Daniel Pipes: “Wilders is de toekomst van Europa.”

Screenshot_18

Daniel Pipes

(Door: Joost Niemöller)

Daniel Pipes is in Nederland alleen bekend als de mysterieuze Amerikaanse weldoener die Geert Wilders sponsort. In werkelijkheid is de historicus Pipes (afgestudeerd aan Harvard, schrijver van vele boeken en een grote reeks artikelen en blogs) helemaal niet zo mysterieus, maar een joviale Amerikaanse netwerker met veel energie.
Deze week was Pipes in Parijs, bij de eerste grote Europese conferentie van de prestigieuze Amerikaanse denktank The Gatestone Institute in het op een na duurste hotel in de stad, Le Meurice, dat uitkijkt over de Tuilerieën. Omdat ik daar ook uitgenodigd was, kon ik Pipes in deze sjieke ambiance interviewen.
Pipes had net een speech gegeven waarin hij benadrukte dat voor hem de toekomst van de islamkritische houding niet in de VS lag, maar in Europa. De opkomst van de vele islamkritische en EU-kritische partijen ziet hij als een teken dat de weerstand tegen de islam groter wordt. Ook al zei hij daarbij te vrezen voor ‘Blood in the streets.’

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Islam, Islamisering, Islamkritiek, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op Daniel Pipes: “Wilders is de toekomst van Europa.”

 1. tjonge zegt:

  heb ondanks zijn sponsenringen aan wilders toch een vaag gevoel over die Daniel Pipes,
  hij zegt mij iets te vaak dat ie het helemaal niet eens is met wilders op meerdere punten…..

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Daniel Pipes mag dan historicus zijn, hij is ook heel duidelijk Amerikaan, wat met zich meebrengt, dat hij geen volledig inzicht heeft in de dilemma’s waar we in Europa voor staan. Dat ook hij nog steeds in een gematigde Islam gelooft is een tekortkoming, die dat inzicht alleen maar kan verzwakken. Het is tof, dat hij niettemin Wilders gesponsord heeft; dat zet hem neer als een overtuigde democraat, maar enige bijscholing op dit gebied zou voor hem geen overbodige luxe zijn, wil hij de ernst van de situatie in volle omvang gaan beseffen. Dat “boek uit de achtste Eeuw” is natuurlijk een slap argument als je ziet hoezeer de meeste moslims het nog steeds serieus nemen. Komt op mij over als een staaltje van Amerikaanse oppervlakkigheid, althans, waar het deze zaken betreft. In zekere zin klopt dat ook wel met de feiten: Moslim-terroristen hebben hun Twin Towers vernietigd en voor een compleet bloedbad gezorgd en nóg herkiezen en handhaven zij een president, wiens islamitische achtergrond zich steeds minder verloochent. Veeg teken, dat de feiten nog maar traag tot Amerika doordringen en daar is ook deze, zij het ook goedwillende, man enigszins een voorbeeld van.

  Like

 3. Ik bemerk dat indoctrinatie bij de meesten werkt, maar gelukkig zijn er nog steeds realisten die men alleen met perceptueel onderbouwde feiten kan overtuigen. En al worden alle media gemanipuleerd, zij prikken meteen door die ballon met lucht omdat ze weten dat alleen waarneming en ondervinding de realiteit is. In Amerika kan men een schijnwereld tot realiteit ombouwen, vandaar dat daar de meeste goedgelovigen wonen!

  Like

 4. Seculiere (Kemalist) zegt:

  Off topic, een positieve noot van een Amerikaanse Turk over Nederland 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s