Oekraïne-kritiek: Europees Parlement wil Gerhard Schröder tot zwijgen brengen

Screenshot_35

Gazprom-medewerker Gerhard Schröder, hier bij de presentatie van zijn boek (met de chef van de Deutsche Bank Anshu Jain en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz) 

De Groenen en de Conservatieven in het Europees Parlement willen de voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder een spreekverbod opleggen: omdat hij medewerker van het staatsbedrijf Gazprom is, zou Schröder geen uitspraken meer moeten doen over het thema Oekraïne.

De Groenen en de Conservatieven in het Europees Parlement hebben zich aaneengesloten tot een anti-Schröder-fractie. In een gezamenlijke aanvraag willen zij een spreekverbod opleggen aan de voormalige Duitse bondskanselier. In een gezamenlijke motie wordt onder punt 25a van een resolutie betreffende de Krim-crisis gezegd:

Het Europees Parlement betreurt de uitspraken van de voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder over de crisis in de Oekraïne en benadrukt dat hij geen openbare uitspraken zou moeten doen over thema´s betreffende Rusland, omdat hij zich op grond van zijn relatie tot de onderneming Gazprom, die een van de belangrijkste instrumenten vormt van de Russische buitenlandse politiek, in een duidelijk belangenconflict bevindt.

Enkele weken geleden had de chef van DieLinke, Gregor Gysi, Schröder zelfs nog voorgesteld als bemiddelaar in de Oekraïne-kwestie.

Schröder had tijdens een bijeenkomst in Hamburg gezegd dat de top van de Europese Commissie in Brussel “niet in de verste verte begrijpt” dat de Oekraïne een “cultureel gespleten land is en dat men met zo´n land niet zo kan omgaan.” De Europese commissie zou de fout begaan hebben een associatieverdrag onder het motto “of het een, of het ander” te willen afsluiten.

Schröder heeft een goed betaalde adviseursfunctie bij Gazprom. Een medewerker van Gazprom zei onlangs nog tegen het persbureau Reuters dat het concern bevelen van Poetin onmiddellijk zou opvolgen.

De actie zegt in meerdere opzichten iets over de verdorvenheid van de EU en de Europese politiek: vrijheid van meningsuiting dient voor iedereen te gelden. Het is beter dat een lobbyist zoals Schröder openlijk spreekt dan in de bekende achterkamertjes in Berlijn, Moskou en Brussel. De CDU heeft, net zoals de Groenen, ex-politici in machtige lobbyverenigingen zitten.

Uiteraard blijkt nu ook hoe fataal het is wanneer politici hun “functies” er schaamteloos voor gebruiken om te wisselen naar topbanen in de economie. Dat is inmiddels bijna gebruikelijk geworden: politici ruilen van het ene concern (= partij) naar het andere (= onderneming), omdat de politiek niet meer in dienst van het volk staat, maar een bijzonder aantrekkelijke mogelijkheid voor commerciële carrières is.

De schade aan de democratie is aanzienlijk: zelfs de politici kunnen, zoals de resolutie aantoont, of een van de hunne nu als politicus of als concernman spreekt.

Dat is decadentie op hoog niveau.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Oekraïne, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oekraïne-kritiek: Europees Parlement wil Gerhard Schröder tot zwijgen brengen

 1. bobzelf zegt:

  gohhhhhhh,

  zie je niet veel !!!

  De gehele elite SS = op 1 foto , alleen Adolfa mis ik nog !!!

  afdeling LEBENSRAUM !!!

  NEE !! DE RUSSEN GEDRAGEN ZICH NIET ALS “”FIJNE BUREN ” , VOOR UKRAINE !!

  nee, ???

  duitsland , deutsland uber alles , in 1914 en 1940 wel ???

  soort KORSAKOFF , 4.0 ???

  Like

  • Monalisa zegt:

   een citaat van een duitser. Meinhard
   Respecteer heer Gysi! Ik denk echter dat de Linkse Partij is in de eerste plaats steeds zacht gespoeld – na het uitvoeren van al de chum het EPD en het publiek hoort veel te zachte tonen uit de gelederen van de Linkse Board – en ten tweede, kan het nog zo logisch, dus, te praten, het / de Duitsers zijn niet langer geïnteresseerd. Moeder gooit de winkel en indien nodig kunnen we drinken met haar uit. Merkel is erin geslaagd om een ​​heel volk te hypnotiseren en om u in een stupor mortis. Uiteraard heb je de “magische diamant” allesbehalve zijn beurt.

   PS: zal wedden dat niet veel te horen van uw toespraak in de staat propaganda kanalen / zien. Niet meer dan een paar stukjes die samen worden geroerd bij een woord salade, die ze vervolgens – in de traditie van het huidige Rusland bashing – zeer zelf is gesneden rond de oren. En hey presto het land Lipa bij de volgende “poll” op 8%, 7%, 5%, 3%, …. omdat van Rusland in de buurt.
   gedaan probleem! Het systeem heeft gezegevierd, want het is gewoon geweldig! Net als onze leider!

   Like

 2. Sjaak zegt:

  Daar ben ik het mee eens ! De schröder is zowiezo
  een drecksack op duits gezegt ! Ook op de manier en
  hoe hij bondskanzelier geworden is, is een verhaal
  met prikkeldraad ! Maar om dat te begrijpen moet je
  jaren terug gaan in de lands-politiek en zijn smerige
  op duits gezegt Machenschaften op zijn weg daarheen !
  Ook anders gezegt : Een smerige rooie rakker !

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Uiteraard wil ik de slotconclusie van het artikel zeker niet tegenspreken maar misschien heeft Schröder wellicht een punt: De top van de Europese Commissie in Brussel “niet in de verste verte begrijpt” dat de Oekraïne een “cultureel gespleten land is en dat men met zo´n land niet zo kan omgaan.”
  Mogelijk kan ook zijn dat Schröder als een handlanger van Putin wordt beschouwd die het Kiev “bestuur” als fascistische coup beschouwt hetgeen een andere kijk betreft t.o.v. de EU, c.q. de V.S. als het onderstaande op juistheid berust:

  http://www.infowars.com/us-backed-neo-nazi-party-given-key-roles-in-ukrainian-government/

  Internationale instituten werken met het volk “samen” en subsidiëren de val van het hen onwelgevallige landsbestuur en plaatsen een marionetten democratie, ondertussen de “veiligheidsbuffer” uitbreidend. Nee, natuurlijk niet uit economisch belang mocht u denken…….. Schröder loopt gewoon in de weg en de EUSSR is het daarmee eens. Ook “het kampbeultje” Schulz, zal de Oekraïne met economische “smart” inlijven.

  Like

 4. Jean zegt:

  Wat een vuil smerig zootje op één rij, er ontbreekt nog een persoon in dat gezelschap nl. kapo Merkel. Nog even en ze beginnen alweer te marcheren…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jean: 17.06. uur. Inderdaad Jean, ik mis op de foto ook Adolfa Merkel! En weer laat het GEDROCHT EUSSR, haar ware gezicht weer zien, EEN ANDERE MENING ALS DIE DER RODEN in Brussel wordt NIET GETOLEREERD. Heil EU, heil Führer von Rampuy, heil SS Sturmbahnführer Schulz en Verrotstad. Voor mij mag er een bom vallen op dat SS hoofdkwartier te Brussel!

   Like

 5. baksteen zegt:

  Als politiek, staat en bedrijfsleven een eenheid vormen……… dat heet toch facisme?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s