Amsterdam helpt Syrische fietsenmakers

Screenshot_5

DEN HAAG – Hoe haal je op de slimste manier afval op en waar kan het beste een weg worden aangelegd? Met die vragen kampt het VN-vluchtelingenkamp Al Zaatari in het noorden van Jordanië. Om deze problemen op te lossen schieten gemeente Amsterdam, de VNG en het kabinet de VN te hulp. Ook gaan Syrische fietsenmakers leren hoe ze riksja’s moeten bouwen en krijgt ambulancepersoneel training.

De drie instanties maakten dat zaterdag bekend. Op deze dag is het precies drie jaar geleden dat de bloedige burgeroorlog in Syrië uitbrak. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) maakt voor het project een miljoen euro vrij.

Lees verder>>>
(h/t BertG.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Linkse Kerk, Ontwikkelingshulp, Syrië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Amsterdam helpt Syrische fietsenmakers

 1. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, onze ROVERHEID onder aanvoering van de Partij van de Afbraak, gaan weer SINTERKLAAS spelen. Je verwacht het niet, hé! Ondertussen moeten steeds meer Nederlanders gebruik maken van de Voedselbank!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Dat zullen dan wel allemaal riksja’s en fietsen met terrein banden er op moeten zijn.
  Anders red je dat nooit door de woestijn met je fiets. Of gaan ze ook nog een fietspadden stelsel aanliggen plus onderhoud hiervan na vele bom inslagen. En zowaar weer een nieuw begrip erbij, fietspadden bermbommen. Zou me niet eens verbazen.
  Maar blijkbaar zijn ze daar nog te stom om een band te plakken wat zelf me kleine neefje van 8 al behoorlijk lukt.
  En laat die bejaarden en werkelozen hier voorlopig nog maar even de tering krijgen.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Volgens mij wordt er al meer dan genoeg geld bijeen gebracht via Ontwikkelinssamenwerking, dus dat extra miljoen van Ploumen is volstrekt overbodig. Ik sta er steeds weer versteld van hoe gemakkelijk zij geld uitgeeft ‘wat er niet is’. Als er in NL hulpgeld wordt gevraagd voor een bepaald project, dan is daar meestal geen mogelijkheid voor. Als het geld over de grens gaat, is er niks aan de hand.
  Over discriminatie gesproken….

  Like

 4. s breget zegt:

  De klucht van deze eeuw komt uit NL ,met de bij behorende Ploumen Euro’s natuurlijk.

  Like

 5. Nemesis zegt:

  Net als je denkt, dat ze alle gekkigheid al hebben uitgehekt, zetten ze er nog eentje bovenop. Fietsen? Welke fietsen? Kunnen ze zelf wel een fiets repareren overigens. Het zal wel om iets anders gaan, maar fietsen klinkt de Nederlanders zo aardig in de oren, toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s