Een van de uiterst sporadische keren dat ik het grotendeels eens ben met een linkse politicus!

Screenshot_40

Gysi-lesuur in het Duitse parlement: EU heeft in de Oekraïne alles fout gedaan! De fractievoorzitter van Die Linke, Gregor Gysi, heeft de EU m.b.t. de Krim de les gelezen: van Gorbatsjov tot nu zouden de EU en de NAVO alles fout hebben gedaan – omdat zij zich de winnaars van de Koude Oorlog waanden.

Gregor Gysi heeft de Duitse regering en de EU de les gelezen wat betreft volkerenrecht. Hij verweet Barroso en de EU “vernietigende fouten”. Er zou alleen maar aan de Oekraïne worden getrokken. Niemand zou de betekenis van de Krim voor Rusland en de daarmee verband houdende angsten van de Russen hebben begrepen.

Terwijl het Westen de afgelopen jaren doorlopend het volkerenrecht zou hebben overtreden, zou het zich nu op het volkerenrecht beroepen. De EU en de Duitse regering zouden hebben geaccepteerd dat bij de val van president Janoekovitsj de grondwet werd overtreden – nu zouden zij zich bij de kritiek op Poetin´s optreden in de Krim op dezelfde grondwet beroepen.

Gysi vroeg: “Wanneer is de grondwet nu eigenlijk geldig?”

Hij verweet de Duitse regering jaren geleden vanwege Jörg Haider een contactverbod met Oostenrijk opgelegd te hebben en nu zomaar een duidelijk met fascisten bezette regering in Kiev erkend te hebben. De “Svoboda” zou gesproken hebben van “Russische en joodse zwijnen”, waarop de Oekraïners hun geweren moesten richten. Het zou een schandaal zijn dat de EU zo´n regering als partner uitgezocht zou hebben, zei Gysi.

Gysi: “En met zo´n regering werkt u samen, mevrouw Merkel?”

Gysi zei te hopen dat de les uit het conflict met de Oekraïne zou zijn dat op zekere dag het volkerenrecht weer als recht zou worden gerespecteerd.

Video met de hele toespraak:


Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, NAVO, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Een van de uiterst sporadische keren dat ik het grotendeels eens ben met een linkse politicus!

 1. Tom Hendrix zegt:

  In dit geval ben ik het volledig eens met Gysi!

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Als iemand naar de achtergrond van Gregor Gysi kijkt, begrijpt hij (zij) direct dat deze man weet waarover hij spreekt. Gysi, advocaat van beroep, was de laatste kanselier van de DDR toen de muur is gevallen en DDR was opgehouden te bestaan (1990). In tegenover gestelde tot kanselier Erich Honecker was hij een gematigde communist.
  Als een insider, kent Gysi de vroegere Oost Blok en de denkpatroon van mensen zoals Poetin door en door. Vanzelfsprekend is het erg dom van Angela Merkel om niet naar de mening van zo’n man te vragen. Hij kon haar adviseren en via haar de EU. Natuurlijk heeft de EU met betrekking tot Oekraïne alles fout gedaan. Na de val van de muur is de zeik naar de kop van de West- en Noord Europese leiders gestegen; samen met de zeik ook de arrogantie. Ze zagen zichzelf overduidelijk als de grote winnaars van de Koude oorlog. Met de arrogantie steeg ook hun roekeloosheid en domheid. Dat eerste president van Rusland, Boris Jeltsin, de drie Baltische staten liet gaan en zich bij de EU voegen, was puur geluk. Maar Poetin is een totaal andere man dan Jeltsin. Hij is op en top Rus, Sovjet en ex KGB agent met briljante intelligentie. Zijn ambitie is Rusland als wereldmacht weer naar de top te brengen. Met mensen zoals Poetin gaat men geen spelletjes spelen!!. De Krim is bijzonder belangrijk voor Rusland; het de thuishaven van de Zwarte Zeevloot. De domheid van de EU en de NAVO is al te zien bij hun steun aan extreem rechtse partijen zoals de Oekraïense “Svoboda”. Dat duidt op totaal gebrek aan kennis over dat land. Finland bijvoorbeeld was tijdens de Sovjet Unie doodsbang van Rusland. Ze liep op haar tenen om Rusland geen aanleiding te geven voor welke conflict dan ook. Dat is haar prima gelukt; zelfs in de tijd van Stalin na de Tweede Wereldoorlog.
  Domme mensen, (vooral als ze even dom als arrogant zijn) maken domme fouten. Heel erg dat de vrede in Europa is in handen van zulke dombo’s.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Ik heb nu naar de toespraak van Gregor Gysi in de Duitse Bundestag geluisterd. Eerlijk gezegd is zat te huiveren. Het is een soort geschiedenisles over de toestanden die leiden naar de volgende oorlog. Men kan het vergelijken met een fantasie persoon uit de jaren ’20 of ’30 die in een parlement van een Europees land waarschuwt de slapende wereld voor de gevaren van Hitler.

  Like

 4. Harry zegt:

  Dat we dat nog mee mogen maken : een socialist die geen leugens en onzin uitkraamt !
  En goed gezien en verwoord die hele situatie , een vent om in de gaten te houden .
  Is het eigenlijk wel een socialist ???
  En eens te meer legt ie z’n vinger op het grote probleem van de huidige leiders , ze lijken wel stapelgek of compleet de weg kwijt .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat “Is het eigenlijk wel een socialist???” vond ik wel een geestige, Harry.
   Maar, desalniettemin: Bij ons zegt iemand van de SP af en toe óók wel eens wat steekhoudends.
   Voor mij geen reden om hem aan het hart te drukken, want hij is en blijft van de SP: Bij een volgende gelegenheid produceert hij met hetzelfde gemak weer een stelling, die je om een teiltje doet schreeuwen!
   Mensch bleibt Mensch: Bij tijd en wijle komt er bij de grootste gek weleens iets aanvaardbaars uit.

   Like

 5. Theodoor zegt:

  Sterke uiteenzetting van het probleem Oekraïne door deze man.
  Kreeg weinig of geen bijval uit de Kamer van de regeringspartijen, een bekend scenario die je ook zo vaak in de Tweede Kamer ziet als Wilders aan het woord is.
  Men wil de problemen niet zien of erkennen, men volgt en verdedigt alleen maar het beleid van Merkel, de schaapjes.

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Blinde machtwellustingen aan de top van Europa. En we laten het zo gebeuren.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik begon bij het laatste artikel te lezen en heb er dus ten overvloedde ook nog een naar verwezen.

  Like

 8. Philippine zegt:

  Prima redevoering.
  Merkel loopt als een schoothondje achter Obama/VS aan en de EU dus ook.

  Like

 9. Makropoelos zegt:

  Waarom zou Merkel advies vragen aan Gregor Gysi, zij heeft haar instructies al van de Biliderbergers (Amerika) en deze ‘moeten’ uitgevoerd worden en met de mentaliteit van deze vrouw, doet zij daar graag aan mee. De machtswellust druipt van haar af!

  Ik blijf er bij dat de EU onder leiding van Amerika, dat aan het afmaken is, wat Hitler in zijn waanzin niet lukte. Hij had zelfs in zijn zieke brein de gedachte aan een ‘Wereld Heerschappij’.
  En dit zelfde zie je weer bij de BIlderbergers (mede opgericht door een Nazi), zij streven naar een ‘Nieuwe Wereld Orde’ Met als basis een door hun aangestelde regering (Zie Brussel), 1 religie (zie het stelselmatig tolereren van de islam) en het decimeren van de wereldbevolking.

  Merkel von Bilderberg is de verpersoonlijking van al deze wensen..

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Ja, zo zie je maar dat je niet alle mensen over één kam kan scheren. Als zulke mensen niet in een ,,linkse” partij kunnen zitten zijn we nog verder van huis. Bravo voor die kerel.Kunnen rechtse VVD-ers en anderen een puntje aan zuigen. Ik hoop dat ik dit op deze site die ik dagelijks lees kan schrijven.

  Like

 11. baksteen zegt:

  Hij links? het zegt meer over de EU en de VS, het zijn gewoon de nieuwe nazi’s en dat wordt steeds duidelijker, men probeert het niet eens meer verborgen te houden.
  Wat een geweldig betoog!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Dubbele agenda.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s