikaners te kunnen leven door appart van elkaar te laten ontwikkelen. Dat hij gelijk heeft, zie je hoe nu de ontwikkeling met de zamen leven met Afrikaners nog steeds onmogelijk is.Dat de VOC wel degelijk naar Paul Kruger luistert zie je in Indonesie; die zijn tot de dag van heden nog steeds neger vrij.Overal in de wereld waar wij zamen met negers moeten leven , is het hommeles.

  Like

 22. Henk.V zegt:

  Mensen, laten we eerbied hebben voor deze intellectueel en ridder! Om met het laatste te beginnen, hij ontving in Nederland de onderscheiding, Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje- Nassau. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bert_Anciaux

  Dat zit dus wel goed met die man, want ook in België werd hij geridderd.
  Ons koningshuis moet iets goeds in hem hebben gezien, anders kreeg hij dat kruis niet. En dan weten wij, met de laatste Kersttoespraak die Koningin Beatrix hield voor de televisie in gedachten, dat die man vast heel politiek-correct is, net als het vorstenhuis.
  Van politiek correct kunnen wij alles verwachten, dus zeker van deze vooruitstrevend liberale ex-minister die ook nog hoogleraar is.
  Hoogleraar in de AGOGIEK! Let wel wie hier spreekt…

  “De studie van de veranderende mens.” Agogiek is de leer van het doen veranderen van mensen. Deze sociale wetenschap bestudeert hoe mensen veranderen en geeft aanwijzingen over de manier waarop deze veranderingsprocessen kunnen worden beïnvloed en begeleid. Agogiek geeft voorschriften rond het interveniëren in menselijke veranderingsprocessen. Agogie verwijst naar de activiteit zelf van het interveniëren in veranderingsprocessen, het agogisch handelen op zich. Agologie is de wetenschap die studie en onderzoek omtrent agogie en agogiek verricht.” (citaat uit http://nl.wikipedia.org/wiki/Agogiek_%28wetenschap%29)

  Nu weet ik niet of het bedrijven van deze studie en het geven van onderricht erin, iemand tot een agoochelaar maakt, of tot een demagoog. Mogelijk heeft de geleerde man iets van beiden.

  Wat opvalt is dat Anciaux voorbijgaat aan het jaar 1975, het allesbepalende moment in de Europese geschiedenis toen Europa en Arabië, zonder dat de gevestigde bevolkingen dat wisten, tot één hemisfeer versmolten, en dat sinds die tijd de islam, komende VAN BUITEN af, dus demografisch en ideologisch, vrijelijk ons werelddeel kon binnenstromen. Een voorbeeld van grootschalige stiekeme IMMIGRATIE!

  En ik wil het nog wel eens herhalen: in geval van immigratie passen degenen die binnenkomen zich bij de leidende culturen en de leefwijzen van de ontvangende maatschappijen aan.
  Dat is OVERAL gebruikelijk (geweest) tot op de dag van vandaag(!) en mijn vraag aan agoochelaar Ancieux is of alle emigratielanden die willen dat de lieden die zich binnen hun grenzen vestigen zich aanpassen, racisme bedrijven.

  Ten tweede, let er even op dat het gebruik van beladen termen die op -isme en -fobie duiden in toenemende mate in de mode zijn geraakt SINDS het verdrag van 1975, omdat de gevolgen van de instroom zeer merkbaar werden in de maatschappij en helaas niet in positieve zin.
  Deze samenhang vermeldt Anciaux NIET, of het moet al zijn dat hij in zijn drang om mensen te veranderen, die verandering BIJ VOORKEUR wil aanbrengen bij de zittende bevolking en NIET bij iedereen.

  De maatschappij had VOOR de komst van de islam geen problemen met mensen die hier kwamen wonen en die hun eigen cultuur en religie in hun geestelijke bagage meenamen. Daarvoor bestaat een simpele verklaring: sinds de scheiding van religie en staat leefde iedereen onbekommerd en gelijkmoedig naast elkaar in de gedachte dat ieder zelf mocht geloven wat hij/zij wilde, zolang dat geloof onze wereld maar NIET verstoorde!

  Het probleem dat demagoog Anciaux meent te zien kan dan ook alleen maar in verband worden gebracht met de islam, of beter met de manier waarop de islam zich NAAR BUITEN TOE, naar onze maatschappij meent te moeten manifesteren. Bedenk dat ik het over de eeuwigdurende, onveranderde intenties van de islam heb en niet over de individuele belijders ervan.

  Het probleem gaat uit van een ideologie die de scheiding tussen religie en staat ongedaan wil maken.
  Het westen zegt: je gelooft maar wat je wilt, maar doe het in je privésfeer en de islam staat daar diametraal tegenover en wijst de al te menselijke, westerse opvattingen categorisch af en dus is mijn vraag aan demegoochelaar Anciaux, Wie bedrijft hier nu eigenlijk fascisme?
  Fascisme bedient zich namelijk van superioriteitsdenken en wie acht zich nu eigenlijk superieur aan wie, professor A. uit België?

  Zolang men niet deze gegevens afgewogen in beeld heeft moet men niet met misplaatste aantijgingen en beschuldigingen gaan strooien. Bovendien wil ik wetenschapper A uit B. voorhouden dat men pas beladen termen op tegenstanders mag loslaten wanneer men PRECIES weet WAT die termen eigenlijk betekenen.

  En ook wil ik de hooggeleerde Belg erop wijze dat het werken met beladen beschuldigingen niet de plaats kan innemen van zinnige, inhoudelijke tegenargumenten die men de mensen die niet instemmem met het multiculturalisme, zou kunnen voorhouden! Alleen maar negatieve etiketten plakken op je politieke tegenstanders is een signaal van inhoudelijke zwakte.

  Tot slot nog dit:

  Een citaat van Anciaux: “Net zoals in Zuid-Afrika destijds ontnemen we mensen hun geschiedenis en cultuur. Dat is een van de ergste dingen die je kunt doen: iemands identiteit afnemen”.

  Jazeker! Maar hoe, beste Anciaux, staat het met ONZE identiteit, geschiedenis en cultuur, wanneer wij, op instignatie van de EU ons moeten overgeven aan een nieuw, intercultureel bestaan, waarom WIJ NOOIT zelf hebben gevraagd en waar u kennelijk nogal lichtvaardig over heenstapt?
  Welke RECHTEN hebben WIJ, de autochtone bewoners die onze wereld door toedoen van politiek correcte elites voor onze ogen zien veranderen?

  Uw zogenaamde ruimdenkendheid walst daar als een losgebroken olifant overheen. En dat noemt u vooruitgang? Ik noem het arrogante en genadeloze manipulatie en daarom wijs ik uw pseudo- intellectueel gepraat hartgrondig af.

  Like

 23. Theresa Geissler zegt:

  Late reactie voor mijn doen, maar ik was vanmiddag helaas voor een (laatste) gebitscontrole in Amsterdam-Zuid. Had dit bericht nog nèt gelezen, dus dat was wel spijtig: Met Anciaux duik je er altijd zó heerlijk in!
  Lieve mede-reageerders, de meesten van ons wéten immers dat deze figuur, deze Bertje Bléiter, al sinds tijden de weg kwijt is! Zo’n negen maanden geleden schrokken we al op van die krankzinnige “Resolutie-Anciaux -uiteraard mede-ondertekend door 3 à 4 allochtone collega”s, voor zover ik me kan herinneren en nu maakt-ie zich al wéér zorgen om het lot van de …..móslims. Geen zinnig mens, die, als hij er even bij stilstaat, een religie/ideologiie zou vereenzelvigen met een ràs, maar Bertje-met-de-schelvisogen blijft dat onverdroten doen. Eigenlijk zijn de autochtone Vlamingen de mensen om wie een rechtgeaard “Socialist” zich zou moeten bekommeren, maar Bertje’s hart ligt eerder bij die arme, arme moslims….Bekend verschijnsel natuurlijk, ook bij ons, maar Anciaux presenteert deze gekte werkelijk in het kwadraat! Je vraagt je in gemoede af, waarom hij zich niet meteen maar tot de ‘religie van de vrede’ bekéért, dat zou althans de verhoudingen duidelijk maken. Nú is zijn hele optreden zó grotesk, zó grotesk, dat je met verbijstering dit staaltje van doorgeslagen goedmenschen-politiek gadeslaat, zonder het te bevatten!
  Enfin, dat zal dan ook grotendeels de oorzaak zijn, dat hij het in debat een tijd geleden niet kon winnen van Etienne Vermeersch: De doordachte rede tegenover de doorgeslagen emotie; dan is het voorspelbaar, wiezich staande houdt…..

  Like

 24. Yvan zegt:

  Anciuuax zou wat minder aan de drugs moeten zitten dan zou hij wat nuchter uit zijn doppen kijken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s