Oostenrijk: 3.601 asielzoekers gewoon ondergedoken

Screenshot_41

Er komen steeds meer “illegale” buitenlanders in Oostenrijk. Mensen, die in geen enkele asiel-, immigratie- of inwonerstatistiek meer opduiken, die hier echter desondanks wonen. En het worden er steeds meer. Dat veel asielzoekers in Oostenrijk de voorkeur geven aan de status van een duikboot boven die van een reguliere procedure, is al jaren bekend. Een nieuwe statistiek bewijst dat dit gedrag de afgelopen jaren nog versterkt is. Terwijl in 2011 in totaal 2.367 asielzoekers waren ondergedoken, is dat aantal in het jaar 2013 naar 3.601 personen gestegen. Dit deelde de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), in een parlementaire beantwoording op een interpellatie aan de secretaris-generaal van de FPÖ, Harald Vilimsky, mee.

Al tijdens de toelatingsprocedure onttrokken zich in totaal 2.594 asielzoekers aan de controle van de autoriteiten door onder te duiken. Heel vaak werd de politie pas weer geconfronteerd met deze schijnasielzoekers in verband met criminele handelingen. Heel veel zouden er ook via de groene grens van doorgaan naar Duitsland of Italië.

Minister van Binnenlandse Zaken berust in onderduikende asielzoekers

De verantwoordelijke ÖVP-minister kan weinig concreets mededelen wat betreft de consequenties voor de onderduikende asielzoekers. Mikl-Leitner, die blijkbaar al berust in de stroom onderduikende asielzoekers, is weinig spraakzaam met haar antwoord op de vraag van de secretaris-generaal van de FPÖ:

Consequenties van een onterechte verdwijning uit de eerste opvang kunnen de stopzetting van de procedure, het uitvaardigen van een arrestatiebevel of opdracht tot uitzetting zijn.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Criminaliteit, Immigratie, Multiculti, Oostenrijk, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oostenrijk: 3.601 asielzoekers gewoon ondergedoken

 1. Jan zegt:

  Aangezien je hen aan hun uiterlijk herkent, aanhouden op straat, gehele wijken afsluiten en doorzoeken en de hap deporteren. Zij een djihad, wij een jacht.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Nou, dan zullen we het maar over Nederland hebben.
  Mooi hé, die open grenzen. Wat zijn we er blij mee.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Vinden de Nederlandse mensen leuk en willen het niet kwijt, want je hoeft niet te wisselen als je op vakantie gaat. Bijna 99% heeft geen ander antwoord op de vraag waarom de grenzen open moeten blijven.

   Like

 3. Joost Visser zegt:

  Knap van Oostenrijk. Ze kunnen het aantal tot twee komma´s achter berekenen. Houdt een hoop ambtenaren aan het werk.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik heb de indruk dat de meeste EU-lidstaten domweg geen zin hebben om de illegaliteit krachtig aan te pakken, ook al vindt een groot deel van de bevolking dat er iets moet gebeuren. Alles wat illegaal is, is strafbaar. Waarom kunnen illegale personen dan min of meer hun gang gaan?
  Vroeg of laat komt er een confrontatie tussen de autochtone bevolking en hen die er niet behoren te zijn. Het financieel kaalplukken van de burgers zal echt wel een keer moeten ophouden. De geluiden worden sterker dat er harder opgetreden moet worden, dus ik probeer hoop te houden dat er toch eens een begin gemaakt wordt met uitzetting.
  Om oproer onder de burgers te voorkomen.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  De meeste Eu-lidstaten hebben domweg gewoon de financiële middelen hier voor niet in huis, het is een beoogde strategie van de EU. Niet alleen de financiële middelen, maar ook de politie capaciteit ijlt achter op deze problematiek van illegaliteit, de illegalen vervullen de laatste gaatjes in het zwarte dan wel grijze circuit, de illegalen die pech hebben dat zij geen zwart werk kunnen vinden die gaan meestal het criminele pad op. Net zoals Cathja hier boven schrijft komt het tot een uitbarsting, wanneer het sociale stelsel het gaat begeven door dat de uitkeringen zeg maar gehalveerd worden dan slaat pas de vlam in de pan. Wat eens door noeste arbeid van onze voorouders is gerealiseerd, en Nederland heeft opgestoten in de vaart der volkeren, wordt in rap tempo afgebrokkeld. Een ieder ziet dat toch dagelijks gebeuren, het negeren, wegkijken van de politiek verantwoordelijken in deze is een poppenkast geworden door dat de gekozen volksvertegenwoordigers op hun handen zitten en het beleid van de EU volgen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @peterselie1: 23.48. uur, op 13/3. Deze sprinkhanenplaag van illegalen en gelukzoekers, naar Europa, dus ook naar Oostenrijk, is een bewuste keuze van het GEDROCHT EUSSR.
   Men wil ons willens en wetens kapot maken, en daar zijn voor de RODEN in Brussel alle middelen welkom, we moeten worden gedegradeerd tot slaven. De ultieme natte droom van socialisten: IEDEREEN GELIJK, IEDEREEN EVEN ARM! Het is allemaal onderdeel van een goor complot, waarin de politiek: de EUSSR, en partijen als bij ons de VVD, het CDA,D66 en de PvdA, GL,CU, nota bene volledig aan meewerken, evenals de werkgevers! Het is een grote poppenkast!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom “Men wil ons willens en wetens kapot maken, en daar zijn voor de RODEN in Brussel alle middelen welkom, we moeten worden gedegradeerd tot slaven. De ultieme natte droom van socialisten: IEDEREEN GELIJK, IEDEREEN EVEN ARM!” dat is de utopie van de socialistische rode dwazen, die in de trant denken: eerst alle normen en waarden kapot maken en alle soevereiniteit overhevelen naar Brussel. Tom ik moet steeds aan de laatste regels van het gedicht van Gerrit Komrij denken “De zittende politicus”

    Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
    Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
    Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
    Nadat de gek de nar had omgebracht,
    Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
    En maakte hij onbespied een pirouette.
    Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
    Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
    En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
    Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
    Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
    Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
    Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
    EN ZIET NOG STEEDS HET ECHTE MONSTER NIET.

    Like

 6. Nemesis zegt:

  In Duitsland krijgt ook meer dan 90% van de binnenkomers geen verblijfsstatus, maar er wordt 0% uitgezet. Ze mogen allemaal blijven en krijgen gewoon bijstand + woning compleet ingericht en veel integratiegeld per maand. Bovenop de bijstand, de huur, kindergeld, ziektekostenverzekering en nog een aantal zaken meer. Inkomen voor deze lui is, bijv. pa+ma+2 kinderen, 4.500 euro per maand netto. Uitzetten? Welnee, die zieligerds, hoe kom je er bij.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  En hoeveel asylzoeker zijn bij ons ondergedoken?De CU willen ze zelfs beschermen.En ze mogen onze kerken ontheiligen.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Kortelings wordt het gebruik van het woord illegaal ook verboden.
  In de Vlaamse stad Gent vonden de in waanzin verenigde linkse politici het al uit. Gebruik van het woord allochtoon werd er verboden! Ik verzin het niet, het is echt waar!
  In het land der lemmingen is de nieuwspraak niet meer in opmars maar wordt doorgedrukt!
  Illegaal wordt legaal, allochtoon wordt autochtoon. Profetischer kon Georges Orwell onmogelijk zijn.
  Newspeak. Folter-gevangenis wordt spoedig 5-sterren-resort en dictatuur = democratie.
  We leven in gevaarlijke tijden. Hopelijk komt er een scharnier-moment naar het normale, beschaafde en onislamitische. Zet de poco-pers en poco-media zonder financieel zuurstof zou je denken. Mis! De dictatuur financiert haar eigen leugens en zal dat blijven doen tot ze omver geworpen wordt. Hopelijk geweldloos maar desnoods waarschijnlijk met geweld. Nood breekt wet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s