“Wir haben es nicht gewußt”

Screenshot_64

“De tijd zal komen dat onze nakomelingen zich zullen afvragen dat we zulke duidelijke dingen niet geweten hebben” (Seneca)

(Door: Wans Horst)

Toen de Amerikanen de vernietigingskampen in Duitsland bereikten en de gevangenen vonden, de verschrikkelijke gaskamers en de uiterste troosteloosheid waarin de gevangenen leefden, hebben ze de inwoners van een nabijgelegen dorp erbij gehaald en hen gedwongen te kijken naar hetgeen zich drie kilometer van het centrum had afgespeeld, volledig zichtbaar aan de randen van de stad. De Duitsers zeiden: “Wir haben es nicht gewußt, Wir haben es nicht gewußt, Wir haben es nicht gewußt ”, steeds maar weer. We wisten het niet. Dat is de kracht van de ontkenning.

Ze wilden het niet weten, ook al werden duizenden Joden in precies dat kamp omgebracht door ze neer te schieten, wat duidelijk hoorbaar moet zijn geweest in de stad. Ze wilden er niet bij betrokken zijn, zij durfden hun leiders niet in twijfel te trekken en leefden hun leven alsof er niets aan de hand was drie kilometer verderop. Dit is slechts één voorbeeld van wat plaatsvond door heel Duitsland. Toen we als kind vroegen waarom de Duitse burgers niets hadden gedaan om de gevangenen te helpen, antwoordde onze ouders: “De Duitsers zeiden er niets vanaf geweten te hebben”.

Socialisten zijn de nieuwe Duitsers van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zij laten hun leiders van PvdA en VVD, Groenlinks, D’66, CU en CDA maar aanmodderen, langzaam maar erg zeker richting een totalitaire dictatuur. Nu al voert Nederland een asociaal beleid om aan het dictaat van 3% uit ondemocratisch Brussel te voldoen. En dat is inderdaad een blauwdruk voor heel Europa.

Ik vraag mij af of de Nederlander ooit nog wel eens trots op zijn land kan zijn, de schaatseuforie van de Olympische Spelen daargelaten, of het ons ooit nog eens zal worden toegestaan Nederlander te zijn, maar de beginvraag is natuurlijk of wij onszelf toestaan Nederlander te zijn of ons in het EU-keurslijf laten proppen middels de salamitactiek van de Brusselse dictators.

We hebben het zo vaak over Europa en de EU en zo weinig nog over Nederland dat je bijna zou vergeten dat de Nederlandse partijen behalve de PVV hoogverraad plegen iedere keer als ze weer een stukje soevereiniteit telebankieren naar Brussel. Dat is echter een hele titel uit het Nederlandse Wetboek van Strafrecht (Misdrijven tegen de veiligheid van de staat) welke maar in onbruik geraakt is, want niet meer van toepassing, zo denkt de Nederlander tenminste, die volgens de ongekozen Argentijnse Koningin van Nederland niet bestaat en van onze Tweede Kamer ook niet mag bestaan. Maar we staan tegenwoordig voor de grootste overname in de geschiedenis en alleen de PVV is bereid daar echt een stokje voor te steken!

Mensen die op deze partijen stemmen, zullen later ongetwijfeld zeggen dat ze van niets wisten, maar dan is Nederland niets meer dan een provincie van het land Europa, een land dat dankzij de eenheidsmunt meer in een gelijkwaardige relatie staat tot Amerika, pure armoede met een oligarchie die voor slechts enkelen gunstig uitpakt. Ja, de machthebbers hebben het dan ‘goed’ voor elkaar, voor zichzelf. We hebben de erfenis van onze voorouders verkwanseld. Het is al twaalf uur geweest, de klok heeft reeds geslagen.

Het enige dat ons nu nog rest, is dat we Nederland weer gaan opbouwen. Opbouwen begint met het stoppen van de sloop, dus stoppen met de EU. De SP heeft mijns inziens alleen voor de vorm gekozen om tegen Europa te zijn, maar laten we hopen dat alle rabiaat linkse types nog enige trots in hun donder hebben en op de SP stemmen daar waar ze bij de vorige verkiezingen PvdA stemden. De gulden terug, draaideurcriminelen met een dubbel paspoort het land uitzetten, eigen burgers die herhaaldelijk de fout in gaan, soms het grootste gedeelte van hun leven in de gevangenis zitten, naar Siberië sturen en de verderfelijke islam verbieden als de criminele organisatie die hij is!

Met de PVV heeft men nu wel een echte keuze. Als er maar voldoende mensen op de PVV stemmen, is mijn onvoorzichtige inschatting, worden alle plannen uit de vorige alinea in een mum van tijd uitgevoerd!

Screenshot_12

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, lafheid, landverraad, Naïviteit, Nederland, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Wir haben es nicht gewußt”

 1. Sjaak zegt:

  Wir haben es gewußt !
  Maar niks daartegen gedaan !

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, precies: “Wir haben es nicht gewusst:” Dàt is, wat er op dit ogenblik speelt, precies dàt.
  Als dat níet zou spelen, zouden meer mensen beseffen,dat het niet goed is om je land te laten annexeren door zoiets als de EU, om je eigen munteenheid op te geven voor zoiets als de Euro, om alle grenzen maar te verwijderen en jan en alleman toe te laten, om maar alles te pikken van zo’n Islam, óók, als het falikant ingaat tegen je eigen normen en waarden…..
  Men voelt zich machteloos om er iets aan te doen; daarom wil men niet wéten…..
  Nog maar enkele jaren geleden was dat tóch nog anders: Toen wees het referendum uit, dat men tégen was.
  Maar ja, als de toenmalige premier vervolgens linea recta naar Lissabon reist en het nee doodleuk verandert in Ja weet men het kennelijk ook niet meer….
  Toch is dat natuurlijk fout, want dan hebben ze ons precies waar ze willen. En dat wordt alleen
  maar erger.
  Tenzij we ons van één en ander bewust worden, met name diegenen, die het nu zó consequent wegstoppen, dat ze dènken, dat ze ‘het niet weten.’

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima gedaan Wans Horst! Hoeft niets aan te worden toegevoegd!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Oppassen voor de SP het is een Marxistische partij en het doel van de Marxisten is niet vrijheid, maar de dictatuur van het proletariaat.Dat is net zo erg als de islam. Ik heb het perzoonlijk in Berlijn meegemaakt,toen het nog door de DDR was omsingelt.

  Like

  • Nee, dat is de SP niet. Jan Marijnissen had iets anders voor ogen. Ik ben lid van de PvdA en later een tijd lang van de SP geweest.
   Maar ook deze partijen zijn helemaal verneukt.
   Het beginsel is goed, maar de stalinistische trekjes voeren steeds de boventoon.
   Ga niet met de SP in discussie want dat verlies je.
   De SP is niet hetzelfde als de PvdA toch komen ze wel overeen.
   Ze maken dezelfde geschiedenisfouten.
   Ik ben zo teleur gesteld in die partijen. De PvdA heeft z’n ware gezicht laten zien.
   Het zijn de moderne NSB’ers. Maar NSDAP was anders.
   Ze zijn vergeten wie hun groot en sterk heeft gemaakt.
   Maar van mij mogen ze oplossen in zoutzuur. 😉
   De SP is ook van z’n sokkel gevallen.
   Ook het CDA, die voorheen anders heette, is geen verstandige keuze.
   Die BalkenEllende viel gigantisch door de mand met zijn VOC tijd.
   En Rutte maakt dezelfde fout. De gouden eeuw komt nooit meer, als het aan mij ligt. 😉

   Like

 5. koddebeier zegt:

  PvdA en VVD, Groenlinks, D’66, CU en CDA plegen Hoogverraad !!

  Like

 6. Wans Horst zegt:

  Nederland zal de provincie zijn die netto de grootste bijdrage zal blijven leveren aan die EU, net als in Amerika enkele sterke staten de rekening betalen voor de zwakkere staten. Fijn, die solidariteit, terwijl ander (Zuid-Europese) staten gewoon minder presteren dan Nederland. Dat moeten we natuurlijk zielig vinden, want het is zo uitnodigend om in de zon te gaan liggen en een siësta te houden… Ondertussen leeft Mark Rutte in de illusie dat hij vrienden heeft, hij is gewoon een bruikbare idioot voor landen die er echt wat mee opschieten en zo lang zij er nog voordeel uit kunnen slepen, laat men Rutte niet blijken dat ze hem alleen maar gebruiken.

  Like

 7. Ik snap waarom de Duitsers de schuld hebben aan de 2de wereld oorlog.
  Hitler was niet de aanstichter. Ook hij was een mislukt slachtoffer.
  Is Amerika onze bevrijder ? Ik betwijfel het.
  De Demokratie die ze thans overal willen invoeren is gewoon, inderdaad, een totalitaire dictatuur.
  Die is er altijd geweest. Het volk werd de ene na de andere oorlog in gesleept.
  Merkel komt natuurlijk uit het vat van de Russen. Ook zij is maar een slachtoffer.

  Je kunt vinden wat je vindt van zwijgers.
  De tegen geluiden zijn ook niet mis. Het racisme wordt steeds sterker.
  Links en rechts worden tegen elkaar uitgespeeld.
  De Nederlander bestaat niet !
  De Nederlander is een racist.
  Alleen blanken kunnen racisten zijn.
  Volgens mij is een racist een racist, ondanks huidkleur of waar je vandaan komt.
  Racisme bestaat eigenlijk niet meer.
  Er wordt alleen volop op los gediscrimineerd.

  Er zijn meer aanwijzingen voor een al lopende 3de wereld oorlog voor zo ver het niet al de volgende of de daar opvolgende is.
  Er zullen er 7 zijn. Daar twijfel ik niet meer aan.

  Hoe lang ging het goed na de oorlog ?
  Niet lang. Hooguit 25 jaar en toen begon de ellende opnieuw.
  Men weet nog steeds niet wat de echte oorzaak was.
  De onrust is weer aanwezig en steeds wordt er weer ‘vrede’ gesloten.
  De nobelprijzen vliegen de onbelangrijkste figuren om de oren.
  Het gaat alleen om geld.

  Wat is Amerika nou nog ? Het zijn net zulke communisten als ons geworden.
  De burger is daar allang uitgekakt. Politieke spelletjes.
  We worden nog steeds bezet door de Amerikanen.
  Zijn de Russen aantrekkelijker ?
  Alsjeblieft geen democratie meer.
  Al die zogenaamd democratische partijen hebben alles verkankerd.

  Rest mij nog 1 te zeggen. Doordat de meesten nog slapen zal de sharia stilletjes ingevoerd worden.
  De vijand wordt beschermd door hoger hand en komt overal automatisch mee weg.
  Oh en ik durf met mijn echte naam overal te staan.
  Ik ben niet bang. Als autochtone Nederlander ben ik bijna alles al kwijt geraakt.
  Ik trapte vol op in de praatjes van die PvdA en SP. Je stemde er ook op omdat je ouders er ook op stemden.
  We moeten wel onderscheid maken tussen deze ene communistische partij en de andere.
  De PVV klinkt verleidelijk, maar zolang alles nog om geld draait stem ik voor het meest eerlijke.
  Dan maar geen zetel in de kamer.
  De laatste keer was het MENS nadat we een tijdje niet gestemd hadden.
  We waren zelfs samen lid van de SP.
  Ik word nergens meer lid van. Geef aan geen 1 kollekte meer.
  Die draaiers gaan er mee vandoor.
  Noem mij 1 directeur die eerlijk is ?
  Ja, ik ben nu vrijwilliger van de voedselbank.
  En ik schaam me om Nederlander te zijn.
  We zijn gedemoniseerd. Ik kan er toch niks aan doen dat ik hier geboren ben ?
  Tourlijk wel. Eigen schuld, dikke bult.
  Ja, ik klaag graag 😉

  Like

 8. Pingback: ‘Vergeetachtige’ Aboutaleb vergelijkt Holocaust met IS en staat voor armoede in Rotterdam. |

 9. Pingback: ‘Maffiaboss Erdogang’ schiet 300 duizend Koerden de EU in met 3 miljard subsidie van de EU. |

 10. max zegt:

  hallo wat een goede tekst. ik heb er veel voor me essay aan gehad.
  welk kamp word hier bedoeld waarbij de schoten in de stad gehoord konden worden?

  mvg max

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s