Poetin zo populair als nooit tevoren

Screenshot_42

(Door: Kybeline)

Wat de media in West-Europa of in Amerika ook over Rusland en zijn president Vladimir Poetin schrijven, hij geniet een populariteit bij het volk waarvan Merkel, Hollande en Cameron of zelfs Obama alleen maar kunnen dromen:

Het beeld dat wij van Poetin hebben, is dat van een man die steeds onbeheerster wordt en zich blindelings in een conflict stort. Misschien is hij na 14 jaar aan het hoofd van Rusland gewoon gek geworden.

Blijkbaar bekijkt men dat in Rusland vanuit een ander perspectief.

Uit een peiling van het Centrum voor onderzoek naar de publieke opinie in Rusland bleek dat Poetin´s populariteit 71,6% bereikt heeft.

Washington Post

Daar klopt iets niet, of wel? Diegene, die door de media tot zwarte duivel wordt uitgeroepen, is de lieveling van het publiek. En diegenen, die door de “vrije media” van het Westen worden geprezen, zijn bij hun volkeren gehate stukken kots – overdreven geformuleerd.

Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat ook in Rusland zulke peilingen door de media worden aangestuurd. Maar desondanks is de toenemende populariteit van Poetin ook merkbaar in zijn daden. Misschien is Poetin´s populariteit deels ook te danken aan de politiek van het Westen. De Russen merken toch dat de staatschefs van het Avondland steeds verder van het volk af staan, dat er overal wetten tegen het volk worden doorgedrukt. En de volkeren van het Westen kijken steeds vaker hoopvol naar Rusland, in de hoop in Poetin een voorvechter van de christelijke waarden te zien.

Zulke trends gaan niet ongemerkt voorbij aan het Russische volk. Zo zou een groot deel van Poetin´s populariteit afkomstig kunnen zijn uit de impopulariteit van de westerse staatshoofden.

En dat kunnen we staven met enkele krantenkoppen: Hollande is de meest impopulaire Franse president sinds lange tijd; Obama is de meest impopulaire president die de VS ooit hadden. Cameron wordt in Groot-Brittannië regelrecht gehaat. En Merkel? Dat kunnen jullie ons vertellen hoe groot jullie sympathie voor Merkel is.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in mainstream-media, Poetin, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Poetin zo populair als nooit tevoren

 1. bobzelf zegt:

  om met berluconi te spreken :
  een onneukbare kont , en laten we het over die varkenskop maar helemaal niet hebben !!

  Like

 2. Harry zegt:

  We zijn natuurlijk heel veel jaren geïndoctrineerd dat de Russen de grote boosdoeners waren op het wereldtoneel . En misschien was dat ook wel zo tot het eind van de koude oorlog .
  Moeilijk om dat nu nog objectief te bekijken .
  Maar sinds we hier in het westen opgescheept zitten met Van Rompuy, Barosso , Schultz , Verhofstadt , Obama , Hollande , Rutte , Van Baalen etc, etc , lijkt het me dat die beschuldigingen niet terecht meer zijn , we hebben onze eigen dictators die bovendien niet hun eigen volk beschermen maar de aankomende vijand . Iedereen moet binnengehaald , gesteund , gepamperd , geholpen , verwend worden , als het maar geen autochtoon is .
  Die mogen alleen betalen en hun kop houden .
  Putin praat geen onzin , doet in tegenstelling tot onze eigen landverraders alles om zijn eigen volk en land te beschermen .
  Hij is niet te laf om tuig aan te pakken , waar de voorgenoemde “westerse” leiders met z’n állen nog geen kans toe zien .
  Als ik Pat Condell’s speech hierop loslaat , klopt het precies wat ie zegt .

  Like

 3. manna zegt:

  poetin is een held. en misschien de laatste hoop voor de christelijke wereld.

  Like

  • Benesha zegt:

   Als ik in Rusland een orthodoxe kerk binnenga dan is dit bijna een verademing. De Christelijke kerk bloeit daar als nooit te voren ook bij jonge mensen. Heel mooi. Terwijl hier de ideologie van het verderf het Christendom verdringt. Dank zij onze politici wordt binnenkort Rusland nog een laatste toevluchtsoord voor Europese Christenen.

   Like

 4. Syrier zegt:

  Ik zeg het weer Putin is the man .
  Hij heeft jaren terug Rusland uit de klauwen van de aasgieren gered en hij heeft Europa uit de handen van de Islamisten weten te redden.Daarom werd hij in de westerse media zwart gemaakt.
  Hij is democratischer dan de hele westen bij elkaar.
  Kijk ook wat er in Cyprus en Servie gebeurt.

  Like

  • Benesha zegt:

   Klopt alleen zou hij hier nog even de islamisten mogen komen verdrijven.

   Like

   • Sjaak zegt:

    Daar is Poetin ook mee bezig ! Hij spreekt alleen niet daarover !
    Deze salafisten hebben toch hun grote bek open getrokken
    in Sotshi aanslagen te plegen ?

    Like

 5. Theodoor zegt:

  Merkel populair?
  Merkel is de EU!
  De EU is niet populair!
  Dus Merkel kan niet populair zijn onder de volkeren van de Europese landen.

  Putin is daar tegenover als hoeder van het christelijke geloof heel populair bij vele mensen die de niet gebonden nieuwsvoorziening volgen.

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Dat zie je ook steeds in meer commentaren in de alternatieve media. Putin is geen heilige, maar is wel voor het Russische volk een leider. Ook natuurlijk voor eigen geldelijk gewin. Het verschil tussen westelijke ´leiders´ en Putin is heel simpel: westelijke leiders doen alsof ze voor het volk zijn en lopen stiekem binnen, Putin staat voor zijn volk en loopt gewoon openlijk binnen. Een stuk eerlijker. Rusland groeide als kool, de eu en amerika hebben enorme problemen. Nu moeten de westerse naties via sancties Rusland kapot maken: een verlies-verlies positie. De Russische etf had vandaag al een verkoopverbod op ´naked selling´, maar uiteindelijk zal een enorme shortpositie in amerikaanse indexen meer voordelen opleveren. Het westen zal uiteindelijk meer verliezen dan Rusland.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  och , met “””” MET VRIENDEN “” als Merkel, Baroso , hrrrrrrrrrr Schultz ss elite ,
  DAN HEB JE TOCH GEEN VIJANDEN MEER NODIG !!!

  Like

 8. Nemesis zegt:

  Merkel is net zo populair als een aantal gifslangen in je bed onder de dekens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s